Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@gabccia ahoj. Ja malemu vkuse preplachujem nostek vecer pred spanim s Marom... a ked je vykurovacia sezona zapinam zvlhcovac vzduchu... alebo mokru plienku do izby kde spinka a pred spanim vyvetrat... mne poradila doktorka takto... a davam sem tam probiotika a D-cko. Ja este stale kojim a pritom mam doma skolkarku a chvalabohu je, su ok.
Ahojte maminky. Ani nepamätám kedy som tu naposledy prispievala. Tak zbežne vidím že detičky nám asi všetkým robia radosť😊 chcem sa opýtať...nájde sa tu nejaká maminka ktorá zvažuje ďalšie bábo?😊
@vik_i my zvazujeme nebudem klamat aj kvoli financnej stranke. Aby mi este vysla materska. Inak by sme babo asi museli odlozit a ja nastupit na rok do prace. A to uz sa zasa natahuje rok ku rocku. Ja ale stale nemam cyklus, neovulujem, cize pomaly odstavujem malu od kojenia. Ale teda, dost tazko to beriem. Nie som s tym uplne 100percentne stotoznena ale mam pocit ze s tym sa uplne neda stotoznit. Iba sa s tym zmierit ved nejde o nic strasne🙂
@vik_i ja som teraz v takom stave, ze riesim, ze by som mala zvazovat ale velmi sa mi do toho nechce. Konecne je to moje dieta samostatnejsie a ja si to uzivam. Ked si predstavim, co by znamenalo druhe tehotenstvo a vsetok ten kolotoc okolo toho.... Noooo nechce sa mi do toho. Ale ani do prace sa mi nechce... 😄 takze ja to necham na "nahodu".
@vik_i - ja by som chcela velmi druhe babo, lebo aj vek pribuda no ale moja slecna je taka akcna, ze ja sa cely den nezastavim. Cely den jej musim stat za nou a samej sa akosi jej hrat nechce.Tak normalne rozmyslam, ze ako by som zvladala 2 deti , ked vsetky babky su min. 200 km vzdialene ( a svokra sa pretrhnut nejde, ta iba na kavu chodi). Su aj vase deturence take akcne, ja normalne ani varit nestiham?
@nikolajka2 velmi akcna je. Stale so sebou nieco robi a nezastavi sa. Ja varim iba ked viem, ze mi ju niekto zabavi. Ked sme same, tak nevarim. Ale uz ju aj nechavam samu v detskej a zakukujem, co robi. Hlavne ked je dlho ticho. To stiham zjest ranajky ako clovek.
@nikolajka2 ono jeden zo spôsobov je aj zapájať dieta do vsetkeho.. ked varim tak je pri mne vo vezicke, ked dávam prať, pomáha hádzať veci, jeme spolu atd.. vsetko trvá 5x tak dlhsie ale myslim ze su takto vsetci spokojni
@nikolajka2 zvladla!;) ale je to asi vec organizacie. Ja som nejaka odvazna, ale druhe sa nebojim mat. Som sama od 6tej rana do 7mej vecer kazdy den (okrem vikendu). A babky? Jedna 500km, druha 1200km:D
@monka37 ja verim ze to pochopi a skoncime na vecernom a nocnom kojeni. Odstavujem na den iba. Nie som pripravena na to odstavit uplne, a ani mala. Ale cez den bola snad 30x na prse, velmi dobre papa uz vsetko jedlo, tak som si povedala, ze to skusim. Ci pochodim neviem. Ak nebude chapat ze iba vecer a noc, tak to necham tak a budem kojit ako predtym. Surodenec pocka chvilu:D
@nikolajka2aj moja je taka akcna ,vacsinou nic neurobim.Napr.pradlo s nou vyvesiam,obcas mi podava tak rychlo,ze nestiham,obcas vsetko pohadze na zem🙂 Ale co sa varenia tyka,moc sa neda,je pri mne ,chvilku aj ona akoze vari na zemi,ale o 2 minuty ma uz taha za ruku niekam..Tiez si neviem predstavit akoby som zvladala 2 deti..Nelka je na mne zavisla,s tatom vydrzi byt 10 minut,ked som v sprche a uz ma hlada.Dava mi zabrat ,od 7 rana do cca 21 vecera.A v noci sa stale budi na kojenie..Ale chcela by som,aby mala surodenca,no uvidime tak o rok aka bude a tak..
Aj nas je taky. Ale mamina a babka mi vravia, ze uz dvojrocny bude mat o mnoho viac rozumu. Aj nam je tazko rozhodnut sa. Mam uz 34 a na maleho sme cakali 5 rokov. Takze niekedy buduci rok si uz asi prestaneme davat pozor. A ak sa zadari tak to dako budem musiet zvladnut. Bola by som rada keby mal surodenca.
