Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@janifer ja sa nehnevam nemam preco 🙂 ved kazda ma svoj nazor a moze ho povedat 😉 no skusam vsetko asi ozaj budem mat doma takeho jedoska ale my to zvladneme aj ked je certik hlavne ze ju mam 😍ja ju mam vytuzenu po potratoch takze chem pre nu len to naj ale dakujem 🙂 krasne deturence mas ❤
Zienky tak ku nedavnej teme. Dnes na mna z Facebooku vybehol tento clanok. https://www.noviny.sk/zahranicie/208623-detske-...
Povedzte mi ze aj vaše bábätka sa tak zhrozene tvárili ked ste začali s prikrmami :-O moj sa tvári strašne kyslo vsetko vypluva mračí sa na mna a ked skúšam dlhšie dávať tak aj vykrikuje po mne a sa hnevá normálne .. po očkovani mu vybehla teplota dala som výborný sladký sirup paralen myslím a tiez sa rozplakal .. voda tiez je ble .. ale uz musím začať ma vyše 5 mesiacov a každý hučí ze uz musíme aj lekárka ..
@monka37 nic nemusis uponahlat.. kludne zacni od 6 mesiaca, nic Ti neujde. Ak kojis, ma zatial vsetko, co potrebuje😉 ochutnavat po troske moze zacat kludne trosku neskor, mozno sa zatial na to pripravi. Ja som zacala cukinou, tu trosku vypluval, no batatu neododal🙂 a zemiak mu chuti tak, ze ho pridavam skoro vsade..
Vela stastia
@evelina1607 skúsila som mrkvu zemiak aj cuketu nič nechutilo, skúsim batat este potom ..
@gabccia napríklad presne toto čakám ze niečo mu zachuti lenže ked svokre som povedala na milión otázok kedy bude papať ze skúsila som ale nechutilo mu nemal záujem tak samozrejme názory ze to nemá chutiť a ze to musí jesť proste .. budem skúšať po troske a obmieňať ..
@lienka182 áno áno z furce 🙂 neviem , ako si na to prišla ? Teda, veď nemám fotku nie ? :D ale možné to je dávam si tu rôzne okruhy neviem z ktorej časti si 🙂
ach ta moja gramatika. Uz som moc dlho doma 😲
kolko asi zjedia vasi drobci?
moj sa posledne tri dni rozpapal, napriklad vcera zjedol na desiatu cele jablko a pol banana, na obed velky zemiak plus kusok maska, na olovrant batat plus cviklu a este pytal volaco tak som mu dala sest piskot rozmocenych v caji, zhltol to ako nic. pomedzi to samozrejme kojim a mlieka mam dost...neviem, ci mu len zachutilo alebo bude jedak :D
Baby, dostali ste na poradni na 6 mesiacov zoznam s ďalšími potravinami? My áno, a sú tam mliečne a múčne výrobky. Pri synovi sme mali na 10 mesiacov. Vraj sa to všetko poposuvalo.
@stevvvka moja zje toho tiez dost, dnes rano 2 jablka + 2 slivky (jedno stastie, ze som si slivky namrazila z leta nase domace, neviem co by som jej davala ako ovocie, furt len banan a jablko asi:D)...Davam aj avokado s bananom...
@lovely_choice v mojom je napisane, ze kojenym detom mliecne vyrobky staci az od roka (co nevylucuje, ze im mozes dat aj skor - mozno nejaky kozi cisty jogur by nebolo zly).
Mne sa inak paci co pisu na mamila stranke, ze netreba z jedla robit strasiaka a netreba hned predpokladat, ze na vsetko bude mat dieta alergiu.
Mna este zaujima, preco med az od 3 rokov? viem, ze je to silny alergen. Ja som vyrastala ma mede, moj partner je z vcelarskej rodiny, tam medik hned od zaciatku davali (nie ako sladkost, ale trosku dochutit napr jablko). A tiez nerozumiem, ze co tym myslia, ze do roka ma dieta jedlo len ochutnavat, nema to byt jeho hlavny prisun jedla, no tak ja neviem, moja zbasti plnu desiatu, aj obed. Olovrant sem tam.
A co sa tyka mucnych jedal, nedavam ani piskoty, ani ziadne keksiky (pozrela som si tie od nestle a sunaru, co su akoze "vhodne" do prikrmov - no zlozenie katastrofa) , ale dala som parkrat chlebik pozuzlat, davam zatial kasu ryzovu a pohankovu (niekde pisu, ze ako prvy prikrm vhodna, niekde ze az od 2 rokov - vyberte si).
uz som nasla, ze med moze obsahovat nejaku bakteriu. tak nic😎
@rebekav veď to, že med môže obsahovať tu baktériu :( tiež by som jej neskor radšej sladila medom než cukrom. No čo už, musíme si pomôcť ovocím, alebo ovocnými výživami (bez pridaného cukru)
Po zavedení tradičného masla som včera a dnes skúsila biely jogurt SABI. Po pár lyžičkách ju tak striaslo, akoby som jej dala citrón. Najbližšie asi skúsim jogurt gréckeho typu, zdá sa mi menej kyslý ako SABI. Teraz obdivujem staršieho, ako mi ich dosť dlho pasal neochutene 🙂
U nas je to s desiatou bieda, lebo z jablka sa mi zatial vzdy vyhadzala. Takze nedavam zatial. No a jeme len hrusky a banan. Inak sa neda nic. Kupili sme vyzivu ze broskynovu a pozeram na zlozenie a tam 65% jablko a 15% broskyna. Wtf? To kde sme? Inak vsetky vyzivy okrem hipp su z jablk. Do hipp davaju hrusky. Asi skrachujeme. 😠
Uz aby zacalo cosi vonku rast, alebo si zvykla na to jablko.
Čo sa výživy aj príkrmov týka, neviem či sem už niekto dal tento link:
http://www.1000dni.sk
Pre mňa osobne asi najlepší (najdôveryhodnejší) zdroj informácií, vypracovaný odborníkmi (pediatri, gastroenterológovia, atď.). Ak by mal niekto chuť čítať viac, tak tu je link na odporúčania na výživu dojčiat a batoliat - vypracovala sekcia pediatrickej gastroenterológie, hepatológie a výživy pri Slovenskej gastroenterologickej spoločnosti:
http://www.1000dni.cz/wp-content/uploads/2015/0...
Bukovského knižka je tiež fajn - aj z nej čerpám, len teda mám pocit, že on osobne bude asi vegetarián a napr. o mäse tam niet skoro žiadnej zmienky...
No a co sa tyka mamily, tak ti mi pridu uz na 30% ako sekta. Keby mohli, tak by odporucali vylucne kojenie do 3 rokov. Ale na tych 70% sa to da.
Dievčatá, ako dlho skladujete odstriekane mlieko v chladničke,? Od 14:00 si zbieram na zajtra, potrebujem odbehnúť, plánujem odstriekavat do večera. Do kedy musím zajtra mliečko spotrebovať? Ďakujem

@rebekav no az na to hryzenie to mame rovnako. Ja viem, ze ju tie zubky tlacia, ale ked vymysla, jeduje sa a naraba zo sebou, prisaje sa 100x a zas pusti, mlieko je vsadeeeee, uspava sa dve hodiny...
tak len dycham zhlboka a privoniavam jej vlasky aby som nevybuchla :D
no a ked konecne spi, tak na nu zas pozeram cela zalaskovana 🙂