icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

jersey87
22. nov 2017

@natalinka33 jeeejda, ty si z pp? Ja tiez. Neveriiim. 👏

jersey87
22. nov 2017

@barbarelka nooo tak celkom si ma potesila, ze to nie je jedna velka hroza. Ze su tam aj svetle stranky, len ich treba hladat. Tak moooozno o rok zacnem rozmyslat o dalsom.🙂

janifer
23. nov 2017

@pehavcek ja davam sit na mieru prave, kozusina vnutri, softshell vonku, vnutri nejaka vata... okolo 90€ ma vysiel aj pre starsieho.

@jersey87 neboj dopracujes sa, ani nevies ako a bude to. Len som sa snazila vypichnut tie veci, co prinesie zivot okrem toho.

@barbarelka http://www.barefootky.sk/kategoria/demar/, nas chodi sam tak 10 krokov, ale tie snehule /gumaky pohoda. A este normalne kozenne s kozusinou Froddo ma, prave som objednavala 24, tak mam 23 na predaj

natalinka33
23. nov 2017

@jersey87 ááno áno z Popradu 🙂

vlastav
25. nov 2017

@rebekav, ahoj, pocas kojenia aj ked si stale nedostala mrchu, sa bez problemov da otehotniet...! 😇 takze ked nechces odstavit, vobec to robit nemusis 😌, za ucelom otehotnenia.

vlastav
25. nov 2017

Ahojte baby, tiez sa tu velmi neozivam, ako vacsina z vas mam doma tiez malu duracelku, tak si iba obcas kuknem ako sa maju rovesnici 😀😇. Na margo tych nezbednikov a vycerpanych mamiciek- mozno to vacsina uz pozna, ale pripomeniem- ktorym rodinam to vyhovuje, odporucam vyuzit otec na materskej... Birokracia na UPSV, Soc.p., zdrav. Poistovni je dost velka, a to ze pridem o rodicovsky, to je nic oproti spokojnejsej mamine a tiez aj spokojnejsie babo! Moznosti je strasne vela, len treba trafit na normalnu uradnicku, a pevne nervy. Momentalne sme doma obaja a to dieta je na nespoznanie, hoci sa ja venujem vacsinou domacnosti a inej praci. Mojho zamestnavatela v podstate nezaujima ci sa o dieta "stara" iny rodic, som proste na rod.dovolenke... Cim dalej, tym viac sa tento trend rozsiruje a bola by skoda ho prepasnut ak to muzova praca dovoluje. 😉

rebekav
26. nov 2017

@vlastav sama gynekologicka mi povedala, ze asi budem musiet uplne odstavit. Nemam cyklus, ani neovulujem, nejde o kojenie iba. Sex je trapenie ja tam mam prostredie ako Keby v menopauze. Predpoklam ze otehotniet sa da iba ak by sme natrafili na nahodu, ze pocas prvej ovulacie po porode akurat splodime😉 Cize ani nestihnem zacat krvacat a bude...

janifer
26. nov 2017

@rebekav tak ja som kojila pomaly az do druheho porodu, teraz by som uz aspon v 4./5.mes odstavila, lebo to bolo trapenie. No skus nech viacej jedava dieta, moj sa stale len dojci a z jedla zje len tak do 10 cajovych lyzic, daktore dni aj menej. Menzes od porodu som dostala este len teraz, aj som zabudla ako sa vlozka lepi 😅😎.
No a k tomu sexu poradim jedine casto mazat, priroda vie, co robi. Viem ze chlapov to hneva ale ani mne to nie je extra prijemne, davam si obcas aj Lactofeel alebo sedacie kupele v caji z praslicky, alebo pomastit kokosovym olejom. Ja mavam aj nabeh na zapal mocoveho mechura, tak po sexe vzdy daky Uroval, caje a Kapucinka kvapky

rebekav
27. nov 2017

@janifer moja je velky papkac, zjavne metabolizmus po mne. Vsetko zje, vsetko chuti.!Ale cez den visela na prse popri vydatnom jedeni aj 20x urcite. Noc neratam. Viem, ze to kojenie ma vyznam aj v tomto veku, ale ja sa zrazu citim slobodnejsie, lebo to nekonecne vytahovanie prsa a ze mi vkuse stahovala tricko a ak som jej nedala tak rev, uz ma to trosku otravovalo. Tak som si povedala, ze dost. Pre vztah, pre nu, pre mna to bude lepsie. Za 2-4 dni pochopila ze cez den mliecko nemame a nepyta. Boli mozno 3 place, uplne hladko to preslo. Nocne kojenie bude horsie asi. Este Skusi 1x do dna, alebo mi sama stiahne tricko a povie "nema":D vcera som cely den nakupovala vianocne darceky, bola na obed s kamoskou, aj na kavu v meste. Po 14 mesiacoch som bola von. Nema nam kto strazit sme tu sami, muz robi do 19:00. Nebudem klamat, tak mi to dobre padlo. Pociatocne vycitky, ze pomaly odstavujem bolo za par dni zazehnane.

vlastav
27. nov 2017

@rebekav pravda, kazda zena je ina a nehovoriac o tom, co mame tam dolu 😖😝... ja iba s blizkej skusenosti, a tiez to bolo prve co mne dok. prizvukoval na 6-nedelnej kontrole 😂. tak drzim palce nech sa podari vsetko po poriadku. ved vsetko sa deje s nejakeho dovodu 🙂

nikolajka2
19. dec 2017

Ahojte babenky- v january s malou idem na dalsie ockovanie. Lekarka mi hovorila, ze ak chceme zaockovat voci kiahnam, tak mam prist pre recept. Davate svoje ratolesti zaockovat voci kiahnam,alebo nechavate len tak.

