Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@tatiana305 ahoj.nelakaj sa.ja som bola tiež vyvalena keď som našla v knižke 1,5 až 2. Teraz som bola v poradni a opäť ma vyšetroval palpacne a povedal 1,5 až 2. A potom vraví, že premeriame aj celý krcok ultrazvukom odspodu a že mal by byť 4 cm a viac. Nameral 4,5, povedal, že je taky ako má byť a pekné uzavretý. Takze tých 1,5 - 2 čo mám v knižke je len tá dĺžka ktorá sa dá nahmatat prstom.nie je to celý krcok 😉
@luciferkax no to je pravda.my sme dva víkendy teraz maľovali,bolo veľa čo upratovať,fuu a koľko som toho vyhodila,tak som sa tiež citila plná energie a ani sa mi nechce lezat.. niekedy sa citim super,ale poviem ti,casto ma prepadajú depresivne nálady,vtedy sa bojím,ze sa niečo stane,najhorsie je,ze neviem,cim sa mám rozptýliť,aby som na kravinu nemyslela.mas ak ty niekedy strach a obavy??😭
@eva2809 Ja mávam obavy často. Niekedy mám pocit že všetko bude super
Všetko bude ok
A potom príďe depka a mám obavy pomaly vyjsť z domu
Ach tie nálady
@weru3ka nastastie podostavam veci po segrinej malej tiez je oktobrova tak to sadne a nieco este dokupime zboznujem tie ruzove vecicky chi 😃a a meno no boli sme presveceny ze bude opet chalan uz pri prvom sme rozhodovali ci medzdi Tobias a Matias. Mame teda Tobiasa a ze druhe bude Matias no na nase velke prekvapenie ze to bude dievca sme doma dumali no a dala som-navyber manzelovy a vybral Karin aj syncek uz ju tak vola maminka ma Kajinku😀 v brusku
@eva2809. Tiez ma chytaju take stavy je to hrozne bojim sa a predstavujem katastroficke scenare porodu a najviac ze co syncek ako to bez seba vydrzime strsne som naviazana naneho boli sme max 1den bez seba 😂no kedze tiez mam nakazany klud kvoli krcku tak aj to sa bojim aby som nemusela ist este lezat no veru to prve tehu bolo paradne teraz same obavy😞
@luciferkax úplne si to vystihla!! A preto,uz nech bábätká držíme v náručí,ale potom tiež prídu obavy a v podstate uz keď máme deti,obavy tu budu vždy..aj o 20rokov
@deniss111
@tina1512 u mna sa to týka tehotenstva,co sa môže stať,zecnem na to myslieť,potom sa toho neviem zbaviť až mam výčitky,ze na hlúposti myslím,ale niekedy to neviem ovplyvniť,potom ma chytí chaos,co mi treba všetko,ze mi ide druhy syn do školy...a že nemám ešte župan kúpený😭na katastrofa niekedy.snazim sa myslieť pozitívne,ale niekedy je to ťažké,ak viete nejaky recept,budem vdacna😐
@eva2809 šál to tých obáv dá.nezbavime
Mám obavy každý deň keď čakám syna zo školy :-P
Bude dobre
Len.keby dom mala možno menej času premýšľať
Tak som celé dní doma sama
Robiť veľa nemôžem
Tak premýšľam
@tina1512
@eva2809
@luciferkax
@deniss111 baby, ja mam takisto uzkostne stavy... mozno ani nie z porodu, na ten sa snazim mysliet co najmenej, ale celkovo na zivot s babatkom, ci to zvladnem/e, ci bude vsetko ok a pod... cakame chlapceka a ja som clovek, ktory robi casto paniku, chlapci toho navyvadzaju viac si myslim, tak sa bojim o to viac...ale som rada, ze nie som sama, ked vas tu tak citam 🙂 ten strach asi patri k tomu ...
