Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@seki11 No mozno taram a su to dve odlisne veci, ale mne sa uz viac krat spravili na prsniku hrcky a cervene flaky a bolelo to. Prvy raz som skusala vsetko mozne a nic nepomohlo. Ani za svet som nechcela ist k doktorke a brat antibiotika, tak som este kukala na nete hocco a docitala som sa o upchatych mliekovodoch a ze to niekedy staci uvolnit vydezinfikovanou ihlou. Tak som nabrala odvahu a zacala skumat bradavku a fakt som tam nasla jednu tu, akoby som to nazvala - dierku, taku bielu. Tu ked som uvolnila ihlou, bola takou mliecnou zrazeninou upchata a zrazu iba vytrysklo mlieko a tieklo same. Potom son uz len poriadne odsala a hned bolo aj po bolesti. Chcelo to vsak vela trpezlivosti najst to miesto a uvolnit to. Mozno je to ine ako mas ty, ale mna bolel prsnik niekolko krat a vzdy mi toto pomohlo.
@evkano ahoj my sme boli teraz 2 tyzdne na Strbskom plese a teda maly zacl spavat 4x cez den, bol hore od 6:00 do 22:00, ale so 4 spankami. Doma zvykne spat 2-3x, podla toho ako dlho si potiahne, ak sa zobudi, ze nie je odgrgnuty, alebo sa pocura, tak spi 3x. Dalo by sa povdat, ze ten prvy denny spanok ma najdolezitejsi a ten posledny to uz je ln taka polhodinka.
@zuzanahanuszova To som našla aj ja,ale tam bolo písané že by mala byt na bradavke belavý bodka.Ja mám bradavky Ok,tak neviem😞
@seki11 juj je mi to luto. Skore uzdravenie. Dobre ti baby radili... Prikladaj k tomu prsniku aj v polospanku. A najlepsie je to svetlo alebo horuca sprcha tam rozmasitovat a vytlacat 😕 ja som mala take v porodnici... Naliali sa mi prsia malicka mala silnu zltacku tak len spala a jest nechcela ale nastastie az k zapalu to nedoslo. Drz sa 😘
@seki11 No ja som tiez cakala, ze to bude take viditelne, ale veru to bolo take malicke, ze som to hľadala aj na viac krat. Ale oplatilo sa mi. To mi len napadlo, ze mozno by to pomohlo aj dakomu inemu... Tak skore uzdravenie.
@lienka182
@zuzanahanuszova
@lukamka Baby Dakujem vam🙂Ten fľak do rana zmizol ,len prsnik ide prasknúť....a tak ma vo vnútri picha😢A keď papa....auuuu.Ale trochu lepsie ako včera.Odsavam a masírujem v sprche.Vraj to je tým že maly už viac papa stravu a ja mám stále veľa mlieka.Neviem ako budem chciet prestať kojit.To bude ešte len zabava😅
@seki11 drz sa! Musi to byt neprijemne☹
Treti den po porode som pocitovala nieco podobne, ked sa naliali.. ukoncovanie kojenia ma byt pomale a postupne, inak si to ani neviem predstavit;( inak po zavedeni prikrmov mam uz prsia o dost "vyschnutejsie".. a zacala som konecne trochu cvicit, tak tvar a krk su posiate vyrazkami.. a samozrejme mi minuly mesiac zacali aj měsíčky😖 tak mozno len hormony utocia😅
@seki11 prikladaj si aj mrazeny kapustny list. Ja som mala zapal, nemala som horucky, ale ta bolest...mne trvalo 4-5dni sa z toho dostat, nebrala som atb. Neviem co konkretne zabralo, ale vkuse som masirovala v sprche, kojila, oddychovala (ziadna domacnost, ziadne kocikovanie), prikladala kapustny list (fuj ten smrad:D) a este octanovu mast, a este som cez prsia mala plienku s tou octanovou mastou. Preslo uplne.
