icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

monka37
4. okt 2018

@zuzka71291 no vyzera ze to vyslo, chlapec bol pocas a teraz vyzera(ak to teda naozaj bude dievca) ze dievca vyslo pred

zuzka71291
4. okt 2018

@monka37 super.a v ktorom mesiaci si? 😊

monka37
4. okt 2018

@zuzka71291 v siedmom 🙂

zuzka71291
5. okt 2018

@monka37 wau 😊tak drzim palce 😊😊😊

janifer
5. okt 2018

Ahojte, tak pridam aj ja bilanciu: posledny rok ubehol velmi rychlo, vela sme prazdninovali, zahradkarcili, darmo pri dvoch detoch (4 a temer 2) sa clovek nenudi. Ale priznavam, v lete som si zvykla s nimi hodit aj slofika, ale potom zabava do 23:00 aj s detmi, zmrzlina, vecerne korzo...bicykle...

Nas Marecek “drobecek” ma nieco cez 17kg, 95cm, v jedeni total prebercivy, posledny mesiac zacal jest maso, zeleninu zje v polievke len cerstvu, nic prihrievane. No a cicik musi byt pri uspavani. Spim s nim v manzelskej posteli, muz spi so 4 rocnym v detskej izbe, aj ten starsi sa v noci dost odokryva, cestuje po posteli, tak maju prirazene postele k sebe a my detto, cestovatel na druhu.

Odplienkovany je Marek od zaciatku leta, proste horko a Pamperska nejde dokopy. Na noc ale davam plienku, hoc rano je sucha, ale just parkrat som nedala a precural mi madrac, tak som prala 🧘🏼‍♀️

Do prace sa zatial nechystam, este ten rok si chcem uzit a vymysliet, kam dalej. Teraz sa chystam do nemocnice s 4r synom na 1 noc, som zvedava, ako to mladsi zvladne, lebo je na mna strasne fixovany. Asi to bude tym kojenim, boze uz aby bol pokoj od toho, ale je strasne neodbytny, histeria priam.

janifer
5. okt 2018

A este som zabudla: rozpravanie nula bodov! No proste chlap, do 3 rokov neriesim. Ale citame dost aj po anglicky, aj M. Podhradsku - Anglictinu na CD, tak sa hovori, ze taketo deti maju neskorsi nastup reci.

lukamka
7. okt 2018

@zuzka71291 nechces skúsiť vypocet podľa Jonáša? Keď sa naozaj dodrží, tak mám dobre výsledky

zuzka71291
7. okt 2018

@lukamka rozmyslala som uz aj nad tym. Na to, ze mam endometriozu, tak riadne spekulujem 😁 a vy ste pocali Rebeku pred ovu? Ci ? 😊

lukamka
7. okt 2018

@zuzka71291 to neviem ;) my sme Beku skúšali fuuurt ;)

bubinocka
10. okt 2018

ste bez pienok Októbrovčatá?

pehavcek
10. okt 2018
jana137
10. okt 2018

@bubinocka ani my nie

monka37
10. okt 2018

@bubinocka nie🙂

gabccia
10. okt 2018

@bubinocka nie :-/

lukamka
10. okt 2018
jankaga
11. okt 2018

Ani my nie

andi88
11. okt 2018

My tiež máme plienku...sadne na zachod ale nevypišá sa... 😉 Je lenivec..😂 Ani rozprávať sa mu nechce....

florence33
11. okt 2018

@bubinocka už len na noc.

