icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

zuzhe
19. nov 2016

@seki11 a nemoze to byt tym,ze sa ti upravuje tvorba mliecka? Niekde som citala, ze spociatku moze byt mlieka nadbytok, a postupne sa ustali na tolko, kolko dietatko potrebuje.

seki11
19. nov 2016

@zuzhe Neviem,ale asi mu stačí lebo aj teraz papal a potom aj vygrckal

seki11
19. nov 2016

@iviciatko Dúfam že to prejde

zuzulina265
19. nov 2016

Maminky ktoré povedzte rodičia stihli ste podať žiadosť a prišiel vám rodičia tento mesiac?koľko ste dostali?

evelina1607
19. nov 2016

@emy222 treba zamiesit viac drobcov a strach sa bude priamoumerne delit;)))

evelina1607
19. nov 2016

@seki11 zelenkava kakanica je vraj z predneho (redsieho) mliecka, ked drobec nevytiahne dost zadneho hustejsieho..preto sa odporuca kojit vzdy len z jedneho prsa na max a az dalsie kojenie z druheho..

tanikbb
19. nov 2016

@seki11 tvorba mlieka sa upravuje tomu ako potrebuje babo. neries, ze neodsajes po kojeni. je treba kojit na max z jedneho cicika a ked babo zostane spokojne tak malo dost. moja sa naje za 8min a potom uz len oddychuje a spi, takze je to ok. niekedy sa mi zda, ze vytiahla malo lebo mam este tvrdy cicik ale necham tak, upravi sa a bude mat vzdy dost. treba pozitivne mysliet babule. kym je spoko babo budte spoko aj vy.
a zelena kakacka nie je nic zle kym nie je sustavne. aj nasa mava zelenu ale na druhy krat je to uz zase zlta prazenica takze neriesim.

a ja som nasho Miska pred 5rokmi tiez pri kupani ponorila do vody. tiez som revala ako blba ale nic sa nestalo. to by si ho tam musela drzat dlhsie a babo ma pud sebazachovy, zacalo by sa metat ako dive. NESTRESUJTE SA ZBYTOCNE prosim.

emy222
19. nov 2016

@evelina1607 heee to pomôže 🙂 no ešte jedno by som chcela ale až neskôr 🙂 teraz si chcem uzivat malú

jersey87
19. nov 2016

@zuzulina265 co ci sme stihli?

zuzulina265
19. nov 2016

@jersey87 podat papiere na rodicovsky ci vam uz prisiel tento mesiac?

emy222
19. nov 2016

@tanikbb nooo šak dneska je ok jaj ju v lufte budem kúpať už 🙂 😂😋

janka_mu
19. nov 2016

@seki11 vobec sa nestresujcfarbou stolice, moja mava zeleni zltu a vypije si z prsnika aj 150 ml, kedze ju vazim.. takze fajt sa touvfarboubnestresuj, moja je vela a castoba tiez byvaju vselijake odtiene 🙂

janka_mu
19. nov 2016

@seki11 och to som napisala v rychlosti ako madar, podstata je, ze moja jeden prsnik skoro dopije, aj jej stlacam a tak, potom este chce..a takto to striedame stale a tiez mava aj zltozelenu aj zltohnedu aj prazenickovu.. a pribera pekne..cize hlavne klidecek..kludna maminka, kludne dieta, dostatok mliecka 🙂

tanikbb
19. nov 2016

@zuzulina265 matersku si myslela? Ta uz ptisla

seki11
19. nov 2016

@janka_mu Fuu tak mi odľahlo,už som bola v strese že idem prejsť na umelé mliecko a nechcem🙂Dakujem😘
@tanikbb
@evelina1607

seki11
20. nov 2016

Tak baby včera som zjedla vyprážaný rezeň.....od druhej ráno neskutočne koliky a stale trvaju😭Som mu zlaticku dopriala....ja že to zvládne 😞

janifer
20. nov 2016

@gabccia ja mu tie ortopedicke nedavam skoro vobec, beztak si nohy sam rozcapuje nasiroko. Pozri videa o noseni od Adriana Kralova Kengurka na youtube, ona tam velmi pekne ukazuje ako nosit novorodenca na rukach, nohy na zabicku. Su to videa Kriz s kapsou.

