Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@jersey87 áno, mám len kozmet. Stehy a hneď ako ma preložili na izbu, som si už vybalovala veci a pri močení žiaden problém (nemusela som v sprche). A to som mala nacvičených 29 cm týždeň pred porodom.
Och, práve som išla odoslať napisanu skúsenosť z pôrodu, a všetko sa mi vymazalo ☹
@lovely_choice Teším sa,napis keď sa ti bude dat🙂
@chrumko2912 predchádzajúcu sekciu som mala kvôli veľkému plodu - 4400 g. Teraz mi cvičenie s balónikom rozhodne pomohlo - nacvičených 29 cm týždeň pred porodom. Mala som len kozmet. stehy, aj to nie na hrádzi.
@lovely_choice Ani nevieš ako sa s tebou teším.Maloktora žena porodí po SC spontánne.Si super🤗
@lovely_choice A upozornila si ich že si cvičila?Ja neviem ako u nás zareaguju😬
Dievcata,tak na dnesnom uzv ma nasa kocanda 3500g a zodpoveda 40tt,pricom len zacinam 38tt. Krcok 2cm,tvrdy,komplet zavretaaa. Vcelku mam stres,lebo moj prvorodeny sa narodil tyzden pred terminom,zelena voda,3900g a porod bol narocny,ani za nic som ho nemohla vytlacit,vsetci lekari boli presvedceni,ze som prenasala..co je blbost,lebo som chodila na folikulometriu. Pocas tlacenia na mne lezala 150kg sanitarka a asi 4 dalsi na mna hucali kedy tlacit,kedy dychat,som myslela,ze doslova prasknem a neprezijem to😢(minimalne rebra a pluca). Pocas 1.teh.sa aspon daco dialo,pravidelne tvrdnutie brucha,bolesti,krcok sa skracoval a makol. A teraz nic!!! Fyzicky mi je absolutne skvele,najlepsie za cele toto tehotenstvo. Asi si pojdem zabehat alebo co,aby sa aspin daco zscalo diat 😜!
Takže moja skúsenosť z pôrodu ešte raz 🙂
O 7mej ráno som pocítila v posteli narazenie hlavičky na kŕčok. Cestou na wc mi začala stekať po nohe tekutina (vravím si, že to je asi moč alebo tekutá zátka). Pre istotu som dobalila veci a o 8mej sme šli do nemocky. Cestou som mala kontrakcie každé 2 minúty (s mužom si vravíme, že to sú asi poslickovia). Na príjme zistili, že to mi odchádza plod.voda so zatkou. Otvorena som bola len pre prst, podali mi atb na streptokoka. Zrazu som začala zvracať (od rána som zjedla len chlebík s ramou) a musela vykonat aj veľkú potrebu. Šla som pod teplú sprchu, bolesti zosilneli, tak som si pomáhala fit loptou. Veľmi som sa musela premáhať chodiť, aby sa porod nezastavil. Pred 13tou som už mala kontrakcie každú minútu, otvorena na 6 prstov som dostala cipok na rýchlejšie zajdenie branky. Bolesti každú chvíľu som len tak-tak predýchavala, len aby som netlacila. O 13:50 už bola malá na svete. Hneď mi ju priložili, potom aj oblečenú. Tesne pred tlačením podali oxytocín na stiahnutie maternice a proti vykrvácaniu. Porodila som placentu a tak zašili pár kozmet.stehov mimo hrádze. Po 2 hodinách som bez problémov močila a vybalovala veci do skrine na izbe.
Napriek strašným bolestiam to bol krásny zážitok. Nie ako pri predchádzajúcej sekcii (kvôli veľkému plodu - 4400 g).
Držte sa mamičky čakateľky, nech máte pôrod podľa svojich predstáv 🙂
@lovely_choice Skveleee!!! Gratulujem ku babatku a tesim sa za pozitivnu skusenost 😉. Myslim,ze kazda z nas by si priala takyto priebeh porodu 🙂.
@barbarelka ďakujem a držím prsty 🙂
@seki11 povedala som, že som cvičila. Pýtal sa koľko a že on rutinne nenastrihuje. Bol to veľmi mladý milý doktor (dohodli sme sa aj na priloženi bábätka pri príjme).
Inak počas prvej doby porodnej vravím sestricke, že mám nízky prah bolesti a že už chápem tie, ktore si dajú pichnúť epiduralku (ja som si ju nechcela vybavovať) a že aký v pohode je porod sekciou. Ona, že predsa je to chemia, dieťa je z nej otapene (bola to pravda u viacerých mamičiek, u ktorých sa potom nerozbehlo kojenie, nie ako u mna - prsia som mala preplnené a malá si užívala kojenie aj v noci). Po pôrode mi sestrička vraví, že som porod zvladla veľmi dobre, že musím mať vysoky prah bolesti a že by také rodičky prijali každy deň, čo ma veľmi milo prekvapilo.
@seki11 ďakujem krásne. Po pôrode skontroloval jazvu a povedal, ze je úplne v poriadku. Ja som sa skôr obávala, či sa mi nezasekne dieťa v pôrodných bolestiach kvôli panve (potom som zistila, že má viac o 2cm než pri symovi 🙂)
Baby. Ja som bola vcera na poradni a pozerala ma aj odspodu. Odvtedy ma boli ako keby pravy vajecnik a mam pocit,ze aj viac spinim... mali ste to niektora?
*pri synovi
Baby tak dalsia oktobrovka medzi nami. Emmka prisla na svet dnes o 11.50. 3180g, 50 cm. OH 36 cm... a uz spinka vedla mna.
@lienka182 no ja som mala bolesti cely den nepravidelne, celu noc silnejsie nepravidelne a rano som nabehla do porodnice, ze necitim malu, ze nejako sa nehybe... po vysetreni som bola na 7 cm otvorena. To mohlo byt tak pol desiatej, o jedenastej mi pustili vodu, dali oxy a 11.50 bola tu. Ale musim povedat, ze az tak to nebolelo, skor ine veci ma prekvapili.
@jersey87 jeeeeezis 😊gratulujem...kopu zdravicka hlavne 😊
Jeeej maminky ako krasne sa nam to tu rozbehlo . Gratulujem kazdej jednej a samozrejme hodne zdravicka . Ja tej mojej malej tiez hovorim nech uz ide von ale heeerecka robi drahoty
@seki11 no a nacvičených som mala týždeň pred porodom 29, viac sa mi nedalo, lebo 3 dni pred porodom som krvácala pri 27. Tak som sa spoliehala na hormóny a na šťastie. Bábo malo OH 34 cm, 3650 g a moja hrádza ostala neporušená. Sita som vo vnutri, čo mi nerobí problém (uvidíme po čase pri sexe 😀), a dr. vravel, že stále sa žena niekde natrhne, keď nie zvonku, tak zvnútra.
@lovely_choice aj mne povedala doktorka, ze mam vysoky prah bolesti, nechcelo sa mi verit... vzdy som bola bojko... a hlavne si neublizit...

@lienka182 Tak to by bolo super😀Aj zátka mi odišla včera po cvičení s balonikom.