icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

seki11
23. aug 2016

@tanikbb Ďakujem za povzbudenie 🙂

tanikbb
23. aug 2016

Hmmm tak viete sekcia. Je to operacia. Ale keby som mala babo kp tak nevaham a vybavujem sekciu. Mam kamosku co pred 2 rokmi dala na lekarov a rodila chlapca kp normalne. Na druhy den chalan prevezeny na kramare a teda vesele to na zaciatku nebolo. Uz je viac menej ok ale ktovie co bude. Zaostaval na zaciatku velmi. Takze mna by neprehovorili za nic. Radsej dobre planovana sekcia ako poskodene dieta narodene kp normalne.

seki11
23. aug 2016

@tanikbb Samozrejme, toto je aj môj názor, hocičo sa môže stať. Ja som povedala dr že ak mi neurobia SC, idem do inej nemocnice. Ale že sa ešte môžu dieťatka otočiť do 36 tt.A áno, je to predsa rozrezane brucho, ale ak to inak nepôjde 😖

janifer
23. aug 2016

@lukamka pri prvom som ten opuch posvy viditelny zvonku nemala. Ale sedela som v praci az do nastupu na matersku 8hod a potom este aj z domu som koza robila. To sedenie mi bolo neprijemne aj vtedy a aj teraz a je este ovela skor ako minule tehotenstvo. Teraz som viac v pohybe a akonahle sadnem bud tvrdne brucho alebo kope a picha.

lukamka
23. aug 2016

Tak teda moje šidlo uz je dole hlavkou a váži necelých 1800 ;) o dva týždne sa vidíme zas 💞

janka_mu
23. aug 2016

Uz neviem, ci moc sledujem veci a tak, ale mna po troche chodze zacne tak neskutocne pichat zospodu... mam strach ci sa neotvaram alebo co. Zajtra idem na poradnu, tak uvidim. Mate to aj vy, je to normalne? Chapem, ze babo vsade tlaci.n. len mam strach, ze aby som to nepodcenila. Uz ma aj obcas bolia krize ako slaba menstruacia...snad tam to babo este ostane aspon tri tyzdne...

eva2809
23. aug 2016

Baby ja som bola na sono v 31tt,babatko bolo dole hlavičkou..myslíte že už tak ostane alebo ešte sa aj mohla otočiť nejako inak??budú to ešte nejako kontrolovať??

janka_mu
23. aug 2016

@eva2809 mne doktor povedal, ze moze urobit hocico. Aj nasa je dolu hlavou, ale povedal, ze deticky su nevyspitatelne.

lukamka
23. aug 2016

@seki11 v Kittsee, je tam taka rehabilitacna klinika, bola som veduca fyzioterapeutom, super tim, dnes ma milo prekvapili psikom doodoo na pamiatku 🙂

ewitta123
23. aug 2016

mne povedala dr. ze sa pretocit moze aj v den porodu 😀 takze tak... ale ze u prvorodiciek je to menej pravdepodobne, ak je teraz dole hlavou tak ti nikto nezaruci ze tak aj ostane 😅

lukamka
23. aug 2016

@janka_mu ja to mam uz par tyzdnov a Dr. dnes povedal, ze krcok ma este 4cm a je "zamknuty na styri zamky" 🙂

janka_mu
23. aug 2016

@lukamka ked clovek nechce nic podcenit. Ved uvidim, co zajtra. I ked krcok sa uz moze asi aj zacat skracovat... ja som mala v 27 tt 3,8cm ale to uz bolo dost davno..odvtedy len pohmatom kontroluje...mohol by to zajtra aj sonom kuk

eva2809
23. aug 2016

@janka_mu lebo kamsratke dr povedal,ze do 36ttmoze zmeniť ešte vždy polohu...a ja som sa už spoliehala,ze keď je dole hlavičkou,tak už sa to nezmení....

eva2809
23. aug 2016

@janka_mu inac k tomuto pichanie...píše sa o tom aj v oktobrovkach.mna to už dlhšie trápi,nervozna som,nevydrzim dlho stáť ani chodiť,pichanie a tiez ako ms bolesti,cely spodok ma proste boli.bola som s tym asi dva tri týždne dozadu u dr,lebo som sa tiež bala,ale všetko bolo ok,ani mala mi netlačí,bola vysoko ešte,vraj je to normálne,stale to mám,je to na nervy,v piatok poradňa,dufam,ze sa nič nezmenilo..ale ako čítam,je nás viac presne s takýmito bolesťami.daj zajtra vedieť,co ti povie dr.som zvedava

jersey87
24. aug 2016

@janka_mu neboj nic. Mna tiez picha v podbrusku, aj krce sem tam mam a som zavreta. Niekedy ked som v polosede, tak ma chyti na jednej strane krc az do pol brucha.

jersey87
24. aug 2016

@eva2809 aj moja bola v tom tt dole hlavou. Ostala tam aj do dalsej poradne. A uprimne neviem si predstavit, co by to bol za pocit, keby sa mala otocit opacne. Staci ze pomrvi nozickami pri zaludku a uz citim hlavicku uplne dole. Myslim ze teraz uz na nejake pretacanie nema chut.