@vik_i ahoj my zvažujeme asi tak o rok aj to neviem ako bude keďže mala je dosť náročná vkuse na mne nalepená ešte nebehá sama len za ruku volako sa jej nechce tak celý deň snou behám chce len mňa vedsinou aj hranie musím sedieť pri nej s hrať sa s ňou aby som ju zabavila aj to niekedy len na chvíľu potom hneď chytí ruku a pome behať už nevládzem 😂 vnoci ju kojim často takže veľa nenaspim takže keby mám doma ešte jedno také náročné bábo neviem neviem hiii
A ešte otazocka keď už píšem baby ako sa zahráte s nimi ja už nemám nápady čo by ju mohlo baviť aby chvíľu obsedela 😂
@emy222 knihy su top u nas, ale su knihy pri ktorych vydrzi 2 minuty a take pri ktorych 15-20. Niektore musim 2x precitat lebo je schopna sa hodit o zem lebo som prestala citat:D
Dalej lego, vkladacky (ta klasicka hra rozne tvary do otvorov). Gastany, mame este na balkone tak tie vhadzuje do flase dookola. Hra (ze mamka je leniva a pije kavu) a kaze malej doniest mi hracky ktore poviem. Je schopna preniest celu jej zasobu po jednej kocke, cize aj 2 kavy viem vypit haha.!Ale uz nas to nudi, musim aj ja nabehnut do hrackarstva. A my sme hlavne vonku, moja uz chodi, takze behame kilometre za loptou ale teda unavena nic. Spat ide o 21:00 najskor. Cakala som ze chodza ju unavi ale houby. Mna dnes akurat zarazilo, moja spala na balkone 2,5hodiny, boli sme plus vybehat sa doobedie aj poobede a este aj vecer. Iba tak na 30-40minut. Bolo dnes chladno ale teda nic strasne a nestretli sme ani jedno dieta. Vzdy ma toto vie prekvapit.
@emy222 knihy tie asi najviac , rôzne navliekacky vkladacky kocky xylofon triangel zvukové paličky gulickova draha zatlkacka.. to vsetko je na urcity cas ale gró su dozy v kuchyni, vsetky von , vlastný suflik s varechami naberackami stipcami fľašami vrchnákmi..lepiace pásky, rolky,jednoducho vsetko z bežného života
@rebekav
@jersey87
@nikolajka2
@emy222
Ahojte dievčatá, aj som sem prispela, aj som neodpovedala ďalej. Dovysvetlím😉 ako tu mnohé píšete tak aj ja mám živel. A to nie že živel ale malú duracelku ktorá sa nedá vypnúť😥😍 odkedy ráno otvorí oči len behá a vrieska...všetko ťahá a chytá. Variť môžem len keď spí. Kojiť ju nekojím už dávno, čiže aspoň noc pekne prespinká. Okresali sme spánok na raz za deň a to väčšinou od cca 11:30 kedy zje obed a keď ju nič netrápi tak spinká aj dve hodiny doma v postielke...ak navarené mám tak ideme na dve hoďky von. To tak pomimo. A teraz k súrodencom😆 zvažujeme aj my. Teda ja. Muž vravel že jemu jedno bábo stačí ale ja o tom nechcem ani len počuť. Momentálne ma čaká operácia. Na váječníku mám "nádor" ako to povedal môj Dr. Vraj keď sa to odstráni tak šavca na druhé tehu je 50:50 čo som ostala prestrašená...ak máte niektorá skúsenosti tak píšte. MM po tejto správe skrotol a že fájn...po operácii by predsa asi trebalo súrodenca pre našu beťárku. Ja som to mala naplánované tak že pôjde do škôlky a tak budeme mať druhé bábenko...no neviem. Rozmýšľame zvažujeme. Moja Sabínka je ozaj veľmi akčná a tiež si neviem predstaviť fungovanie...baby píšte raďte diskutujme😉😊☺
Nuž tak vidím, že nás zvazujucich je viac. Ja som si síce myslela, že budem chcieť hneď druhé, ale teraz sa mi nejak ťažšie odhodlava. Rebeka bola zo začiatku troska náročnejšia, teraz si užívam, že konečne lozi sama a vie sa aj zahrať. Ale stále mi príde taká malickaaaa (mimochodom 7,5kg a teraz začala nosiť 74ku) tiež ešte dosť dojčím a pravidelna strava sa malej nejak ešte nezapacila 🙄
Na druhej strane vraj do dvoch rokov je to rivalstvo medzi súrodencami najnižšie a vzťah sa buduje lepšie...
ešte to druhé tehotenstvo vnímam ako šancu na odstavenie (vraj zvyknú deti same odmietať, lebo sa im nepáči slabý tok mlieka)
No a keďže z tej diemy neviem nejak vystúpiť, tak to necháme na tu malu dušičku, nech si vyberie a už pomaly budeme skúšať 😆
@emy222 u nas momentalne fici vysavac. Ma ho v detskej,ani ho neodkladam. S tym sa vie vyhrat. Tvari sa ze vysava, vytahuje snuru a potom ju zas stahuje dnu. A druha alternativa je dialkovy ovladac. Vyberiem baterky a ona ich tam vklada a vybera a potom zas zaklada kryt. Ked sa tohto chyti, tak aj 10 minut. Viac nie.
@vik_i tak vies, clovek mieni, pan boh meni. Ked budes mat po operacii, tak budes vediet co dalej. Neviem ako to je, ci mozete hned po nej skusat, alebo treba nejaky cas pockat. Ale kazdopadne ak dalsie babo chces, tak chodte do toho, moze to trvat dlhsie, kym sa zadari. A ako @lukamka podotkla, nechaj to na tu dusicku. Alebo jej rovno vysvetli, ze je vitana, ale az o rok. :D
Mna hreje pri srdci fakt, ze mam este minimalne par mesiacov na rozmyslenie.
@vik_i my tiez zvazujeme druhe babo buduci rok,ale ako vacsina mamiciek pise aj my mame doma take šidlo a preto som hlavne posledne mesiace trosku neista ☺ maly toho vela nepopapa,takze sme este vacsinou na mojom mlieku,v noci sme velmi casto hore...je tu este niekto kto nema menstruaciu? ☺
Díky dievčatá za rady ako ju zabaviť 😉 ja ju milujem najviac na svete ale je to živel teda a riadny jedos ach niekedy je taká jedovatá že až hiiii aj pri hraní dokáže tak nervacit keď jej niečo nejde 😂 že neviem čo s ňou budem robiť hiii hádam ju to prejde časom 😁

@gabccia naša užíva na odporúčanie lekárky Kalobu.
https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...