icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

lukamka
2. okt 2016

@pehavcek kokos dobre vedieť, skúsim keď budú doma začínať (za predpokladu, že su vôbec na niečo spomeniem 🙂 )

mizuzka
2. okt 2016

@lukamka aj ja spavam prevazne na pravom boku, na tom lavom mi je neprijemne a ked nahodou spim na lavom a zobudim sa, tak sa neviem otocit doprava. A spavala som ajna chrbte co mi asi najviac vyhovovalo, nona to ma Mudr upozornoval ze nech spim na boku iba alebo vo velmi zvysenej polohe na chrbte. Cize ani to ani to mi nevyhovuje. Ale uz sa neviem dockat prvej noci po porode, ked si lahnem konecne na brucho 🙂

mizuzka
2. okt 2016

@seki11
@pehavcek ano aj kamoska mi hovorila ze ked si pri porode lahla na lavy bok a prelozila pravu nohu cez lavu, zosilneli jej aj kontrakcie a aj sa jej mala suchla dolenizsie a uryclilo jej to porod. Ja si pamatam ze aj pri synovi som tak lezala a cely porod od vyvolavacky po samotne narodenie bol do 6 hodin cize v pohode

seki11
2. okt 2016

@mizuzka Ja som mala vacsie bolesti na lavom boku,dr mi vravel ze tak rychlejsie zajde branka(lem)krcka.

mizuzka
2. okt 2016

@seki11 bolesti som mala aj ja vacsie ale slo to rychlejsie. A akoze zajde branka? Nerozumiem

seki11
2. okt 2016

@mizuzka Ja som to pochopila tak ,ze hlavicka prejde uz cez cely krcok.Branka medzi maternicou a porodnymi cestami.Aspon dufam,ze to chapem spravne 🙂

lukamka
2. okt 2016

@seki11 aj ja to tak chapem ze, to uz je taka posledna tkanivova prekazka, vtedy uz je krcok na 10 cm a ked zajde branka, ide sa na vypudzovanie

seki11
2. okt 2016

@lukamka Áno, vlastne lem krčka zo strany vonkajšej, nie od maternice. Tak som to pochopila správne 🙂

jersey87
2. okt 2016

@lukamka aj mne dost lezu na nervy tie otazky, ale uvedomujem si, ze ked islo o moje kamosky, tak som bola taka ista, netrpezliva a cakala som s nimi. Takze teraz sa to snazim brat s nadhladom. Ale tiez som radsej, ked mi daju vsetci pokoj. Dost ze sama neviem, kedy to pride...

janifer
2. okt 2016

@tanikbb a nepoti sa na tej plachte? Lebo hladam dlho nieco take na velke postele, aby to nesustalo igelitom a hlavne nepotilo sa na tom

tanikbb
3. okt 2016

@janifer praveze vobec. Spala som snim na tom parkrat a je to super. Ani to nie je sustave ako ine z ikei alebo tak. Ja sa chystam kupit dalsie lebo ked som bola nemali 160x200. Oni to robia hlavne aj pre starsich ludi a su fakt dobri. Odporucam vrele.

tllyli
3. okt 2016

Ahojte dievčatá, ak by si to nejaká z vás rozmyslela, ešte stále sa môžete zapojiť do dokumentárnej série TV Markíza Babyboom. Týka sa to mamičiek s termínom pôrodu do 10.10. Porodilo s nami už niekoľko desiatok mamičiek a feedback je absolútne pozitívny.
Ak by ktorákolvek z vás chcela ďalšie informácie, píšte mi do správy.
Želám vám krásny deň!
Tereza

tatiana305
3. okt 2016

Ahojte baby. Tak sa nam to krati ..vela neprispievam.ale za to citan poctivo kazdy den 🙂 aj mna uz otravuju vsetci s tymi otazkami "este stale nic?" "Kedy sa rozdvojis?" "Este si 2v1?"...atd atd..mam chut sa zavriet doma a vypnut mobil 😀 inaksie chcem sa spytat ci to mate niektora... po nejakom tazsom ukone ako rychle vybehnutie schodov, zdvihnutie tazsich veci a podobne... sa vzdy na.par sekund objavi priserna pulzujuca bolest v krizoch akoby mi niekto bodal dykou do chrbta a potom to ustane 🙂 vsade citam.len o dakych bolestiach v podbrusku tka mam pocit ze som.asi jedina co ma toto 😀

jersey87
3. okt 2016

@tatiana305 tak ja som dnes na nakupe oficialne pocitila prveho poslicka, alebo bezbolestnu kontrakciu. Neviem to presne definovat, ale ked mi stiahlo pol brucha, k tomu menstruacne bolesti a bolest krizov, hned som sa chytala vozika. Ostala som z toho stahu tak prekvapena 🙂, ale nechcela som vzbudzovat vela pozornosti, tak som sa chopila toho vozika, aby ma pridrzal. Dovtedy som mala len take tvrdnutie, toto bol regulerny stah. Teraz ma uz len krize bolia a znova to tvrdnutie. Tak ako som sa bala, ze ci spoznam kontrakcie, tak som si uz teraz ista... 🙂 chvalabohu ze sa nieco uz i u mna deje, lebo tp v sobotu.