lindt
11. okt 2018

ani u nas sa este nepodarilo odplienkovat. ale vycika sa aj do nocnika... pred sprchou, po zobudeni (plienka je vsak vzdy totalne precurana aj tak), nestresujem, raz sa to podari 😉

njanan
11. okt 2018

@bubinocka ešte nie, ale už si aspoň sadne na šerbel 🙂

lukamka
11. okt 2018

Nám sa to podarilo v 18ich mesiacoch, bola som za to fakt veľmi rada, ze aspoň niečo išlo takto skoro, lebo inak v priberani, otáčani, lozeni, chodeni a pod. bola medzi rovesníkmi vo veeeelkom sklze. (vahovo ešte stále je - 9,3kg)
No ale k odplienkovaniu: najprv sme riešili nočník vždy po prebudení a tiež vždy keď som išla na wcko ja, tak som ju brala k sebe a posadila tam na nočník, hrali sme sa že pocujeees? cikaaaam 🙂 to sa jej páčilo 🙂
kakanie som riešila už predtým tak, že keď som videla ako to na ňu ide, tak vzdy hneď sup na nočník - ona je v tom veľmi čitateľná 😄
No a potom som jej raz povedala, že plienky už nemáme - fakt mi vtedy došli a nechcelo sa mi ist do komory pre ďalšie a skúšala som ju prvé dni staaaale posadzovat na nočník. Keď nám ušlo, a videla som ako jej ide dole nohami, tak sme spolu opakovali že ide pišiiii a tiež aj na nocniku keď cikala aby si zvykla na to hlásenie. nechala som ju vždy minútku mokrú a vysvetľovala, že tam ma nacikane a nech nabudúce povie že ide pišiii.
Prvý týždeň je to dosť psycho, všetky leginky staaaale v praní a dieťa hlási až keď sa to deje 🤷🏻‍♀️ Ale postupne každému dôjde, že nechce byt mokré a začne hlásiť skôr, dokonca aj v noci. Toľko nás príbeh a vam drzime palce ;)

jersey87
11. okt 2018

@lukamka aj v noci sa ti zobudi a ide na wecko? Ci vydrzi celu noc?

lukamka
11. okt 2018

@jersey87 stava sa max 2 krát v mesiaci, ze sa zobudí a chce ist cikat, inak vydrží vždy. Pocikala sa len raz ked mala teplotu

shmorica
11. okt 2018

@bubinocka iba doma sme bez, vonku este nie

emy222
11. okt 2018

My tiež nemáme plienky už dlho nedávala som ani na noc už sa aj zobudila že cikat pár krát inak do rána máva čistú plienku ale ešte sme sa k tomu vrátili na noc lebo. Teraz neviem prečo sa začala zas pocikavat pýtam sa ideš cikat nie nechcem a za chvíľu pocikala o tom sa vypýta a potom zas počula neviem ci to je obdobie voľáke blbé ale ako. Kedy ma náladu tak spraví neviem počula som to od viac báb že to tak mali ale prečo to tak robia deťúrence neviem ma dní keď pekne ide a dní keď kašle na to 🤔😊

lukamka
12. okt 2018

@emy222 to aj Beka mala raz za čas stavy ze som mala pocit, ze sa naschval pocikala. Strašne ma to hnevalo, lebo som na nej chvíľu pred tým videla, ze jej treba a just sa pocikala. Ale potom som za tým našla buď ešte vychádzajúce očaky, alebo chorobu

majush
12. okt 2018

Nasa Izi nema plienku cez den uz od leta, na noc a obedny spanok jej davam, vzdy v nej ma nacikane, ale vobec sa necudujem, strasne vela vylucha, kym nie je flasa prazdna, tak ju nepisti, ci tam je voda , caj alebo mlieko. Uz sme ju aj zacali davat spat do svojej izbicky, este ju tam treba ist raz za noc pozriet. V blizkej dobe mam v plane zbavit sa flase s dudlikom

pehavcek
12. okt 2018

@majush no tak flasa z cumlom je u nas kapitola sama o sebe. Drobec odmieta pit z cohokolvek ineho. Ani z tej istej flase , ale so slamkou. Ani hrnceky so sosacikom. Mame nakupene kadeco vsetko odmieta. Radsej sa dehydruje ako by sa mal napit z ineho

monka37
12. okt 2018

@pehavcek a z normalneho skleneneho pohara ako vsetci doma? Moj tak pije uz asi rok

pehavcek
12. okt 2018

@monka37 ani. Odmieta vsetko okrem flase s cumlom