icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

pehavcek
9. jan 2017

@rebekav vitaj. aj moje okrpbrovcatko sa na rodilo o dva tyzdne skor. tiez v septembri 🙂

iviciatko
9. jan 2017

@pehavcek Ja by som bola rada kebyze to ide vatovou tycinkou,ale nejde to von.Ked odsajem ,tak niekedy tolko vyjde,ze nechapem.Doktor na to nic nepovedal,len ze mame odsavat,ale najblizsie sa ho opytam ,ze z coho to ma.Obcas aj kycha.

rebekav
9. jan 2017

@iviciatko tiez som tak odsavala lebo jej bublalo v nose. Davala som tiez solny roztok 2x denne a vecer som odsala, niekedy aj rano, lebo za noc sa jej nazbieralo. Potom som citala, cim viac budem odsavat, tym viac hlienov sa bude tvorit. Tak som riska 2 noci, nech sa jej to tam buble, ale cuduj sa svetu preslo to, odsavam teraz tak raz za 3-4 dni aj to len ak vidim ze ma nieco v nosteku. Neviem ale, ci pomohlo to odsavanie, ze sa jej to precistilo, alebo pomohlo to, ze som prestala odsavat 😀 U nas to trvalo asi tyzden, dva.

iviciatko
9. jan 2017

@zuzka71291 Ja pouzivam Libenar,ale zrejme nestaci.
Ohladom zubkov-vsetci ,ze to je este skoro..Jasne,ze zubky vyjdu neskor,ale uz teraz sa podla mna zacina nieco diat,ved stale si pastickou sucha dasna a dost slinta.Ked ju mame na rukach,tak sa o nas sucha a nevieme,ci si sucha ten nos alebo dasna.Taka robota 🙂

iviciatko
9. jan 2017

@rebekav Ahoj 🙂Aj ja som to citala a ze niektori doktori su uplne proti odsavaniu.My mame pediatra v strednom veku a on odporuca odsavanie a raz ho zastupovala stara doktorka a ona tiez bola za odsavanie cez vysavac a ja som ostala prekvapena,ze stara doktorka=stara skola a cez vysavac?🙂 Vraj to je najlepsie..No inak si myslim,ze si dobre urobila,ze si tie dva dni neodsavala a ze to prave pomohlo.Lebo aj ja som asi pred mesiacom par dni neodsala a bolo lepsie.No potom sa jej to zasa vratilo,ale skusim zasa neodsavat,dam jej ten Libenar,ale neodsajem..

pehavcek
9. jan 2017

@iviciatko nas tiez kazdy den kychne ale chory nie je. no neviem ked je toho vela tak lepsie riesit s doktorom a ked kazal odsavat tak radsej odsavaj. len nam v porodnici vraveli presny opak. pokial nie je chore tak neodsavat, len vatovou tycinkou lebo odsavanie drazdi sliznicu a o to viac hlienov sa vytvara

rebekav
9. jan 2017

My ideme pozajtra prvykrat ockovat, ma uz skoro 4 mesiace, ale skor sa nedalo, lebo moja mala este zltacku, takze sa sledovalo to. To bude sranda chytat moc, pred ockovanim musime doniest. Do toho som ja dostala nadchu, takze malu mam sledovat,a posilnovat vitaminom C a probiotikami. My sa snad nezaockujeme, furt nieco...

stevvvka
9. jan 2017

aj my ideme tento tyzden na poradnu, myslite, ze je dobr napad ockovat a znizovat imunitu v tchto mrazoch?

inak, my "chodime vonku" v tejto zime tak, ze dam maleho do fusaka, do vanicky z kociara, otvorim okna na pol hodku a uhojdam ho :D

lukamka
9. jan 2017

@rebekav v pohode, skús si dať niečo na zachytenie do umývadla a hned po prebudení ju podrž v polohe klbko nad tým vyzlečenu. Skoro vždy sa vycika

zuzhe
9. jan 2017

Zienky, k tomu odsavaniu. Ked sme boli po porode na kontrolu s uskami, dr. nam vravela, ze nech neodsavame, ze z toho maju deti len problemy, zapaly stredneho ucha a pod. Moj Timko mal 4. tri mesiace a este ani raz som neodsavala. Obcas mu streknem morsku vodu a ked ma soplik, vytiahnem vatovou tycinkou.

evkano
9. jan 2017

@rebekav u nás tiež sme mali byť v októbri ale Alžbetka sa vypýtala o 3 týždne skôr :D

lienka182
9. jan 2017

K tym zubkom ja uz neviem 😄slinky tecu, pasticka v puse, predtym mala problem kakat a zrazu aj 2 krat do dna 😊 uvidime 😄

@iviciatko my sme tiez mali strasne vela soplikov... Kupila som sterimar a aj odsavala a preslo to. Teraz ked vidim tak skusam aj vatovou tycinkou no niekedy to nejde von, tak odsavacka to isti...

