icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

sarina5
7. nov 2016

Baby kedy ste začali dávať ten vitamín D? Nám lekárka nic nepredpisala. Dnes mame 2 týždne a čítala som, ze od ukonceneho 2.tyzdna by sa mal začať podávať.

gabccia
7. nov 2016

@emy222 my na 7mi den po porode, ale chceli sme ist aj skor, len maly stale spinkal prve dni.. a prvykrat dme boli na polhodinku, potom na 45min. a dnes ma 17dni a boli sme uz na hodinu apol..to je podla mna blbost, ze az po troch tyzdnoch, nam vravela lekarka ked nas prepustali z porodnice, ze kludne mozme ist vonku uz na druhy den, len treba dieta dobre obliect..

emy222
7. nov 2016

@gabccia no šak aj ja si myslím že by sme mohli už trochu čerstvého vzduchu neuškodí len pomôže 🙂

tanikbb
8. nov 2016

@lukamka a ako ste prisli na to ze treba podstrihnut? Lebo neviem ci aj nam nebude treba. Nechapem ze v nemocke neakontrolovali. Hybe nim kade tade ale neviem ci sa mi tum ta ragada nespravila. Ze sa zosmykla z dvorca skr jazycwk. Uvidim co povie dr.

lukamka
8. nov 2016

@tanikbb uzdicku pozrela laktačná preto, že som mala boľavé bradavky. Vraj keď je tuhá, tak sa pridávajú na plytko a to bradavku stále dráždi. Dala nám kontakt na ORL Dr v Rači, ta to potvrdila a hned aj cvakla. Možem ti poslať kontakt ak chceš, dajte si to kuknúť

lukamka
8. nov 2016

prisavaju 🙂 blby mobil

tanikbb
8. nov 2016

@lukamka aj mne lakt povedsla ze ta ragada moze byt tym jazyckom. Ale poslala som jej video a hovorila ze to vyzera celkom ok ale ze odbornok by mal kuk

lukamka
8. nov 2016

@tanikbb aj moja pila dobre, len sa jej to vždy časom vyšmyklo a preto si robila väčší podtlak, alebo v polospanku pre istotu hryzkala
Pošlem ti kontakt do správy a skúste sa ist ukázať ak chceš

jersey87
8. nov 2016

Ako myslite ze posobi na dieta, ked zjem vela sladkeho? Robili sme si totiz v sobotu palacinky s javorovym sirupom a teda nesetrila som nim. 🙂 a v nedelu dieta spalo len 3x po 20 minut. Mohlo byt naspidovane z toho cukru?

jana137
8. nov 2016

@sarina5 maly mal v piatok 6tyzdnov a ešte sme nedávali.. teraz vo štvrtok ideme k dr tak nám už zrejme predpise..

jersey87
8. nov 2016

@janickacrazy no ja sim tak moju babusila. Nezdalo sa mi to prilis a po pol hodine hotova katastrofa, no teplo jej jednoducho bolo. Odvtedy furt velka hlava ze ako ju vlastne obliect, lebo ma vykurovanie po tatinkovi.

jersey87
8. nov 2016

@sarina5 my sme vitamin D zacali davat od ukonceneho 1.tyzdna.

evelina1607
8. nov 2016

Aj vase babatka chytili v 3-4tyzdni pubertu?;) myslim tym novorodenecke akne.. Hlavne po kojeni vyzera prcek ako muchotravka bodkovana.. Je to na tvaricke a na hrudi trosku a do mesiaca by to malo zmiznut.

evelina1607
8. nov 2016

@seki11 prepac dlhsie som tu nebola.. Neviem, ci je Jamieson lepsi, lebo malickeho tiez niekedy trapi to kakanie a Vigantol som vobec neskusala.. Pri prvom som davala Vigantol a tiez mal krce.. Skus, uvidis;)

lukamka
8. nov 2016

@evelina1607 hej mali sme dosť pod očkami vyhadzane. Všimla som si že keď mala vymýšľa na prsníku a mlieko ju ostrieka, tak vyrážky z neho zmiznú.

seki11
8. nov 2016

@sarina5 Nám dr dala na piaty deň po porode,hneď ako sme išli domov z nemocnice.