vik_i
3. okt 2016

Baby, od rana mi z vrchu tvrdne bruško. Máte to niektorá?

zuzka71291
3. okt 2016

@jersey87 Presne, to je presne to, co som mala ja a co neprestavalo, ale odvtedy to mam skoro kazdy jeden vecer, ale uz nie tak dlho ako vtedy... ze nejaku hodinku mavam taketo pravidelne bolesti a potom ustanu...a som z toho nervozna :D lebo ked uz mam mat tie bolesti, tak nech sa to rozbehne, nech netrpim kazdy vecer, su dost intenzivne a neprijemne ....

alicazazrakova
3. okt 2016

Tak dnesna poradna celkom oki, mala je drobna, len 2580 g cize tak o 3 tyzdne mensia, ale inak sa ma dobre... Ale zatvorena som nafest, tak ak porodim do Vianoc, bude dobre 😀 ale ani pri malom som sa neotvarala ani tyzden po termine a nebyt sekcie, tak ho mam v brusku snad dodnes 😀

mizuzka
3. okt 2016

@seki11 ahaaa, dakujem, tak zas som o nieco mudrejsia 🙂

jersey87
3. okt 2016

@zuzka71291 no len u teba to zacalo podstatne skor. Mne az v 40 tt. Ja som rada, ze to dnes prislo, ze viem to rozoznat a hlavne dufam, ze ked sa pojde naostro, tak bude priatel doma, aby ma odviezol do nemocnice. Z prace sa mu neda tak lahko odist, kedze chodi po celom slovensku.

tanikbb
3. okt 2016

@alicazazrakova no kokso bud rada, ze ma len tolko. ja osm bola dnes na poradni tiez a teda 2800g a to koncim 36tt. takze co to bude za babu ked sa bude mat narodit neviem neviem. a tiez dr povedal, ze este nerodim. dalsia poradna buduci pondelok a krv stvrtok.
6.10 idem este k mojmu dr co som chodila na ster na streptokoka. by som im mala nieco vziat ako podakovanie tak neviem co by som. aj ked teda budem tam chodit aj dalej ale....

janifer
3. okt 2016

@alicazazrakova He je jej tam dobre, asi mamina navarila nejake dobrotky tak si to uziva.

florence33
3. okt 2016

tak a oddnes som sa "pustila" ako živnostník aj ja na materskú dovolenku, nech pár dní pred pôrodom zrelaxujem, no od rána iba vyváram a vypekám lebo neviem, čo s toľkým voľným časom 😕 mimochodom, mamky SZČO, kedy vám prišlo rozhodnutie zo sociálky o výške materského? lebo ja čakám už viac ako mesiac a nič nechodí...

alicazazrakova
3. okt 2016

@tanikbb tak to sono je plus-minus 500g vraj... Ja som mojmu gynekologovi nic nedala fu, asi sa to dava, vsak? Normalne mi je to teraz blbe, a uz tam do porodu nepojdem...

alicazazrakova
3. okt 2016

Ozaj, zienky, budete rodit niektora v Roosveltke v BB?

alicazazrakova
3. okt 2016

@janifer tak este 10 dni by mi bodlo keby pobudla v brusku.... Ale pochybujem, ze potodim pred terminom, ja som adi prenasaci typ 😀

zuzka71291
3. okt 2016

@jersey87 neboj sa, urcite to rozoznas 🙂 vsetko bude tak ako ma byt 🙂 mozes sa pomaly chystat, mozno sa to tiez uz pomaly rozbieha 🙂

zuzka71291
3. okt 2016

@florence33 ja sice nie som SZČO, ale taktiez cakam na papier uz dlho a nic...

jersey87
3. okt 2016

@zuzka71291 kiezby sa to rozbiehalo. Zajtra idem do poradne, tak ktovie co sa dozviem.

janifer
3. okt 2016

@florence33 ja som v sobotu zacla 39tt., nie som SZCO, na matersku som nastupila 30.8. a papier mi prisiel s datumom 13.9., cize postou mohlo byt 14-15.9.?

florence33
3. okt 2016

@zuzka71291 vraj majú 60 dňovú lehotu na zaslanie rozhodnutia, tak sa neponáhľajú. hnevá ma to kvôli odvodom, ktoré som už možno nemusela tento mesiac platiť, ale čo už...je to jedna z top inštitúcií v tomto štáte.