@stevvvka my nechodime nikam uz treti den... Ale asi skusim to co ty 😃 kiez by zaspala 😄

jersey87
9. jan 2017

Dnesna poradna aj s ockovanim za nami. My odsavame sopliky uz od narodenia a ockovali nas v pohode. Dr sa pytala akurat na aktualne choroby pripadne horucky v rodine. Sopliky nebranili, ale myslim ze keby bol mega nos upchaty, tak by uz neockovala. Konecne nam hlavicka podrastla, comu sa velmi tesim. A k ockovaniu. Priplatili sme za rotaviry, vakcinu mala len spapala. A potom dostala dve injekcie. Co vam poviem. Pri tej druhej som uz plakala s nou. Ale dnes som bola tak nastavena uz od rana, lebo sa mi tisli slzy do oci, ked som pocula plakat cudzie babo. 😢 takze pri svojom som sa neudrzala. Ale po chvili bolo uz vsetko v pohode, len ja mam este "traumu". 🙂 uvidime aka bude reakcia. Momentalne mi dieta zaspalo tak tvrdo, az som bola skusat ci dycha. Spi uz hidinu a pol a to sa cez den nestalo uz veeeelmi dlho.

jersey87
9. jan 2017

@iviciatko u nas presne takisto. Kycha sem tam, sopliky mame, odsavame... Kychala aj pred doktorkou a nic na to nepovedala. Striekame len morsku vodu, na postielke mokra plienka, najnovsie som zacala davat horucu vodu na noc ku postielke, aby sa vyparovala. A zlepsuje sa to, pomaly ale zlepsuje. Niekedy uz vobec netreba odsavat.

evkano
9. jan 2017

inak na happy foto je do štvrtka akcia na fotky rozmer 10x15 cm takže ja už 3 dni dávam dokopy všetky fotky z mobilov a foťákov.. fuška je to vybrať nejaký slušný výber, ja by som najradšej vyvolala všetky ale to množstvo je šialené :D

seki11
9. jan 2017

@iviciatko A nemáte príliš suchý vzduch v spálni?Maly ma nad ranom soplíky,ale mi mame veľmi sucho,len 38%

seki11
9. jan 2017

Očkovanie za nami🙂Priplatene prevenar.Maly zvladol🙂Rotaviry nám dr povedala,že ona by to dala deťom len narodeným v letných mesiacoch...Mame 11 týždňov a 7 kg,62 cm😄Plne kojeny,laska moja😘Doktorka pochválila maminku😀A hnacku mame vraj z prerezávania zúbkov,tak uvidime kedy bude prvy😉

seki11
9. jan 2017

@jersey87 Aj maly stále spi🙂Očkovanie bolo o 13:00,dve a pol hodinky už,paráda....Asi ich to vycerpalo😟

florence33
9. jan 2017

@seki11 tak nech to maly zvladne bez problemov 🙂 co si, prosim, kupila na pripadne znizenie teploty? nas to caka o tyzden..

jersey87
9. jan 2017

@seki11 no urcite ju to vycerpalo. Spala 3 hodiny v kuse... A teraz ma nervy a najradsej by si zjedla celu ruku... Kusstka pomahaju len ciastocne...

jersey87
9. jan 2017

@seki11 inak paradna vaha. My sme mali 13 tyzdnov a ma 5,5 kg. A to jej je az zle ako sa furt natlaci...

jana137
9. jan 2017

@jersey87 @seki11 tiež sme dnes absolvovali očkovanie.. tak môj spachtoš je viac hore nez je preňho bežné..Spinkal tak hodinu..Napapal sa bol asi hodinu a pol opäť hore a teraz zaspáva..Ale je taký nekludny..A to sa ešte usmieval keď sme došli domov, aj zvieratkám na hrazdicke sa posťažoval, pokopkal nohami..Som dúfala že to bude už v pohode, ale teraz to naňho asi doľahlo všetko..

rebekav
9. jan 2017

@jersey87 tvoje babo si uz samo vedome strka kusatka do pusy?🙂 moja len ruky by cmulala a hracku udrzi iba chvilku...

rebekav
9. jan 2017

@florence33 ja mam panadol cipky, nurofen cipky a nurofen sirup...

jersey87
9. jan 2017

@rebekav sama este nie. Ale ked si cumel posunie v ustach tak,ze ho viac kuse ako cmula, tak jej dame kusatko do ust. My drzime a ona kuse. Nervy ju trochu prejdu a potom aj ten cumel lepsie chuti.

pehavcek
9. jan 2017

baby, ze ako som ja dnes uspala maleho. uspavame ho v nosici alebo vedla nas na gauci a niekedy je to aj na hodinu a pol. dnes som ho supla do postielky a rozpravala som mu nas zivotny pribeh ako rozpravocku najskor pri zapnutej lampicke a potom uz len pri svetle z vedlajsej izby. postupne som hlas stisovala a dieta zaspalo. mne sanka padla. nadhera. kraaaasa. my sme z toho mimo 🙂

lienka182
9. jan 2017

😍 waw super tesim sa s tebou ...moja zaspi iba na cicuske 😃

pehavcek
9. jan 2017

@pehavcek neviem co mam robit. nudim sa. idem zehlit 🙂 🙂

pehavcek
10. jan 2017

jej ja uz pisem aj sama sebe 😅

seki11
10. jan 2017

@florence33
@jersey87
@jana137 Tak baby o polnoci 38,5 dávala som pAralen čipok 100,o tretej ráno už bez teploty .Nevyhli sme sa tomu a to som mu dávala obklady na nožičku stále.Vecer bol riadne uplakaný a to mu už stúpala tt.Mala som ho pri sebe,bol ako radiátor cely.Ale zvládli sme🙂 Mala som len čipky ,Nurofen ešte nemôžeme až od 3 mes.,a dr nám dala ešte diazepam ak by mal nad 39 st C,aby sme prešli febrilnym krcom. Váhu mame super,dakujeme🙂papkame každé dve a pol hodinky😅