icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

tatiana305
26. apr 2016

@tintin79 Ahoj aj ja mávam to pichanie v brusku...niekedy až také tlaky zo spodu...tiež som sa nad tým zamýšlala či je to ok. lebo ja to mávam hlavne po celom dni keď neustále behám hore dole a nešetrím sa... že by to bolo kvôli tomu že mám mať viacej kľudu? 😒

tintin79
26. apr 2016

...ďakujem...trošku som sa ukľudnila, že nie som sama.... pýtal sa ma či chodím do práce a či ešte chcem chodiť do práce - a JA že áno - tak povedal, že zvoľniť nemusím ležať celý deň ale polehávať.... a dávať pozor.... tak dúfam, že to bude OK.... 🙂 magnézium som si už kúpila tak uvidíme..... a ďakujem za odpovede kočky, 🙂

tintin79
26. apr 2016

@tatiana305 no mne odporučil Kĺudový režim..... ja mám dve zamestnania a rodina tak to dá zabrať.... tak asi jedno zamestnanie už vylúčim...v hlavnej práci celý deň sedím za PC.... večer som hotová a na manželské povinnosti ani enmám pomyslenia - môj manžel sa občas aj urazí ale čo už.... ozaj kočeny ako ste na tom Vy a manželské povinnosti... ja na sex veľmi chuť nemám ale zasa sa snažím trošku vyvhovieť manželovi..... 😖

suz20
26. apr 2016

@tintin79 my koli tej placente mame zakazane,ale nejak mi to nechyba

luciferkax
26. apr 2016

@tatiana305 a nemáš magnezko? kup si, pomže... ja tiež neležím celé dni, iba si polehujem, po varení, po upratovaní, po dlhšom chodení. zatial mám dvakrát denne, ale pri predošlom tehotenstve som brala aj 4 x 2 tabletky denne :D :D

luciferkax
26. apr 2016

@tintin79 manželské povinnosti sú samostatná kapitola :D :D mám nakázaný kludový režim a sex "obmedziť" :D sex mne chýba, tak či tak, ked aspon raz za čas nie je, tak mám erotické sny 😀 😀 😀 myslím, že raz dvakrát do týždna neublíži, kým to nemáme celkom zakázané

tatiana305
26. apr 2016

@tintin79 no ja taktiež nejako cez den v praci pri pc a po robote skolka dcera nakupy pes vencenie varenie atd.. a o deviatej sadnem na gauc a spim :D včera sa moj môž radoval že bolo jedenast hodin a ja som ešte bola hore :D inak s tymi manzelskymi povinnostami je to u nas tak ze ja by som aj brala ale aj moj muz ma teraz velmi vela v praci a robi aj fyzicky tak je uplne zdratý kazdy vecer a ja zas zaspim a potom sa nechce ani jednemu rozhybat :D

@luciferkax skúsim asi to magnezium, pri prvej som ho nebrala vôbec aj ked sa teraz nad tym pozastavujem lebo brucho mi tvrdlo celkom casto vtedy a lekar mi na to nepovedal vtedy nic.
teraz asi zacnem vo vlastnej rezii :D

stevvvka
26. apr 2016

Dievcence, asi som podcenila pocasie...nekaslem,len mi trocha tecie z nosa a skriabe ma v hrdle, na hrdlo pomahaju haslerky a teple mlieko s medom...nemate nejake rady na nos?

A co jedavate? Ja som pred tehotenstvom nemohla zit bez mliecnych vyrobkov, zeleniny a ryb, ako som sa ja radovala za stravovat sa zdravo bude v tehotenstve malina...a teraz jogurty ani nemozem citit, zeleninu a ovocie iba nasilu jem, ryby nrhrozia...jedina, z coho mi nie je zle, je kusok peciva s maslom a pikantnym kecupom..co chuti vam najviac?

