icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

majush
10. feb 2017

@lovely_choice my sme nevyberali, nasa Izi dostala od krstnych rodicov ku krstu taketo

tanikbb
10. feb 2017

@lovely_choice si si ista s tym bielym zlatom? Podla mna to tak nie je. Ja mam vrla veci z bieleho zlata a vibec neosuchane. A obrucky ked sme kupovali tak cena za biele aj crrvene bola rovnaka.
Nam nausky kupuje babina ale teda neviem kedy ich dam prestrelit.

zuzulina265
10. feb 2017

Maminky prosim o vasu radu co si myslite o tom ked moje oktobrovcatko cez den pekne spinka od zobudenia spinka zase do max.2 hodin a v noci je hore aj 3~4 hodiny ocka cervene uplakana zla ale nemoze zaspinkat.myslite ze to moze byt v tom ze nevie rozoznat este kedy je noc s den?koliky nam skoncili uz v tom to nebude

tanikbb
11. feb 2017

@zuzulina265 cez den ju skus udrzat aktivnu. Ak po kazdom dennom kojeni spi 2h tak v noci sa jej uz nechce. Kludne ju nechaj doobeda na hodku a poobede na hodku spat ale potom ju skus jemne zobudit a zabavat. V noci ked kojis tak co najmenej vzruchov, ja neprebalujen len v tichu a minime svetla dam na cicik, odgrgnut ak nespi a potom zaspinka. Drzim palce

zuzulina265
11. feb 2017

@tanikbb dakujem ale to velmi nezabera velmi uplakana je potom ked je unavena a nedam ju hajat nic ju nezaujima a uz si pripadam ako blazon dakedy jake somariny z nou robim

tanikbb
11. feb 2017

@zuzulina265 potom uz len vydrzat. Nepoznam dieta, kt by v roku nespavalo v noci. Ok ano budia sa ale zase zaspia. To by bolo aby ste boli taky unikat ;)

alicazazrakova
11. feb 2017

@lovely_choice biele zlato je biele zlato, nie zafarbene zlte 😉 my mame obrucky z bieleho, 7 rokov nedavam vobec dole a ani manzel a su stale rovnako krasne. My mame zarial taky plastovy kvietok s kamienkami v usku a ked vyrastie, ze si uz tak nebude chytat prsteky, tak kupime asi z bieleho zlata

alicazazrakova
11. feb 2017

Teda ze si uz tak nebude chytat uska, nie prsteky 😀 dementniem, pohoda jahoda 😀

alicazazrakova
11. feb 2017

@zuzulina265 a stale je taka? Nevadi jej len spln? Moj starsi pri splne vzdy zle spaval

lienka182
11. feb 2017

@zuzulina265 a ako dlho je hore cez den medzi spankami? ja som v noci tiez neprebalovala, nezapinam svetlo, iba som ju prilozim na prsnik, dam odgrgnut a spat do postielky, ak sa preberie tak znova na prsnik. Potom sa nam trosku zaparil zadocek, tak sa snazim prebalit, iba tak po tme na posteli 😀 vlhcene obrusky nepouzivam, to ju budilo, iba jemne utriem suchou vreckovkou... v noci nezatahujem zavesy, tak nam trosku osvetluju spalnu lampy z vonku... aj ked sa stane, ze otvori ocka, tak s nou nerozpravam iba ju pohladkam, pomojkam 🙂

stevvvka
11. feb 2017

baby ktore kojite, ako sa stravujete?
ja potrebujem zhodit a viem, ze prvorade je babo, ale snazim sa pestro jest, co najviac zeleniny a tak. chcela by som na veceru uz iba zeleninu, cez den klasika, trosku aj rychlejsie prechadzky s kocikom pridat... nic extra, aby som neprisla o mlieko.
ale tak zas ked budem rok kojit nechcem tolko vazit.

