Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@zuzka71291 cista zavist s tym uspavanim. Nase dieta by tak nezaspalo.
@evelina1607 a nerobia bábätku kŕče?
@jersey87 moja začne mrnčať preglgat, mlaskat, vyplazuje jazyk a až potom sa začne mrvit a plakať. Ale aj to ešte plače a oči zavreté, jasne že v noci sa zobudím až na ten štartovací plač. Ten sa skončí hned na ciciku
No ale take ukážkové to nemáme vždy...
práve sme mali happy hour, dievčatko revalo do nepríčetna, žiadna poloha nepomáhala 😫
Ide mi srdce puknúť taký čas
Teraz konečne zaspala s nahratým čerešňovým vankusikom na brušku
@nikolajka2 he ja som dnes mala rezen na obed aj na veceru ako inak so salatom s hraskom...no uvidime zajtra. Inak ja som ho trapila aj v tehotenstve, strukoviny ovocie kukurica... a aj my sme uz zazili bolestive prdiky a nafuknute brucho, idealne je ak sa dieta nepreziera, coz nas si dava do tela riadne. A napr som odsledovala ze mne/jemu to hrozno vadi. A zas must od Matysaka sa mi zda ze je OK. Tak ale u nas je to taka 15minutovka placu, kym sa vykaka/ vyprdka.
@lukamka prebalujem v noci pred krmenim snazim sa kym este moc nevresti. Parkrat sa stalo ze uz sme aj pokadenu prdelku v noci umyvali "na lacno", reku nech aj susedia vedia, ze mame babo 🙂). Ak si prdne pri jedle a prebalujem aj po, tak sa zvykne povracat, prip.si grgne a dostane stikutku. Tak potom si zas cucne.
V porodnici som nechala prdik neprebaleny do dalsieho kojenia a ritula zaparena tak odvtedy to riesim aj na ukor dlhsieho uspavania.
No a inak mi hlasi kazde cikanie, vela cura, cize nehrozi nic ako suvisly 3h spanok, niekedy aj po polhodine treba prebalit, vzdy si trosku znova cucne, potom odgrgnut atd... No a uz mu XKrat precural aj oblecenie, aj do postele, no chlapci, ked im to stoji cikaju kade tade.
@iviciatko nas mava do 37.4 ale sa mi zda ze ma aj sople trochu. Ked je obleceny ze body plus tenky svetrik, pripadne este prikryty paperovou perinkou, tak cuduj sa svete ma 36.9. Ak je len v bodycku tak ma 37.4. A to fakt nerada ho babusim, aby sa neprehrieval ale ocividne mu to robi dobre
@lukamka aha. U nas take nefunguje. U nas sa place od hladu az kym nie je pri zdroji. A potom semtam pri jedeni zaspava, no ale dam odgrgnut a je zmova hore a uspavame v priemere tak hodinu. Ale vcera sme mali taky den, ze mi pospala 3x po 20 minut a potom vecer tahala od 7 do 3.20h. Aspon co-to sme sa v noci vyspali. Ale cez den totalna hysteria. :/
u nas je to so spankom rozne, dnes napriklad prespal od 11 vecer do pol siestej rana, co je uplne super. ale toho kriku, co sa narobil do tej jedenastej a nepomaha nic, to je ciste zufalstvo
@lukamka no presne to poznam 😀 urobim vsetko a nic sa jej nepaci 😀 ale uz som prisla na to ako ju ukludnit a potom znova hlada cicusku niekedy uz dobre a niekedy zas to iste dokola...
@seki11 jaj cumlik som skusala 😀 vo vacsine pripadov ju len viac rozculim 😀 a ked zaberie tak musim stat pri postielke a aspon 40 minut jej ho stale davat do pusy lebo jej vyskoci 😀 alebo ho vypluvne
inak vcera hovorim manzelovi ze podme jej vycistit noscek s odsavackou na vysavac... uz chcela papkat tak trosku poplakavala ale hovorim mu musime teraz lebo potom zaspi a v noci to radsej robit nebudem. zapneme vysavac vycistime pozriem na malicku a ona si spinka 😀 asi zacnem castejsie vysavat 😀 normalne ju to uspalo 😀
Ahojte asi to uz bolo,ale necitala som uj davnejsie.asi nam boli brusko,alebo uz neviem.moj syn uz dni nechce spat,cez den vobec.uz neviem,ci mu dam malo jest,ale vela nechcem,lebo nas lekar uz pokarhal na 3 tyzdnovej poradne.prisli sme domov s 3840g a o 2 a pol tyzdne mal 4750g.vraj vela.papa aj mliecko aj umele dostane.od stredy uzivame vigantol,asi od toho,neviem.ak ano namiesto toho moze nieco ine dat lekar?alebo co by nam zabralo ak stym uz mate skusenosti?