@jersey87 ak to vadi v noci, alebo ked sa nemoze vyprdiet tak skus vtedy nedat, ja som ani perinku zato nezavazovala, ani paplon len lahku decku a lahku letnu perinku, lebo potrebuje kopat nohami nadranom od 5:00
@seki11 presne ako pise gabccia, tie koncentrovane kravske vyrobky typu tvaroh a cottage syr vadia. Tam je vela bielkoviny
@emy222 tie mandarinky moc neodporucam 🙂 v Lidli mali teraz take postriekane, ze aj nas dospelych z toho stipal jazyk a to nemame alergie. Ale o najlepsie len bio. Som sa tesila na tie mandarinky ale asi ostavam u bio citronov z. lidlu. Inak ja uz nadrzaka jem aj strukoviny, bielu fazulu, cicer, hrasok v polievke. A poprdkava si aj babo pekne. Ako chlap 🙂) no a skus dat probiotika, ja som zacla BioGaia, pri rannom kojeni sa mi tak samovolne vykaka, ze az mu oskrelo o dupacky a pamperska nestacila.
@florence33 ja zacinam mat navecer malo mlieka a do toho babo kaka viackrat za sebou, je hladny potom, no uz som zacla robit tak, ze manzel nosi, alebo sa hrame, animacie, proste nespi od 16 do 20. A kojim tak v rozumnych intervaloch. Len mal hnacky a bol dehydrovany tak to bolo o hubu

florence33
20. nov 2016

@janifer tiež mávam krízu väčšinou večer. už viac krát sme malú museli dokŕmiť lebo by asi zožrala nás 🙂 snažím sa odstriekať si niečo aj po kojení, len to nie vždy ide, sú dni, kedy mám mlieka proste menej. v pondelok som prekonala črevnú virózu a v utorok som bola takmer bez mlieka 😒 ale čo už, hlavne, že malú to obišlo lebo už som si predstavovala, ako je niekde v nemocnici na infúziách.
ešte máva aj problémy s trávením, nevie sa vyprdkať, už neviem, ako jej pomôcť, skúšala som už takmer všetko. viem, že s tým bojujú takmer všetky bábätká, no naša ešte k tomu nekaká 😒 iba raz za pár dní, čo je vraj tiež normálne, no mám pocit, že to ešte viac komplikuje problémy s bruškom.

janifer
20. nov 2016

@florence33 ja už si dávam olej na raňajky, olivovy taku kaluž na tanier a do toho namáčam chleba, v piatok som si začla dávať aj po lyžičke kokosového oleja, lebo sladkým sa človek stále nemôže dotláčať. No a feniklový čaj na litre

janifer
20. nov 2016

@seki11 neboj, za par rokov budes tych reznov tolko robit ze bude stale malo!

babucika
20. nov 2016

@janifer
@janifer aj môj je nekludny od cca piatej rána.púči sa naťahuje sa kope a meče rukami.. čo s malým robíš okrem toho že nie je zviazaný? Nás vydáva čudné zvuky a všetkých budi

emy222
20. nov 2016

@janifer tie probiotiká si mám kúpiť ja to môže pomôcť na kakanie ?

florence33
20. nov 2016

@janifer a z akého dôvodu si dávaš ten olej? ja som ešte uvažovala nad vysadením mliečnych produktov, ktorých síce jedávam aj teraz len minimum, no mám pocit, že ak by s tým mala malá problém, tak má skôr hnačky ako opak...no neviem. v jedle sa príliš neobmedzujem, aj keď strukoviny a exotické ovocie zatiaľ vynechávam. zaujímalo by ma ako sa vlastne to, čo zjem, prejaví v mlieku, či nie je to prikázané obmedzovanie sa iba povera.

jersey87
20. nov 2016

@babucika u nas presne to iste. Ked jej dam najest o tej 3 - 4 rano, tak sa uz nevie ulozit na normalny spanok. Sice spi, ale puci sa a vydava vselijake zvuky a stony. To sa uz nevyspime.

babucika
20. nov 2016

@jersey87 uplne si opísala naše nocí :(

florence33
20. nov 2016

@jersey87 aj u nas rovnako.

pehavcek
20. nov 2016

@jersey87 aj u nas je to tak 😉

evelina1607
21. nov 2016

Baby Espumisan nam zabera. Davam sice o tretinu menej kvapiek ako je odporucane, no pucime sa len 10-15min s uspesnym prazenicovym zakoncenim;) huraaaa (dufam, ze to nie je svinstvo!)

barbarelka
21. nov 2016

@jersey87 u nas to iste 🙂

gabccia
21. nov 2016

@jersey87 aj u nad su take noci-rana..