Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@evkano cvicit je dobre ak si cvicila aj pred tym. ak ste baby pred tym aktivne necvicili radsej sa nepresilujte. spravajte sa tak ako ste zili do teraz. nie je dobre aktivne zacat cvicit v tehotenstve ak ste do vtedy nechodili pravidelne cvicit. samozrejme prechadzky su vhodne, plavat ok ale nie sa pretazovat. a tehotenske cvicenia na fitloptach ake robia v niektorych mestach su ok.
@eva2809 hlavne oddychuj, veeeela 🙂 neboj dobre bude 🙂
@eva2809 ..ja som v piatok mala hnedy vytok a v sobotu rano tiez,isla som na pohotovost a ze to koli placente.mam placentu praevia marginalis,mam byt v klude, malo chodit,ziaden sex a nic nedvihat,ale ze este sa vytiahne ako bude rast maternica.toto este nie je ten najhorsi typ placenty.v pondelok som bola u svojho gynekologa a on mi hovoril to iste,ze sa to este vytiahne.tak uvidime
ahojte tehuľky, ja som včera dostala výsledky triple testu - žiaľ vyšiel pozitívny, som z toho smutná aj keď sa snažím výsledkom neveriť a hneď som sa bolo preobjednať na morfologický ultrazvuk...... to čakanie je však hrozné..... dúfam, že bude všetko v poriadku - doposiaľ boli všetky výsledky ukážkové - aj kombinovaný test v 12tt..... tak fakt neviem..... :(
@tintin79 ahoj, aj mne vysli zle vysledky. Ktory ukazovatel je zly? U nas razstep chrbtice. Boli sme uz u jedneho Dr. na 4D ultrazvuk, ktory nas trochu ukludnil, lebo ziadnu vadu nevidel, ale v 20.tyzdni idem do Martina na morfologicky utz. Dufam, ze potvrdi len to co uz videl tento nas Dr. Tvoj gynek ta neposiela na odber plodovej vody alebo nerozmyslala si urobit si trisomy test z krvi?
@chrumka postup mi navrhol takýto - preobjednať sa na morfologický ultrazvuk - idem tam v 19tt a následne podľa výsledku udg spraviť odber plodovej vody a samozrejme tretia možnosť je odber krvi za 350€.... takže po konzultácii s ním a jeho odporučení postupu najskôr absolvujem ultrazvuk a potom sa rozhodnem ako s odberom plodovej vody..... ale som z toho veľmi smutná..... človek si myslí, že keď je zdravý, berie lieky, stará sa o seba, nepije, nefajčí..... všetky výsledky doteraz boli dobré tak je všetko v poriadku... a zrazu toto..... :(
@tintin79 nic sa neboj dobre bude, ja som bola vcera na genetike test som mala sice negativny ale kovli downovmu 1:390 naco na genetike mi povedala ze oni ako hranicne beru 1:250, ale ze je to na mne, ja idem na morfologicky ale teda obder plodovej vody v plane nemam, kedze riziko tam je 1:100 ze sa nieco pokazi a to je viac, verim, ze babatko je v poriadku proste ja a hotovo
@lenkaoravcova ja tiež verím a nič si nepripúšťam ale ten strach tam je.... :(
@tintin79 inak mam kamosku ktora rodila minuly rok a mala downov 1:10 bola sice na odbere plodovej vody ale ma krasneho zdraveho chlapceka, nic sa neboj dobre bude
@tintin79 to je jasne ja mam strach stale a budem ho mat az do konca tehotentsva a tebe doktor napriek cislu 1:12 povedal ze pockat na morfologicky? netlacil ta k odberu plodovej vody?
@lenkaoravcova ďakujem za podporu, 🙂 verím, že to bude v poriadku a naš drobček je zdravý, krásny a šťastný, 🙂
@tintin79 ja mam ten razstep 1:40, mna tiez chcela Dr. poslat na odber plodovej vody, ale nechcem na to ist, je to rizikove a Dr. u ktoreho som bola teraz na 4D povedal, ze ten razstep sa najpresnejsie zisti na utz, ze z krvi to nie je presne. Inak ja som po zisteni vysledku prerevala jeden a pol dna az kym nas neukludnil ten utz. Je to hrozna sprava a presne ako u teba - zdrava strava, vitaminy, nepijem, nefajcim a potom takyto vysledok :(
@lenkaoravcova nie k odberu plodovej vody ma netlačil - práve naopak povedal, že sa mám preobjednať na morfologický ultrazvuk skor ako v 20tt až 22tt - bola som objednaná na 3.6. to by som už bola v 22tt.... takže povedal určite choďte skôr a podľa ultrazvuku sa rozhodnete či pôjdete na odber plodovej vody.... myslíš že by som mala ísť na ten odber hneď? nečakať?
Zdravim oktobrovky a prajem vam uspesne tehulkovanie.Je tu niekto kto mal v predoslom tehu preeklampsiu?
Baby,a keby vam nedajboze vyslo,ze dietatko bude mat napr. Downov sy, nechali by ste si ho vziat?
@tintin79 nuz tazko povedat urcite morfologicky treba a cim skor tam sa da downow na 99% vylucit, a potom uvidis pri 1:12 by som nad tym mozno rozmyslala no ja tiez neplanujem ist najma kvoli riziku
@lenkaoravcova skúšam sa objednať na 3D.... morfologický určite podstúpim a odber plodovej vody podľa výsledku ..... ale verím stále verím, že je všetko v poriadku, 🙂
@tintin79 neboj bude vsetko v poriadku treba mysliet pozitivne aj ked je to tazke a mna posielal na odber plodovej vode pri 1:400 ☹
@lenkaoravcova ďakujem ešte raz za podporu a držím palce.... 🙂
normálne ste ma vystrašili asi.. ja mám v poobedňajších hodinách výsledky
@patris11 ahoj. ja som mala preeklampsiu od 35 tyzdna to zacalo

Ahojte baby.tak som už aj ja na pn.dnes som zažila hrozne rano,zobudila som sa s krvacanim..strašný strach a šok.chvalabohu babatko je v poriadku.doktor mi povedal,že nevie,z čoho to mohlo byť...keď som bola tam,malá som len tmavohnedé vytok.ked mi robil sono,povedal,ze mam nízko placentu.no a nemam sa namáhať,nič,doma lezat...:(ach tak mi je smutno:(asi pred týždňom som mala strašný sen,že som krvacala...úplne živý sen...a dnes toto:(