icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tanikbb
17. mar 2017

Ja pockam eate zo meaiac a dam sportak. Hlavne preto aby bolo teplejsie lebo ja na sportak ak je zimsie musim davat taky ako fusak. Tak nech nemusim. Lebo teda mojla by som eate lenku babusit ale to sa mi nebude chciet.

janka_mu
17. mar 2017

Nas ryzova kasa vyhnala na pohotovost. :( Dcerka po nej vracala..priserne, 6x za hodinu.. potom len od unavy odkvicla a zaspala.. ja sa uz bojim akejkolvek kase. Zvlastne je, ze prvy tyzden jej nevadila a az potom... mohla nejako zvetrat? Alebo sa pokazit? Kupujem len ciste ryzove vlocky (hipp) a zarabam s UM, ktore mam odskusane, ze jej sedi... no bol to priserny pohlad na nu :(

pehavcek
18. mar 2017

fuuuuha. ktovie preco jej tak zatazilo zaludok. niekedy je kasicka na vecer tazka. Neprejedla sa?

gabccia
18. mar 2017

@janka_mu mohla jej zle sadnut na zaludok.. niekedy na vecer je kasa tazka na zaludok.. tak treba potom vyskusat davat doobeda a na vecer uz len nejaku polievocku, zeleninku alebo to co bolo na obed..

janka_mu
18. mar 2017

@gabccia
@pehavcek vobec neviem, preco sa to stalo. Prvy raz som si nebola ista, ci to z tej kase a druhy krat zjedla len tri lyzicky a zase po cca hodine vracala.. takze prejedena nebola, asi nam nesedi..

rebekav
18. mar 2017

nejaka baba tu pisala ze sa riadi bukovskym. Nemohla by si mi tu napisat len tak v skratke, nejake jeho zakladne body v stravovani takych malych deticiek?🙂

pehavcek
18. mar 2017

@janka_mu skus nedavat a zaradit o tyzden. A potom uvar gulatozrnnu ryzu vo vode, rozmixuj a pridaj mliecko. A uvidis.

chrumka
18. mar 2017

@shia ahoj, minule si sa ma pytala, ze ci nechcem predat kocik Bexa Cube, taky ten farebny 🙂 este stale by si mala o neho zaujem? 🙂

emy222
18. mar 2017

Ahojte Baby čím riedite zeleninku či to len pomixujete a tak dáte ja idem ešte len začať dávať kostovat potroske ale neviem či to mám riedit alebo nie napr mrkvičku alebo zemiacik 😂😂😋
Olej som kúpila v DM do prikrmovat tak len to ? 😅

lienka182
18. mar 2017

@emy222 akurat dnes som na teba myslela, ako sa mate 😊 my tiez este len zacneme... A aky olej si kupila?

emy222
18. mar 2017

@lienka182
Ahoj 🙂 ten olej som.kupila repkovy olej do prikrmov dám aj foto 🙂
A máme sa tak všelijak 😄 Ja som najšťastnejšia mama na svete že mám tú moju papulku ale má jeduje stále 🙂 vyžaduje všetku pozornosť stále ledva umyjem riad 🙂 a boli sme chorí tak tak stresujuco bolo a ešte bude ideme prerábať doma tak sa sťahujem k našim ale na dva týždne tak balím neviem kde mi hlava stojí a totoo moje dieťa ako najust celý deň piští plače opuchnuté dasienka máme neviem kedy sa aj zúbky ukážu 🙂 takže čakám kedy sa trošku ukľudní všetko hee lebo ma čo chvíľa slahne 😎😂 a vy ako malinká ?🤗

emy222
18. mar 2017

@lienka182 jaj foto som zabudla

lienka182
18. mar 2017

@emy222 prosim ta a ten olej je na co dobry? ja som tu videla, ze baby spominali, pytala som sa mojej lekarky, tak na mna divne pozerala 😀 my tiez tak nejako... raz lepsie, raz horsie... stale cicuskujeme 😀
no tak to stahovanie a prerabku ti nezavidim teraz 😀 ja tiez cakam kedy uvidim nejaky zubok a stale nic 😀 drzte sa, hlavne vela zdravicka...

shia
18. mar 2017

@chrumka ahoj,a už aj ho predavas?

