Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
ahojte tak ja nejak s Vami nestíham 😅 vždy ked sem mrknem je tu toľko popísaného a ja nestíham ani čítať nie písať, ked bude viac času počítam!
som len pozdravit chcela!
lenkasop som normálne plakala, ked som si to prečítal drž sa!
k priberaniu ja som pri synovi mala úplne iné myšlienkové pochody ako teraz 😝 brucho som si natierala 2 krát za den destským olejčekom- teraz som rada, ked stihnem raz..ale pri nom sa mi strie neurobili tak uvidím ako teraz. Pri synovi som mala len bruško pribrala som 14 kíl a po porode išlo hneď 10 dole a tie štyri som schudla pri kojení asi za dva týždne 😉 no a potom bol syn taká zaberačka, že som mala o 10 menej ako pred tehu!
tak teraz mám rezervu 😉 keby náhodou priberiem viac ale ja som taký slíž tak sa vobec nebojím
ja som mala strasnu chut na bryndzaky a terz mi je bleeee 😝
ahojte babenky. mozem sa k vam pripojit? 🙂 aj ja som oktobrovka.
mam otazocku. tiez to ma niekto z vas podobne ako ja? prsia mi ide roztrhnut, hlavne rano, unavena som nenormalne, no podbrusko ma boli pomenej. je to normalne? lebo niekedy mam trosku strach, ked mam pocit, ze sa v brusku toho vela nedeje - ziadne krce, bolesti alebo tak. a zle mi byva, len ked sa nenajem - byva mi trosku nevolno. zatial som este nevracala.
vyslo nam to po 15 mesiacoch snazenia a povodne by sa tazko dalo prirodzene. no aj tak sa nam to podarilo a sme strasne stastni. 🙂 len sa troska bojim, ked tu citam vselijake tie pribehy zienok, ktore o babätko prisli. viem, ze by som o tom nemala rozmyslat, ale sem tam ma to napadne. ste na tom niekto podobne?
ahojte 😉
chcela by som sa opytat, ci aj niektorej z vas lekar odporucal brat magne B6
mne ano, ale po precitani pribaloveho letaku som na pochybach, lebo je tam napisane, ze v tehotenstve by sa malo magne B6 brat len v navyhnutnych pripadoch
podotykam, ze ani neviem preco mi to odporucila, na nic som sa nestazovala 😒
dakujem
jerrymona tie krče a bolesti v podbrušku nemusí mať každý ja som pri synovi nemala vobec ..a vracat tak isto nemusíš mám kámošky, ktoré okrrem únavy tiež nič nemali!!! neboj všetko bude dobré!!!
tenty tak ked nevieš prečo tak neber ..alebo sa spýtaj, na čo ti ich predpísal...
mne inak pri prvom tehu tiež predpísal dokt. nejaké čipky a tiež tam bolo že nie sú vhodné pre tehotné tak som nechápala, ale asi vedel čo robí a všetko bolo ok
jerrymona inak mne aj pri synovi aj teraz začalo bývať zle, zvracať až od 6 týždňa 😝 som si 6 týždnov myslela, že ako super nebýva mi zle a tak a potom to prišlo ☹ ale už sa mi to ustáluje už mi nebýva až tak
mobilo vdaka. asi som blbec, ze premyslam aj nad zlym, ale tak tuzim po babätku, ze sa neda nemysliet aj na to.
ale upokojila si ma. 🙂
tenty, tiez neviem, ci by som b6 brala. presne, ako ti radila mobilo, spytaj sa lekara, ze preco tie tabletky mas brat.
ja som bola napriklad silno prechladnuta a chcela som brat homeopatika. aj ked som v lekarni povedala, ze som tehotna, lekarnik mi ich predal a doma som zistila, ze sa v tehu nemozu. tak som volala este do inej lekarne, kde mi povedali, ze obsahuju cosi, co sa v tehotenstve nesmie. a potom mi to este povedala gynekologicka. takze si davam bacha.
jerrymona ja ti verím ja sa tiež strašne bojím...Mám už jedno zlatíčko a strašne sa tešíme na druhé a keď teraz počujem koľko potratov býva do 3 mesiaca ☹ mne aj moja gyn. dala aj pri synovi tehotenskú knižku v 3 mesiaci a teraz asi tiež asi ich nechú vypisovať zbytočne..ono s bábatkom je to tak to sa človek bojí celý život..
ja som pri prvom chcela nech už prejdú tie 3 mesiace nech sa mi to nemože stat..potom som chcela nech už je na svete..potom sa narodil a ja som čítala o umrtí dojčat v spánku..to bolo ti poviem, chcela som aby už mal aspoň rok, pretože mal aj reflux a stále grckal som sa bála aby sa mu niečo nestalo...potom mal rok a to ti je stále niečo 😝 ale všetko stojí za to objatie, pusu a úsmevy....
teraz sa bojím tiež ale nejak sa snažím nemyslieť na to, verím, že bude všetko ok 😉
inak znak toho, že si tehotná je že to bije srdiečko rýchlejšie ako obyčajne..ja som podľa toho vedela..merala som si tlak a pozerám, reku ako mi silno srdce bije hneď sme kúpili baby test a pozitívny 😀
mobilo, tak to je pravda, clovek sa potom o vlastne dieta boji cely zivot.
to je pravda, ze v tehotenstve bije srdce rychlejsie. minule mi bilo ako dive a pritom som sa az tak nenamahala.
