Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@tanikbb jaj prikladám stale vážim spapa 30-40 a to je ešte hladná na ciciku dneska od pol 11 do 12hod a málo spapala skúšala som vytiahnuť do fľaše či niečo pôjde a ani nie 20 od rána od pol siedmej každú hod na ciciku sme aj skôr a už jej nejde toľko teraz ....ráno pekne tieklo že ledva preglgala ...
@janickacrazy
@zuzka71291 nooo,len pre info. Mama sa mi smeje, ze nepijem kavu s mliekom,ale mlieko s kavou 😀😀objednavam si vylucne latte al. cappucino. Skusim to sojove teda a kde ho dostanem? Klasicky v obchode?dakujem
A este pre tie, co deticky strajkuju na prse,nam velmi pomohla koza na kozu. Okrem toho,ze sa krasne prisal a pil,spal tak na mne 3 hodiny a bolo to veeelmi prijemne 😊😊😊
@lindt ano kupiš bežne v tescu alebo v dm 🙂
My mame dnes 4 tyzdne a prvu poradnu za sebou. 🙂 mala pribrala od prepustenia z nemocnice 800g a narastla o 4 cm. 🙂
A otazocka baby: uzivate probiotika biogaia? Zaberaju alebo su to len vyhodene peniaze?
Zienky, ako ste na tom s krvacanim po porode? Ja mam dnes presne 2 tyzdne od porodu, krvacanie uz len slabsie, ale teraz zo mna vysli obrovske zrazeniny krvi... Na sone v porodnici vsetko ok, ake teraz som sa dost vystrasila :-/
@alicazazrakova Ja som zajtra dva týždne po porode a nekrvacam skoro vôbec,ale ma stále pobolieva spodok brucha.
@lindt mne ho starka kupuje v sintre,ale maju ho aj v jednote a aj v tescu som ho tusim videla. myslim to mliecko mukates.
@alicazazrakova ja uz dlho len take sem tam a občas taká hrudka vypadne. Mna skôr rozčuľuje ten pach, najradšej by som bola v sprche 5xdenne. Dúfam, že niesom až moc detailná 🙂
@alicazazrakova kamoska tiez mala take az kusy z nej sli... Ja som prestala krvacat po dvoch tyzdnoch... Tak asi kazda to mame ine 😊 sup sup uz nech sme ok 😊
Baby a kvapky vigantol ako pôsobia na vase babetka ? 🙂
@tanikbb prosim vysvetli mi to s tym maslom, maslo je zle? Lebo zijem v tom, ze maslo je dobre, ze skor len mlieko ako take robi najvacsi problem.
@alicazazrakova Take ako pecienka? Taka 250g? No zo mna to vypadlo 1x, po druhom porode hadam aj o tyzden skor, asi je to tym, ze som kojila hned od prvej chvile, nie az po 3 dnoch pokusy s odsavackou. Ja som 3 tyzdne po porode a par dni som uz "uplne cista" ale najma navecer po kojeni sa stava ze krvacam, cize preventivne beham s vlozkou.
@lindt K tomu sojovemu mlieku: pozri si zlozenie, kamoska sa potrebovala na 100% vyhnut mliecnej bielkovine, neprecitala zlozenie sojoveho mlieka... a ved kto by tam aj cakal to kravske, ze... no a cuduj sa svete oni aj do sojoveho pchaju kravsku bielkovinu.
@emy222 drzim palce, verim ze to bude v poriadku, len ja na tvojom mieste by som az tak nedoverovala pediatricke. Mne 3.tyzden po porode dala na predpis Nutrilon, ze tiez mam slabe mlieko ked si dieta kazdu chvilu pyta. A hned 6 baleni mi napisala...
Ale nakoniec sme to zvladli bez neho a kojila som vyse dvoch rokov. Problem bol v tom, ze som odsavala vela po veceroch, mlieko som mrazila, atd..potom rozmrazovala dokrmovala z flasky.... no proste spekulovala som, aj som dieta nechala muzovi s flaskou a ja behala po nakupoch, ale akurat som si rozhodila "ponuku", cize radsej nechat tomu volny priebeh. A ako pisali baby, ten kontakt koza na kozu je super, nechat si spinkat babatko na hrudniku dolu bruskom, to pomaha aj na tie prdiky.
Ten nas mal aj dnes problem, nechcel sa nosit ani hore hlavou, ani na tigrika, ani cvicit s nohami, tak proste len lezal na prebalovacej podlozke, tam jedine bol kludny a cakali sme, s rozbalenou plienkou, len zakryty latkovou plienkou. No ritual. Hadam si neokaka ritulu citlivka nasa.
No a skuste este masticku Pupik, alebo nahrievat plienku na brusko, som davala teplu zo zehlicky, kvoli tomuto som prestala pouzivat aj vankus na dojcenie. Proste pri kojeni ma byt dieta bruskom oprete o matku a zohrieva a masiruje si svoje brusko, aj si vtedy pekne poprdi.