emy222
18. mar 2017

@lienka182
Tak ten olej je zevraj dobrý na to aby bábo nezapekalo 😆
Aj my stále kojime
Aj vy sa držte 🙂

janifer
18. mar 2017

@emy222 riedim vodou napr aj Lucka izbovej teploty, alebo vyvarom, v com sa ta zelenina varila. Musi to mat tekutu konzistenciu, radsej vodovu ako hustu. Aj k tym ryzovym a inym kasiam: baby dufam ze to nezarabate huste jak cement! A na zaciatok staci aj par malych lyziciek a dokojit potom.
Nas Marecek ma bolave uska, tiekol mu z nich hnis, sople prestali a vrazilo to do usi... takze dostal antibiotika Klacid. Chudacisko kaka zas tak skaredo az hnisave a krv trosku, dnes som bola na pohotovosti ze co mam robit....a som za stresujucu matku, ze ved to je v norme ked berie antibiotika. A teda po troske davam lyzovu kasicku hlavne pred uzitim lieku. Lebo ked ma vtedy moje mlieko tak to kakino je na zaplakanie

chrumka
18. mar 2017

@shia ano , mam v plane ho predat 🙂

janifer
18. mar 2017

K tomu Bukovskemu: tu su recepty: https://www.ulozto.cz/hledej?q=Hneď+to+bude+Anj...

A take "zasady" v kocke resp.co som ja podchytila: nedochucovat cukrom, aby dieta spoznalo realnu chut, pouzivat bylinky, oleje, strukoviny ako cervena sosovica, mungo fazulka, cicer, obilniny typu pšeno, pohánka. Od 7.mesiaca zaraduje v jedalnicku strukoviny na obed aj veceru vzdy v kombinacii s obilninou. Ja som na zaklade Bukovskeho viac zacla varit strukoviny. A vobec nevysmazame, ziadne udene, parky...

Kravske mlieko az od 3 rokov tusim, my sme zacli v 1,5 roku davat ale max par deci tyzdenne. Jogurty /zakysane vyrobky moze od 7.mes.

V com s nim nesuhlasim: ze vela pouziva v receptoch soju a tofu, alebo umel zeleninovy vyvar "z plechovky", strukoviny z plechovky, to si ja strukoviny do zasoby navarim a dam zamrazit najma cicer, velke fazule a to frknem do polievky uz len potroche.
A malo pouziva maso, az od 10.mesiaca "chude biele maso"

pehavcek
19. mar 2017

@janifer presne ako hovoris. Ked som prvy krat urobila kasicku podla navodu tak bola ako cement. A vraj prva kasa. Chcu aby clovek rychlo minal produkt a castejsie kupoval.

rebekav
19. mar 2017

@janifer dakujem pekne;))

shia
19. mar 2017

@chrumka a ked sa smiem spytat preco uz predavas? mozes aj do spravy kludne, prip aj cenu aku si predstavujes...to celu trojkombinaciu?

emy222
19. mar 2017

@janifer
Dakujem 🙂
Aj my jak sme chorí som bola minimálne 3 krát u doktorky no nech také malé bábo ja som sa bála a tiež som bola za stresujucu matku 🙂 nás aj prehanalo a lákali sme zelené čo mi nikdy až taký sliz ale dávam zas probiotiká a ok a nám ešte stále zatekaju hlieny a to sme dobrali antibiotiká :(
Držím palce nech ste zdravucky takéto malé detičky by nemali byť choré

bublinkapo
19. mar 2017

@lienka182 http://prikrmy.sk/o-potravinach/135-oleje-v-str.... preto olej 🙂...ja som zacala s repkovym..staci jedna cajova lyžička

lienka182
19. mar 2017

@bublinkapo super dakujem ☺ toto by mi nenapadlo...

lovely_choice
20. mar 2017

Nám tiež vravela dr., aby sme pridávali repkovy olej, aby sa lepšie využili vitamíny, ktoré sú rozpustné len v tuku. Aj keď zo začiatku by mal postacit aj tuk z materského mlieka, ktorým obed zapíja 🙂

emy222
20. mar 2017

Baby a ja som čítala že sa nemohlo.babo vykakat tak začala pridávať olej a že pomáhalo ale ďalej o tom som už čítala ale môj rozum zabudol 😂😂😂😂😂

rebekav
21. mar 2017

Baby, neviete ako to je s dalsou materskou? Ak chcem zasa poberat matersku aj pri druhom, chapem dobre ak si myslim, ze plus minus do 15mesiaca prveho babatka uz musim byt tehotna. A ak to nestihnem tak budem mat uz len rodicovsku?

lienka182
21. mar 2017

Baby, ale vitaminy beriete proti vypadavaniu vlasov? Co je najlepsie dopnit? Mate nejaku konkretnu znacku overenu? Musim uz nieco robit 😞

evkano
22. mar 2017

@lienka182 lja už druhý mesiac používam DonnaHair.. mám pocit, že sa to troška zlepšilo, ale neviem či to pripisovať tomu, alebo sa troška ustalili hormony, ale mala som pocit, že mi isto vypadnu všetky vlasy...

monka37
22. mar 2017

@lienka182 ja beriem čistý zinok okrem ineho ale brala som ho cely cas a vlasy vypadávali vela a teraz menej.. takze tazko povedat ci vitamíny to ovplyvnia .. podla mna rast nových hej ale vypadávanie alo take proste hormónmi pride a odíde. Moj názor