icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

janifer
8. dec 2016

@lukamka my sme boli v 7.tyzdnoch na Sono a kázal prísť v 4.mesiaci, radšej by som zavolala veď oni to majú poznačené, a v zdravotnej doku to nemáte?

tanikbb
8. dec 2016

@lukamka my sme boli v 4t, povedala dr ze na konci 1.mes mame ist a ortoped ze kontrola az vo 8.mesiaci. So starsim sme boli v 4t a potom na konci 4.mes. Tak bud ma mala lepsie ako mal syn alebo je teraz iny predpis ako bol vtedy. Lebo pri starsim nam kazali aj balit na siroko prvy mesiac a pri malej vobec. Aj ked ja som asi tyzden balila tak ze aj postolkove nohavicky alebo 1pamperska na zaspinenie a potom jedna len tak cez a druha akoby tie postolkove.

tanikbb
8. dec 2016

No a u nas uz synator 2x zvracal. Ja dufam ze to nechyti mna a muza a nebodaj malu.

janifer
8. dec 2016

@gabccia ahoj už lepšie s tým zápalom? Ja som mala len začínajúci, bez zimnice, deti to mlieko zo zapáleného prsníka odmietajú niekedy piť alebo vracajú z toho, odporúčam ti požičať si poriadnu elektrickú odsávačku ( ja mám Avent) a odsať to takto. Mne pomohol Paralen, obklady z bieleho vina, nechodiť na studený vzduch a celkove držať pár dni prsia doma v teple, nech chodí kočíkovať von niekto iný.
No a ako prevencia: odporúčam pred vychádzkou mať prázdne prsníky (ja ponúknem hoc aj keď to mladý hneď vygrcne alebo musím čakať kým to vyciká, ale nejdem von s naliatym), dobre teplo sa obliecť, ja si dávam dovnútra do bundy aj 2 vrstvy vlneného šálu na každý prsník a teda ani žiadne vešanie prádlo na balkóne v krátkom tričku. No a nosiť na von aj podprsenku, žiadne rozopnuté bundy.

janifer
8. dec 2016

@tanikbb držím palce aj s tou ragádou aj s tými chorobami, my sme si dnes boli po pečiatky kvôli tým prispevkom k narodeniu dieťaťa, chvíľu bol v čakárni v kočíku a hneď večer nádcha

gabccia
9. dec 2016

@janifer ahoj 🙂 ano uz je lepsie, chvalabohu.. odsavat som nemusela, lebo som viackrat zasebou prikladala maleho na ten bolavy prsnik tak ho vysal pekne.. lebo mne lekarka povedala, ze az ked budem mat teplotu nad 38 tak potom uz nedavat kojit ale odsat a mlieko vyliat..len mi zacal grckat a som nevedela preco, ale pises ze toz toho mlieka asi..
a ja pred prechadzkou stale ho nakojim poriadne, takze nehrozi aby som vysla z domu s naliatymi prsiami 🙂

zuzhe
9. dec 2016

@riocka espumisan L...spociatku som davala 25 kvapiek pred kazdym papanim a postupne som davku znizovala. Nakoniec len 10-12 kvapiek rano a vecer. Uz dva dji nedavam vobec.

evkano
9. dec 2016

Maminky raďte ;) naša Alžbetka má dnes 11 týždňov.. a prvú noc dnes potiahla od 21:00 do 7:00 spánku bez papania... budiť ju na papanie ked tak tvrdo spinká ? posledný týždeň sa aspoň raz zobudila v noci bud o 3 alebo 5 tej a napapala sa, ale dnes spinkala ako drevorubač :D

jana137
9. dec 2016

@evkano nás má tiež dnes 11tyzdnov..a už viem za koho to papal a bol hore..;) ja by som asi nebudila, sama sa zobudí keď bude hladná..

evkano
9. dec 2016

@jana137 dakujeme ;) ale za to cez den jeme každé 2 hodiny, nespíme len driememe ;)

seki11
9. dec 2016

@lukamka
@pehavcek
@alicazazrakova Dakujem vam,všetko je ok,boli trochu brucho no a budem další tyzden krvacat😟Už siedmy tyzden,hroza😟

monka37
9. dec 2016

@evkano nás ma síce len 6tyzdnov ale stáva sa ze v noci prespí 8 , 9 hodín a dnes dal tiez 10 ;) nebudiť určite .. oni si to cez deň doženú ..

