Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
dobre ranko tehuky... vikend ubehol, ale aspon nas caka kratsi tyzden...
ja som uz v sobotu zacala 14tt, krasne to ubieha... jooj, uz sa neviem dockat prvych pohybov, potvrdenia pohlavia... som nejaka nedockava... 😀
dobre ranko!
alenka...ja sa vhupnem do 14tt v utorok. tiez som strasne zvedava na pohlavie 🙂 no neviem kedy znova pojdem na UZ 😒
ja mam termin 3.10. tak sa mozno aj v porodnici stretneme 🙂
ahojte tehulky 🙂 🙂 víken bol pekný slnečný len dnes je akosi zatiahnuté a nič sa mi nechce 😒
alenkam,že sa dá určiť pohlavie od 16.tt?? mne síce už teraz doki povedal,čo to asi bude,ale neberiem ho vážne,lebo je skoro
dobré ráno 🙂 ...u nás sa týždeň začal krásne slniečkom, tak nech to vydrží....to už sme asi všetky nedočkavé, kedy sa bábo prejaví i osobne...doteraz bolo treba veriť iba usg... 😉
zajtra vstupujem do 12.tt a nevoľnosti vyzerajú,že sú už definitívne preč 😀 😀--hurááá
no ja som od soboty v 11.tt...a ked pôjdem do poradni tak by som mala byť v 13.tt...
nivejka závidím, mňa aj teraz dobre moria, ešte odučiť dve hoďky, ale ledva predýchavam, keby som neučila už len zajtra asi by som sa hodila aspoň na týždeň na pn, čo mi fakt nie je dobre 😒
nivejka...to mas dobre ze ti nevolnosti prechadzaju, mne je stale ee a to som uz poly 14tt. 😝 no dufam ze uz ani u mna to dlho trvat nebude a budem sa moct sustredit aj na nieco ine ako na tie nevolnosti...
určite to nieje na 100%,ale to už je slabé oproti tomu ako som sa skrúcala,ale už tomuto ,čo teraz pociťujem nevenujem pozornosť,lebo je to fakt ok
aj u mna už nevoľnosti ustúpili 🙂 konečne, dosť ma to vytrápilo...schudla som 2,5kg ale teraz sa už váha ustálila síce ešte nejde hore ale i to príde, už sa teším ked prejdem do druhého trimestra...najkrajší čas tehu,,,,bruško je akurát ešte neobmedzuje a človek má energie na rozdávanie.... 😀
stojdulka ja som zase pribrala od začiatku tehu 4kg a to je dosť..mne ako bývalo zle musela som viac a viac papať aj za troch..
pridala som si do albumíka foto z utz zo štvrtka a aj mi doki zmenil termín pôrodu na 17.10.
27.4.idem na 3D utz a moc sa už teším a už teraz som nedočkavá a aj to či mi doki už presne povie ,čo máme v brušku.lebo vo štvrtok to bolo len na 80% a to je málo ,lebo je aj skoro a tak tomu nejako moc neverím...
niv.....tak mne bývalo tak zle že som v žalútku zniesla iba vodu...a to niekedy i celý deň, a ked už potom máš stiahnutý žalúdok tak sa doň ťažko niečo dostáva, ale už je to za mnou 🙂
ja idem do poradne 14.4. a dr. povedala že bude mať i 4D sondu na usg tak že sa pozrieme na drobca....už by to mala byť hotový človek a dr. povedala že ked nebude extrémne hamblivý tak budeme vidieť čo to bude....sa teším strašne 😀
my sme teda boli hanblivý až tvrdohlavý 🙂 a doki ho dlhooo musel prosiť,aby sa mu otočil(robil scrining) ,ale nakoniec sa to po 15min.umúdrilo a bolo 😀
niv....tak sa zatiaľ môžete tešiť na??????????? prezradíš? 🙂
tak videl doki nejakú priesvitnú čiaročku aj my ju ukazoval a,že tá tam nemá čo robiť pri dievčatku a na 80%--to bude chlapček...
lebo ja som dokiho najprv presviedčala,že určite budem mať zase babu--no a on mi na to povedal o tej čiaročke 😀
manžel tomu neverí.. 😒 tak ho nechávam tak,len ho občas podpichnem čiaročkou 😀
ešte nemám kúpené ani tehu rifle--vlastne nič a už sa za chvíľočku nevpracem do ničoho--už je to tak tesno.....