mne vystavila gynekologicka tehu knizku az ked videla srdiecko. potom mam ist az na skrining 6.aprila. dufam, ze vsetko bude ok. az potom to povieme nasim rodicom.
najlepsie na tom je, ze si musim davat bacha, aby som sa neprezradila. moja sestra je tiez tehulka a je tiez na modrom koniku. len neviem v ktorej teme. musim sa jej to nenapadne spytat, aby som sa s nou nahodou nestretla. 😀 nerada by som, aby to zistila predtym, nez to prezradime my s manzelom. 😀
Jerry vitaj medzi nami 🙂 A ja tiež nemám skoro žiadne príznaky, len občas ma trochu bolí bruško, točí sa mi hlava a prsia ma bolia hlavne ráno keď sa posadím z postele 😝 Všetky máme strach či sú bábätká ok, ale musíme myslieť pozitívne 😉
Tenty mne pri prvom predpísali železo v tabletkách a tiež som nebrala 😝 Železo som mala v materne vitamínoch a snažila som sa aj prírodne papať a bolo to ok. Opýtaj sa lekára 🙂
ahoj jerrymona gratulujem.... 😵
kde v zahranici byvas?no to by bola sranda keby ta tu segra vymakne... 🙂
amadora, mne tiez ide rano prsia roztrhnut, tak su napnute. a mm sa ich nesmie ani dotknut. chudacik... 😀 😀
kathi, ja byvam v rakusku vo viedni. viem, ze ty si v salzburgu a este jedna kocka je v zillerthale. citala som kdesi na prvych strankach. 🙂
a prosim ta nestras. dufam, ze na mna segra nenatrafi. to by bolo. ona si mysli, ze som medzi snazilkami. 😀 hihi a ja som uz tehulka. 😀
Ahojte, magne b6 sa papa ak máte krce napr. V nohách, neskoršie keď tvrdne bruško a vtedy je tuším dávka 7 za deň.... A cipky dávajú väčšinou torecan, to je proti zvracaniu. 😉
Jerrymona, preto mám ešte stále v popise snz. Aby to ľudia nevedeli od tialto 😀 moja dcérka je teraz chora, manžel má otca v nemocnici a mne je zle 😅 tak na striedacku v noci nespime z nejakeho z týchto dôvodov už viac ako týždeň. A teda neviem na com ficim, asi na láske k bliznemu 😀 😀 A ešte píšem z telefónu, lebo dcérka na mne spí, tak prepacte ak mám nejaké preklepy, lebo sa to snaží za mna dopĺňať slova 😀
Ahojte... ja som zaciatok novembra ale chcem len poradit tenty
tenty....ten magne B6 mozes v pohode brat..su to vitaminy ktore obsahuju velmi potrebne latky...mne ich odporucil gynekolog a beriem ich... v letaku je len napisane ze v tehotenstve by sa nemala prekrocit davka viac ako 3 tablety denne...takze sa neboj...mozes ich brat
caute baby, pridavam sa k vam 🙂
Jerry ani nevrav, aj ja som dnes drahému pri romantickej chvíľke povedala že prsia sú zakázaná oblasť, juj ani chytiť 😀
Happy vitaj 🙂
jerry, mas v AT trvaly pobyt a pracu? ja som tiez tu a mam neskutocny chaos vo veciach s materskou a rodinnymi... mas v tom jasno?
baby inak... aj ja dnes intentivne rozmyslam, ako budem kojit, kedze mam pocit, ze mi prsia idu odpadnut..
happy 😀 normalne, na zaciatku to boli ked sa babo prisaje ale potom uz nie a aj to pri tom prisati sa tak do 2 mesiacov drobca strati a prsia bolia uz len ked sa velmi naleje mliecko 😉
jej dalsie nove tehulky sa pridaly... 😵 vitam vas a gratulujem.... 😵
ale nas tu uz je....asi bol januar velmi plodny... 😀
mna pri kojení prsia neboleli vobec uvidíme ako to bude pri druhom 😝
Ahojte uz sme doma.Bolo nadherneee.Este by som si zopakovala.Sofinka uz ako lyzovala ak sa to tak da nazvat. 😵
andrejka a cesta ok? vydržala si?
ahojte, tehulky 🙂
veru januar bol veeeelmi plodny mesiac, je vidiet, ze bola zima 😀 😀 😀
mna veru prsia bolievali, ale hlavne preto, ze maly bol strasny spachtos, tak sa mi nazbieralo mliecko, a to zrejme bolelo, ale casom sa to upravilo a bolo OK 🙂

nanulik ja mám recept na banánové rezy, nie je to síce úplne ľahký a rýchly recept, ale za to výsledok, mňaaaaaaaaaaaaam 🙂
cesto: 6 vajec, 15dkg práškového cukru, kakao, 15dkg polohrub. múky
žĺtka vymiešaš s cukrom, pridáš kakao, múku a jemne vmiešaš sneh z bielkov
plnka: 3dcl mlieka, 5dkg polohrub. múky, 25dkg práškového cukru, 25dkg masla, džem, banány
z mlieka a múky uvaríš hustú kašu, necháš vychladiť. v miske vymiešaš maslo s cukrom a obe hmoty zmiešaš.
cesto potrieš džemom, dáš polovicu plnky, poukladáš banány a potrieš druhou časťou plnky. na vrch dáš čokoládovú polevu. ja veľmi plnkové koláče nemusím, ale tento kľudne zbaštím za celý plech 😀