Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@nikolajka2 nas ocko caka (uz mal mat,ale chytil sopliky,tak je posunute o 2 tyzdne) a ja davam rozdelit. Pri dcerke som ani netusila,ze ju pichne 2x a naraz,teraz som mudrejsia a dam to rozdelit.
Baby ja som z toho očkovania jeleň tu píšete všetky názvy a ja viem o tom základnom alebo čo sa priplaca a potom ešte dávate nejako očkovať ja sa toho strašne bojím neviem ani ako sa to volá 🙂 bojím sa horucok hlavne tých kŕčov som to tu niekde čítala :( viem že treba myslieť pozitívne no moja hlúpa hlava keď už raz o tom počula tak sa bojí kamoška tak záchranku volala :( ach viem že diazepan NATO pomáha aj som to tu čítala niekde asi preventívne ho dám predpísať aby som bola ok :( lebo ma slahne 🙂
Babyyyyyy, musím sa pochváliť. Na to že tá moja bábika je občas riadny diablik, tak sme mali asi najlepšiu noc...od 21:30-6:30...a ja som sa čo? VYSPALA!!!💤💤💤😛😁
@nikolajka2 naraz obidve
Diazepam pred dovrsenim 6 mesiacov? To sa mi nezda..to je trochu silne kafe a este aj v kombinacii s ockovanim.. No neviem kočky. Radsej si to checknite..
Este par mudrosti od mamiciek:
od preventivneho podavania diazepamu sa uz upusta, ja osobne by som to nedala diazepam nezrazi teplotu, ale "odstavi" mozog
v juni mala dcera febrilne krce, skoncili sme na pohotovosti lebo prestala dychat, namerali 41C (ked isla spat mala okolo 38.5C, dostala ibuprofen). dostali sme sice diazepam, ale len v pripade ak by sa to zopakovalo a krce trvali dlhsie ako 5 minut.
skus zabaly, vyzliect do naha, striedat paralen a ibuprofen (aj ked som si ista ze mnohe robis). tieto vysoke hrucky su strasiak, ale nie vzdy to dopadne febrilnymi krcmi (tie su ak teplota prudko supne).
diazepam ako prevencia proti febrilnym krcom zabera LEN u deti,ktore uz febrilne krce mali.inak nie.teda pri prevencii ako takej je to na dve veci pokial to dieta uz febrilne krce v minulosti nemalo. riesila som to s viacerymi lekarmi ked moj syn ostal v nemocnici hospitalizovany s velmi zlou laryngitidou (vysoke horucky,zadusivy kasel a spol )
teplotu treba zrazat klasika bud liekom na baze ibubrofenu,alebo liekom na baze paracetamolu po 6 hodinach.ak liek nezabera a teplota stupa je mozne po 3 hodinach podat,no treba liek vymenit.ak sa podal brufenovy zaklad,tak po 3 hodinach treba vmenit za liek na paracetamolovy zaklad .ochladzovat treba hlavne trup(srdce a pluca).no nie ladovym zabalom.prave ten febrilne krce moze vyvolat(z prilismeho tepla do prilisneho chladu-sok pre telo).staci napustit vanu s vodou o par stupnou chladnejsou ako je teplota dietatka a uz nastava ochladzovanie,tak isto je to aj so zabalom.uterak treba oplachnut v par stupnoch chladnejsej vode ako je teplota tela.podavat letne napoje.nie studene ani teple.ak po 24 hodinach teplota neustupuje,treba znova navsticit lekara.
A este 1 rada: Zober mlieko telovej teploty, namoc do neho latkove plienky, obtoc okolo dietata, zabal ho aj s plienkami do hrubej osusky a opakuj 4-6x v priebehu hodiny.
Mlieko vytiahne zapal, dieta sa schladi, ale nebude to pren taky sok ako studeny zabal. U nas zabera vzdy prakticky okamzite a casto sa horucka nad 39 uz ani nevrati.
Drzim prsty😉
@evelina1607 Radšej chceš riskovať kŕče?U nás to doktori bežne dávajú a ešte ani jednému dieťaťu sa nic nestalo.Vsak nie celu dávku,jeden mg.Pozri si aké následky sú po febrilnych kŕčoch.Vravim pri teplotách nad 39,keď nezabrali zabali.
Ja vravím zo svojich skúsenosti.Kazdy mame svoj názor, neodcudzujem nikoho keď je proti.Kamaratka prekonala kŕče a po nich jej zostala epilepsia.Ja mám z toho strach.
@nikolajka2 my sme dali vsetko naraz. Este aj rotaviry k tomu.
Ni
Jaaaj promin,sa to odposlalo pred dopisanim.jo jo,to je uz myslim ono.ssselmaaaaa 🙂!!!!
Baby a kedy po ockovani nastupili teploty? Inak moja spi od 20:30 do tej druhej tretej. Ako casto ste budili deti na meranie teploty? ( ak by nahodou spala)...
