icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

nikolajka2
20. nov 2017

@monka37 - moja tiez mi pomaha, ja hadzem veci do pracky a ona z pracky. Ja ukladam hrnce do dresu a ona z dresu. Jedine co som ju naucila je pohadzat si hracky do boxu a nielen z boxu ;))) ( aspon nejaky maly uspech ;)
No a ked ranajkujeme al. obedujeme/veceriame , boze tak to jedlo je vsade ,lebo musi vsetko miesat pripadne sa a sama krmi.

vik_i
21. nov 2017

@adrika88
@jersey87
Babyyy, ďakujem krasne za všetky názory. Ste ma potešili, že nie som sama čo takto nejak premýšľam. Uvidím ako dopadne operácia a tak sa asi rozhodneme. Budúci rok končím už konečne Mgr. Štánicovala som na Bc. s bruškom a už by som to opakovať asi nechcela.😅 istotne sa po operácii ozvem.

pehavcek
21. nov 2017

@vik_i Drzim palce 😉

natalinka33
21. nov 2017

@rebekav aj my ked je chladno nestretávame žiadne mamičky s deťmi von ... ja si to ani neviem predstaviť aby malý nešiel von či je chladno alebo už akokoľvek 🙂

jersey87
21. nov 2017

@natalinka33 ja si myslim, ze ked je zle pocasie, tak su vsetky tie deti v detskych centrach v gulickach. 🙂 my sme tam este neboli, ale chcela by som. No na druhej strane mi stale nieco brani. Pride mi to ako semenisko nakazy. Chodite niekto do tychto centier? Stalo sa vam ze by ste si odtial doniesli nejaku chorobu?

tanikbb
21. nov 2017

My uz mame dve deti ale keby som mala o par rockov menej tak by som este do jedneho sla. 3 su ale uz dost problem aj s cestovanim ci hotelom. Malo hotelov ma rodinne izby aby sa ludia netlacili. To je taka profesionalna degeneracia. Co sa tyka vekoveho rozdielu tak som chcela tak 3roky. Som ale rada, ze je to az 5,5. Misko je samostatny ale teda mame to s muzom podelene lebo inak sa neda. Ja sa venujem malej a on miskovi.

alicazazrakova
21. nov 2017

@tanikbb presne ako u nas 😉

rebekav
21. nov 2017

@jersey87 juj ja budem za divnu, ale bola som raz (z ineho dovodu) nie hrat sa s malou. mala som tam nieco vybavit iba narychlo. No po 5 minutach som odtial odchadzala spotena. Este 5 minut aj ma hlava rozboli. haha. Bolo tam podla mna viac ako 30 matiek, miliarda deti rozneho veku, cinkajuci zvoncek, zatvorene okna, milion kociarov, pre mna cisty chaos a ziaden vzduch. No ale ja som taky typ, my celu zimu nekurime (pokial nie je -20:D), s malou som rada vonku. Mne to prislo ako skolka ale bez uciteliek a miesto uciteliek s kazdym dietatom matka...A nejde mi ani tak o nakazu, mozno by mi to az tak nevadilo, ale mna osobne to strasne vycerpavalo tam byt len 5 minut:D

rebekav
21. nov 2017

@rebekav fuj to slovo matka je hrozne:D neviem preco som ho pouzila, asi mam fakt zlu skusenost s tym centrom 😅

florence33
21. nov 2017

ja sa uz na dalsie babo nechystam, mala ma o 12 rokov starsieho brata, niekedy sa smejem, ze je to idealny vekovy rozdiel, postrazi ju, nakrmi, zabavi ju, pokocikuje. vyrastat spolu sice nebudu, ale zato ho starostlivost o takeho prcka nieco uzitocne nauci. @jersey87 my chodime raz za mesiac do materskeho centra, kedy je herna vyhradena detom do dvoch rokov, to mi staci 🙂

natalinka33
21. nov 2017

@jersey87 tak túto jeseň by som bola asi stále v detskom centre, počasie nevyzerá nijako dobre ... ale hlavu potrebujem vyvetrať a prefúkať a nielen ja ale aj malý určite a čas hneď skôr zbehne. A najmä od 16 h do takej 19 h je vonku už tma a my s malým von, ľudia sa otáčajú pozerajú ako keby bola už polnoc a čo ja robím vonku v tme. Ale nám to nevadí, my radi chodíme von za každého počasia

jersey87
21. nov 2017

@rebekav vobec nie si divna, ja davy teda neznasam, aj vianocne trhy su pre mna za trest. 🙂 a tieto uzavrete priestory zvladam, ked je tam fakt malo ludi. Skor taka komorna atmosfera ... teraz v zime do toho centra urcite nepojdeme, chcem, aby bola mala zdrava, radsej budeme na vzduchu. Fakt mi tam nieco brani ist. Idem verit svojmu pocitu.

jersey87
21. nov 2017

@natalinka33 my takisto sa snazime ist za kazdeho pocasia. Minule sme isli aj ked slabo prsalo, potom sa dazd zmenil na sneh, ale efekt rovnaky. Ved o to ide, ze ten cas rychlejsie zbehne. Predsalen to uz mame doma dost okukane a vonku sa toho tolko deje.

