Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
mám otázočku, baby, ktoré máte skúsenosť s elektrickou odsávačkou...je v porovnaní s ručnou aj efektívnejšia alebo iba komfortnejšia? ďakujem 🙂
@florence33 ja mam skusenost iba s elektrickou. Odsavam na kazdej strane 4 minuty, tak si neviem predstavit ako by som odsavala s rucnou. Svagrina si raz potrebovala odsat na jeden den mlieko, tak si pozicala rucnu a ze na ten 1x sa to dalo. Ale ze keby mala odsavat kazdy den, tak s rucnou urcite nie. Ze by o ruku prisla. Ja som so svojou elektrickou spokojna. Pracu vykona sama a ja sa popri tom mozem venovat aspon ciadtocne malej.
@jersey87 A od akého výrobcu máš? Ja sa denne mordujem s ručnou, ale už mám toho dosť... ☹
@florence33 mam znacku nuvita. Priatel nabehol do prvych zdravotnickych potrieb a bral co mali. 🙂 chvalia si aj medelu, aj avent. Ale ta avent stoji nejakych 120 ci 140 eur, co je pre mna nekrestanska cena... Tato stala "len" 80 eur.
@jersey87 dík za info. veď to, že sú drahé, pozerám na nete na tú medelu od včera, ale ešte som sa ku kúpe neodhodlala.
@emy222 presne tak. 38.5 v ritke sa rovna 38 v skutocnosti. No ono su rozne studie,ze nechat co najviac stupnut a az potom zrazat. Pri horucke sa aktivizuje imunitny system,len vela zalezi od toho,ako to dieta znasa a i od rodicov,ci to psychicky zvladnu, nechat to stupnut napr. nad 39. To je diskutabilne... no nik nevie preco to tak ma. Na 112 dokopy nic neporadia,iba zrazat,zrazat-robit zabaly a vanu napustit a tak ochladzovat. Napokon sme sa na pohot.dostali ku kvapkam Metamizol stada a dava sa vylucne nad 39, ked uz zlyhali dostupne metody znizovania. Po prvom podani tohto svinstva (nez.ucinky typu smrt a pod.) Jej teplota klesla na 37,ciste svinstvo... ale kleslo,to bolo dolezite. No a potom uz len stupalo napriek uzivaniu.. tak dostala atb ako vzdy a zrazu bolo dobre. U nas to tak vzdy skonci. Nechaju ju vytrapit a potom dostanie atb a zazracne sa jej ulavi. A netusim,ze preco to ma take extremne...o kiahnach ani nehovorim,co mala. To nam poslali sanitku-vyzeralo to na kiahne+superbakterialnu infekciu... ale neboj, u vas to take extremne nebude 😉 zatial co sa takychto prejavov horucky tyka, poznam iba moju dceru. 😊😊😊
Inak k tym odsavackam. Ja som mala manualnu avent a kupila som od kamosky malo pouzivanu medelu elektricku. Funguje velmi dobre. Som s nou spokojna. Odsaje viac ako manualna. Ale skoro ju nepouzivam.
Baby ako sa hravate s krpcami? Mate aj nejake hracky a tak? Ako treba stimulovat taketo mimco? Dajte dake tipy 🙂
@ewitta123 ja malemu davam hrkalku (taky lahky kruzok) do ruky,aby trenoval uchop,ukazujem mu hracky,prihovaram sa mu raz z jednej raz z druhej strany,aby ma sledoval,masirujem mu chodidla,hladkam,rozpravam sa s nim,ukazujem mu akvarko,a mam pomocnicku,dceru.ona mu ukazuje hracky,robi opicky.
@ewitta123 aj tu su nejake tipy
http://mamaaja.sk/clanky/babatko/tipy-na-hry-s-...
@ewitta123 my jej vesame hrkalky na hrazdicku, to potom chyta a hra sa s tym. Spievame jej a ona do toho mrmle. Davam ju na podlozlu na brusko a ukazujem hracku, obcas ju pregulujem, aby vedela, ze sa to da. Robime jej lietadielko na rukach a chodime po dome. Hrame sa aj len s rukami. Vymyslam, co mi napadne 🙂
Baby cafte. Odporucam prestudovat tuto stranku. Najdete tam super clanky ako co a babatkom ako sa s nim hrat atd. Ja som prve tehu a matersku ficala na tomto. Rodinka je super na informacie od odbornikov. http://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/pr...
My sme s malou boli dnes na koznom a teda vyzera ze budeme fakt fungovat na masteni mastami a kortikoidom lebo ma strasnu tu tvaricku. Ale zvladli sme aj so starsim tak zvladneme aj s malou.