@emy222 Este k tomu Vigantolu: neviem ako to umele mlieko, ci nahodou aj tam nie je Dcko? Pozor aby mala nebola predavkovana. A my zatial nedavame nic. Ved skus par dni vynechat, uvidis ci sa nezlepsi daco. Mam kupene Jamieson kvapky s Dckom, pri prvom Vigantol robil bruchabolenie.
@seki11 my sme sli na 12.den, rovno na 1,5 hodiny, ale vela zalezi od pocasia, ak je veterno, prsi, tak kludne staci doma dobre vyvetrat a pripadne stisit radiator.
@alicazazrakova mne v prepustacej sprave napisali ze do 3 dni sa hlasit u gynekologa.... ale tam som len podala prepustaciu spravu a adios. Sestricka hovorila ze na kontrolu by som sla jedine ak by som mala komplikacie. No a inak na konci sestonedelia.... ja pojdem aj tak asi neskor.
baby, prosim vas, potrebovala by som vediet, ci mozem odsat 4tyzdnovemu babatku sopliky s odsavackou na vysavac, mate s tym skusenosti? mame sopliky uz asi treti den...
@zuzka71291 ahoj, nam v porodnici privodili "milucke" sestricky sopliky:( v den odchodu ho rozhoruceneho hned po spanku bez perinky rano prehnali chodbou s pootvaranymi oknami a kupali ho:( no comment..
Tak sme prisli domov so soplikmi v tom mini nosteku.. Do tyzdna ustupili-davala som baby physiomer (bacha riadne strieka!), odsala som vysavacovou odsavackou (ine podla mojich skusenosti nefunguju..) a na vaticku do ucha som dala materske mlieko a vytrela nin nostek -funguje ako prirodne antibiotikum.. Ked nebude vediet od soplikov ani prehltat mliecko , kup si aj najjemnejsi nasivin sprej, ale to pouzi len ked bude najhorsie..ja som to pouzila len raz. A vyvysena hlavicka na spanie, nech to menej zateka a nesposobi zapal stred.uska! Nech dietatko co najviac pije, ma vyvetrane v izbe, mokra plienka cez postielku pomaha lepsie dychat a uplne super je prechadzka vonku pri slniecku (ked nema horucku). Dufam, ze som pomohla a rychlo sa z toho vylizte;) pa
@lukamka viem, co myslis, aj mne to riadne vadi! Ale je to vraj uplne normalne.. Uz nech je po 6 tyzdnoch;)
@seki11 ano mozes, mam to skonzultovane. Ja ich davam od 8.dna. ..
@iviciatko vraj skoro kazde babatko trpi po prechode z plodovej vody na novy typ stravy bolestami.. Ze to nema nic spolocne s kvapkami. Ktovie kde je pravda, hm?
@zuzka71291 jasne ze mozes. My odsavame preventivne kazdy den. A stale cosi vyjde, aj ked chora nie je.
@evelina1607 ktovie,ale dufajme,ze to rychlo vsetkym babatkam prejde.
Baby tak ja sa trapim s ragadou okolo bradavky praveho cicika. Otras, krvaca a tym padom mam plny prsnik. Lavy je ukazkovy a teda snazim sa vyhnut zapalu. Kapusta a idem odsat. Len to je zacarovany kruh lebo odsajem, rana sa roztiahne. Potom dam repik, mlieko, vetram, nasvedcujem a zase odsatim porusim. Mam nervy z toho celeho. No ale tak take su prve tyzdne.
@evelina1607 @lukamka mozno aj skor to prejde ako 6t. Krv by mala do 3t ustupit a potom uz len blede. No patri to k tomu tak ako podobny smrad ked tahaju nosne mandle.
Sa tu psychicky pripravujem na idsavanie.

@lindt ja si do kavy davam ryzove ale nei ej to ako ked pijes s mliekom. ale ked nepijes mlieko mimo toho ze ho davas do kavy tak si ho tam daj.
@emy222 kludne pomoz ked uz inak nejde. vsade sa pise, ze dieta si nezvykne. ja by som ale skusila ako pisala @janifer prikladat aj kazdu hodinu. ved na to sme na materskej, venovat cas tomu balicku stastia, odovzdat sa mu. ona ti priberie, ale ked nebudes prikladat a nerozbehnes kojenie tak bez dokrmovanie nepriberie. a tie mlieka zapekaju ako slak. moja prdi a kadi do kazdej plienky skoro. a mlieko je zle ako maslo kokso, plne tuku, ale teda som si presla plnymi prsiami, este stale s tym bojujem, ale to sa upravi na jej dopyt. potom uz nebude ponuka prevysovat dopyt hih