natalinka33
21. nov 2017

@jersey87 áno presne tak ako píšete. Vonku máme stále čo obzerať 🙂 a už vôbec nehovorím o tom ako sa mamky dookola sťažujú že deti majú chore v tomto období. Tak keď sa im nechce chodiť von lebo je zima a sneží a prší no lepšie to už nebude a imunitu treba budovať stále, nech sa telíčko potrápi 🙂

iviciatko
21. nov 2017

@adrika88 aj my sme v noci velmi casto hore,cez den aj papa pekne ,no nie vela,ale aj ked sa napapa vecer dobre,tak stale pije cez noc mlieko.A menstruaciu som dostala 2 tyzdne po sestonedeli,co nechapem,kedze kojim..Ale tak nie je to pravidlo.

adrika88
21. nov 2017

@iviciatko no my tiez tak,neviem ci zubky (mame len 5),ale posledne 3 mesiace sme hore najmenej 4x (a to je super noc) ☺ ano viem,ze je to individualne u kazdej zeny len ci uz 13 mesiacov nie je vela

pehavcek
21. nov 2017

@adrika88 Ak kojis tak je to uplne v pohode. Mne doktor po siestich tyzdnoch od porodu povedal ze kazdym dnom asi dostanem menstruaciu napriek tomu ze kojim. Dostala som ju az styri dni po tom ako som maleho odstavila ( cize po siedmich mesiacoch). Ale cielene som zastavila mlieko. Kym kojis tak si myslim, ze je to v poriadku.

adrika88
21. nov 2017

@pehavcek ano tiez si myslim,ze to pride az ked prestanem,resp.maly zacne viac jest a ja menej kojit 🙂 mne.Dr na kontrole po sestonedeli tiez povedal,ze do mesiaca to pride a uz "cakam" skoro rok 🙂

rebekav
21. nov 2017

@adrika88 ja stale nic, a to mala krasne papka jedlo. Taka kobylka, musim sa skryvat ked jem lebo by zjedla aj moje. A napriek tomu sa moje dni nedostavili. Uz 14m.

janifer
22. nov 2017

@gabccia cibulovy sirup, nakraja sa cibula a s medom, necha sa postat aspon 3hodky,vygoogli.
ak este nemal med tak ryzovy sirup namiesto medu. A zvyknem nakrajat cibulu a nechat ju v izbe, je z toho smrad ale pomaha. Alebo aj pri ranajkach na stole je polozena pokrajana na drobno cibula.

Nos rano vecer a aj podla potreby preplachovat Libenarom, Aliamare al.prevarenou Vincentkou. Hlboko dozadu zaklonit hlavu a poriadne nakvapat kvapatkom. Nie spreje to je o nicom.

A potom povytierat nostek s kvapkami Pinionasal. Obsahuju olej eukalyptu a ine, posobi antisepticky

janifer
22. nov 2017

Skopirujem to aj sem, pisala som v IP:
@vik_i ahoj, my sme pri prvom synovi, ked mal po roku zacli planovat druhe, podarilo sa, ked mal rok a 7 mesiacov. Sme radi, ze ich mame oboch, lubime ich, oni sa spolu lubia, ziadne velke ziarlivostne sceny sme nemali, ale kto nezazil, nevie. Mat 1 a 2 male deti je sakramentsky rozdiel, treba na to viac ludi, obdivujem zeny, co su same na tak male deti cele dni.
Druhe tehotenstvo som mala bezproblemove, az na tvrdnutie brucha, brala som vela magnezia od zaciatku, starsieho som dojcila pomaly az do druheho porodu... druhe dieta malo cez 4kg, cize zivin malo dost. A aj som starsieho vela zdvihala, do autosedacky (mame SUV cize dost vysoko treba dvihat), aj do nakupneho vozika, do vane z vane... moja spoluziacka od polky tehotenstva musela lezat a a ani nie dvojrocne dieta nechala babke/opatrovatelke. Treba aj na toto mysliet, aby sa mal kto o mladsieho postarat, ci si muz zoberie OCR na pol roka..

Inak aj ten starsi hoc ma uz cez 3 roky, obliekat sa je lenivy, ignoruje ma, robi naprieky... v skolke vydrzi par dni a je hned chory, cize uz ho tam radsej nedavam... tak bacujeme doma spolu.

janifer
22. nov 2017

A este k tomu druhemu dietatu, nieco z nasho zivota:
to prve starsie potrebuje vela vela maminej pozornosti. So skolkou radsej neuvazujte. Do 3,5 roka urcite, mozno do 4. To su same choroby jedno ci sukromna alebo statna. Pokial budu v zavretom priestore do 3 dni ma sople. A tiez nemozte do tak maleho pchat antibiotika celu zimu.

Mne vela pomaha manzel, aj s kupanim aj krmenim, venuje sa starsiemu.
A cez den pomaha babka, ale aj to vela vela lutujem, lebo syn je na nu strasne naviazany a voci mne ochladol. Uprednostnuje babku predo mnou a aj pred muzom, z coho ja byvam dost casto v depkach. Ale co uz taky je zivot, hlavne ze je syn stastny si pomyslim a radsej nech je naviazany na babku ako na nejaku cudziu tetu ucitelku.

