Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@zuzka71291 je to uplne najhorsie,ked boli hlava a clovek si nemoze pomoct..,dufam,ze ma to prejde:(
@hviezdicka236 ty mas kedy presne termin???🙂
@eva2809 no ja som davala sefke osobne,ale mala som vytlacene dve kopie, s tym ze som dole mala pripisane :ze odovzdala....meno a pod tym prevzala.....meno sefovej.....dala som jej jeden papier oba podpisane odomna a ze nevh mi jednu kopiu podpise s ten mi podpisala a vratila, to som si odlozila keby nieco. A este datum kedy ti to podpise 🙂 takto mi to poradila znama,ktora sa trochu vyzna v takycho papierovackach 🙂
@eva2809 termin mi podla poslednej MS 5.10. 🙂 ty kedy ?
@hviezdicka236 dakujem...chcem to uz oznamit..lebo zase idem na sono o dva tyzdne...a citala som,ze takto vlastne vzdy ma musia pustit,proste nechcem,aby sa stale vypytovali,kde idem a aj tak priepustky,ktore mam by mi nestacili..a od dnes mam uz tehotensku knizku..uz len na tu som cakala.ty si na pn??ci robis??mne sa tak nechce.uz sa tesim,ked pojdem na Matersku...
@hviezdicka236 ja mam 6.10:)som si vsimla podla tyzdnov,ze sme rovnako...
@hviezdicka236 ja mam podla ms termin 8.10. a podla sona 5.10. Na prvu poradnu idem az 24.3. a potom dostanem aj tehu knizku..takze s oznamenim musim pockat dovtedy 🙂 nemam z toho dpbry pocit 😉
@eva2809 ja som na pnke, neviem ci si v skupine oktobrovky, som tam pisala ze som na pnke a moj problem teraz ☹ skus pozriet.
@cammeronka je babule super ze mame rovnaky termin 🙂 a inak nemusis cakat na knizku, ja som.este nemala knizku, ale dr mi dal taky akoby vymenny listok kde bolo ze som tehu a v ktorom tyzdni. A prilozila som to k oznameno a stacilo to. 🙂
@cammeronka z coho nemas dobry pocit??ze musis cakat na knizku??neboj to ujde...ja som dnes bola v prvej poradni..ale dokopy nic sa nedialo...a 30.3 idem na sono
@hviezdicka236 som tam,len tam nechodim velmi..ani neviem,ako sa tam teraz dostanem.
@eva2809 ked si pozres svoj blog, na lavej strane pod tvojou vizitkou je ze skupiny ktorych si clenom, len kliknes na danu skupinu a uz si tam 🙂 skus pozriet ked chces
@hviezdicka236 aha.dakujem.inac uz som to nasla,isla som tam cez spravy...ale tvoj prispevok som tam nenasla:(aky datum???si na dlhodobej pn??
@eva2809 hej ? Moj prispevok je stvrty od vrchu, ale pisala som ti uz aj IP 🙂 skus aj to pozriet.
@hviezdicka236 uz som ti pisala ip.🙂
Aké máte skúsenosti s vyšetrením v poradni....mňa dnes pozrel len zo spodu ale sono nerobil....tak neviem...tesila som sa na drobca....🙂
@tintin79 ahoj, co je prosim ta kombinovany test? ja som bola u lekara len raz a vtedy ma objednal az na 24.3. na prvu poradnu (krv, moc..sono), a aj knizku az vtedy dostanem..
@cammeronka kombinovaný test je zameraný na vrodené vývojové vady bábätka - robí sa ultrazvuk + odber krvi...preposielam link - http://www.pluska.sk/izdravie/zenska-zona/prvot...
Nehradí ho zdravotná poisťovňa.... ja som objednaná na 30. 03. a poplatok je 40,- €...je to dobrovoľné....
Ja som bola na sone raz, kde vlastne potvrdil tehotenstvo. A tiez ma objednal az na 31.3. Tak som nedočkavá.
@tintin79 aha, mne davala lekarka taky letak o tom, ze to uz vedia zistit iba z toho odberu krvy, co sa pise na zaver clanku..ale tusim sa zato plati 350 €. ja som to zatial este neriesila, popytam sa nato na dalsej kontrole 🙂
Ja som bola na sono asi v siedmom tyzdni, dal mi knizku, a som objednana 24.3. To bude cca desiaty tyzden...myslite, za spravisono, ked sa robi v 12.tom tt?
@tintin79 moja dr.vždy urobí aj rýchly ultrazvuk
Ja som mala odbery minuly piatok prve v 9tt a nic som neplatila sono mi robi pri kazdej kontrole cize raz mesacne
Baby, aj vas bolia tak nehorazne krize? Ja vecer ako lahnem do postele, tak nechcem vstat, ale hocikedy ma bolia uz od rana. je to normalne?
@tintin79 ja teda neviem, nakolko sa toto vysetrenie robi/nerobi automaticky, ale pokial viem, sijove prejasnenie a nosovu kosticku mi kontrolovala moja Dr. uplne automaticky pri dcerke uz pred dvoma rokmi a robi sa odber krvi a UZV v 12 tt a potom v 16 tt a porovnanim vyjde cislo, ktore urcuje riziko vyvojovych chyb. Ten clanok je z roku 2009, takze neviem, nakolko metody v nom spominane nie su pomerne samozrejme. Akoze mozno sa mylim, ale viem,ze pre vsetky zeny je toto vysetrenie vcelku strasiak, casto sa obavaju vysledku, kedze sa nim vyvojove chyby odhaluju...
@hviezdicka236 takže to znamena, že ak mám knižku tak to potvrdenie nepotrebujem ? stačí teda napísať oznamenie priložiť k tomu ofotenu prvú stranu knižky a teda poslať.. ? Len ja mám ešte druhý problém, že môj zamestnávateľ je spolocnost sidliaca na mieste B a moje pracovisko s mojim priamym nadriadenym - cize riaditelom sme na adrese M, cize moj riaditel zastupuje spoločnosť. Tak a teraz to mám poslať riaditelovi na adrese M alebo spoločnosti na adrese B ? :D :D dúfam, že to pochopis :D Chcela by som to poslať poštou na podpis, nakolko neviem nikdy kedy sa riaditel zdržuje v praci 🙂
@zvedavabuduca hej presne tak, ak mas knizku tak staci len napisat to oznamenie. Vies co asi by som to tym padom poslalaa niekam ako mzdove,alebo personalne oddelenie. Alebo tomu riaditelovi, ale posli to s dorucenkou. Ta sa ti vrati a ty mas istotu ze to prevzal, a tiez by som tam na malom papiery prilozila vysvetlenie, ze jednu kopiu oznamenia si prosis podpisat a poslat naspat. 🙂 aspon ja by som to asi takto riesila 🙂
@zvedavabuduca ja mam tiez presne tak isto zamestnavatela ktory sidli inde ako ja, ale riaditelovi to nebudem davat podpisat...neviem ako vy ale u nas som povinna vsetky zmeny nahlasit svojmu priamemu nadriadenemu v mojom pripade veduca mojho oddelenie a ona nech sa postara aby sa to dostalo tam kam ma..mzdove atd.

@hviezdicka236 jej super.dakujem.nasla som taky clanok,ze tam staci jedna veta,jednoducho,ze tymto vam oznamujem,ze som tehotna...ale som nevedela,ci tam mam dat to oznamenie ci co...a to staci odovzdat osobne???a oni ti teda vratia s podpisom ci ako???