@florence33 ahoj. Prepáč, že odpisujem až teraz ale nešiel mi internet (zabudla som zaplatit :D ). Takže. Nam doktorka prepisala nutrilon ale maleho strasne zapekalo takze som mu ho nedavala. Kupila som v DM babylove. Kamaratky s nim maju dobre skuseňnosti. Kupila som 1tku BIO. Aj z toho ho zapekalo, ale menej (stacilo mu trosku uvolnit rurkou prdiky a potom to vedel krasne vytlacit sam). Odsavacku som mala rucnu medelu (staru desatrocnu) ta mi uz ale dosluzila. teraz som kupila rucnu AVENT. Odsajem nou a este zvysok rukou aby sa prsnik uplne vyprazdnil. Niekedy som hotova za 15 minut ale ked mam zuzene mliekovody tak sa niekedy trapim aj tristvrte hodinu az hodinu. Ale tato avent sa mi zda lepsia (mam ju len tyzden). Manzel mi objednal elektricku z Ciny za 11e tak uvidime ked pride ci vobec bude fungovat a dam Ti vediet. Zatial nemam s elektrickou skusenosti. Najdolezitejsie je podla mna najst si system. Ja maleho nakrmim a ked je napapany a teda aj kludny tak odsavam. Mliecko mam pekne v nadobkach v chladnicke. Ked som ho nemala dost a maly uz mal papat tak som jednoducho uvarila davku umeleho. Maly mal 22.12. 3 mesiace a doteraz som mu davala max 150 ml lebo ked som mu dala viac on to sice vypil ale strasne vela z neho vyletelo. Dnes som mu dala 160 lebo som videla, ze uz by asi aj zniesol viac. Krmim ho cca kazde 3 hodiny. Ak ho chytil velky hlad tak aj po 2,5 hod a ked bol kludny alebo spal tak tak aj dlhsie ako 3 hod. Ked mi tvrdo spi tak vydrzi aj cez den 5 hod. Predtym mi bol ale nervozny a starsne zle spaval. Ako mame svoj system tak je iba vysmiaty, malo placka (aj to len tek ze da najavo, ze je hladny alebo pocikany alebo ze chce spinkat) inac sa stale smeje a hra. Umele mlieko mam stale k dispozicii ak by nahodou bolo treba. Ale teraz mam mliecka pre neho dost. Ked som mala otvorene balenie a videla som, ze ho nespotrebujem do tych dvoch troch tyzdnov tak som si uvarila to mlieko ja a vypila som ho lebo mu to ide do mojho mliecka. To babylove je balene tak ze v krbici su dva sacky po 300g a aj to mi vyhovovalo, ze nemusim otvarat velke balenie. kamaratka dokrmuje francuzskym. Na to su tiez velmi dobre referencie.
@pehavcek vďaka za vyčerpávajúcu odpoveď 🙂 my sme včera večer skočili do DM pre babylove na odporúčanie kamarátky a dnes som si kúpila elektrickú odsávačku, tak dúfam, že budem spokojná. doteraz som tiež odsávala ručnou Avent, ale napr. včera to aj po troch hodinách bolo ledva 80 ml...malú sa snažím aj prikladať, no pokiaľ nie je v polospánku alebo vo veľmi dobrej nálade, tak prsník odmieta. v noci, keď mám po jej dlhšom spánku mlieka dosť, tak papá pekne. a presne ako píšeš, najdôležitejšie je mať systém, snáď sa k nejakému tiež čoskoro dopracujeme. veľmi som sa tešila na kojenie a teraz som z toho ako sa to vyvinulo dosť mimo a malá je nervózna - zo mňa a z toho chaosu pri kŕmení ☹
@florence33 ja mam dnes taku mliecnu krizu, ze az. v noci som odsala na jeden krat 250 a dnes cez den najskor 100, potom 80, potom 60. hadam sa to zase vrati do normalu. asi aj tie prsia obcas strajkuju a potrebuju oddych
@pehavcek silno drzim palce 🙂 ja som dnes poobede zacala pouzivat elektricku odsavacku a odsaje mi viac ako rucna, asi sa zbavime aj dokrmovania, aj ked nechcem byt prehnany optimista 🙂
@florence33 mne dnes dorazila elektricka odsavacka z ciny. za 11 €. neviem ako dlho vydrzi, ale odsava patadne
@monka37 kludne sa votri 😉 . manzel mi to objednaval odtialto http://www.ebay.com/itm/272279820064?_trksid=p2...
a sedia mi nanu flasky od aventu
Babulky a babulciatka, mate uz ustaleny nejaky nocny spankovo-kojaci rytmus? Ja uu par tyzdnov pozorujem, ze ked dam Davidka spat okolo deviatej - desiatej plus-minus, zobudi sa mi na kojenie cca o 2:30 a potom o 5:30. Spinka max do osmej.
Len Andrejko ma zobudi medzi 6-7dmou a niekedy aj pocas noci, inak by to bol uplny luxus;) (please nech ma tu nedrazdia kočky, ktorych babatka prespia celu noc😂)

@pehavcek ahoj, ak môžem, chcela by som sa ťa opýtať, koľko ml obvykle vypije tvoj malý na jedno kŕmenie a tiež aké UM ste používali a či ho dobre znášal. a ešte, či používaš ručnú alebo elektrickú odsávačku. som možno v podobnej situácii, kojím - odsávam - prikrmujem, len to celé robím tak nejako chaoticky a už sme z toho s malou obe nervózne. navyše, malá ten Nutrilon, ktorý v prípade núdze dostane, neznáša celkom dobre. zdá sa, že u vás je to na dobrej ceste, držím palce, nech sa to len lepší. v mojom okolí majú / mali všetky známe dostatok mlieka a kojili dlllho, tak si popri nich začínam pripadať divne.