Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@donuska_3 skus nech ho krmi muz, mne maly nezje prikrm, caka ze bude mlieko, ale muzovi aj 20 lyzic. A najlepsie jest vsetci spolu, aj flasa na pitie ide sa pretrhnut za flaskou starsieho syna, ked ho vidi pit z nej, taka obycajna cyklisticka flasa to je. Inak z vody nepriberie, to len na pitny rezim a ak je kojeny, tak na posranicko je voda tip top. Ja som pri prvom synovi dostala menzes po 6mesiacoch a kojila som 2r2mes, nejedoval sa mi takto. Ale deti su rozne, ja a sestra sme vraj vracali v 2-3mes., ked nasa mama dostala menzes. Aj nas v tomto veku odstavila.
Vela robi aj stres nervozita, moze blokovat spustanie mlieka a aj pohodu pri dojceni, deti tu nervozitu z nas citia
Baby jogurt davate kazdy den?
@jersey87 my cca kazdy druhy den 🙂
Ahojte dievčatá už som dlho nič nepridala aj som sem chodila ale kukla vždy len jedným očkom a zas išla mali sme toho dosť svadbu a jedno z druhým okolo toho 😊 musím sa pochváliť že ja mám jedno z náročnejších deti ale na svadbe bola poslusna pekne spinkala od pol 10 do rána tak nás potešila naša malinká 😉
Ale chcela by som sa vás spýtať či tu náhodou není taká mamina co majú problém ako my malinkej som nahmatala guličky pod bradavkou doktorka povedala že to budú asi hormóny z kojenia alebo z kuracieho mäsa ale že preistotu nás pošle na sono trochu sa obávam toho čítala som že to môže ozaj tak byť ale aj tak mám strach tak reku či tu není taka mamička čo by nás uklidnila ☺️
@emy222 ja sim taka mamicka 😉 My sme boli aj v nemocnici kvoli tomu ked mala mala 4 tyzdne, ale iba na pozorovani ( ani sono neurobili, ci som nasrata). Moja to mala a este stale ma z hormonov, dokonca mala az zapal a musel sa preliecit atb. Aj krvicka jej isla z bradaviek 😞 Ja som sa o tom rozpravala aj s mojom hynekologom, oni to nemaju len z kojenia, ale davky hormonov dostavali uz v nasom brusku ( aspon u mna, ja mam dost problem d hormonalnou hladinou). Ale od vtedy nic, po zapale ziadne koplikacie, trosku zvacsene zlazy, ale sledujem si to! Neboj, bude vsetko ok! Ja sa vyhybam kuraciemu masu a soji v jej prikrmoch, resp. kazde maso ma iva z domaceho chovu zatial. Snad som ta povzbudila, drzte sa! 🍀
@majush booze chudatko krvicka noo dúfam že mi to nebudeme mať až také tá hormonálna nerovnováha to som mala pred tehu aj. Kuracie sa aj ja bojím neviem kde by som u nás zohnala také domáce 🤔 ale ďakujem za správu 😀 ach hádam to budeme mať ok zajtra ideme na to sono tak uvidíme ..ešte raz ďakujem a prajeme maličkej nech je ok už len 😁 ešte otazocka ešte kojis ?
@emy222 - ahoj, nemame take problemy, ale citala som o tom vela na modrom konikovy, vyhybaj sa kupovanemu masu, obzvlat kuraciemu a malej do prikrmov tiez nedavaj kuracie, morcacie maso kupovane. Radsej si kup of nejakeho suseda domace masko.drzim palce.
@nikolajka2 ďakujem pekne no uz zohanala mäsko od niekoho aj ja som čítala už veľa ale aj tak sa bojím 😁 ale hádam budeme ok
Drzim vsetkym maminam, co maju tento problem s hormonami paste! Normalne som sla aj ja svoju malu pozriet..je jasne, ze mate obavy,ale snad je ozaj normalne a vsetko bude ok! Pls,otazocka 🙂. Kolko x vam decka spia za den? Moj starsi ma 3.5roka a spi cez 3hodky a vevericka mala 10mesacna spi rovnako raz,ale len cca 1.5hodky!!!! Akoze pre mna uplny nonsense, haha..vecer ide okolo 20.30-8 a hore byva kazdu hodku, mrcni,nevie zaspat..takze cele zle! mate to niekto podobne?moj starsi bol vzdy neskutocny spachtos, do 19mesiacov spal 2x denne..dikes!
@barbarelka ahoj ďakujeme 🙂 a moja mala spáva dva krát denne ale to tak že ráno stane ale o 9 hod a o 11-stej 12 stej zaspí ale niekedy len pol hodku možno sem tam hodka ale málokedy a potom spíme o 4hod a to tiež hodku niekedy potiahne ale ako kedy niekedy máme deň že spí dva krát denne po pol hodine a niekedy pospi ale fakt málokedy a večer chodíme spať o 21-22 skôr keď ideme ešte vždy stane a nie a nie spať vnoci sa buieva na kojenie a keď je moc teplo neviem či aj tým to je ale o druhej vnoci stane a aj hodinu je hore a chce sa hrať 😌 takže zaberak mám aj ja 😂 ale čo narobíme nič 😂
@barbarelka my sme nikdy extra nespali. Teraz spava od cca 8ej vecer do cca 6 rana, pricom sa dost prehadzuje, ale da sa povedat ze spi. A cez den teraz ju ukladam po troch hodinach, co je hore. Vacsinou spi 3x po 30minut. Ked sa jej podari potiahnut hodinku, tak spi iba 2x. Takze cca za cely den vyspi tu hodinu a pol.
