icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

mizuzka
10. okt 2016

Ahojte baby, tak ja som mala vcera termin, no drobcovi sa stale nechce von. Dnes ma mali hospitalizovat ale po dohode s primarom mam prist v stredu. Nemusela som ani reverz podpisovat ani nic len mam oddychovat aby sa nieco nestalo aj ked sa neotvaram. Ale lepsie oddych doma ako v nemocnici. Pockame teda este do stredy a uvidime co bude 😊

lukamka
10. okt 2016

dievcata ja mam dnes plny nos, bolest hrdla a hlavy.... snazim sa ani nevyslovit, ze by na mna nieco liezlo, lebo som normalne napalena! cele tehu som zdrava ako ryba
okrem toho dnes rekordne 12 ludi mi vola/pise s tym, ze uz je oktober, ze co ja este nerodim... 😕
nevadi, na konci bude happy end 😀

lienka182
10. okt 2016

@mizuzka drz sa 😊 doma je doma... Nech sa drobcek teda do stredy narodi 😊
@lukamka minuly tyzden som mala to iste 😯 ale chvalabohu som sa toho rychlo zbavila... A s tym telefonovanim to velmi dobre poznam 😡
A ako hovoris uz len vydrzat nech je tu nas happy end ❤😍😚

vik_i
10. okt 2016

@seki11 mne Dr na poslednej poradni teda pred týždňom povedal, že hlávka už zostupuje, že to môže už čochvíľa prísť...prešiel týždeň a nič😯

seki11
10. okt 2016

@vik_i Mne minuly týždeň to iste,že mám prísť zase vo štvrtok do poradne ak do vtedy neporodim a usmieval sa.Chapala som to tak že tomu viac nedáva a vidíš.....stále 2v1😀

vik_i
10. okt 2016

@seki11 jooj nedoprajú nám Tí doktori 😀 ja tak tíško závidím každej jednej čo tu napísala že už má bábenko pri sebe😍😍😍v dobrom samozrejme😊☺ zase dostávam akurát kopance do rebier, pichanie tam dole...bodaj by mi odtiekla plodová voda v noci😛😜😀 juuuj

seki11
10. okt 2016

@vik_i Ja akurát na to myslím,nech sa to už pohne.Mne sa urobila aj krcova žila s jednej strany posvy a tak to tam boli ako tlaci😒Juj

janifer
10. okt 2016

Stale rozmyslam, ci poziadat o epiduralnu analgezu, alebo nie. V TN nemocnici je novinka, ze ju davaju bezplatne, predtym to bolo za 100€ cca, ale ked som citala tie neziaduce ucinky + chcela by som rodit s moznostou vyberu polohy, nie poleziacky priputana na CTG...tak mi vychadza, ze epidural nie. A zas oni vedia dat aj iny oblbovak...z prveho porodu si toho vela nepamatam aj vdaka oblbovakom.

sivamyska1
11. okt 2016

@janifer mne dali iny oblbovak ale ked prisla kontakcia skrabala som steny 😏 mna poslali po prvej poradni uz v nemonici na poucenie a pani doktorka mala toho tak vela ze zabudla upozornit ze epi a fraxik co som uzivala dokopy aspon 12 hod. Nesmie ist . Ak by som to vedela vysadila by som to aspon tyzden pre porodom

lenka2589
11. okt 2016

Ahojte, mne v noci o pol 2 odtiekla voda a bola zelená,tak som bežala do nemocnice. Otvorená som len pre spic prsta, asi má caka dlhy pôrod

seki11
11. okt 2016

@lenka2589 Držím palce,prajem veľa sil🙂

lukamka
11. okt 2016

@lenka2589 drž sa moja, nech zvyšné otváranie ide hladko. Držíme palce aj pästicky 👶

jersey87
11. okt 2016

@janifer ja som cely cas bola viac menej proti epi, ale ked sa ma na prijme pytali, ci ano alebo nie, tak som dala ano. No a doktori na to, ze aj ked budem chciet, mozu a nemusia mi ju dat, podla dostupnosti anesteziologa a ze stoji 220 eur. Ale cert to ber, povedala som si. Nakoniec ani cas na to nebol.

jersey87
11. okt 2016

@lenka2589 drzim palce, nech to zbehne a nech to neboli.

florence33
11. okt 2016

@jersey87 v súvislosti s epi sa chcem opýtať, či si bola predtým na predoperačných vyšetreniach, alebo ak sa na príjme rozhodneš, že ju chceš a nebola si, tak aj tak ti ju môžu dať? všimla som si, že si rodila v PP, aj mňa to každú chvíľu čaká. blahoželám k bábätku 😵

evelina1607
11. okt 2016

@janifer v TN vraj davali aj nejaky "rajsky plyn", co by malo byt jemnejsie ako epi, no viac o tom neviem.. Urcite su pri epi rizika, ja som pri prvom nastastie nepotrebovala, aj ked ku koncu mi nebolo vsetko jedno, no a teraz pri druhom sa uvidi.. Vela stastia

lienka182
11. okt 2016

@lenka2589 drz sa 😊

babucika
11. okt 2016

@janifer tiez ma napadlo,ze by som tentokrat mohla rodit s epi, ale tiez sa mi nepozdavaju tie vedlajsie ucinky. A ked ako prvorodicka som porodila dceru KP s oxytocinom,hadam druhy porod zvladnem tiez. Treba mat poucenie o epi? Ja som v nemocnici este v poradni nebola, iba na ctg, a za chvilu som v 40tt.

