icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

evkano
3. mar 2017

@seki11 tento pocit je u mna už 3 deň, už 5 rokov vzdy ako začne popolcova streda az do velkej noci nejem žiadne sladkosti, nahradzam jogurtami akebo ovocí, ešte aj počas tehotenstva som to vydržala, ale teraz keď kojim tuším tá túžba po sladkosti je ešte väčšia 😂 hádam vydržím 😉

barbarelka
3. mar 2017

@seki11 si daaaaj!!!preco nie 🙂?ja mam kazdy jeden bozi den od porodu 150g tubu salka-sladene mlieko. aj teraz mi konecne spia obaja dubaci,tak uz tlacim s compom na kolenach 🙂

tanikbb
3. mar 2017

@seki11 vsak si daj pre pana jana. Ja sladke jem. Tablicka coko a je to. V pohode.

jersey87
3. mar 2017

@seki11 zbytocne netrap samu seba. V konecnom dosledku i tak cosi sladke zjes. Skor ci neskor...

adrika88
3. mar 2017

@seki11 ja mam pocit, ze posledny tyzden ani nic ine nejem..a to som bola vzdy skor na slane 🙂

vik_i
3. mar 2017

@seki11 od prvého dňa, čo sme prišli z pôrodnice jem čokoládu a iné sladkosti😛 malej nikdy nič nebolo😀😊

lukamka
3. mar 2017

baby nam extra zachutil palček, furt si ho cucka ak prave nema nieco velmi zaujimave. Vraj to nemam velmi riesit, ze deti spoznavaju svoje telo, ale ako dlho je to v pohode?

seki11
3. mar 2017

Baby veď ja si sladké dám skoro každý deň....len posledné dni mi ide na chuť len sladké....buchty na pare,koláče,keksiky,piskoty ....JOJ.To je tým kojenim asi....veď budem ako súd o chvilu😀

rebekav
3. mar 2017

@lukamka moju to uz preslo, po cca 3-4 tyzdnoch. Uz ju skor zaujimaju hracky ako ruky;))

emy222
3. mar 2017

Baby ja to isté vkuse sladké a to som predtým na sladké nebola začalo to až v tehu a pokračuje 🙂som zvedavá kedy to prejde každý deň musím mať niečo sladké 🙂

seki11
3. mar 2017

@emy222 presne!Cele tehu som zvládla na ovocí,sladkosti som nejedla a teraz????Dufam že to po kojení prejde🙂

jersey87
3. mar 2017

Ja som sladke obdobie mala a uz ma v podstate preslo. Dam si ked su tazsie dni a nestiham sa ako clovek najest, tak si zdvihnem hladinu cukru. Dnes som mala rychly obed o piatej poobede, tak som si dala slivkove knedle.

janifer
4. mar 2017

@seki11 asi viac taha babo, tak treba energiu. Ja mavam aj stavy na odpadnutie takze poobede 100% kava musi byt a 2 cukre k tomu, to iste na ranajky a hektolitre vody. A namiesto bezneho cukru mensi hriech med s makovym rozkom, alebo kokosovy cukor, ten je vyborny pre deti ma vela mineralov.

seki11
4. mar 2017

Dakujem za radu🙂

iviciatko
4. mar 2017

@seki11 ja takisto a este kazdy den cokolada Milka musi byt.hrozne 🙂

pehavcek
4. mar 2017

@seki11 ja to iste ako vy. Neda sa odolat sladkostiam. Proste musim

seki11
4. mar 2017

Asi to bude fakt tým že deti nám vysaju vsetko😀A nám neostáva nic iné len papkat aj sladké.Ale takto veľa som toho sladkého nikdy nepojedla.Aj dva-tri jogurty denne,a keď nemám koláčik alebo keksik tak piskoty😀A k tomu samozrejme hlavne jedlo🙂.Ked začnem o dva tyzdne prikrmovať tak asi aj viac cvicit.

lovely_choice
4. mar 2017

@vik_i ja tiež nestíham vymieňať podbradniky a veľakrát aj prezliekať body. No tak sme to mali aj pri synovi, a teraz navyše nechávam dcérku odgrgnut viackrát len nech sa nepozvracka, no i tak. Vravím si, že musím vydržať a po papani kasiciek (po dlhšom čase od zavedenia prikrmov) to bude lepšie 🙂

pehavcek
4. mar 2017

zienky my uz skoro dva tyzdne prikrmujeme, maly ma uz 5,5 mesiaca. Utlmilo sa mu slintanie (slinta uz len ked je na brusku) a tiez si uz skoro vobec nedava pasticky do ust (vsetko ostatne ano) ale uz ma aj take chvile ze nas sleduje, rozprava svojou hatlactinou a ruckami len gestikuluje alebo ich ma pri tele. Myslim si, ze aj vy to uz budete coskoro pozorovat. My sme v tejto skupine narodeni medzi prvymi (ak aj nie uplne prvy) a vzdy to co sa objavilo u nas tak ste onedlho zacali popisovat aj vy. Aj to grckanie sa naj uz zlepsuje. Stale sa stava, ale uz je to menej. Teraz periem veci, ktore ma oblecene pri prikrmovani na sebe a pod sebou a niekedy aj moje 😉

