icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
3. nov 2016

@lienka182 no ja som mala problem co uvarit uz pred porodom. Ale az teraz zistujem, co je to problem uvarit. ;) jem dokola to iste. Uz mi to lezie krkom, ale vydrzime...
A ja kojim z oboch. Najskor jeden potom druhy. Oba tak po 10-15 min, podla situacie. Teraz sme asi mali krizu, tak som vystriedala oba na 2x. A to som uz citila bradavky, ale aj na to si zvykli. Dokonca ich uz ani nicim nenatieram.

nikolajka2
3. nov 2016

@emy222 - emy ja mam to iste. Na zaciatku sa mal abudila kazde 3 hodky a papala aj moje aj Nutrilon. Teraz sa to vsak zmenilo a mala cez noc kazdu hodku je hore a reve a reve. Zase sa naje mojho mliecka, zaspi a znova o hodku to iste.Asi si to deti nejak prehadzuju.

zuzka71291
3. nov 2016

@jersey87 to aj ja mam dilemu, ze co jest...co take jedavas dookola? lebo ja fakt neviem, co mozem zjest, co nie...zaklad viem...fazulu, kapustu a take...
@janifer Dakujem, nakoniec sme vcera skusili dat odgrgnut a odgrgol pekne...

lukamka
3. nov 2016

@lienka182 citrovital su kvapky z grepovych semiačok, do pohára vody 5kvapiek, a po každom kojení vatovou tycinkou nariem bradavku a dvorec a hned na to kokosak umývať to netreba.

Ja kojím z jedného koľko jej ide, niekedy priložím aj na druhu stranu, ale v noci sa k tomu ani nedostanem. Aj moja pila niekedy aj hodinu, ale uz sa to skracuje.
Mna vie rozhodiť, keď sa na prsníku rozplače, nechce ďalej piť, ani odgrgnut ani ľahnúť ani NIČ! Len v nej štartuje samonáser a zas hráme hru hádaj co mi je 🙄

lukamka
3. nov 2016
lukamka
3. nov 2016

@emy222 ja som v nemocnici šuchala nohamy keď som ju prikladala. Na tretí den mi dokonca z tej horšej kvapkala krv s mliečkom :/ sestričky ale kázali ďalej prikladať. Najlepšie pomohol laser. Chodila som naň aj 2x denne, lenže tu v Pezinku som uz nenašla žeby ho niekde mali, tak sme sa chvíľu ešte trápili.

emy222
3. nov 2016

@nikolajka2 noo ja som to vyriešila tak že vnoci dáme sunar a spinkame trochu dlhšie a hed ráno dávam cicik a potom zas a tak vseliako to striedam lebo po ciciku sme hore po hodke a plače tak zas dám cicik a potom aby pekne pribrala dokrmim lebo z môjho mlieka mi nepriberala :( tak musím takto

emy222
3. nov 2016

@lukamka noo stipu natieram všetko možné ešte hádam to časom prejde :( ten laser to je čo ?

vik_i
3. nov 2016

Ahojte kočky, čitam tu kade aké príspevky od Vás..v noci nespinkanie málo mliečka a tak. Cez deň dám malej papat moje tak pospi aj 3 hodinky, keď to idem zopakovať v noci nie a nie zaspať. A to sa niekedy napapká a cucá prstiky tak priložím ju na druhú stranu ale zase plač. Alebo si grcne po mliečku a plač a nie a nie utíšiť. Poraďte mi niektorá, je to moje prvé bábo a po nociach sa mi chce plakať s ňou ☹ v nemocke je na noc dali sestričky trošku mliečka od nich a celkom dobre spinkala. Čo mám robiť??

seki11
3. nov 2016

@vik_i A máš pocit že mas malo mliečka?Hlavne jedz,nestresuj sa ak to ide a stále ju prikladaj,aspoň každé dve hodinky,začne sa tvoriť viac mliečka a po veľa tekutín aj tri litre.Ja malého prikladám skoro každú hodinu a pol,pýta si.No a ak to nepomôže ,ja by som pridala mliecko na noc,aby sa vyspinkala a aj ty.Len aj po tom mliečku ,keď sa zobudí,daj prsník.Neboj,s prvou dcérkou som takto bojovala asi mesiac,potom pol roka len kojila🙂

seki11
3. nov 2016

@vik_i a po veľa tekutin*

seki11
3. nov 2016

@vik_i pi😜Tri krát a zle napisane😃

jersey87
3. nov 2016

@zuzka71291 tak zaklad maso, zemiaky, ryza. Kombinacia akakolvek. Potom cestoviny a vela mliecnych vyrobkov. Takze cestoviny s tvarohom, spagety s cottage, dokonca i hranolky a vyprazany syr je v pohode. Minule som robila maso s brokolicovou omackou. Fungujeme este na tvarohovych knedlickach a pirohach. Akoze da sa povymyslat, ale tym ze zboznujem kapustu a strukoviny mam pocit, ze dokola to iste jem.