@weru3ka nam bolo meno jasne od zaciatku. Chceli sme nieco kratke, slovenske, co sa neda skomolit a je zname aj v zahranici. To meno je Jana. Syncek je Daniel a uz teraz ju vola Janinka :o) Takze u nas to bude kombinacia Danko a Janka :D A vy?
@tina1512 @eva2809 @luciferkax @deniss111 ja prave neustale premyslam nad porodom. Ako bude prebiehat, na akeho doktora natrafim, ci sa mi uz konecne splni to, ze babatko budem mat hned polozene na sebe, potom co zazijem ukazkovy prirodzeny porod 🙂
@zuzka71291
@deniss111
@luciferkax
@eva2809
@tina1512
pripajam sa k vam zienky.. na samotny porod sa snazim velmi nemysliet, no posledne dni ma casto napada,, ako si ja poradim s takym malym cloviecikom, najma tie prve dni po porode.. je to moje prve dietatko a mam uzkost uplne zo vsetkeho, ci budem vediet co a ako s nim. Racionalne si to viem povedat, ze za behu to nejako pojde a snad aj nejaky materinsky instinkt zapracuje, ale aj tak...
@zuzhe ja sa skôr bojim toho,co ešte bude do pôrodu.uz sa tesim na pôrod.uz nech mám po.ja už čakám druhé bábätko,tak viem aspon trosku čo ma čaká,aj keď nikdy to nieje rovnaké...ale pri prvom synovi som 3,5roka nespala,tak snad bude lepsie...chcem sa vyhnúť chybám,ktore som spravila..ale človek môže rozmýšľať koľko chce aj tak všetko je fakt o tom,ze keď sa babo narodí,zrazu budes vediet všetko,fakt inštinkt matky.
@luciferkax veru to je zlá kombinácia sama doma..vtedy tých myšlienok oveľa viac prebehne hlavou..
@zuzhe presne si to vystihla, ze ako to bude vsetko potom, tiez je to moje prve miminko 🙂
@eva2809 snad v oktobri napisem, ze si mala pravdu ;) no myslim, ze tych obav sa dovtedy nezbavim, kracam do neznama a netusim, co ma tam caka. Tak si vravim, ako ked som robila vodicak- ked to nasi romski spoluobcania zvladaju lavou-zadnou, co som horsia od nich? 😀 (naozaj tym nechcem nikoho urazit)
Ahojte žienky. vyplnila som si údaje o tehotenstve a priradilo ma to do tejto skupiny. Tak by som sa sem rada týmto spôsobom "infiltrovala" 😉
@eva2809 Evi neboj nic, ked sme doteraz zvladli tie nase prvorodene dietky tak teraz to bude malina 😉 stale mas nizko placentu? Kamoske sa zdvihla tusim okolo 30 tt tak mas este cas 😉
Ja si hovorím, že dako vošlo dnu, dako musí von 😉 ale tie naše obavy sú prirodzené a do určitej miery prospešné. Znamená to, že sa pripravujeme na pôrod a príchod bábätká. Aspoň podľa mňa to svedci o zodpovednosti 🙂
@adrianna23 ahoj moja.tak ja som mala to posledné sono v 21tt a tam mám napísané marginalne zasahuje k bránke,neviem či sa odvtedy niečo zmenilo..ale tak stále ma niečo trápi...a ty ako sa máš??
@eva2809 mne sa zdvihla ta placenta uz, ale zase pod chvilou brusko tvrdne aj pri magneziu co beriem 3x denne. Ale mala som to aj pri dcerke tak neriesim. Inak pisala som ti to do ip. Teraz ides kedy na kontrolu?
@adrianna23 idem 20teho.a ty??no idem pozrieť,som mala pocit,ze som ti posledná pisala😞drobček už kope???
Babenky- zajtra idem na glukozovy test a neviem sa rozpamat, ze ci lekarka hovorila vecer pred testom nejest al. Cely den predtym nejest.

@tatiana305 no ešte by mal byt väčší a úplne uzavretý, tak sa šetri. Nemáš tlaky, alebo tvrdnutie?