lukamka
9. dec 2016

Baby ja som dnes začala špiniť... teraz som 4 týždne po skončení čistenia a na kontrole pred dva týždňami bolo všetko Ok. To uz mám asi ms co? 😒
Prciiiic som si myslela, že keď plne kojím, tak budem mat pokoj

lukamka
9. dec 2016

@evkano podľa mna ak priberá v poho tak nebuď. Naša s tým priberaním veľmi neexceluje, tak ju musím začať viac štopkať

jana137
9. dec 2016

@evkano malý tiez tak každé dve hodiny pýta papať..akurát ráno po ôsmej potiahne 3hod..

tanikbb
9. dec 2016

Fuuu no neviem o jikom kto by tak skoro dostal kramy. Skus radsej zavolat dr. @lukamka

gabccia
9. dec 2016

@lukamka ja som tyzden po 600nedeli a tiez som zacala spinit, pricom som v utorok bola u dr. na kontrole a vravela, ze vsetko je ok a ms by som nemala dostat tak skoro.. tak tiez neviem, ze co to, ale si myslim, ze to bude ms, ked na kontrole som mala vsetko v poriadku.. a mojej dr. sa nedovolam, lebo sestricka nedviha telefony.. a ja som si tiez myslela, ze ked kojim tak ms nebudem mat az pokial prestanem kojit 😀

@tanikbb ale ved mozu to byt kramy v pohode aj tak skoro..mna sa dr. pytala na kontrole, ci som uz nedostala ms, ze moze byt ze niekto dostane aj tak skoro

evkano
9. dec 2016

@monka37
@lukamka tiež si myslím, že načo budiť ak je spokojná ;) naša Alžbetka sa narodila o 3 týždne skôr a mala len 2490 a dnes už mám cez 4700 tak si myslím, že zatiaľ priberá celkom fajn, a je ozaj pravda, že cez deň to doháňa ;)

lukamka
9. dec 2016

@tanikbb aj mne sa to nezdá, idem sa objednať. Do frasa budúci tyzden mi zaniká poistenie, tak to musím stihnúť

lukamka
9. dec 2016

@evkano wau, moja pribrala za 7 týždňov len 1,2kg 😕

evelina1607
9. dec 2016

Vcera sme sa vazili, 8 tyzdnov po porode a krpcek isiel z 3640g na 5880g. Capujem mascarponeee;D

evelina1607
9. dec 2016

Drzte sa kočky s tymi chorobami, zapalmi a operaciami. Idu sviatky, tak hadam trosku viac oddychneme👍

jersey87
9. dec 2016

@lukamka nam doktor napisal termin opatovnej kontroly. Vychadza to hned po ukonceni 3.mesiaca.

jersey87
9. dec 2016

@evkano ja by som ju nebudila. Bud rada ze spi. Ja sa nariklad v noci tiez nezobudim na hlad a najem sa az rano. Kiezby aj nasa tak potiahla. Zatial dava maximum do 4 rana. Co je i tak velmi pekne...

jersey87
9. dec 2016

@lukamka ja som uz 9 tyzdnov od porodu a este som spinit neprestala. Na kontrole vsetko ok a doktor povedal, ze este do konca roka sa moze spinenie objavit. A potom uz nie. Tak len cakam.

stevvvka
9. dec 2016

moj pribral z 4370 na5100 za dva mesiace, mne sa zda malo, ale dr tvrdi ze je to ok,,,

seki11
9. dec 2016

Môj pribral za 7 týždňov z 3760 gr na rovných 6000gr🙂

lukamka
9. dec 2016

@jersey87 aha Ok, lebo zatiaľ to aj ostalo pri špinení aj u mna, tak uvidime

riocka
9. dec 2016

@zuzhe Ďakujem za radu, už som kúpila a skúsim nasadiť či espumisan pomôže, lebo sa chúďa len krčí, kope a je celá červená skoro po každom jedle.

zuzhe
10. dec 2016

@riocka nam pomohol ale treba ho podavat pravidelne a vysadzovat potom postupne...nam zabral tak do 3 dni a davala somho asi mesiac, spotrebovali sme dve flasticky. Prvs isla celkom rychlo, 25 kvapiek niekolkokrat denne sa rychlo "vykvapkalo" a pri druhej som zacala znizovat.