tanikbb
11. okt 2016

V ba k epi treba ist na poucenie a stoji 152e na Antolskej. Ja som si to vybavila aj uhradila. Ak nebude treba vratia mi sumu 142e. Pri prvim som neatihla poucenie a mojich 15hod ma tak vycerpalo ze som nevladala ku konvu nic. Takze ja idem do epi ak bude cas.

emy222
11. okt 2016

Baby niekde som tu čítala že pri fraxiparine sa nemôže dať epiduralku ja mám urobené krvné testy a epi mi lekárka nezakazala ani nič nepovedala fraxik picham 0.3 len preventívne

seki11
11. okt 2016

@emy222 Myslím že v deň,kedy sa pichá epidural,spinal si nemôžeš dať.Pred zákrokom nie,po áno.To ti povie lekár.

mizuzka
11. okt 2016

@lienka182 dakujem 🙂 zatial to tak nevyzera, nejak je mu dobre vnutri. A ty ako?

tanikbb
11. okt 2016

@emy222 ja sice fraxik neuzivam ale dr povedala, ze si mam dat urobit testy na zrazanlivost krvi 14dni pred terminom. tak v piatok mi asi budu brat krv. a kamoska co fraxik brala cele tehu tak jej povedali, ze par dni pred musi vysadit.

lienka182
11. okt 2016

@mizuzka ak do stredy nic tak potom ti budu vyvolavat? Aj si nieco skusala na rozbehnutie porodu? My nijako 😊 bolesti pridu a oddidu 😄 dufam ze sa telo pripravuje a porod bude potom rychly 😄 otvorena na prst a pol uz asi 2 tyzdne, zatka tiez uz daaavno odisla... Bolesti v krizoch, brusko tvrdne, tlak na konecnik... A bublinka si relaxuje v brusku 😍 vcera a dnes sa nic nedialo... Ozaj sa babatkam paci v bruskach 😊

emy222
11. okt 2016

@tanikbb
@seki11
Diki baby no neviem doktorka vie o tom že picham a aj krv na epi uz mám a to bolo vsetko v poriadku a nevravela že nemám pichnúť aj keď človek nevie kedy to naňho príde 🙂 musím jej zavolať len dnes neordinuje :( jaj hádam má to nechutí aj keď neviem či dám epi ale spolieham sa naň že čo keď to bude neznesiteľné tak to má tak upokojovali že mám možnosť pomoc si trochu jaj ha ;(

seki11
11. okt 2016

@emy222 Epidural je super,a ak máš mat zlý porod,pri epidurálke budeš na porod spomínať na niečo super krásne a bezbolestne🙂Niektoré ženy majú to šťastie že aj bez neho tak porodia😀

sivamyska1
11. okt 2016

@tanikbb isla som na poucenie len doktorka nepovedala ze epi a fraxik nejdu dokopy . Kebyze povie vysadim fraxik aj tyzden pred terminom

sivamyska1
11. okt 2016

@emy222 medzi epi a fraxikom 12 hod.odstup

mizuzka
11. okt 2016

@lienka182 no citim sa presne ako ty 😀 tiez nepravidelne tvrdnutie bruska obcas pichanie dole, v noci sa neviem postavit ale inak by som zvladla aj neviem co. Aj teraz som sa s pradlom babrala a chcela som ze aj povysavam ale drahy mi nedovolil, ze povysava on ked pride z roboty. Inak som aj pred tyzdnom este vysavala. Pred tyzdnom v stredu som bola otvorena iba na spicku prsta. A zajtra uvidim podla nalezu co povedia. Urcite mi podla mna vyvolaju porod, otazne je kedy. A zalezi aj teda ci som viac otvorena ci nie. Ja som vyvolavacku velmi nechcela lebo to s nou dost boli nakolko ten kkkrcok sa musi rapidne skratit behom chvile kdezto normalne sa postupne skracuje nie je to take bolestive. Na rozbehnutie porodu velmi nic lebo kym sa neskrati krcok tak sa ani porod nerozbehne 😀 ale bezne dvakrat denne prechadzka, nakupy, atd vsetko doma robim a nic. Dr nam odporucil sex, samozrejme nestaci raz, no popravde ani ten zatial nezabral. ale ani sa necitim ze by sa mu chcelo von, ja popravde este aj soferujem. Maly sa drzi vnutri ako kliest 😀

mizuzka
11. okt 2016

@lienka182 ty nas nejake dobre odporucanie na to ako porodit? 😀