@krekacsmarika Z Vigantolu niektoré deti bolí bruško, treba kúpiť v lekárni nejaký iný vitamín D pre bábatká, je ich viac druhov, len tie už nie sú na predpis. A najlepšie nespomínať to pred lekárom, lebo niektorí to nevedia pochopiť, česť výnimkám. To, že ti malý pekne priberá to bud len rada. Je to úplná blbosť, že papá veľa, dieťa proste vie, kedy má dosť. Mne na začiatku všetky deti priberali ako divé. Teraz mi syn nechce papať a to je oveľa horšie, to ti poviem.
@ babenky, tie co dokrmujete babetka, ako dokrmujete? Cez flasu, cievku, cez prst al. ako? Ja dokrmujem po prste cez cievku , ale mala mi zacala otvarat ustocka ked kojim, iba na velkost prsta a nie a nie otvorit usta poriadne.
@nikolajka2 no vynimocne ked chcem dotlacit mliekom tu nasu, tak cez flasu. Ale tym ze je to fakt vynimocne, tak zatial ziadne problemy neevidujem.
Ja dnes dam vigantol prvy krat. Uvidime ci sa jieco zmeni s bruskom lebo doteraz ziadny problem. Ja som sa na to pytala dr a teda ona hovori, ze ona by nedavala ine lebo jediny vigantol ma preukazane testy a studie. Ostatne nemaju testy a nikto nevie co mozu vlastne sposobit. Tak ja uvidim. Zatial zacnem vigantolom. Syn po nom nemal problem a verim,ze ani mala nebude mat.
Bilancia dnešného zákroku strihania podjazykovej uzdicky: mamke išli slzy uz pri tom ako pani Dr vysvetľovala ako to bude prebiehať a Rebeka podľa mna ani nevie, co sa dialo 😄
Hned sa s tou krvavou papulkou prisala a kým dopapala uz nebolo ani stopy po strihani 😝
Bude to moja jazyčnica s podrezaným jazykom 🤗
@krekacsmarika ak je to chlapec tak sa prejeda, aj nas sa prejeda 🙂 ale ja mu vzdy rada dam cucnut. Ziadne rady typu raz za 3 hodiny to je blbost pri tak malych detoch. No a teda nedavajte mu umele ked pekne papa materske mlieko. Aj z umeleho ho moze to brucho boliet. A vela nosit, pokladat si ho bruchom na brucho, aj na tigrika nosit pomaha ked boli brucho.
No a baby, ja som vcera mala 2 rezne so salatom a dnes nic, uplna pohodicka, kludne dieta, aj uz kadil viackrat. Uvidime aka bude noc. Sa mi zda, ze cez den chrni a v noci nocny zivot. Krmime odgrgujeme...precura sa, povracia...a prezliekam dokola.
Inak, Kupete niektorá babatko vo vedierku?
Baby kedy ste išli prvý krát von s babetkami ? Vonku je chladno.a my mám dva týždne zajtra už by som isal von len doktorka vravela že po troch týždňoch tak sa bojím
@janifer - joj super, ze ziadne priznaky po rezni. Ja som mala zle svedomie vcera ked som ho zjedla, leno mala mala hrozne krce. Ale dnes som si davala na stravu pozor a krce mala aj dnes a ziadna kakanicka. Takze to musi byt nieco ine.
@emy222 Možeš ísť už kludne von, ved bábo naobliekaš a zababušíš do fusaku. Určite mu zima nebude. Ja som išla von hned na druhý den, ked sme prišli z porodnice. čerstvý vzduch je lepší ako doma prekúrený suchý.
@monka37 my sme sa kúpali so sestričkou ešte v nemocnici s neodpadnutym - ale to ju len namocila a sup uz aj bola vonku. A doma asi hned prvý den (to mala 5 dni, a uz bola bez pupočníka)
Vedierko je super v tom, že mala ostane taká v klbku a aj tak sa všade dostaneš.
Pozerala si si videá z YouTubu?

@lukamka a ako to vyzera ked si zacne pytat? Lebo ja sa zobudim az na to, ze place. A vtedy uz je jasne ze nespi.
A dnes mi nespala cely den. Uz som zufala. :(