Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@barbarelka my sme inak od roka hucali o zachode, skusali, nevydrzal na nocniku ani na tej redukcii ani 5sekund, reval lebo netusil naco to je.. ale ked sa vo vani naucil ovladal to tym ze to videl tak az vtedy som zacala posadzat na nocnik.. aj to som sa vzdy pytala ze ci treba az tak som posadila a ptoom to on so mnou niesol splachnut to bola prenho “odmena” :D
@barbarelka no a uz ked som sa rozpisala tak este mi napada jedna vec ze za tie dva tri tyzdne co to cele trvalo bol vzdy nejaky pokrok.. vsetko trvalo par dni kym bolo vidiet posun.. malickosti ale akokeby vzdy ma utvrdzoval ze je pripraveny len potrebuje pomoct.. takze zalezi kolko to u vas trva Bezo zmeny ..
Ahojte, chcela by som sa poinformovať, aké mlieko dávate drobcom tie, ktoré už nekojíte. Ešte umelé alebo už kravské prípadne nejaké iné? Ja dávam malej rano a večer väčšinou umelé, ale občas ho striedam kravským a ovseným (to skôr cez deň od smädu).
@monka37 dakujem za odpoved. Ano ano,so starsim to prebiehalo ako pisete aj Vy. Do vane a potom nocnik a asi do 2och tyzdnov bez nehody. Dcerka,mam pocit,ze sa prostr este nevie vycikat. Do vane vobec a ked je na nocniku,tak chuda tlaci akoby sla kakat a vtedy si tak rychlo cvrkne,hned vstane a uz si tlieska a dava spat gatule 🙂. Proste sa nevie uvolnit a vsetko vycikat. Budeme trenovat no..dnes periem zatial len dvojo leginiek.Predpokladam,ze teraz ked sa zobudi a dala som jej plienku, ude na komplet pocikana. Ahaa a su to cca 2tyzdne co sme zacali..
@barbarelka ahaa dva tyzdne, tak to je potom v pohode 🙂 zlata :D ale tak podla mna uz chape co sa tam robi , naco je nocnik a chce. Takze to je viac ako polovica uspechu si myslim ;)
@florence33 ja som zacala davat kravske ked sa mi mala odstavila(cca v 14tich mesiacoch). Rano vypije cca 2.5dcl. Poobede mava jogurt. Pytala som sa lekarky a ta na to,ze:"papa mala vsetko? Polievky,omacky,masko,ryby,prilohy,zelenina,ovocie?"ja,ze ano vsetko..tak ona,ze jasne,v poho staci kravske..Starsi bol rovnako od 13tich mesiacov,je to zdravy 5rocny chalanisko s vyskou 120cm a 25kg 😁. Pomaly ma dobieha,ja mam 157cm 😂😂😂. Takze nam taketo stravovanie vyhovuje.
@monka37 dufam, dufam 😉❤
@florence33 ja davam umele Babylove z Dmky od 10ich mesiacov, odkedy sa sam odstavil maly od kojenia..a budem davat dokedy bude chciet pit..Svagrina ma 3rocnu malu, ziju v CR a pytala sa tam lekarky ako s mliekom, tak ze neodporuca to kravske mlieko z ochodu, ze vraj obsahuje vela soli a bohvie, ci to je vobec mlieko, ze kludne davat umele aj do 5ich rokov.. tak neviem kde je pravda, ale ja som planovala davat stale umele, lebo tiez tomu z obchodu velmi neverim, ale predsa len to umele obsahuje nejake vitaminy 🤷🏻♀️
@florence33 od roka do teraz do dvoch nutrilon. Medzitym kravske a teraz uz ked tak len kravske. Ale to nie preto zeby som verila ze ma pre neho nejaky osoh. Jeednoducho si ho pyta a chuti mu. Tak proste ma niekedy caj niekedy vodu niekedy mlieko. Ale mozno skusim nejake rastlinne z miomatu.. ale velakrat som sa stretla s nazorom ze v tomto veku uz mlieko nema velky osoh..
Baby, ste tu niektore, ktore ste uz kupovali detickam postel? Aky ste vybrali matrac? Mame dilemu....
@zuzka71291 my sme už kupovali a je to s kokosovou vrstvou. Ešte celkom nespí v posteli, ale nám sa celkom pozdáva, tak hádam sa bude aj jej dobre spať 🙂
@zuzka71291 my sme kupili pred tyzdnom. Drobec si vybral sam a je v nej nadseny. Doteraz bol prakticky pri mne. Tak sme normalne v soku ako tam rad ide. Madrac bol v cene, takze pockame kym ho trochu vylezi a potom budeme hladat novy
@zuzka71291 podla mojho nazoru, si prilis hlavu lamat zatial nemusite. Dietatko je lahke, mazrac neprelezi a je tu aj riziko, ze ho znecisti pripadnymi nehodami, my se kupili nejaky okolo 100€ S kokosovou doskou tusim, nepocitam, ze ho tam bude mat nejako dlho. Hlavne aby mal pratelny potah na zips. To je moj nazor.😉
ahojte daaaaavno som tu na skupine nebola @florence33 od 13mesiacov davam kravske ... nam pediatricka povedala, ze kravske mozeme davat od jedneho roka.... kojila som iba 3 mes. od 3mes do tych 13mes na UM Sunar hypoalerg. a potom Beba optipro
a vlastne som tu asi ani nikdy nepisala, ze sme vlastne nakoniec Septembrovky 2016 :D
Nejako to tu stichlo🙂) mamky chlapcov.. intimna otazka... ako su na tom vase oktobrovcata, stahujete im dole predkozku? Alebo uz aj maju stiahnutu?? Mojmu to slo pomaly ale teraz som to totalne par mesiacov zanedbala a nejde vobec :(
@monka37 my sme boli, ked mal jeden rok pri urologovi vzhladom na to, ze dr sa nezdalo, ze ma zostupeny jeden semennik a on sa o to postaral. Uz by sme mali ist na kontrolu, ale ma to tak ako ma byt.
@pehavcek no tak toto nam vravela aj nasa ale zaroven naposledy ze uz to mal mat a ze treba aj nasilu ze ked bude krv alebo teda cerveny tak ze to sa nejakym kremom natrie a hotovo ale mne sa to nepaci takto :/ tiez som pocula ze je cas niekolko rokov ale nasa obvodna ma iny nazor :(
ja teda nestahujem, aj ked on si sam pindura natahuje, ale citala som ze do siestich rokov sa to nema riesit vobec, tak neriesim..
@monka37 náš ma fimozu,bola som s u urologa ked mal 1,5roka, povedal ze po kúpaní sťahovať pokiaľ to ide,nie nasilu. Po 4 mesiacoch kontrola a ked sa nic nezmeni predpise masticku. Na ďalšej kontrole opäť to isté,nech sťahujeme naďalej a keď nepôjde dostaneme masticku.ze do dvoch rokov to vôbec neriešia. Teraz s ním pôjdem opäť,tak som zvedavá, čo povie,lebo chodím k súkromníkovi a len platím a nič sa nemení. Je pravda,ze mu predkozku nestahujem pravidelne, zabúdam na to 😕

* umyvat, prezliekat.. zakazdym som sa pytala ci chce take slipky ako nosi tatik (haha :D ) alebo plienku aku bude nosit male babatko.. tak jsne ze chcel slipy.. a tak sme vsetko komentovali ked nestihol ze co mal urobit a preco.. a postupne mu to vadilo viac a viac a zacal sa pytat a odvtedy bez nehody