jersey87
24. aug 2016

Baby, neviete, ake by mali byt hodnoty Hb v tehotenstve? Vcera som videla vysledky z posledneho KO a mam ho 115. Nie je to uz malo? Sestricka i doktorka sa nezavisle na sebe zhodli, ze vysledky Ok. Ake hodnoty mate vy?

lovely_choice
24. aug 2016

@jersey87 ja som pred 6 tyzdnami na poradni mala hemoglobin 120 a sestricky, ze je to dobre. O 4 t na to len 107 a uz ze musim brat zelezo. Ale beriem ho len 1 x denne, nech ma neupchava.

jersey87
24. aug 2016

@lovely_choice ja som za posledny mesiac pocitila rozdiel. Som viac unavena. Nevies, budu robit este nejake odbery? Lebo nemamuz ziadne naplanovane. Aby mi neklesol este viac a nikto ho nebude riesit.

lienka182
24. aug 2016

@jersey87 tak obery ti robia kazdu poradnu... mne to lekar kontroluje stale... ak mas predsa strach tak si daj hovadzie maso, uvar si cviklu a sprav si cviklovy salat 🙂 normalne hodnoty zeleza v tehotenstve su ine... sa mi zda ze moj lekar mi hovoril ze aj 110 je ok... potom mi kleslo zelezo este viac a uz ho musim doplnat... takze 115 je v norme neboj 🙂

seki11
24. aug 2016

@jersey87 To je ok, hemoglobín klesá v tehotenstve, je to normálne. Jedz cviklu, cviklovu šťavu... Ja mam 110 povedali mi ze je to ok 🙂

gabccia
24. aug 2016

@jersey87 ja som mala najskor 110 a musela som brat zelezo, potom mi stuplo na 115 a stale mam brat zelezo, ze to je stale nizka hodnota a predsa len, zelezo je dost dolezite v tehu.. tak neviem, bud nech sa lekari zhodnu na jednom a nie jednej povedia tak a druhej inak..

jana137
24. aug 2016

@lovely_choice mne pri hodnote 107 nariadila železo 3x denne (predtým som brala každý tretí den 1 tbl)..čo mi príde veľa, tak ho toľko neberiem..

pehavcek
24. aug 2016

Pokial si dobre pamatam tak norma je 120. je ale bezne ze v tehotenstve klesa.vacsinou uz od 115 dole nasadzuju zelezo.mne v case nevolnosti kleslo az na 96 a to som uz mala predkolapsove stavy.potom to slo zase hore

iviciatko
24. aug 2016

Ja som mala pred mesiacom Hb 118 a dr.mi predpisala zelezo 2 x denne ,ze uz az do porodu ho mam uzivat.teraz v piatok idem na odber ,ale nie krvneho obrazu ,nechapem preco to neskontroluje..

lovely_choice
24. aug 2016

@jersey87 mne sa uz nechystaju robit ziadne odbery a tiez by som rada vedela, ci ta 1 tbl denne postacuje (najprv mi chcel pri tej hodnote napisat 2 denne, no potom, ze moze upchavat, tak ja beriem 1 za den)

nikolajka2
24. aug 2016

@seki11 - no teraz som aj ja v pomykove, neviem ci cvicit s aniballom al. nie. Ale mam pocit,ze babo uz nama miesta ,lebo ma dost tlaci. Ty co budes robit? Inak sekciu ti povedali ,ze v pohode ti spravia , uz teraz?

barbarelka
24. aug 2016

Baby,co cakate druhr babatko,tiez ste take k.o.?prve tehotenstvo bola jahoda pohoda,absolutne krasne,ziadne bolesti,pichania,spala som alo mimco v noci 10hod a cez den po robote 2. Ale co teraz prezivam je,ze pfff..nic nevladzem,v noci spim tak 3hodky,cez den som totalne mrtva. Moj maly ma 2.5roka a udi sa s tym,ze"mamaaa,von ihrisko detiiii"..takzr sa vzdy musim hecnut. Avsak je to take prezivanie zo dna na den,nemozem chytit dych,mala velmi bolestivo kope a asi NIKDY nespi,stale ma boli hlava,plus ten spanok. Dotooore vravi,ze prve babo som mala tesne pred 30tkou a teraz mam 32..a ze to je sakra rozdiel..zeby 🙂?

seki11
24. aug 2016

@nikolajka2 Ja zatiaľ cvičiť nejdem, babo mám priečne cez brucho, hlavičku má vpravo, ritku vľavo a nohy dole. A to sa porodiť nedá. Takže povedal ze bud sa otočí, alebo SC. Ale že do 36 tt máme stále čas... A ak potom bude dobre, tak začnem potom aspoň niečo. Ešte som ho ani neobjednala... Neviem co robit. Zatiaľ len masírujem a uvidím 🙂

eva2809
24. aug 2016

@barbarelka ja som prvého mala v 20tke,teraz mám 27 a tiez oveľa ťažšie to zvládam...neviem,preco,ale stále niečo mi je...