icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

vik_i
3. júl 2016

Ahojte kočky, dneska som po sexe začala krvácať. Najprv viac a potom mi to pripominalo ako keby mi končila MS. Môj Dr má teraz dva týždne dovču. Dosť som spanikárila a vyľakalo ma to. Myslíte že mám ísť čím skôr na centrálny príjem a tak na oddelenie???

lenkaoravcova
4. júl 2016

@vik_i radšej určite choď pre dobrý pocit možno je len krcok citlivý držím palce

chrumka
4. júl 2016

@vik_i ja by som urcite sla na pohotovost. Radsej ist aj ked zbytocne ako neskor lutovat. Drzim palce, ze je vsetko ok.

vik_i
4. júl 2016

@lenkaoravcova
@chrumka ahojte baby, dnes to bola asi moja najnekludnejsia noc. Moja malá bublinka už od skorých rannýh hodín kopká o dušu a po krvi už ani stopy😊 nebol by problém ísť do nemocky, ale keď si predstavím prístup naších lekáov tak mi je zle. Ale mám známu gynekologičku, tak jej napíšem dneska eše určite.

lenkaoravcova
4. júl 2016

@vik_i pokial to hned preslo bol to len citlivy krcok

vik_i
4. júl 2016

@lenkaoravcova Prešlo, dneska to je len trošičku ružové, až do hneda, keď idem na toaletu. Ale prestrašilo ma to riadne. Čítala som aj na nete, že to mohla prasknúť nejaká cievka. Toto som našla na nete
Počas tehotenstva je maternicové hrdlo výnimočne prekrvené. Mnoho z nových krvných ciev je blízko k vonkajšiemu povrchu krčka maternice, a pri pohlavnom styku na ne môže penis naraziť a trieť. V dôsledku toho môžu krehké cievy v krčku maternice prasknúť a krvácajú, čo vedie k vzniku krvácania, čo môže trvať niekoľko hodín.
Tak ma to trocha upokojilo, nechcela som hneď bežať na pohotovosť ako poplašená prvorodička. Malá kopkala, takže je asi v poriadku a poradňu mám až o dva týždne, keď sa to bude opakovať tak určite pôjdem k lekárovi.

pehavcek
4. júl 2016

@vik_i no ja by som isla. Ja som slabo zakrvacala v 19tom tyzdni a utekala som hned. Doktor prijemny nebol, ale ten vraj nie je nikdy. Ked som sa ho opytala, ze ked zase zaspinim alebo slabo zakrvacam ci hned utekat, tak mi povedal, ze samozrejme. Ak nechces ist, kontaktuj urcite tu tvoju znamu a uvidis co ti povie.A tvojho dokyho nik nezastupuje?

elle2012
4. júl 2016

ahojte, riešite niektorá hypnopôrod? Oplatí sa ísť na kurz?

vik_i
4. júl 2016

@pehavcek Už som volala so známou a vravela, že je to normálne, že si máme dať trocha pauzu od sexu a že horšie by to bolo, keby som krvácala len tak. Keďže to bolo po sexe, tak mi môj drahý len trošku "ošúchal" kŕčok, ktoré je trocha viac citlivý a prekrvený, teda je to ok, ale na poradni to určite Dr spomeniem.

pehavcek
4. júl 2016

@vik_i tak je dobre.pekne oddychuj.inac čo je to ten sex?kazdy o ňom hovorí a my už od februára nevieme čo to je.mame zakázaný 😀 😀 😀

pehavcek
4. júl 2016

@elle2012 ja chcem ísť určite na klasický kurz ale kurz hypnoporodu tu asi nerobia

vik_i
4. júl 2016

@pehavcek tak ti poviem😁ja som ešte viac nadržaná ako za normálnych okolností😂😂, ale určite podržíme nejakú dobu celibát, lebo za studený pot na čele ako aj včera večer mi to nestojí😊 a hlavne nech sa našej bublinke nič nestane😍

elle2012
4. júl 2016

@pehavcek tento víkend je v BB, sú tam ešte voľné miesta, ženy si to veľmi chvália, no mňa trošku odrádza cena. A kde robia klasické kurzy? ja som bola pri oboch deťoch iba v nemocnici, na takej mini prednáške, dosť o ničom.

