icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tanikbb
3. nov 2016

@jersey87 ja som sa zaujimala ked som chcela darovat mlieko a teda mala som sttiktne podmienky diety atd. Cize je to kontrolovane. Nam davali bebu ale videla som ze im dovazali materske.

tanikbb
3. nov 2016

@lienka182 koksoooo keby mne muz navaril. To by boloooo. On objednava hih

emy222
3. nov 2016

Baby ja už neviem rady mala je dokrmovana raz mliečko a raz sunar a nemala mi dva dni a nakoniec jej musím pomôcť vykaka asi za 4plienky a potom sa vykaka sama a potom zas nekaka ja jej nechcem furt pomáhať aby si nato nezvykla no nechcem ju ani nechať trápiť koľko mám čakať kým sa vykaka keď je aj prikrmovana :( ja už neviem bruško masirujem cvičíme s nožičkami a doktorka predpísala infacol na kolíky

seki11
3. nov 2016

@emy222 aj u nás je to tak ,ja dávam espumisan.U nás to ale určite nieje zo stravy.Dnes nedám vigantol a uvidime.Baby tie čo dávate D Vít od Jamiesonu,detičky nemajú koliky?

emy222
3. nov 2016

@seki11 a ako sa vykaka samé bábo alebo musíš pomáhať naten vit D som sa pýtala v lekárni mi máme suproveho lekárnika a on mi hovoril že to by vôbec nemalo vadiť že to je len dve kvapky a je to z neviem čoho čo by vobec nemalo vadiť že babetka maju kolíky a že to pripisujem tomu proste mi to vysvetlil že nie vždy ten vit D je na príčine on len pomaha na koTicky .........ale neviem no mna trochu upokojil tak skúšame ako bude reagovat 🙂

pehavcek
3. nov 2016

@emy222 aj my sme na tom uplne rovnako.uz som sa tym prestala trapit.ked to uz inac nejde pomozem ale snazime sa robit vsetko preto aby kakal. Kupili sme aj taky plastovy kos na pradlo za 3 e, take vedierko a v tom ho kupeme aby mal brusko v teplej vodicke nahriate.ono sa to raz upravi.

emy222
3. nov 2016

@pehavcek len sa bojím aby si nezvykla nato že jej pomáham :( inak ona je dobrucke bábo len toto nepýtala si sa nato doktorky že či to nevadí pomáhať ja som nato zabudla

pehavcek
3. nov 2016

@emy222 ja som sa dorevala kvoli tomu, ze som nechcela aby si zvykol.ale jedneho dna mi doslo ze je to mensie zlo.bola by som nerada ak si zvykne ale kd to nejde a ma cele hodiny velke bolesti... doktorky som sa priamo nepytala ale vravela som jej ze niekedy sa proste inac neda lebo jaci od bolesti a ona len chapavo prikyvla

emy222
3. nov 2016

@pehavcek no šak to je pravda bože akurát kukam na malú a na tvaricke pupaciky už neviem čo je za deň dneska :( z čoho tak rýchlo vybehli

janifer
3. nov 2016

@emy222 nechcem rypat, ale to ti kto povedal, ze z tvojho mlieka nepribera? Videla si uz svoje odsate mlieko? Ja to moje ano a bola na nom doost velka vrstva tuku. Hlavne to mlieko prvy mesiac je vysoko tucne. Odporucam kojit aj kazdu hodinu, najma v noci, ved si daj dieta do postele a to mas najjednoduchsie. Aj je spokojne, ze ta citi a mozno si bude menej casto pytat. V noci sa najviac tvori mlieko, cize ak chces, aby bolo vsetko OK, tak tu noc treba vyuzit.
Pripadne skus nejaku laktacnu poradkynu, oni zvyknu predavat aj taky krem na bradavky, co pomaha aj pri kvasinkach, volaju to univerzalna mast?

janifer
3. nov 2016

@vik_i Ked si grcne po mliecku v noci, tak bud sa napila dost, ved male deti maju malicky zaludok, alebo si grgla tak, ze jej vybehlo. No odporucam nosit, nechat odgrgavat dlhsie, aspon 10 -15 minut, ako som pisala, ja v noci aj polhodinu travim v tom kresle Poang 🙂 aj si tam podriememe, nemusim sa navlekat po byte.