jersey87
3. nov 2016

@lukamka samonaser. 🙂🙂🙂 toto je topka...

jersey87
3. nov 2016

@vik_i neviem kolko mas mliecka ale ja som si kupila odsavacku. Nemala som nejakovextra vela mlieka a sem tam som mala pocit, ze ta moja dora sa nevie poriadne napit a cosi v nich necha. Tak si zvyknem trochu odsat do zasoby. Predsa len aj ked sa napije dost, odsavacka este cosi vytiahne a urobi sa viac mlieka a potom mam v zasobe, ked pride na nu extra hlad... Uz ju len dotlacim z flasky a je na chvilu pokoj.

monka37
3. nov 2016

@vik_i odsávačka je super, a co sa týka toho cmúľania nás si cmúľa pršteky takmer stále a to aj hneď ked dopapa niekedy .. neprikladam ho pretože by ma len cmúľal a hryzol.. preto mu v tej chvíli dam cumlík a je dobre zaspí hneď.. potom ho veľakrát vypľuje a ani si nevšimne .. ale ak si proti cumlíku tak to nepomôžem , este som robila to ze som mu dávala hryzkat môj prst ale to uz je podľa mna jedno akurát cumel je aspoň ako tak lepsie tvarovaný ako môj prst či jeho ruka ...

janka_mu
3. nov 2016

@lukamka jaaaaj toto dobre poznam, tiez mam takeho jedosa.. ak tecie vela, rev, tecie malo, rev, uz sa jej nechce rev.. 🙂 a tiez sa cez den pekne napije a v noci strajkovala, revala na prsniku... som ju dala mužovi nech chvilu hontrla a musela som sa ist poprechádzať, lebo som nevedela, ci budem revat s nou alebo uz chytim aj ja nervy.. nuz je po mame 🙂 🙂 🙂

tanikbb
3. nov 2016

baby tu je nieco k strave od mojej dr. ak to niekomu pomoze
Strava pri dojčení-
1.-nealergénna-
nevhodné do 4 ukončeného mes.-alergénmi sú - ryby, hríby, orechy, med, mak., kako, čokoláda, jahody, rajčiny,
exotic. ovocie- pozor- i olivový olej a výrobky z olív.
2.-nenadúvacia- nadúva akákoľvek zelenina- radšej variť alebo pariť, pozor na kyslú zeleninu, nevhodná
výrazne aromatická strava- korenista, sladká

maso- možete hlavne mláďata- kurča, morku,teľacie,králik
nie hovadzie zo staršieho zvieraťa, nie údené
obmedziť vyprážané

ovocie zakázané exotické + jahody

mliečne výrobky prevažne kyslomliečne- pozor na príchute/nie s alergénmi - jahody, orechy, čokoláda .../
tekutiny- čistá dojčenská voda, čaj- pozor čierny a zelený čaj radšej slabší vyluh, káva doobeda slabá, e
sladkosti- radšej celozrnné keksy, piškoty,
nie musli s alergénmi- ako u mliečnych výrobkov

tanikbb
3. nov 2016

co sa tyka kojenia tak ja mam mlieka na rozdavanie, prsia ako kamene ale mala duda poriadne. na pravej bradavke mam ranu a teda sposobila som si ju urcite zlym prikladanim na zaciatku. snazim sa liecit repikom, odporucali sestricky v nemocke a vetrat ju. ale skusim este zepter lampu, mozno by to skor pomohlo. idem hned hadam nasvietit. to ma napadlo len dnes. a teda ked ju prikladam na tu pravu stranu tak je to bolest katastrofalna ale na lavom je to ok. mna skor trapi take palenie stipanie v prsiach, asi skor z toho vela mlieka to je. na vecer radsej aj odsajem tak aby som uvolnila a mrazim. uz mam namrazene 2x150ml cize bud bude na pitie ked niekam pojdem alebo na prikrmy.
treba trpezlivost s tym mlieckom a prikladat a prikladat. ja cez den zacnem asi malu budit po 2hod nech mi duda tie ciciky a vecer nech spi. v noci dava tak 3hodky tak verim, ze jej to vydrzi.

lukamka
3. nov 2016

@tanikbb uff teraz som zladovala makovu strudlu, len tak zhucalo... dufam, ze budeme oki 🙂
ja sa vzdy zlaknem ked mala hodi sablu... viem, ze je to normalne, ale da sa tomu nejak predchadzat? Davam ju uz odgrgavat, ale niekedy sa to stane aj napriek tomu, ze grgne ako drevorubac 🙂

lukamka
3. nov 2016

@emy222 terapeuticky laser - laserove svetlo, maju to v nemocniciach na FRO oddeleni, alebo hocikde na poliklinikach kde maju elekroliecbu, len ja som sa tu nemohla nikde toho dopatrat. Este by bola moznost ta biolampa od zepteru - s tym sme svietili pacientom na dekubity a tiez to super dobre hojilo.