lovely_choice
4. mar 2017

@seki11 No ja keby len sladké, ale začala som mať nočné výjazdy do chladničky. Keď sa nenajem o 3tej ráno, od hladu ani nezaspím... :(

lovely_choice
4. mar 2017

Baby, už 3.den dcérka 20:30 začne enormne slintat a plakať od bolesti zúbkov. Ukazuje mi vedľa vyjdenych jednotiek a aj na miesto stoličiek. Stále keď pozriem, ma to zatiaľ biele pod dasnom, no nic, teda okrem spodných prvých rezakov, prerezane. Len sa netesim na ďalšiu noc. Včera zaspinkala až o 23tej. Aj to od vyčerpania. Joj, naše zlatíčko. Myslíte, že mám kúpiť gél v lekárni?

lovely_choice
4. mar 2017

A keď ju priložim k cicuske, nech sa napije po tom placi, tak ma ukusi. Potom ďalší deň trpnem pred každym kojenim.

seki11
5. mar 2017

@lovely_choice určite jej daj gelik.A ak ju to tak boli ,kľudne by som ja dala aj niečo od bolesti aspoň raz nech sa vyspí chúďatko 😞

jersey87
5. mar 2017

@pehavcek my sme uz asi dva dni pozorovali, ze mala sa dva tyzdne po ockovani konecne ukludnila a vcera dokazala presediet vo vajci asi 10 minut a my sme mohli normalne ranajky pripravit. Tiez nam zacala "vysvetlovat", jazyk sa jej v ustach kruti jedna radost. Prikrmujeme uz tyzden, ale nevsimla som si este, ze by menej ozuzlavala ruky. To nas este len caka. 🙏

jersey87
5. mar 2017

@lovely_choice ja by som urcite ten gel dala. Viem ako ma bolelo, ked mi isli zuby mudrosti. Dva dni vkuse som bola na tabletkach...

nikolajka2
5. mar 2017

@lukamka - moja mala ocumle najskor palcek, potom ukazovak a prostrednik nakoniec a takto dookola. Ale naposlady objavila caro cumla,zacala si ho sama vyberat z ust, hrat sa s nim a aj si ho vsunie sama naspat. Myslim,ze to babetka objavuju novy svet a veci dookola ;0

pehavcek
5. mar 2017

@jersey87 jasne ze to pride. Ved babatka zase nemozu ist vo vsetkom ako cez kopirak. Vam sa uz davno mladsie pretacali na bok a nas nic. A zrazu sup za par dni nie na bok ale rovno na brucho. A ked sme boli v poradni tak sme splnali tabulky este popredu. Kazde je individualne a musime to respektovat. Ked uz nebudu slintat a vsetko obzuvat bude nam luto za tymi casmi kedy sme ich mohli kedykolvek privinut a oni nam to opatovali sladkym usmevom. Uz budu pre nich iny ludia zaujimavi. Kamarati, ucitelka v skolke, frajerky a frajeri atd. Len si uzivajme tieto nase uslintane deticky 🙂

pehavcek
5. mar 2017

joj zeny a nas uz taha nohu do pusy ale este mu kulilincek chyba

jersey87
5. mar 2017

@pehavcek nooo nemozu ist cez kopirak, to je pravda. Kazde je unikat. Nasa si uz nohu cmula, len ma stve, ze si pri tom furt vyzuje ponozku (ozaj ponozky sa obuvaju alebo obliekaju? 😂 ). Ale ked sa ma z brucha obratit na chrbat, tak to nie. Hysteria neskutocna a uz ju musim otacat.
Ale co mna aktualne zamestnava, to je otazka, do kedy vlastne dieta potrebuje materske alebo umele mlieko... Odkedy davame prikrmy tak mam pocit, ze to mlieko uz pre nu nema to caro a radsej by cosi ineho jedla.

pehavcek
5. mar 2017

@jersey87 aj nas uz ma take chvilky akoby mlieko odmietal. A kedze ja odsavam aj mi to uz trochu vyhovuje lebo uz popri nom nestiaham odsavat kazde tri hodiny. Takze tetaz fungujeme tak, ze naobed ma prikrm a pred spanim umele. Cez noc a cez den moje. Mam taky dojem, ze ten prvy pol rok je ten najpodstatnejsi.

Mimochodom moja svagrina vravi, ze na Filipinach sa hovori, ze ak si dieta obzuva nozicku tak si pyta surodenca 😅