janifer
3. nov 2016

@emy222 Este citam o tom trapeni s kakanim, koliky byvaju beznejsie, ked sa dokrmuje sunarmi a spol., predsalen vyraba sa to z kravskeho mlieka. Ked doktorka doporucila Infacol, tak ho davajte, ten sme aj my davali prvemu. Ten uz vraj pomaha stiepit mlieko. Alebo ine, Babycalm... ten mi lekarnicka odporucila skor ako Infacol, ze Infacol uz je silnejsi.
ale skus si vsimat aj svoju stravu, ako pisala Tanikbb, ze mlieko alebo cokolada mozu robit problemy, aj ryza zapeka, ja ryzu nejem vobec kvoli malemu teraz. Ani cokoladu.

seki11
4. nov 2016

@emy222 sam sa vykaka,niekedy masírujem bruško....ja ho mám ale pri sebe v posteli zatiaľ,lebo casto kojím v noci,tak každú hod a pol a je pri mne kľudnejší ....a potom ho ešte 30 min nosím na odgrgnutie...No ťažké noci dva týždne,ale vydrzime🙂Koliky vraj prejdu tak do troch mesiacov.Inak včera som vynechala Vigantol a maly krásne spinkal.

seki11
4. nov 2016

Baby tie čo dávate D Vít od Jamiesonu majú menšie koliky bábätka?A tam som sa docitala že sa môže od ukonceneho 1 mesiaca...dávali ste aj skôr?Mame 2 týždne.

seki11
4. nov 2016

Ešte jedna otázka,kedy ste išli s detičkami prvýkrát vonku?

alicazazrakova
4. nov 2016

@seki11 vitamin D este nedavame, ale vonku sme sli prvy krat v utorok, dnes mame 14 dni

alicazazrakova
4. nov 2016

Zenyyy, ja som uplne zabudla... Ku gynekologovi treba ist do skoncenia sestonedelia?

nikolajka2
4. nov 2016

@emy222 - dokrmujes sunarom cez flasku, cievku al. Inekciou? Ja cez cievku , ale je to zdlhave. Cez flasku som nechcela, aby si mala na to nezvykla.

emy222
4. nov 2016

@janifer ale ja dávam moje mliečko čo najčastejšie ako sa len dá len musím prikrmovat boli sme u lekárky a to som pred tým začala len moje mlieko a mala mi schudla nepriberala a ja som natom bola zle zapal mam... berem antibiotiká takže všetko okolo toho tak doktorka že nech dokrmujem ale určite sa snažím čo najskôr to vylúčiť to dokrmovanie nemala som toľko mlieka a to odsávanie stále pijem čaje no snažím lebo by som chcela len kojit

emy222
4. nov 2016

@seki11 no ja neviem koľko.mam čakat kým sa vykaka sama :(

emy222
4. nov 2016

@nikolajka2 ja cez fľašu lebo v pôrodnici to už začali bez ničoho ja som po cisárskom takže mlieko došlo neskoro a tam mi ju prikrmovali ale zatiaľ nemáme problém s prisatim a ťahaním z cicika dokáže byť na ňom aj hodinu 🙂

zuzka71291
4. nov 2016

@janifer moze byt,ze ma slabe mliecko..moja mama mala pro bratovi ten isty problem. kojila,kojila,brat nepriberal a vysvitlo,ze jej mlieko je skor ako voda...aj take sa stava...

seki11
4. nov 2016
seki11
4. nov 2016

@emy222 no ja skúšam do vtedy,kým nieje naozaj strašný plac

florence33
4. nov 2016

@seki11 my sme išli na prvú krátku prechádzku po 8 dňoch

pehavcek
4. nov 2016

@emy222 aj ja cakam kym nie je bo!estivy strasny plac.vzdy pocujem ze tlaci a ked to nejdetak place

pehavcek
4. nov 2016

@alicazazrakova mne gyndos povedal sest az osem tyzdnov po porode

lindt
4. nov 2016

Baby,poradte,ze co namiesto kravskeho mlieka do kavy. Kavu som prestala pit,ale take chute na nu mam,kupim si bezkofeinovu,ale ja musim si dat do kavy i mlieko. Inak to nevypijem. Akoze mlieku sa nevyhybam uplne,ale nechcem ho pit vo velkom. Len nevien,ze aku nahradu... dakujem

janickacrazy
4. nov 2016

@lindt No tak možeš skúsiť sojové, ale zmení to chut kávy. Ved do tej kávy si toho mlieka dáš len trochu, takže ja by som dala kravské a hotovo. Ja inak tiež mlieko nepijem, ale do kávy musí byť kravské.

zuzka71291
4. nov 2016

@lindt ja pijem bezkofeinovu kavu so susenym sojovym mliekom znacky mukates, na to, ze som kavickarka, mi to celkom chuti...;)