pehavcek
4. júl 2016

@vik_i no mi hovor.tie sny čo mávam by odkúpil aj nejaký scenárista 😀 😀 😀 našťastie aj manžel je chápavý a vie že to nestojí za stratu babatka

pehavcek
4. júl 2016

@elle2012 no ja ako prvorodička určite pôjdem aj do nemocnice lebo tam aj prevedú a poukazujú oddelenie a potom viem že u nás robia aj rôzne materské centrá, ešte musím popozerať, chcem poradiť aj ohladom dojčenia.co sa týka hypnokurzu nemôžem cestovať som na pn, ale v práci robíme aj s relaxaciami a dychovymi cvičeniami a viem že je to skvelá vec.samozrejme sú ľudia ktorí s uvoľnením majú problém, napr hyperaktívne ale veľa ľudí sa po nacviku nauci relaxovať.budem sa snazit veľa o hypnoporode čítať a vyuzijem vlastne poznatky z praxe

vik_i
4. júl 2016

@pehavcek so snami súhlasím :D tiež sa ráno budím občas spotená :D a tiež musím povedať, že polovička mi vždy vyjde v ústrety a pochopí ma 🙂

lukamka
4. júl 2016

@vik_i
@pehavcek heh baby vidím, že sex je aj u vás téma... My to mame tak zvláštne, ja by som hoci aj každý den, kedže neviem čo so sebou pre tie hormóny a môj muž ma taký zvláštny "ochranný " blok, že ho po 14tich rokoch treba normálne prehovárať 🙂 🙂

pehavcek
4. júl 2016

@lukamka aj môj je veľmi ochranárskych a posledný týždeň riešime či pôjde alebo nepôjde ku pôrodu.on sa o mňa veľmi bojí a sám predpokladá že na sále bude mať o mňa neskutočný strach.a ja ako ho poznám tak viem že by to tak bolo a že by tým pádom mohol byť viac na starosť ako na pomoc.tak som mu navrhla že zaplatíme jeho prítomnosť s tým, že bude pri mne tie hodiny pred tým a potom, ale priamo ku pôrodu nepôjde.a to sa mu veľmi pozdavalo.ja sa obávam že by ho ten pôrod traumatizoval a potom by už naozaj nebol žiadny sex 😀

weru3ka
4. júl 2016

@pehavcek moj bol veru pri porode pri prvom a chce ist aj teraz este teraz sa chvali a rozprava zazitky kade chodime uz som mu aj zakazala o detailoch hovorit🙂tesi sa ze pojde a ja tiez velmi mi to psychicky pomohlo🙂

pehavcek
4. júl 2016

@weru3ka to schvaľujem,a je super keď tam oteckovia idu, ale nemyslím si, že je to pre každého.mam úžasného muža, ktorý by mi aj modré z neba zniesol, veľmi mi pomáha.lezim celé tehu na pn a on bez výčitiek všetko urobí aj keď je z práce vyčerpaný a viem že mnohí muži by si neodpustili poznámky.ale viem aj to, že je na mňa naviazaní tak, že sa o mna strasne bojí.ked som mala pred rokom potrat a krvácala som doma devat dni, pričom som mala najmä tie prvé aj bolesti viac nám robil starosti on lebo sa strašne bal že sa niečo skomplikuje a umriem.a aj teraz keď som jedno poobedie v devatnastom týždni zaspinila strasne sa o mňa bal a nevedel si pomôcť.preto si myslím, že nemá význam nutit ho tam ist, keď viem že si ma váži ako ženu a aj manželku a keď viem že ocení to že mu pôrodim dieta aj bez toho aby to videl.skor si myslím, že by mal z toho traumu.zase sú iné situácie ktoré zvláda omnoho lepšie ako iní chlapi 😉 ale keď sa na mieste rozhodne že tam chce ísť nech ide.ale nech je to jeho volba