@rebekav od poobedia mal takých 37,6 o druhej v noci (ešte bol hore) už bol brutálne unavený, len nevedel zaspať tak vtedy mal 37,8 v noci okolo pol piatej sa budil na papanie horúci nebol, tak som mu nemerala..Ráno mal 37 a už som nemerala..Včera celý deň dospaval, tak mal večer zas problém zaspať..
no ja by som diazepan nedala len tak ako prevenciu pre pana jana. skor by som dala po 38 panadol alebo nurofen. necakala by som na 38,5. a mozno aj skor ako 38. lebo vsak diazepan nie je sranda. verim, ze to nebudeme potrebovat. to samozrejme prajem kazdemu. nas caka ockovanie 31.1 a teda aj rotavirusy. len sa asi opytam ci sa to neda rozdelit nech to nema chuda naraz. aj ked rotavirusy sa nepichaju ale piju.
Baby ten diazepam samozrejme nedávať len tak.Treba vyskúšať všetko iné najskôr ako píšu baby.Ono je to myslene pri pretrvavajucich horuckach niekoľko hodin,keď nezaberajú ani antipyretika,ani zabali.
@barbarelka Ahoj my sme chytili nemocnicny bacil a hned mal antibiotika v 3.tyzdnoch v nose stafylokoka. To pisem len na margo toho, ze co nas nezabije, to nas posilni 🙂. Chodime do takeho indoorovho ihriska, lebo starsi 2r6m.je ako z divych vajec potrebuje sa vybehat vyskakat na trampoline na smykalke... sice sa chodime sankovat a sme aj 2 hodky vonku cez den, ale aj tak nezaspi cez ob ed a potom este by aj 2 hodky sa blaznil na tom ihrisku s detmi. Zatial sme neochoreli, ale preventivne si kvapeme do nosa Vincentku vzdy ked prideme z takehoto zariadenia alebo z nakupneho centra. A ako prevencia Echinacea, Vit.C, cucoriedkovy sirup Nahrin z Justu, ten je dobry aj na zelezo aj na Vit.D.
S malym som bola aj na vianocnych nakupoch, bolo po obchodoch kopec ludi a je zdravy zatial. Viac ho dojcim tak, ze mi lezi na bruchu najma ked mam vela mlieka v prsnikoch a jemu cez nos vyteka moje mlieko, tak mu aspon popreplachuje sople 🙂)
No a odsavame rano a pred spanim s odsavackou na vysavac, k tomu Physiomer Baby / Vincentka / Libenar. A zacla som do miestnosti rozprasovat Eucasol sprej z Justu. Super to vonia ako vo Wellnesse a super sa potom dycha. A povypinane radiatory v panelaku cez noc. Studeny odchov.
Super a ja este tymianovy krem mazem na chodidla;)Babulky konecne mozeme vonku po tych mrazoch👍 uz "len" -7 stupnov, pocitovo -11, no uz som to nevydrzala! A zacala som aj cvicit jupiii uvidime, ako dlho mi to vydrzi.. Prcek ma v noci nechal spat vkuse 6 hod, tak som od stvrtej rano od radosti uz nevedela zaspat:grinninng:
inak vcera som mala migrenu-zmena pocasia, spln a pivo sa na mne vyzurili😵
Baby, nemate niektora problem s tym, ze vas babo kusne? Vsimla som si,ze ked uz ma menej mliecka, tak mi chyti bradavku medzi dasna a zvysok si viete domysliet 😀. A on sa este aj smeje pri tom. Akoby vedel, co robi, potvorka mala. Aj mu akoze razne poviem, nech to nerobi (pri dcerke sa mi to osvedcilo,ale ona mala vyse roka vtedy) a aj tak sa zacne smiat. No hroza. Niekedy to vazne zaboli...
s tym hryzenim...ja som minule lezala na chrbte, synacik na mne bruskom dolu, plazi sa, plazi...az sa doplazil pomaly k mojej tvari, dala som mu pusu, a on mi dasnami chytil nos, zakvacil sa donho, az som hviezdicky videla! s nervami ho hryzol, uz som ho odtahovala, a vtedy sa tak paradne posral! :D
no a dnes som si prilozila jeho tvar k mojej, ustocka k mojmu nosu(samozrejme som sa umyla..a nevolajte na mna socialku:D ) a zase sa mi "zahryzol" dasnami do nosa. niezeby sa mi to pacilo, ale 10 sekund nato pustil cca15 sekundovy prd v style traktora s deravym vyfukom....:D
takze ked mi hryzie nos tak paraaadne sa vyprdi :D :D
Tomu sa hovori co jedna matka pre svoje dieta neurobi. Hihihi
Ziénky- malo vase dieta krce po ockovani? A kolko dni to trvalo? Nam to uz trva druhy den.

@nikolajka2 u nas naraz a vsetko ok