@barbarelka moj maly tiez spi uz len raz denne, malokedy sa stane, ze 2x.. no vedel pptiahnut aj 2,5-3hodky a teraz posledny tyzden tiez uz len tak hodku a pol.. ja som tiez z toho taka mimo, lebo si myslim, ze take male babo by malo toho naspat viac, no zrejme im to staci..
@barbarelka mne starsi 3r tiez potiahne aj 3 hodky, vecer je potom aj do 23:00 hore. Ale uz sme si zvykli hra sa s legom, listuje knizky... a tl chodime 2x denne riadne ho "vybehat". Mladsi 10m spava vacsinou 2x, zistila som, ze fajn je, ak ten orvy spanok ma len taky kratky do 30minut, cize vonku doobedu byva dost hore. A kym dovarim obed tak sa mi doma prehraju, vybeha -vylezie sa aj maly a potom obaja idu spat okolo 14:00-14:30 a potom aj fajne potiahne 2-2,5h. Ale obvykle to byva 2x po hodine, 1,5h. Akurat to mam nervy takto, lebo mi spia na striedacku a teda cely den sa riesi uspavanie deciek. Niekedy starsieho nedame spat, vydrzi aj 3dni takto, ak sme napr na kupalisku, tak vecer zalomi 20:30 a rano do 9:00 je tvrdy.
@barbarelka Doobeda spi niekedy pol hodku,niekedy ,ale malokedy potiahne 2 hodky a poobede taku hodinku alebo uz vobec.Tiez sa mi to zda malo na 10 mesiacov,ale zasa jej to staci-zobudza sa s usmevom.Noci su ine,to sa budi kazde 2 hodiny a mrnci.
Minule mi teta hovori,ze mala by uz mat rezim.Ma vytocila tym vyrokom...
@janifer U nas so starsim velmi podobne 🙂. V zime som bola jak rada,ze tolko spi,tak teraz v lete stale nejaky program a maleho teda nedavam vtedy spat..max dva dni po sebe, potom uz odpadne a dospava 🙂. Od sept.ide do skolky, tak snad s malou nastavime rezim na dva spanky..
@iviciatko Ved ma rezim 🙂, budi sa kazde dve hodky!haha,ale nieeee..ved rezim mate, doobeda spanok, poobede..a aj tak sa to stale stale meni a v tom prvom roku pomaly zo dna na den 🙂.nenechaj sa vytocit, jednym uchom dnu, druhym von 🙂
Aaaahojte. Nasa Lenka spi 2x. Okolo 10:00 na hodku a poobede momentalne okolo 15:00 tiez na jodku. Vecer zaspi o 21 a v noci sa budi tak 2x na kojenie. Len ma hneva ze ked zaspi na posteli a prelozim ju do postielky tak do polhodky mrnci. Musim ju zase dat do postele aby zaspala a zas odznova. Joooj. To starsi ked zaspal tak spaaaal ako zabity. Tato mini akoby bezo mna nechcela byt. Neviem na co mam tu postielku.
@tanikbb my uplne rovnako Tani🙂 a postielka zatial sluzi rovnako ako nemy sluha😠
Nas spi cez paradne. Ale len vtedy ked nam treba niekam ist. Inak je to velka bieda 😅
@barbarelka náš 4-ročný tiež nemá problém spať cez deň aj 3 hodiny. Ale naša 10 mesačná Janka ledva spí cez deň 1,5 hodiny. Tiež si vravíme, že by mala mať 2 spánky a spinkať viac, no zrejme jej to stačí. Aj keď tie kruhy pod očami svedčia o opaku.
@evelina1607 Aj my mame postielku len na hracky ,myslis,ze nam zacnu niekedy spat aj v svojich postielkach?Takto nasa Nelka mat surodenca nebude 😀
@iviciatko nas starsi spinka sam bez problemov, tak dufam, ze aj mladsi pojde v jeho slapajach🙂
Poznam pary, co zdielaju postel so 7-rocnymi a to sa mi uz zda trochu uletene..🙈
@iviciatko aj mne sa v noci dost casto budi na kojenie aj mu idu zuby tak mrnci, skus si s nou lahnut doma na ten druhy spanok do postele, ci nebude spat dlhsie? Ja si tiez oddychnem takto a aj ho nakojim aj 3x po polhodine, dost sa poti a to spi len v kratkom pyzame nezakryty.
Ked su tie horucavy ( uz je asi po nich), tak sme druhy spanok zaviedli doma a narovinu mu poviem, ze ked sa vyspime pojdeme von, oni uz rozumeju.

Jedina vyhoda v tom ze nekojim, malicky vyspi celu noc. Ale verte mi radsej by som stavala ako doteraz kazdu hodinku, dve...