icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tanikbb
14. mar 2017

tam je mlieka minimalne a ked tak je vlastne tepelne upravene. nerieste take blaznovstva, oni ho nezjedia iba ozuzlu

florence33
15. mar 2017

Neviete ako dlho mozu byt prikrmy v mraznicke?

iviciatko
15. mar 2017

Baby ako tu pozeram,tak uz vacsina prikrmujete,aj ked kojite.Mala ma dnes 5 mesiacov ( plne kojena)a ja som si myslela,ze ju zacnem prikrmovat od 6 mesiaca .Tak teraz som z toho zmatena a doktorka co naposledy zastupovala nasho doktora nam nic nepovedala,len sa pytala ci kojim.Najblizsie na ockovanie ideme o 3 tyzdne,tak sa opytam ,ale nebude neskoro?

seki11
15. mar 2017

@iviciatko Nie nebude.Moja sestra kojila do 6 mes,začala až potom🙂Nechcela skor prikrmovať,to je na tebe🙂

seki11
15. mar 2017

@iviciatko Ak si babo nepýta papat,ja by som tiez ešte neprikrmovala.Ale mne ide spapat maly príbor keď mne vidí jest😀A za prikrmami je ešte na prsniku😀Tucko maly😍

evelina1607
15. mar 2017

Prveho som prikrmovala od 5,5mesiaca a bolo to bez problemov a tak to zopaknem pri druhom.. treba sa len vyhnut chorobam, ockovaniu (staci par dni) a lezucim zubkom, ak to babo velmi preziva.. good luck😀

gabccia
15. mar 2017

@iviciatko ja by som nezacala prikrmovat keby som videla na malom, ze nie je hladny.. ale on chcel papat, aj ked videl nas, tak otvara pusu a vyplazuje jazyk a chce vsetko.. tiez este kojim a som si myslela, ze zacnem prikrmkvat az po 6.mesiaci, ale tak radsej som zacala davat zeleninu ako UM.. cize ked si mala este nepyta papat a je spokojna a vystaci len s tvojim mlieckom tak prikrmy este neries 🙂

vevuskaa
15. mar 2017

Ja prikrmujem od 4. mesiaca. Neriešim Bio-nebio... Jablkovu výživu si robím domácu.. Keď bude sezóna, vypestujem v záhrade zeleninu.. Ale tie banány doma nevypestujem aj tak 🙂 takže klasika, ostatné kupujem... Papáme všelijaku zeleninu, ovocie. Či už surové alebo vo forme výživy. Zemiaky, mäsko, na večeru kašičku. Lyžičkou.. krásne sa to naučila prehĺtať.. takže každý deň ako plnohodnotné jedlo.. teraz má 5 mesiacov.. kukuričné chrumky papá sama jedna radosť...
Mať dieťa je najúžasnejšia vec. Je dokonalá.. stále sa smeje. Je extrémne šikovná.
Mám 22 rokov a byť mamou je to najlepšie čo má živote stretlo.
Nie som precitlivela, ale dávam pozor... Neriadim sa tabuľkami ale pocitom a intuitívne. Tak ako aj pri pôrode ( bol úžasný a chcem to zažiť znova). Psychika robí veľa, to som zistila tiež.. preto sa všetky čo to čítate usmejte.. ste štastné a nádherne maminy a dostali sme DAR 💝 naše detičky 💓

iviciatko
15. mar 2017

@seki11@gabccia Dakujem baby,ukludnili ste ma,tak mame este cas.Mala nam sice pozera do tanierov,ale este si nepyta a ked som jej skusila dat nieco skusit len tak na malicku,tak sa tvarila kyslo a citron som jej teda nedavala 🙂

alicazazrakova
15. mar 2017

@iviciatko ani ja este neprikrmujem,malej staci moje mliecko zatial....

jersey87
15. mar 2017

@iviciatko nasa sa tiez kyslo tvari pri prvej lyzicke. Ale tych zvysnych 30 do nej ide supom. Ked ju videla moja mamka jest, povedala ze jak do studne to nej pada.

janifer
15. mar 2017

@pehavcek poviem ti nazvy znaciek: Nuvita a Jane. Ja som to kupila u nas v detskom obchode, aj v Predeti to isto maju. To Nuvita stalo okolo 6€ ale nie je k tomu nahradna sietka. Jane stalo 11€ a su tam 2-3 sietky. Urcite ked uz dieta bude lepsie jest je lepsie mu nasuchat to jablko hrusku na tom sklenenom struhadle, lebo toto je len take ihranie sa a podla mna mu to dobre robi na dasienka, ked tam dam studene jablcko. Hryzatko mi hned odhadzuje a toto ma fakt rad.