jankaga
19. dec 2017

@nikolajka2 ja ziadne nepovinne ocka nedavam.

tanikbb
19. dec 2017

my len povinne plus rotavirusy ale to sa davalo do 6mes. kiahne nech si pekne prekona, prekonali sme my, aj syn prekonal tak nech si to odskace aj lenka.

ja chcem mmr odlozit az na cca marec/april. sme stale nejak nachcipani tak nech to prebehne co mozno najlepsie.

pehavcek
19. dec 2017

@nikolajka2 my len povinne. Inak maly bol prave ockovany proti osypkam, mumpsu a rubeole. Doktorka povedala,ze nebyvaju vobec ziadne prejavy po ockovani a presne tak je. Ziadne teploty. Nic. Akoby ani nebol ockovany.

emy222
19. dec 2017

Baby a kedy sa očkuje to mmr očkovanie v akom mesiaci dieťaťa ? A kde zas do nožičky alebo do pleca uz? Ja dám povinné očkovania len ale bojím sa toho ako každého očkovania 🤔

juriva
19. dec 2017

my meningokokom ockujeme...

jersey87
19. dec 2017

My sa mame na ockovanie objednat v januari a musime byt mesiac v pohode. V novembri nam z krvi zistili slabu imunitu a zvysene biele krvinky, takze v januari budeme odber opakovat. Ale chora vobec nebola. A vobec sa necitim na to, aby sme dali ockovat mmr.

juriva
19. dec 2017

@jersey87 preco jej urobili KO ked nebola chorlava?

jana137
19. dec 2017

@emy222 v 15tom mesiaci najcastejsie...my ideme v januari..ale neviem ti povedat kam..

rebekav
19. dec 2017

@pehavcek lebo prejavy su az po 10 dnoch, nastupia teploty u 1z10 ockovanych. vraj teda. Ja si musim nastudovat este to ockovanie. Ockovat dam urcite.

pehavcek
19. dec 2017

@emy222 v 15 mesiaci a do rucky. Nie plece ale normalne ho pichla pod kozu medzi laktom a dlanou. Neviem to inak opisat.Bolo to super. Sedela som na stolicke, on na mne. pridrzali sme rucku. Tatino ho pozabaval. Zaplakal az ked otocil hlavu ale to uz bolo skoro po vsetkom. Asi dvojsekundovy plac a uz sa smial.

emy222
19. dec 2017

@pehavcek ďakujem za info a koľko ste po očkovaní ? Ja som tiež počula že prejavy sú neskôr 🤔 bojím sa toho keď človek číta kade čo sa dočíta 🙄

pehavcek
19. dec 2017

@emy222 Sme dva dni po ockovani a doktorka mi vravela, ze oni nemali este dieta s reakciou. Tato doktorka ma moju doveru. Ja nie som typ cloveka, ktory robi paniku dopredu. Osobne ani nepoznam ziadnu maminu, ktorej dieta by malo nejaku reakciu. Pytala som sa doktorky, ze ci ani zvysenu teplotu neocakavat a ona mi vravela, ze nie. Ale neberte to tak, ze Vam protirecim. Len to, ze mam taketo info.A samozrejme, ze maly musel byt zdravy pocas ockovania.

jankaga
20. dec 2017

@pehavcek no daj nam info po 10tich dnoch

pehavcek
20. dec 2017

@jankaga jasne. Dam 😉

emy222
20. dec 2017

@pehavcek oki super to sa teším a som rada že pozitívna informácia dúfam že budeme ok aj my ale ešte neviem kedy máme ísť my 😊

majush
20. dec 2017

@pehavcek moje krstniatko malo minuly mesiac 9 dni po ockovani teploty a febrilne krce, ze to bolo z ockovania potvrdil aj lekar z nemocnice kramare, kde ho zobrala rzp, nastastie sa to uz nezopakovalo.

barbarelka
20. dec 2017

Ja davam ockovat len povinne a u prveho syna som MMR prelozila asi o rok a pol. Pri 3tom ock.hexy mal teplotu nad 40 a nic nepomahalo na znizenie,volali sme aj pohotovost,tam nas odfajcili,nasledne v nemocnici vynadali,ze preco sme nedosli skor,ci si chceme dieta zabit..no zle zle zle..hned na to sme mali mat MMR,takze som to odlozila do stratena a ockovat ho potom dala az ked sme vyplnali prihlasku do skolky 🙂. Nastastie vsetko ok reakcia ziadna nebola.

jersey87
20. dec 2017

@juriva na alergologii jej brali krv ci sa nepotvrdia alergie. No a popri tom zistili toto. A este aj ze ma vysoku hladinu vitaminu D. Takze baby aj s tym vigantolom opatrne. My sme brali len 2 kvapky ako bolo povedane a predsa to bolo az az.

emy222
22. dec 2017

Baby už vám chodia vaše deturence všetky ? My sme sa už púšťali ale padla už toľko krát a raz tak že si zahryzla do úst krv všade kokos jak keby si ju odhryzla opuchnuté strašne ale už to má ok od vtedy prešli dva týždne a nechce chodiť sama ju ak tak hadze stále ona by len utekala strašne rýchlo ide keď ju zdrzim za ruku..... vôbec nejde sama ja nič mespravim ona by len behala keď s ňou nejdem tak plače osto šesť už neviem co mám robiť vôbec si neoddychnem a to už má rok aj dva mesiace