Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@emy222 nas kadi do kazdej plienky pomaly, dnes spotreba cez 20 pampersiek... ale napr. v sobotu kakal len raz a malo. V nedelu takisto, v pondelok prisla supa za 3 hrste, doletelo to z prebalovacieho pultu az na postel, no hotova katastrofa. Teraz ma 19 dni. Inak ak davate ten Sunar a spol tam treba prisne dodrzovat davkovanie a nezarabat to huste, mozno skor redsie, ak si myslis ze ma zapchu.
@emy222 plne kojene dieta nemusi kakat aj tyzden. Ak dokrmujes tak urcite by dieta malo kakat ak nie kazdy tak aspon kazdy druhy den. Materske mlieko je plne stravitrlne. Nasa mala kaka skoro do kazdej ale skor take frcky. Bcera dme mali dr doma a ze dobre je. Mala sa v noci budi kazde 3h ciZe pohoda. Cakam ze casom sa to o hodku posunie a bude to viac lebo si bude vediet viac zadneho mlieka vytiahnut.
Ahojte baby, tak ja ani neviem, kde mi hlava stoji. Gratulujem vsetkym maminkam a narodenym babatkam ... ako tak citam vsetky prezivame podobne chvile. Nas brusko neboli chvalabohu..ale s kojenim sa mordujeme.. najnovsie strajkuje a vresti pri kojeni. Ale pride laktacna poradkyna zajtra nas skontrolovat. Lebo uz mesiac, katastrofa..najskor krvave bradavky, potom zapal dva krat..potom zase strajkuje a ja neviem, kedy si to kojenie zacnem uzivat. A musim sa pousmiat aj nad tyminplacmi.. aj my placeme, raz jedna..raz druha 🙂 chudak tato 🙂 vcera som plakala, ze som nenamalovana, unavena, hrozne vyzeram, musim mat vlasy v cope..no proste kvoli hlupostiam 🙂 takze asi len vydrzat.. vsetkym drzim palce..a ked treba poplacte si.. sak na to mame tych partnerov a manzelov, aby nas podporili..
@vik_i ano, je to naozaj super. Akurat velmi farbi oblecenie, ale ucinok uzasny
@alicazazrakova ja mam vnutornych 10 stehov a z vonku 7..doriadena som kvalitne a potrebujem cim skor zahojit tak asi nemam nad cim premyslat. Dakujem😊
@vik_i toto som mala po sekcii. Teraz som mala nastrih a dost hlboky... Davam si sprej aqutox-d na dezinfekciu a potom natriem multigyb actigelom, hoji sa super
@alicazazrakova uvidim ktore vyskúsam, ale aj tak ďakujem za radu☺
My mame baby akurat taky problem, ze ulozim malu na spanok a presne po 40 minutach sa zobudi. Niekedy sa mi ju podari za dalsich 30 minut uspat a pokracuje v spanku, ale niekedy sa to nepodari a potom buntosi. Ale po dalsich dvoch takych kratkych spankoch spi 5-6 hodin. Unavena musi byt. Ale raz neviem, preco sa po presne 40 minutach zobudi. Najedena pritom je, len mrnci. Neplace. Mozu ju budit prdiky? Dufam ze to coskoro skonci.
@lukamka hej davam ju odgrgavat. Niekedy odgrgne i dvakrat, preto ju nechavam dlhsie, dam jej cas... A odgrgava jak drevorubac. 🙂 ktovie ci to nebude brucho, ze sa tazsie vykaka a teda musi sa na to sustredit. Dnes v noci sa tiez najedla, odgrgla, zaspala a o 40 minut mrnci, puci sa. Inokedy zas uplna pohoda a nic ju zo spanku nevytrhne. Spi aj tych 5 hodin. Fakt neviem, co s tym.
@lukamka
@janifer
@tanikbb
No baby dokrmujem malú raz moje raz sunar včera celý deň nekakala a dneska zatiaľ tiež a predvčerom len tak trošku ........,a keď ju kojim tak za hodku je zas hladná to asi vytaha to predné mliečko skúšam aj odsavať ja už fakt neviem čo bradavky bolia popraskané :( a unavená som no u začínam mať pocit že mám toho dosť a to mám týždeň aj 1 deň :( ešte mám aj v tela zápal po pôrode nevedia z čoho ale ja si.myslim.ze to môže byť aj z tej zelenej plodovej vody čo sme mali tak mávam horúčky a berem.Ntibiotika .....pravda taká čo môžem kojot 🙂
@emy222 ano to odporucila pediatricka. Ale je fo malo. Aj teraz naposledy vypil 90 a az tak sa uspokojil, no o chvilu znovu vetry a potom zaspal na ceciku. To bolo cca o pol 12 a teraz a pol druhej este spinka co predtym bol asi len moj sen... takze nie vzdy sa da len radami odbornikov riadit. Posluchla som hlas svojho dietata 😀 a je to lepsie
@emy222 @mizuzka @pehavcek Dakujem baby za rady, zatial sme na feniklovom caji, ktory pomoze na nejake dve kakania...uvidime ako to pojde dalej, ze co este skusime. lebo uz placem s malym aj ja :D este k tomu vsetkemu mame taku vystiapnu ritku, ci aj z toho nie je nesvoj ...