@tintin79 mne sa zvysila chut, mohla by som aj dvakrat denne...ale ze.mame byt opatrni tak je to asi trikrattyzdenne. Ale ja som doma na rizikovom, takze nie som taka unavena z prace a tak.

ajsa20
26. apr 2016

zeny s tym magneziom pozor, to by malo byt len na odporucanie lekara. Bola som este v prvom trimetri u neho s tym ze mi tvrdne brucho a povedal mi ze vela lezat. Tak som sa ho spytala na to magnezium a povedal mi ze to radsej nie, ze to az v pokrocilejsom tehotenstve lebo to moze ovplyvnit vyvoj maternice. Radsej sa spytajte toho svojho na magnezium ako sa predavkovat a potom lutovat. Tiez som sa pytala na B vitamin lebo mam problem s hmyzom v lete, bezne aj 40 stipancov za vecer a to iste- vsetkeho vela skodi a niekedy je nedostatok vitaminov lepsi ako prebytok. Tak ma upozornil ze s vitaminmi v tehotenstve velmi opatrne treba narabat, a tie pre tehotne by mali bohate stacit

golika2
26. apr 2016

No ja tiez beriem uz magnezium, aj ked zatial to nepreháňam. Bruško mi uz začalo trochu tvrdnut. Hlavne ked ležím a prehadzujem sa z boka na chrbát. Vtedy to cítim, inak počas dňa nie. Mam z toho strach, lebo pri prvom som musela posledné dva mesiace len ležať, co mi tvrdlo v kuse. 3 týždne v nemocke na infúziách. Neviem si to teraz predstavit, ze mi nákazu ležať, lebo pri mojom malom sa to nedá. A teraz ma este trápi mykoza, ale uz vydržím do štvrtku, mam poradňu tak hadam mi nieco dá.

suz20
26. apr 2016

@ajsa20 ..presne tak,mna sa v lekarni pytali v ktorom som mesiaci a podla toho mi dali vitaminy.tehotne mozu len obmedzene mnozstvo

zuzhe
26. apr 2016

@tintin79 mna trapia skor bolesti zaludka..niekedy uz od rana, inokedy len vecer a niektore dni mam celkom pokoj... mavam aj pichanie a tlaky, ale skor to pripisujem zlemu traveniu, kedze ma pobolieva zaludok.. ked napr. rano nejdem na velku, cely den pri sadani mam pocit, akoby som nasadala na nieco ostre, tak ma vsetko tlaci zospodu
... co sa tyka sexu, my sme nejako prirodzene spomalili, od kedy som tehotna... drahy sa spociatku bal, aby neublizil dietatku a navyse ja som po prichode z prace domov casto do 2 hodin zaspala 😀 takze spociatku raz za 2 tyzdne, teraz je to uz castejsie, aj ked nie tak casto ako pred tehotenstvom 😉

@stevvka ja som bola tiez nachladena, zacinalo mi uz dost chytat aj priedusky, ale nakoniec som z toho vysla aj bez liekov.. len med, citron, caje, cukriky na cmulanie, 4 vrstvy oblecenia a sal na krk 🙂
...ja som bola vzdy masova a teraz mi maso az tak nechuti... v prvom trimestri som pecene maso alebo slaninu nemohla ani citit, teraz si obcas dam... nikdy som nejedla ovocie, teraz jedavam casto, velmi mi chuti, a tiez mliecne vyrobky

luciferkax
26. apr 2016

@tatiana305 magnezko ti určite neuškodí, v druhom trimestri tehulky obvykle majú zvýšenú potrebu.. a ja nejem žiadne vitamíny, takže nemám kde navýšiť :D :D
@ajsa20 magneziom sa predsa nedá predávkovať, je vylučitelné močom..a už vôbec nie bežnou dennou odporučenou dávkou.... ženy v tehotenstve môžu prijímať až do 4000mg magnezia, v tabletke máš "iba" 250-500

ajsa20
26. apr 2016

@luciferkax neviem, nevyznam sa do toho, pisem to, co mi povedal lekar 🙂 len ma upozornil ze vitaminy si sama davkovat nemam, vzdy sa treba poradit. Viem ze sa vylucuje, ale mozno ho telo v tehotenstve inak spracovava alebo co, netusim :D

nina_tn
26. apr 2016

@adrianna23 ze este nevidno

alenky
26. apr 2016

Baby podla kalendara a poslednej menstr.som v 16tt ale na sono mi dr.povie furt iny tyzden dneska, ze 18tt. Ze je to v norme, ze babo rastie. Ale pri dcerke mi stale povedali tak ako to vychadzalo. Co vy na to?