Odporucam naucit starsie dieta cim skor samostatne jest a obliekat sa (niekedy pred 3.rokom), chodit na nocnik (2-2,5r). Aj uspavat sa same ( aspon cez obed). Ja kolko razy aj teraz krmim 3,5 rocneho aj ho veru obliekam a vyzliekam. Trucuje a radsej sa necha servisovat, ked vidi ze aj mladsieho musim obliekat.
Cez obed 3,5 rocny spava asi 2-3x v tyzdni, od dvoch rokov to ma takto. Ak nespi tak je mrzuty a ide vecer skor. 3,5 rocny zaspat stale nevie sam.

A je kopec takych situacii, kedy sa hodi pomoc, napriklad je jedno dieta chore a s druhym treba ist von kocarovat, alebo uspavanie, vela dni som zila len spankami deti, starsi spal cez obed a mladsi doobedu a poobede. Alebo nalozim oboch do auta, povozim a snad zaspia 😅, ci mladsieho 13,5 kg!! do Manducy a starsieho 17kg do kocara do fusaku a ideme na spacirku uspavat sa. Nastastie posledne dni zda sa, ze bude uz spat doma po naobedovani sa.

janifer
22. nov 2017

@jersey87 minulu zimu sme boli v TN v Neposedkovi kvoli trampolinam a celkove vybehat starsieho, ked uz sa to doma nedalo vydrzat. Malinky mal tak 2-3mes? Nik neochorel, starsi sa vela spotil a pred odchodom sme ho vyfenovali a prezliekli do sucheho oblecenia od slipov vsetko nove.
Ale materske centra ani ja nemusim, ani nakupne, s deckami max do Jednoty, ani do Lidlu ich nenosim. Tym rocnym tie zabavne centra asi netreba, vonku su krasne mlaky, listy, blato, palicka do ruky. Odporucam snehule Demar Mammut, nas ich dnes mal prvykrat a pekne chodil

pehavcek
22. nov 2017

Zienky ja by som vas chcela poprosit o radu. Maly ma 14 mesiacov a zacina nosit oblecenie 92. Je dlhy po tatovi. A je nam kratky fusak. Chcem kupit nejaky pouzity ale netusim aky mam hladat. Poradite?

jersey87
22. nov 2017

@janifer ty tu uz radsej nic nepis, bo ja sa k druhemu nedopracujem nikdy... 😅😅😝😅😝

jersey87
22. nov 2017

@pehavcek my mame emitex. Uz vo vajicku som ho mala a teraz som ho nadpojila a ma 110 cm na dlzku. Skus pozriet emitex 3v1.

natalinka33
22. nov 2017

@jersey87
@pehavcek ten emitex 3 v 1 máme aj my a je super 🙂 veľká spokojnosť

pehavcek
22. nov 2017

@jersey87
@natalinka33
Dakujem. Popozeram 😉

barbarelka
22. nov 2017

@janifer Jaaaaaaj, jak keby si mi z duse hovorila 🙂. Ja mam 30.januara 4rocneho chlopa a lenivy je az hruuuuza..a tvrdohlavy...presne ako si pisala,ze ked krmim a obliekam malu,tak panko caka,ze aj jeho..a ja vela krat povolim,lebo proste uz neni chut z mojej strany byt vytrvala a ist do dalsej sceny, plakania scenovania jedneho a nasledne aj druheho. ALe ma to aj dobre stranky! Decka sa zabavia, doma si vsetko porobim, pohodicka 🙂. Niko sa hra v izbe, Natalia je jeho tien , vsade ide za nim, tlaci rovnake auta, hraju sa s polu na policajtov a hasocov-pravildla urcuje starsi 🙂,ja len dobehnem, ked Niko jaci,ze mu sestra daco zobrala,co prave ON chcel v tom momente mat. Zaroven sa vie starsi podelit, pomoct doniest toto hento,ked mala place, tak sa jej prihovara,dudku strci, pohladka, zastsne sa jej na ihrisku pred inymi detmi. Najvacsie vitazstvo poslednych dni,ze mala krasne papa mandarinku a starsi je tvrdohlavec,takze on doteraz odmietal. NO, ale to uz co by bolo,keby Natalia nieco jedla a on nie 🙂. Takze zo dna na den si Niko rozmyslel,ze aj on manadarinku lubi..a svorne jedia obaja, az 3za den 🙂. Taaaakze zienky, do toho!!!! PS..ano,treba mat aj pomoc 🙂, presne ako pisala Jan. 🙂, ked je jeden chory a druhy musi spat, tak to je cista katastrofa,avsak ked musis, nejak to vzdy das 😉

barbarelka
22. nov 2017

@janifer Prosim Ta, tie Demar snehule, myslis take gumakoidne,alebo matros ako snehule???ZObrala by som pre starsieho. Mala zacala len tento tyzden chodit sama,takze nemyslim,ze by v nich vedela..😒