no tak ti to prajem aby ti to vyšlo,,,aj sebe prajem takú čiaročku, po dvoch babách by už mohol byť chlapček....joj, najhoršie to čakanie, ja som bola rozhodnutá isť i do genetonu na krv, no manžel mi to vyhovoril že aj tak už je rozhodnuté čo to bude, preto je zbytočné a to vyšetrenie je dosť drahé, tak že si mám kúpiť radšej niečo pekné pre seba....viem že to berie statočne, no v kútiku duše dúfa že už to bude syn... 🙂
nivejka, stojdulka... mne povedal doki, že mi pohlavie zistí v 18.tt, ale vraj sa to u chlapcov niekedy dá oveľa skôr. mojej kamoške to povedal už v 12.tt. presne o tej paličke, tak ako hovorí nivejka. 🙂 tiež mu nechcela na začiatku veriť, lebo to vraj bolo skoro, ale na ďalšej poradni sa to len potvrdilo... ja idem koncom 13.tt na meranie NT, tak som zvedavá, či náhodou doki nespomenie niečo aj o pohlaví 😉
a to vy idete tak skoro na 4D sono??? mne doki povedal, že mu to mám pripomenúť až medzi 20.-24.tt, že vtedy urobí aj krásne video...
bamb... ja veľa o tých piruliach porti bolesti neviem, ale počula som, že ibalgin je čistý humus a paralen neviem... niekde som tuším čítala, že ten nie je až taký škodlivý... ale ja som to radšej neriskovala a nejako som bolesti hlavy vždy prežila, aj keď boli niekedy neznesiteľné... snažila som sa veľa piť a masírovať bolestivé miesta.... a prešlo to. a homeopatiká si neskúšala žiadne?
renatka....aj ja si dám urobiť video až neskôr, no teraz sa iba kukneme, že budem mať lepšiu predstavu o výzore bábatka ako na klasickom usg... 🙂
ahá. a za to aj platíš? mne takú možnosť doki neponúkol 😒
Ahojte 🙂 v pia som bola u gynekologa a nasiel mi nejaky drobny zapal ☹ Mam uzivat antibiotikove cipky. Nemam ziadne problemy, ale vraj to videl... Este mam na Vas otazocku - to ultrazvukove meranie NT mate uz vsetky za sebou? Mne v pia robil len klasicke sono a na toto mam ist do Martina. Mam uz knizku a termin porodu - 18. 10. 2010 🙂
ahoj renatka.....
sú 2 termíny,kedy sa dá urobiť 3D ultrazvuk tak prvý je od 16.tt a ten druhý 24.25tt tak nejako mi hovorili v centre....
len ten druhý ako tak povedal doki je bábo dosť veľké a nezmestí sa poriadne na obrazovku teraz v tom 16.ttje to najlepšie...
tak mi povedal--ale každý doktor bude mať asi iný názor...
stojdulka.....manžel mi hovorí,že to je jedno,len nech je to zdravéé,ale ako ty hovoríš v kútiku duše dúfa,že to bude už chlapec.....dokonca už nejaké 3roky sníva len o Kevinovi 🙂 🙂 🙂
ahoj fio....tak je dobré ,že ti to doki zachytil v počiatočnom štádiu a neboj to sa prelieči a neublíži bábetku.....no mne už meral,lebo teraz je najvyšší čas a možno ťa preto poslal do Martina,že asi nemá kvalitný utz...
renatka....mne dr. povedala že u nej s platí za záznam a foto a to budeme robiť až niekedy v 16-17tt, vtedy je bábo vraj akurát veľké na pekné zábery...inak 4D nerobí bežne, ale ja k nej chodím už 15rokov a odrodila mi i dievčatá, takže má ku mne že tak poviem "iný prístup" 😀
niv....vy pri druhom ešte je to iné, no my už budeme mať tretie a to vzhľadom na dobu i podmienky v akých žijeme je už posledné dieťa ktoré by sme chceli mať, preto by sme boli radi kebyže to už bol chalan... 😅
Ano, vraj to meranie NT mozu robit len certifikovni lekari a tych je na Slovensku par. Berie to dost poctivo, co ma tesi. Len teraz neviem, ci to postiham, ked tam mam ist az 6. 4. To uz budem v 14. tyzdni. Povodne som tam mala ist zajtra, lenze v MT ma lekar dovolenku. No ved uvidime...
Stojdulka, super, ze uz o nejaky mesiac budes mat 4D. Musim si pozistovat, kde v mojom okoli sa to da. Ale tiez som zatial pocula len o tom neskorsom sonovani, ked je babo vacsie.
fio...neboj až tak nemusíš brať týždne,že vtedy a vtedy presne sa robíí to a to ...v pohode tam je odstup viac týžňov...
fio mne tiez robili iba klasicke sono,zmerali ale to je vsetko.dnes som bola na krvicku,hruza doslova ju zo mna tahala s tou striekackou 😀 to ten moj vnutosny strach z ihiel 😅
no baby...človek by tu s vami presedel i celé dopoludnie...ale vonku je krásne slnečno tak sa idem trošku pohrabať do záhradky....a budem premýšľať čo s obedom, už od včera ma obchádzajú chute na niečo paradajkové tak uvidím možno nejakú polievočku ukuchtím.... 😉

ahojte, tak dalsi pracovny tyzdne pred nami. Ale aspon ze cez vikedn nevysli predpovede a bolo pekne...no tomu testu by som neprikladala velky vyznam, a treba chvilu vydrzat a za par tyzdov sa to dozvieme🙂