adrianna23
26. apr 2016

Nieje jeden z Vas rodicov vysokej postavy? V 20 tt ti povedia presnejsie. A mozno aj dr nie presne zmeral dlzku

cielitolindo
26. apr 2016

Ahojte oktobrovky 🙂 Kukam na vase fotky a vidim tu same pekne bruska a ja nic ☹ Som v 18. tyzdni a zatial som pribrala 2 kila...

janifer
26. apr 2016

@stevvvka tak ja ryby zboznujem teraz, najma zavinaca aspon raz do tyzdna, aj tresku. a vecer pred spanim kusok slaninky s horcicou, mnam. Skus jest viac pravidelne, pojedat pocas dna, lebo ked sa necha uplne vyhladovat, potom ti bude zle z hocicoho.

janifer
26. apr 2016

@stevvvka A este ma napadlo: nemas nahodou alergiu? Na nos ja si davam Euphorbium compoitum sprej. Je to homeopatikum, skvele pomaha aj pri alergickej nadche, ale krasne vylieci nosovu sliznicu. Ja som silny alergik na brezy, ale toto je fakt skvele, davam to aj synovi 21mesacnemu, aj on je chudak chyteny tymi pelmi.

sivamyska1
26. apr 2016

@cielitolindo ka dve pribrala a zaroven som ich aj schudla a to sa v jedle neobmedzujem. Ale brusko rastie pekne

cielitolindo
26. apr 2016

tak nie som sama! v praci na mna kukaju ako keby som si to ze cakam babätko vymyslela... :D

janifer
26. apr 2016

@alenky Drz sa datumu poslednej menstruacie, aj v porodnici sa len na toto budu pytat a to ti napisu aj do prepustacej spravy. Hentie odhady velkosti na USG su take, ze aj mne vychadzalo pri prvom, ze som to mala posunute pomaly o 3 tyzdne dopredu, cize otehotnela som ovela skorej ako som mala posledny menzes.... a nakoniec ze rizikovy novorodenec v 36.tyzdni narodeny. Ak ste velki v rodine, tak to bude skorej tym.

tintin79
26. apr 2016

Ahojte baby ešte otázka aj VY máte takénapnute bruško....alebo skôr voľné....? JA sa DNES len pozorujem...hrozné....

stevvvka
26. apr 2016

@janifer alergia ma ani nenapadla, ale nemyslim, vyzera to na zacinajucu nadchu. Ved ja stale volaco zobkam, ale napriklad tresku som predtym mohla kazdy den, a teraz len ked na nu pomyslim je mi zle tak som ani neskusala.

luciferkax
26. apr 2016

@cielitolindo ale ved bud rada, ja som v 17tt a pribrala som kilo, nesťažujem sa, viem,ž e určite ešte takých desať minimálne stihnem nabrať 😀 😀 😀

zuzhe
26. apr 2016

@cielitolindo ja som 17. tyzden a stale som na povodnej vahe ;)

mizuzka
26. apr 2016

@cielitolindo ja som 17. tyzden a som minus 4,5 kg ....

zuzka71291
27. apr 2016

baby, vcera som presla asi 15km... poviem vam vecer som uz bola total ko.. som ucitelka a boli sme so ziakmi opekat... myslite si, ze to mohlo mat nejaky negativny vplyv...ci taka dlha prechadzka je ok? ...nesla som ani do kopca, ani nejaka velka zataz, prevazne rovinka, ale dlho, dlhoooo...

tatiana305
27. apr 2016

@zuzka71291 Ahoj🙂 myslim že nie pokiaľ nemáš nijake problémy alebo obmedzenia tak by to malo byt uplne ok 🙂 negativny vplyv ma vraj hlavne to keď sa to nárazovo preháňa a nestačíš s dychom (kvoli kysliku) . ja sama chodím na túry ešte stále a budúci týždeň plánujem takú ľahku 25km pomalicky podľa svojho tempa 😉