No my sme zaradili zatial zemiak mrkvu a ryzu, zje len par lyziciek, ale strasne riedko kaka, pomaly do kazdej plienky. Prave kvoli tomu davam tie ryzove vlocky uvarene vo vode. A pritom ja moc salatov nejem, sice je pravda ze moze to byt aj z jablka, jablkovej stavy...

rebekav
15. mar 2017

@vevuskaa krasne a krasna mala... vies my postarsie 30tocne matky viac riesime...doslova kazdy prdik:D haha

gabccia
16. mar 2017

Baby, ked davate kasicky tak ake? akou zacat kukuricnou, ovsenou, ryzovou, spaldovou...? Pripadne mate nejake overene, ze chutia detickam, chystam sa kupit prvykrat, tak ze aku znacku skor uprednostnit?

jersey87
16. mar 2017

@gabccia my sme kupili ryzovu od nestle, do ktorej sa dava mlieko. Dala som materske a vobec to nezhustlo. Neviem kde urobili sudruhovia z ndr chybu...

tanikbb
16. mar 2017

@jersey87 ja sim kupovavala ryzovu sunarku a miesala s vodou. Bolo celkom fajn.

janifer
16. mar 2017

@gabccia ja mam tiez ryzovu nemliecnu z Nestle, ale tam sa dava voda a nie 100st, s mliekom co som skusala zarabat tak nehustlo, aj ovsena kasa sa takto spotvorila. Zatial davam len tu ryzu. A dobre kase maju v DM drogerke ovsena Hafer getreidebrei nasa najoblubenejsia a este 3korn, alebo aj Hirse ( psenova).

pehavcek
17. mar 2017

zienky ja mam tiez tu ryzovu od nestle ale ja mu ju davam do umeleho. A hustne poriadne. Davam dokonca menej ako je v navode lebo to bol beton. Nemam tolko mojho mliecka takze na vecer ma umele.

jersey87
17. mar 2017

@janifer do nemliecnej by sa malo davat mlieko a do mliecnej voda. Ak som to spravne pochopila, ty si dala do nemliecnej vodu? A potom to zhustlo? Ja som kupivala tu nemliecnu prave preto aby som do toho dala prave materske mlieko. Do tych mliecnych davaju umele mlieko a nevidim dovod jej ho davat pokial kojim. Ale uvaxovala som,ze uvarim ryzu a rozmixujem a bude kasa hotova.

jersey87
17. mar 2017

@pehavcek uz som citala aj v inych diskusiach, ze s umelym to hustne. Asi vsetky tie kase su stavane na um. Ci ho tam daju oni, alebo my... S materskym to nefunguje.

pehavcek
17. mar 2017

presne tak mu robievam kasu aj ja vzdy ked stiham. gulatozrnnu ryzu uvarim vo vode. a tam som mu crkla asi 10-29 ml mojho a rozmixovala. uz som mu tam raz aj tri kolieska bananu dala. Maly otvara usta ako vrata. Cuti mu aj bez bananu. Len ked nestiham tak mu robim tu instantnu

pehavcek
17. mar 2017

hehe, ze 29. Malo to byt 20 😉

jersey87
17. mar 2017

@pehavcek pozeram ze aky detailista... Ze odmeriavas 29 ml. 😂

jersey87
17. mar 2017

@pehavcek a este otazocka... To musi byt gulatozrnna? Ci varis taku aku mas?

tanikbb
17. mar 2017

@jersey87 gulatozrnna asi preto lebo sa dobre rozvari. ine sa ti tak nerozvaria.

barbarelka
17. mar 2017

Ja som vzdy kupovala a vlastne stale kupujem pre starsieho kase Nominal, v BIOobchodoch alebo lekarni. Ked bol este krpec malinky,tak som zarabala s vodou a od roku normalne s plnotucnym kravskym mliekom. Aby bola lepsia chut, pridala som banan alebo jablko. Syn ma cez tri roky a tuto kasu si pyta na veceru doteraz. Kase su rozne: kukuricna, ryzova(tymi som zacinala), psenova, viaczrnna, ovsena, pohankova(velmi oblubena u syna,i ked mne tato hrozne nechutila 🙂.Moja mala ma o 4dni 5mesiacov a prikrmy vobec neriesim, je cisto na mojom mlieku. Tiez zacnem az ked bude mat ozaj zaujem alebo od toho 6teho ukonceneho mesiaca.

pehavcek
17. mar 2017

@jersey87 ano. Gulatozrnna sa lepsie rozvari. Na kasicku je omnoho lepsia ako dlhozrnna

janifer
17. mar 2017

@jersey87 Ked sa inspirujem MUDr.Bukovskym, on dava kase cisto obilninove, bez mlieka. Nas starsi je tak zvyknuty, aj ovsena kasa zarabana len s vodou. Aj kukuricna a cuduj sa svete chuti nam to. Ja som leniva odsavat si mlieko kvoli vareniu. Mlieko = prsnik, jedlo je ine okrem mlieka.

nataliaondrejkova
17. mar 2017

Dobrý deň, som študentkou psychológie na UK v Bratislave a momentálne pracujem na svojom bakalárskom výskume. Chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie dotazníka a zároveň vám ním ponúkame možnosť otestovať sa v oblasti spoznávania emócií a súcitu. Výsledok uvidíte hneď po vyplnení dotazníku a taktiež vám bude zaslaný na váš e-mail. Výskum je súčasťou riešenia výskumného grantu VEGA 1/0578/15 2015-2018. Zadaním svojho kontaktného e-mailu budete zaradení aj do súťaže o čítačku kníh! Za každé vyplnenie budem veľmi vďačná.

Link na dotazník: www.vyskumemocii.sk

Ďakujem! 🙂

pehavcek
17. mar 2017

zienky, my sme uz od dnes v sportovej casti kocika. Vanocka je nam kratka a to sme kupili kocik s velkou vanickou 🙂 Nastastie sa da ta sportova cast dat do uplneho lahu