seki11
11. feb 2017

@stevvvka Ja som skúšala večer len zeleninu,inak sa snažím okrem strukovín a kalerábu,karfiolu kukurice skoro všetko skúšať a asi po 3-4 dňoch som mala citeľne menej mlieka😞Aj ja som pribrala už 1 kg.

juriva
11. feb 2017
juriva
11. feb 2017

Baby caute..kuk co ma mala..nekojim tym to nieje no neustale ma ruky v ustach ..

zuzulina265
11. feb 2017

@tanikbb ja nehovorim ze nespinka ale tazko velmi zaspavame vecer

lienka182
11. feb 2017

@stevvvka
@seki11
A ja ze som v tom sama... Mali sme strajk a znizeny tok, tak som brala bylinky a po nich som jedla ako blazon a pribrala som 😳 ja sa snazim jest normalne, ale strasne mam chutky a stale nieco zobnem 😕 hlavne sladke... Ono je to celkom ok, len mam nervy ked si chcem obliect nohanice 😬 asi trosku pocvicim...

stevvvka
11. feb 2017

ja som totiz schudla na povodnu vahu par tyzdnov po porode. ale odvtedy som pribrala 5kil. ano, dala som si sladke, ale nie kazdy den, nie vela lebo mi strasne sladke chutilo. teraz uz dva tyzdne nejem sladke ani pecivo a vaha sa nehybe tak neviem co mam robit viac ab som neprisla o mlieko. je pravda ze cvicit sa mi ani moc nechce, ale ked sa trochu prekonam a zacnem, bolia krize, koleno, chrbtica a potom nemam chut znova zacinat.

seki11
11. feb 2017

@stevvvka
@lienka182 podobne,schudla som hneď po porode na 59(pred som mala 63),zase mám 60, neviem byt aspoň bez jednej sladkosti denne,papam Pribinaciky😖Mnaaaam,ale už dva dni cvičím a všetko ma boli😜

seki11
11. feb 2017

Baby prvorade je kojenie,trochu budem cvičiť,dúfam že nepriberieme 9 kg ako počas tehotenstva😀No a pečivo som vysadila tiez.

bublinkapo
11. feb 2017

Ja vylucne kojim a jem skoro vsetko. Skusala som aj cokoladu, jahody, med, orechy, paradajky...tiez s tym mliekom je to take vselijake. Keby som nemala taku pevnu volu a mala by nepriberala viac ako su tabulky, tak s tym uz seknem. O dva tyzdne mame styri mesiace, tak potom jej uz pomaly budem skusat davat mrkvicku. Brala som senovku aj benedikt, pijem senovkovy caj, ale uz toto nezaberalo. Samozrejme chut do jedla bola velka. Nastastie ja sladke velmi nemusím, ale jedla som viac. Hlavne jogurty, pribinaciky, tvarohové dezerty (jogurt). Pripadne som si dala este jeden tanier polievky, ovocie. Nepribrala som nic. Ale je pravda, ze vela skacem na fitlopte s malou, ked je v nosiči, tak vela chodím, prechadzky s kociarom a tak. Vela pohybu neuskodi mlieku. Tiez pijem velmi vela vody a cajov. Najnovsie beriem moringu na mlieko, mam pocit, ze je ho viac, aj ked je to financne dost nakladne. Senovka a benedikt pomahaju hlavne medzi 4 a 6tym tyzdnom veku babatka. Este mam kúpené Costi, ale to len do rezervy, zatial to neberiem

barbarelka
11. feb 2017

@zuzulina265 my sme mali do troch mesiacov to iste..a vobec nezaberako,ze udrzat ju aktivnu cez den,bolo to len horsie..viac plakala,nemohla uz vobec zaspat,vzdy len plytky par minutovy spanok. Urovnalo sa to posledne dva tyzdne. Cez den spi vzdy v tom istom case9-9.45, 12-15, 17-17.45.a potom nocny spanok od 20.00 do 7 s dvoma kojeniami.najprv nam vobec nechcela o tej 20tej spat,plakalaaaaa velmi.ale kazdy den sme to stael dokola opakovali takto a zrazu zaspi uplne sama,sem tam treba.trochu ponosit na rukach.ale nemysleli,ze sa toho dozijeme.🙂.treba fakt vydrzat,dodrziavat rezim a snad sa nauci spinkat 🙂'drzim palce,je to tazke!!!