iviciatko
3. nov 2016

@lukamka ja som neodolala makovym sulancom od mamy,nenalozila som si ako zvycajne plny tanier a mala bola v pohode.

lienka182
3. nov 2016

@jersey87 moja malicka pila 10 min z jedneho 10 z druheho... Teraz som ju nechala nech si pije z jedneho a da si tak 10-13 minut a koniec 😮 v noci sa mi prsia tak naliali a Bianka nestiha pit 😄 mliecka mam ako pre dvojicky...
@lukamka dakujem uvidime mozno vyskusam 😊 no my tiez tak posledne 3 dni... Pije si pije potom zaspava preberie sa hrame sa a zrazu koniec plac a nic nepomaha... Najprv som myslela ze ju nieco boli... Ale prisla som na to ze je iba unavena a nervozna z toho ze nevie zaspat 😄 cicusku nechce cumlik nechce ani lezat ani na ruky no nic 😄 dnes nasiel manzel ze ju treba zabalit zobrat na ruky aby lezala na boku a sustat jej do uska sssss. Neviem ci uz bola velmi unavena ale zabralo to 😉

Nie je to malo ked si da z cicusky iba 10 minut? Cez den papame kazde 2 hodiny a v noci kazde 3. Zatial pribrala tak ako mala 😊 od prepustenia z nemocnice 500 gramov...

@jersey87 😄 ja hladam na nete stale nieco a manzel mi vari 😊 ked na jednej stranke napisu ze toto mozes a na druhej ze nie... Laktacna mi povedala ze mozem vsetko ☺ len davat pozor na jedla co ma nafukovali alebo mi nerobili dobre a s mliekom tiez opatrne inak sa nemam bat... Ale aj tak preistotu davam pozor.

iviciatko
3. nov 2016

@tanikbb zatial sa snazim obmedzovat,ale je to velmi tazke bez cokolady.kazdy den si dam horalku,ale to tiez asi nie je dobre,tak skusim len tie piskoty,prip.celozrnne keksy,ach.

tanikbb
3. nov 2016

@lukamka presne nad nasvecovanim lampou rozmyslam na bradavku. hadam to nic nespravi s mliekom. prinajhorsom prehreje a pojde lepsie von. ved je to liecebne svetlo.

tanikbb
3. nov 2016

@iviciatko ja som si pri synovi davala pozor lebo som mu nadobarila atopicky ekzem. pila som asi liter mlieka denne a babatka nie su schopne kravsku bielkovinu stravit. bolo to hrozne obdobie ked ho mal. skoncili sme na koznom a potom som vysadila uuuuplne mliecne veci az do 1 roka. a dalo sa to dokopy. cize ja davam pozor na to co jem, je to aj forma davania sa dokopy po porode aj ked teda nie je to ziadna dieta. jem fajne a zdravo. ale to sa snazim uz asi 4 roky takze pre mna to nie je nejake obmedzovanie. a co by som pre jej spokojne brusko nespravila.

iviciatko
3. nov 2016

@tanikbb no vydrzim ,uz len pre jej spokojne brusko,jasne,ze jej nechcem nieco dohnat.len to,ze clovek uz fakt nevie co moze,co nie,vsade pisu nieco ine a tak sa vyhybam hlavne tym alergenom,no brusko obcas boli.inak moja mala zacne kakat vtedy,ked sa pricucne k prsniku a potom uz spokojne cucka 🙂

jersey87
3. nov 2016

@lienka182 no ja si davam pozor. Jeden den som si dala horcicu a potom katastrofa. Prvykrat ked som po porode robila maso, tak na cibuli a bolo vymalovano... 🙂 takze ja skusam fakt pomaly. Ale ked som sa zamyslela nad dokrmovanim v nemocnici, tak sestricky nam davali pre ne materske mlieko. A detom nic nebolo. A to mlieko mohlo byt od ktorejkolvek zeny a ta mohla jest fakt hocico. Takze stoji za zvazenie ze ci tie deti boli brucho z mlieka alebo z niecoho ineho.

jersey87
3. nov 2016

@tanikbb no super zoznam a nam v nemocnici dali na ranajky rozky, maslo, lekvar a med. Bolo mi to divne, ale zjedla som. A nic jej nebolo.

tanikbb
3. nov 2016

@jersey87 hej hej. Vsak nemocnica. Ja som pri starsom dostala karfiolovu polievku a nic mu nebolo. Jasne ze zaradit zdravy rozum samozrejme. Tentoraz sme ale fakt mali ze stravu pre kojacie matky. Sme sa bavili so sestrickami ze zacali toto objednavat a teda ok. Ale iba biele pecivo vzdy. No katastrofa pre mna.