weru3ka
4. júl 2016

@pehavcek to je uzasne teda moj veru neni taky citlivy na mna ako vzdy mi pomoze a vsetko ostatne ale nejako neprezival moc so mnou zdrav.problemy ale nemal problem ist aj o 21tej do lekarne...presne ako pises kazdy je iny a kazdy inak znasa vsetko ale hlavne ze sme spokojne a lubene;)

pehavcek
4. júl 2016

@weru3ka presne tak.hlavne je že sme lubene a teda aj spokojné.treba si to vážiť.co by iné za to dali

janifer
4. júl 2016

@pehavcek ahoj k tomu porodu - tie hodiny predtym... Aspon v Trencine nic take neexistuje. Je tam izba ktora sa vola vzdycharen, tam su 3-4 postele. Tam sa prezije prva porodna doba. Chlapov tam nepustaju, max na chodbu na oddeleni. Az ked je zena pripravena na rodenie- ked je napr otvorena na 4 a viac cm tak ju presunu na porodnu salu, kazu aby zatelefonovala manzelovi. Ja by som chlapa pri porode chcela znovu, aspon vodu mi podal, zabehol za sestrickou ked bolo treba, lebo ved oni tam nie su stale. Aj som bola pod dakymi oblbovakmi a ja som si ani nepamatala co mi kazu robit, tak mi to moj chlap opakoval. No a stal mi za hlavou, cize nepozeral do vaginy... Tam je doktor a sestři...

pehavcek
5. júl 2016

@janifer neviem ale baby co rodili u nas vaj mali muza pri sebe aj pred porodom. Ale vdaka, dobre vediet. Na vsetko sa popytam ked pojdem na kurz. V kazdom pripade ho nutim nebudem z dovodov, ktore som uviedla vyssie. Nejde o to kde mi bude pozerat, kludne aj do oci 😀 😀 😀 Ak sa na to neciti nema vyznam ho nutit

pehavcek
5. júl 2016

@janifer tak som trošku googlila (dala si mi chrobáka do hlavy) a naozaj pisu v popise našej nemocnice, že doprovod ostáva prirodicke hneď od príchodu do nemocnice a ešte tri hodiny po pôrode.ono sa to asi v nemocniciach lisi

lukamka
5. júl 2016

@janifer 😆 vzdycharen znie fakt "lákavo" ... Dobre, že to riešite, tiež som to uz googlila, v tej mojej môže byt pri mne aj pred. Pre mna je ta fáza pred pôrodom asi dôležitejšia, nech ma tam podporí a ak sa rozhodne že samotný pôrod uz nezvládne, tak kľudne môže počkať vonku, vtedy mi to asi bude jedno 😄 uz aby sme mali drobcekov v naruciiii

pehavcek
5. júl 2016

@lukamka takže sme naladené rovnako 😉

certik1612
5. júl 2016

Maminky mrknite na stránku www.certikovo.sk. S pani sa dá dohodnúť aj na cene, keď ju kontaktujete a kočíky majú Petite a Mars.

weru3ka
5. júl 2016

@janifer aj ja som rodila v Trencine a po vypisani papierov ked sme prisli som sa prezliekla a hned na dali do samostatnej izby a zavoli muza ktory cakal na chodbe .samozrejme az po tych pasoch.tak mozno ak maju zrovna volnu izbu daju tam hned neviem teda

janka_mu
5. júl 2016

Ja tiez som zatial s muzom tak dohodnuta, ze k prvej dobe porodnej pojde a bude so mnou ale k porodu len ak sa na to bude citit.. a myslim si, ze vtedy mi to uz bude uuuuplne jedno 🙂 inak su tu baby, co im tvrdne brusko.. ? Lebo mne hej, aj ked mam magnezko. Pravidelne ma lekar kontroluje a zatial vsetko ok, ale dost ma to znervoznuje. Niekedy je to aj viac ako 10x za den...