bublinkapo
11. feb 2017

Este mi napadlo, ze pri tom apetite z byliniek som este jedla detskú výživu, cottage, piskoty som macala do caju, alebo davala do výživy a jogurt s ovsenými vlockami, cerealie do vyzivy, jogurtu

lovely_choice
11. feb 2017

@alicazazrakova @tanikbb baby, aj my máme obrúčky z bieleho zlata, vyzerajú byť kvalitné (aj keď ja nenosím každý deň ako manžel 🙂). Ale to, že neexistujú z čiste bieleho zlata nám povedali predtým v inom zlatníctve. Dosť som vtedy bola prekvapená. Tak ja teraz neviem.
Každopádne už viem, aký tvar náušniciek budem zháňat. Kvietkovany 🙂 🙂 ďakujem

alicazazrakova
11. feb 2017

@stevvvka ja sa stravujem podla Macingovej, denne cvicim Jillian alebo Shaun T, uz mam o 2 kg menej ako pred tehu. S mlieckom nemam problem ziaden

stevvvka
11. feb 2017

@alicazazrakova dakujem za tip, o macingovej som uz pocula, ale pozriem sa na to.

zuzulina265
11. feb 2017

@barbarelka dakujem za radu aj ked mam uz druhe babatko miestami to nezvladam musime len dajak vydrzat hadam to skoro prejde a pridu casy spanku a samostatneho uspavania hadam raz

barbarelka
11. feb 2017

@zuzulina265 urcite ano!!!!aj my uz druhe,ale je uplne ine ako prve 🙂 a tiez sa mnoho krat citime akoby sme mali rodicovsku premieru 🙂. Co si ale po skusenosti s prvym synom vravim ja,ze vsetko prejde..kazde jedno blbe obdobie prejde do dalsieho,lepsieho..a tak dokola,hore dole.🙂,ved vies..takze hlavu hore,zobrat to ako fakt,ze aktualne tazko zaspava a mozno zajtra uz nebude..alebo pozajtra ;)

ewitta123
11. feb 2017

@stevvvka ja jem vsetko okrem citrusov, ale uplne som vysadila cukor lebo mam veelky problem s kvasinkami, takze ziadne sladkosti, keksiky, kolace, cokolady, nic v com je pridany cukor a biela muka, konzervanty a ini pomocnickovia, zo zaciatku ani med..jeme vela salatov, semiacka, vlocky, biele jogurty, celozrnne pecivo, zeleninka, rychla chodza s kociarom a mam o 4kg menej ako pred tehu

tanikbb
12. feb 2017

Baby tak Lenka je uz od stvrtku riadne nachladnuta. Chytila to urcite od Miska. Sopel a kasel a chrcanie. Katastrofa. Boli sme vo stvrtok u dr no ale viroza. Do soboty sa pridala horucka 38,5 a trvala do rana. Pres obedom sme boli na pohotovosti lebo nasa dr mi na telefone povedala, ze radaej ist kedze aj viroza u 3,5mes moze byt komplikacia. Tak sme boli, nechapem, nechali nas tam v poradi cakat medZi ostatnymi. Dufam ze nic nechytila od inych deti. Horucka aj vecer a aj teraz rano. V noci papala ale teraz mi odmietla. Stale odsavam odsavam a stale chrci a chrci.

lienka182
12. feb 2017

@tanikbb drzte sa 😢 nech sa Lenka rychlo vylieci .. Inak ja toto nikdy nepochopim... Ked som ja mala moznost stale sa mamku s babatkom pustila pred seba... Ved je malilinka a chorucka 😕