@seki11 ja som mala oba prsniky jak melony obrovske a tvrde, tazke a bolave aj hrudky sa mi spravili a dost vela.. Mala som pocit ze prasnku, taky vnutorny tlak som citila... Kopec casu som stravila v horucej sprche a masirovala alebo nahrievala a masirovala... A odstriekavala som potom mlieko... Ked som uz nevladala tak mi stlacal praniky manzel... Odsavacku som nepouzila iba rukou alebo malicka co vypila... Sestricka mi dala asi oxytocin ked si dobre pamatam dve kvapky do nosa a ovela lahsie sa mi odstriekavalo mliecko... Po 3-4 dnoch bolo lepsie.
Joj tak to ti verim toto nikto necaka a uz vobec nie teraz 😐
@zuzanahanuszova presne ako u mna pred 3t. Hrcky a tvrde. Tak so. Skumala bradavku a presne zapchate. Tak som pomasirovala bradavku, trosku pozmolila a vysla taka biela mliekova hrcka. Potom som dala malej 2x z toho cicika a po probleme.
@seki11 nemohla som sa dotknut prsnika taka bolest, tvrde jak kamen, vyslovene pohladkanie ma bolelo,ja som si aj hovorila co tam porod proti tomu:D ale vsade pisu ze to treba rozkojit, roztlacit, vytiahnut zapal, ja som aj odsavala lebo mala nie je az taky papkac, navyse mi vychadzal zeleny hlien z prsnika. Fakt hnus cele to bolo. Nakoniec sa ulavilo az na 5ty den. A tiez som si praskla take upchate miesto sterilnou ihlou.
Baby ale ja nikde nic upchate nevidim😞
Zienky, malej strasne kyslo smrdi kakacka. Fakt kyslo. Detska dr na to nic nepovedala. Kojime sa a papame zeleninku, ovocie, masko... Nemate skusenost?
@seki11 zapal nemusi byt kvoli tomu ze mas niekde pupak ktory treba prasknut. U mna to si myslim nebolo z toho, len nahodou som to nasla. Mne sa to spravilo ked som zaspala v kosticovej podprsenke, tlacilo mi na nejaky bod na prsniku asi 2 hodiny,ked som sa zobudila uz ma brali mdloby:D
@seki11 Ale ono to nie je take viditelne. U mna to vyzera rovnako ako vsetky dierky, z ktorych ide mlieko. Ale tu upchatu najdem tak, ze ked stlacim bradavku, tak z tej nič netečie. Tak skusim trochu sa posparat ihlou, velmi jemne. Niekedy aj na niekolko krat. Aj dnes sa mi spravila hrca a uz aj je prec. Citala som, ze sa to robi, ked je zena v strese. A fakt som si to odsledovala, ze ked je toho na mna vela. Ale teda, ty ked uz to mas takto viac dni, tak uz to asi nepomoze, ked uz to mas zapalene. Ale ked mas aj antibiotika a nepomaha, tak mozno predsa to je stale zapchate a nema to kade vyjst. Neviem. Ja to robim hned ako zacitim, ze sa tvorí hrca.
@alicazazrakova u nas tiez tak..no mala tak kaka od narodenia. Nikdy nemala prazenicku,ale vzdy iba akoby tekutinu kyslo pachnucu. Avsak prospieva,je riadna baculka,ziadne place,koliky..takze lekarka povedala,ze to nemam riesit a ze je to v pohode. Pri prikrmoch sa zmenila konzistencia,avsak kysly zapach zostal rovnaky.
@barbarelka presne ako u nas, vzdy ta stolica bola raka redsia ale nemame bolesti bruska, gulka je z nej riadna, tak snad vsetko oki 🙂
Pridavam sa do skupiny zapaleny prsnik... Mam aj teploty. To je vikend. Otazocka. Ked chcem ist s tym k doktorovi, idem na gyndu ci k obvodnemu?

@seki11 och;to mi je luto. Skore uzdravenie prajem!!!!!