@lukamka
@jersey87 dievcata, kolko maju vase deticky? lebo moj neodgrguje, resp. ani sme to neskusali, lebo si nikdy neodgrgne...obcas mu vyjde mliecko..tak ci to nezacat skusat, ci nas aj preto netrapi brusko alebo ja uz fakt neviem.neviem, ci ja nejem nieco zle ...
@zuzka71291 moja ma 2,5 týždňa a začalo to asi po tom druhom t. Najlepšie sa jej odgrgava u tatka na pleci, on sa oprie a hučí jej do uška niečo hlbokým hlasom a ona sa vtedy najlepšie ukľudní... ale uz si to neberiem osobne ;)
@zuzka71291 my budeme mat v piatok 4 tyzdne.
@zuzka71291 mne dnes pˇediatricka telefonicky vysvetlila, ze to je problem skoro u kazdeho miminka a ze najmenej skodny je detsky Espumisan. Tak som to isla kupit, ale este nepouzila.. A po lyzickach davat chlipkat fenikl.caj. Vela stastia
Ahojte oktobrovky 😘 nam lekarka tiez predpisala vigantol a zatial sme este nedali a uz teraz mam z toho strach 😯 co mozem dat namiesto toho?
Inak co papate? Ja sa bojim hoc co zjest... Uz ma nenapada co varit 😄
Hormony tiez uraduju... Placem o chvilku som stastna a o sekundu uz mi vsetci idu na nervy 😂
@lukamka kokosovy olej pred kojenim umyvas? A to druhe to je nejaky krem?
A maminky vy ako kojite? Striedate prsniky po 10 minutach alebo nechavate z jedneho? Ja uz som z toho paf... Bola u nas laktacna kojila som malicku z jedneho prsnika 20 minut a odvtedy neviem bradavky dat dokopy 😐
Inak ozaj tehotenstvo rychlo ubehlo... A ja co som sa tak bala porodu teraz na neho spominam s usmevom a slzami stastia ❤ ❤ ❤
Zelam nam vsetkym stastne babatka bez bolesti ktore v noci pekne spinkaju 😘😚😙 ja strasne znasam nedostatok spanku 😂
Ja som mala uz v pôrodnici až take krvavé bradavky, keďže viac hryzkal ako papal a za asi dva dni sa dali dokopy vďaka lanolinu z lekárne .. davala som ho vkuse ale je to paráda fakt
@lienka182 ahoooj, odporucam D od Jamiesonu-kvapky, staci 1 denne.
Co sa tyka stravy, aj ja sa snazim pozistovat, co nam sedi a co nie.. A kojenie? Snazim sa, aby prcek vyprazdnil vzdy 1 prsnik (nech ma aj predne aj zadne mliecko) a potom ponuknem druhy na dalsie kojenie.
Nedostatok spanku? No veru, ten nas este nejaky ten piatok potrapi..;)
@zuzka71291 moj prvy skoro vobc neodgrgaval, alebo po takom 20minutovom noseni. Uz sme to robili tak, ze sme ho dali spat na vyvysene, v podstate na velkom vankusi bol a tak si aj grgol a aj spal. Este sa mi osvedcil Poang z Ikea, moj chrbat relaxuje a mozme takto byt aj hodinu. V satke byt nechce ked ho boli brucho. No a druhy syn mi pyta aj kazdu hodinu, naladuje sa na prasknutie, odgrgne, vygrcne trochu... a hned laduje znovu...pripadne dostane stikutku a laduje laduje. Toto robi asi 2-3x za den, odsledovala som ze pred tymi velkymi spankami to spravi. No a vtedy dokola kojim, odgrgavam, nosim, prebalujem. A potom je klud 2-3 hodky co spi vkuse.
@lienka182 : ja kojim len z jedneho, aj na 3x ho ma. Vzdy aby bol prsnik prazdny, az potom mu davam druhy. Hlavne ked viem ze uz je napratany, tak mu vobec nenukam ten druhy plny. Ale zas ja mam kopu mlieka, prsia boli zvyknute po prvom dietati.

@emy222 kakaju som myslela 🙂