Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@lukamka ja tiez malemu castejsie umyvam zadok, nepouzivam vlhcene utierky a pouzivam SebaMed krem proti zapareninam. Po 2 dnoch mal zadok krasny, urcite ho vyskusaj, odporucam vsetkymi desiatimi 🙂
@lukamka nam idu zubky a zapareniny take ze hroza. A to nemal nikdy. Doktorka mi tvrdi, ze to ma mozno z vody ( chodime plavat) ale ja mam dojem ze to s tym nesuvisi. Lebo tri dni po plavani nic a vcera sa mu to spravilo hrozne a plavat sme neboli. Rovnako ma aj na vajkach. Mozno kombinacia oboch. Plus so zubkami aj ekzemik okolo ust.
@naniatko172217 ja veru vlhcene nempouzivam, sup pod vodu, utiram ho poriadne do sucha, pouzivam puder, sem ttam nejaku masticku ale doteraz sme nemali problemy a zrazu.To bude v niecom inom ☹
Cafte zienky! Neviem,ci viete o existencii detskeho radia..nahodou som sa o nom dozvedela a moj starsi na nom riadne fici, mala bambula zatial pozera ako puk a "plava na bruchu"ako o zivot..kombinacia vsetkych moznych detskych interpretov-fiha, spievankovo, paci pac, nagy, ludovky..a dnes som dokonca pocula origos pesnicku z Perinbaby..takze u nas palec hore 🙂. http://www.detskeradio.sk/
@barbarelka davaj este do prikrmov stale olej, ja mam z Dmky repkovy urceny na prikrmy a maly mi pekne kaka 2x denne.. lebo olej "premaze" creva.. tiez sme zo zaciatku mali troska problem sa vykakat a ked sol zacala davat olej tak uz je vsetko v poriadku 🙂
@pehavcek my plaveme 2x tyzdenne uz treti mesiac a ritka je vacsinou uplne v poho
@naniatko172217 tiez pouzivam len vodu a vela vetrame
@janifer ja som asi posledna, co este neprikrmuje 🙂 a mam pocit, ze vzdy ked ju tie zubky trapia, tak najdem aj ritku vystipanu, len neviem ako tomu predist.
inak stale sa jej neprerezal ani jeden :( nevadi, my mame asi na vsetko cas
No tak mi sme nakoniec skončili na detskom ach hrozné niečo
Tak včera sme skončili na urgente,3 dni vysoké teploty...zvracanie ....výsledok vírusové ochorenie.....ušné a krčné dopadlo Ok.A ako plakaaaaal😢Ale aspoň sme doma ,dnes je už lepsie.
nejako sa tu roztrhlo vrece s diagnozami....
Baby my sme mali tie sopliky a už aj prešli zo dňa na deň ale teraz dva dni umrncana a navečer teraz teplota 37,5 viem že to ešte neni taká ale bola už celá teplucka a upistana sa mi zdá že dole sa jej tlačí von zúbok ale gél nezaberal na noc som jej dala nurofen hádam nevadí len som chcela že aj od bolesti nech jej trocha uľaví hádam som neurobila nič zlé že som jej to dala 🤔
☹ skore uzdravenie prajem.
@zuzulina265 @seki11 juj prajem skore uzdravenie babatkam! Ako rychlo sa vie tym malickym pohorsit.
Ja som v nedelu bola s nasim Marekom na pohotovosti, mal 38,5, ale CRP dopadlo dobre, ze je to virusove zapal nosohltanu. Jeden krat som mu vtedy dala aj od teploty Paralen, ale som si povedala, ze ho necham aj 38,3 bojovat, 3 noci som poriadne nespala, vkuse merala teplotu. Dnes uz je bez teploty a aj je mu lepsie.
@janifer aj mi chvalabohu jeden deň bez teploty mi máme crp 16 a vraj má byť 5 už mi dochádzajú sily pozerať nanu jak sa chudatko moje trápi
@janifer Dakujem🙂Viem čo si prežívala,ako každá mamicka🙂Aj ja som poriadne nespala a čakala kedy zase vystúpi teplota na 38,5😢Potom zase čakala kedy klesne😞JOJ tak mi je tých maličkých ľúto keď nevedia povedať čo ich boli.A taký bol nevladny v tých teplotách.....dúfam že mame pokoj na dlho🙂
Naše crp bolo 8.... norma je do 10 myslim
Norma crp je do 5. Do 20 ide o virusove ochorenie, nad 20 sa uz zvazuju antibiotika, lebo uz moze ist o bakterialne ochorenie. Skore uzdravenie detickam prajem!
@naniatko172217 dakujeme🙂
Cafte. My vcera poradna tak 6880g a ockovana. Znasa celkom dobre s trochu teplotou. V noci som panadol davala tak sme sa vyspali. Inak placliva ale prezijeme.
Pytala som sa na tie osypky a teda nemame sa ako branit jedine ze vynechat velke davy...milujem bio antivak rodicov vsade po svete.
Baby,pustite si. Na odlahcenie temy antivak.https://vju.sk/zabava/antivakcinacne-hnutie/
Medzi ockovaniami musi byt nejaka pauza tusim 6-8 tyzdnov, ale to plati pre ten Prevenar a Hexu, v piatok sa mozem spytat doktory. kazdopadne ta MMR vakcina je dost organizmus zatazujuca, pre polrocne dieta, ked aj 1,5 rocne sa z toho tazsie spamatava. Neviete ci existuje len cisto vakcina na osypky?

@lukamka moze byt tie zubky, ale uz sa aj tazsie oblieka, ked slnko zasvieti mozu sa zaparovat v kocari, uz su aj prikrmy, moc je silnejsi, to takto bude az do odplienkovania, viac mastit a umyvat, alevuem, ze ty si poctiva v tomto.
@seki11 tie sople vacsinou zatekaju, ze ani o nich nevieme. Ved uvidis co vyvrati, ci vodu a hlieny, vacsinou po zobudeni take vracaju. Ano urcite viacej toho Nurofenu, ved mozes sa aj v lekarni alebo doktorky spytat na davkovanie. Zato to pisem, lebo starsi mal v roku Hemofila a nevedeli sme mu my zrazat teploty ( davali sme 2ml Nurofenu namiesto 6) az sme skoncili v zachranke a tyzden v nemocnici, nam modravel od horucok. A tiez sa to davkuje kazdych 6 hod... tak sme cakali 6h a bol poddavkovany