pehavcek
8. nov 2016

@evelina1607 aj nam doktroka poradila hned pri prvej navsteve, ze materske mliecko je liek na vsetko. Na pokozku, na zapal oci, ale aj do nosa pri sopliku (namocit vatovu tycinku a vytret)

krekacsmarika
8. nov 2016

@evelina1607 aj ja som kupila jamieson d vitamin,na odporucanie lekarky.uvidime

zuzka71291
8. nov 2016

@sarina5 my mame poradnu vo stvrtok, to bude mat maly mesiac a tiez vigantol este neberieme...

lindt
8. nov 2016

Tak ja som vigantol smarila do kosa,neviem,ci to je z neho,al.nieco ine,ale zacal mi plakavat pocas dojcenia-ma reflux a musi odgrgavat na viackrat a netusim preco hrozne place,ked odgrgavame... minimalne budem mat dobry pocit aj pri dcere som menila to Dcko. A este som kupila BabyCalm kvapky -prirodne oleje na pokojne brusko. Uvidime,ci nastane zmena,mojmu synovcovi pomohli...

stevvvka
8. nov 2016

@lukamka on skoro kazdy den potiahne jeden taky dlhsi spanok, 4-6 hodin, niekedy cez den ale vacsinou v noci a predvcerom si to nacasoval uplne idealne.

lukamka
8. nov 2016

@stevvvka naša minulú noc potiahla 4,5 hodky! Normálne som sa zobudila a uz som nemohla spať, sklanala som sa nad ňu, ci dýcha a prsia naliate na prasknutie 🙂 🙂
Bola by som rada keby si na taký spánok zvykla, vstať len raz v noci je aký luxuuuuuus 😆

lienka182
8. nov 2016

😢 ach jaj zienky ja uz som zufala... Vcera zas boj od pol piatej do jedenastej v noci... Spat nechce iba cicusku si pyta pocmula 5 min. A spinka uz s nou ani nehybem preistotu a za 5 min.je hore a zase chce... Dnes to uz tiez zacina pomaly... Ukladala som ju od tretej do stvrtej o piatej bola hore a doteraz sme zase cickovali 😐 ja ju rada kojim ale toto 😯 s ked este pride jej oblubene plakanie na cicuskach 😢 to uz celkom zvladame tak sa zas muselo objavit nieco ine...
V noci spinka kedy ako... Vcera dala 5 hodin ale s nami v posteli a manzel ju vkuse hladkal a pusinkoval. Vacsinou spinka 2-3 hod. V noci.
Uz to vidim ako dnes zase bude boj do jedenastej 😨

tanikbb
8. nov 2016

Baby dali ste uz dudlik? Ja dnes, priznam sa. Sestricka v nemocke sama hovori ze radaej to ako palec. A nasa baletka si zacala cucat palceky. Tak teraz vecer ked uz 3x po hodine isla pytat cicik som jej po poslednom kojeni dala. Najprv zaspala a za chvilu hore a hlada. Tak som jej supla a zatial ok. Uvidime co ked jej vypadne. Ak to bude o 3:00 tak pohoda. Ona mi inak dava od cca 22 do 3. Potom od 3:30 do 6:30 a potom dalsie dve. Cez den cez obed da tiez zo 4h.

jana137
8. nov 2016

@tanikbb hej, hlavne vonku keď sme.. nech sa nenadycha studeného vzduchu..

janifer
8. nov 2016

Dievcata, tak my mame podla vsetkeho suvenir z porodnice: zlateho stafylokoka, oddnes ma syn antibiotika. Teplotu mal do 37,6, ale uz mu isli dost hnisave sople a dist tazko dycha. Ak viete o nieocm prirodnom, co mozu tak male deti, dajte vediet. Zatial teda len antibiotika, probiotika a ja sa pcham Cckom a cesnak&spol, este zahajim pocas dna preplachovanie Vincentkou, kupila som si to klasicke kvapkadlo zo skla za 0.55€, vodu treba orevarit aby nebubli kovala. No a este zvlhcovanie vzduchu v miestnosti...tak nam drzte palce, zatial mu jest chuti.

stevvvka
8. nov 2016

@janifer drzim silno prsty nech sa preliecite cim skor

tanikbb
9. nov 2016

@lukamka okis pls posli. Ddd

jersey87
9. nov 2016

To nocne vstavanie ma aj svoje vyhody. Mozem si pozriet americke volby nazivo. 🙂

zuzka71291
9. nov 2016

@janifer nech ste co najskor fit! Skore uzdravenie prajeme.