icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

babucika
5. júl 2016

@weru3ka
@pehavcek
@janifer aj ja som rodila v Tn. Od polnoci ked mi odtiekla voda som bola na "vzdycharni" , muzovi som mala volat az o 6tej rano ked ma presunuli na porodnu salu. Tam bol cely cas so mnou az.do 12 tej ked ma.presunuli na novorodenecke aj s dcerou. Mala sa narodila o 10tej

janifer
5. júl 2016

@weru3ka mozno si mala rychlejsi priebeh porodu, ja som na vzdycharni bola od rana 6:30 do 16:00, maly sa narodil o 21:15.

evelina1607
6. júl 2016

@janka_mu ahoj aj moja maternica "cvici" aj cez magnezko a vraj je to normalne predporodne cvicenie, ak sa nemeni krcok - nemakne, neotvara sa.. Tiez mam z toho vselijake pocity.. Nepamatam, ci mi takto intenzivne tvrdlo brusko aj pri prvom tehu. Vykladajme castejsie nohy a nejako to do toho oktobra dame;) pekne dni

evelina1607
6. júl 2016

@janka_mu este nieco Jani.. Volaju sa Braxton Hicksove kontrakcie a nemalo by ich byt viac ako 20 denne.. by však měly být až do téměř samého konce těhotenství nepravidelné, ne moc časté a co je nejdůležitější, neměly by být bolestivé.
Tak vela stastia ;)

janifer
6. júl 2016

Taaak aj mne dost tvrdne brucho napriek 4 magnezkam denne. Krcok je OK, snazim sa setrit, ale dve hodinuapol vychadzky/ nakup denne musim nejako zvladnut so synom. Dnes som bola na kontrole kvoli vytoku a pichavej bolesti odspodu, uz som myslela, ze zo mna to dieta vyjde von. Ale teda ze vsetko je Ok. Tie vytoky netreba podcenovat, mozu sposobit skracovanie krcka.

pehavcek
6. júl 2016

@janka_mu no ja mam tvrdnutie bruzka len obcas. tak jeden den v tyzdni, niekedy dva. Ale nie viac ako 3-4 krat denne. Doky mi dnes povedal ze to je v poriadku. Ale ze mam zbystrit ked ich bude viac ako 6-10 denne. Takze ak sa ti to zda uz moc radsej si zavolaj ci nemas dojst.

krekacsmarika
6. júl 2016

Ahojte!ma uz niekto skusenosti s pasom ktory pomaha,aby sa brusko stiahlo naspat po porode?ani neviem ako sa vola,a kde mam hladat.alebo su take nohavicky.kto ake pouzival?chcem nieco kupit,ale ktore su dobre?

angels23
6. júl 2016

Ahojte je tu niekto 2.10 😉 Z Ba?

lenkaoravcova
6. júl 2016

@angels23 ja mám 4.10 ba 🙂

janifer
6. júl 2016

@krekacsmarika treba dojcit a pas budes mat stihlejsi ako pred porodom. Neni som ziadna mamilacka, ale ten oxytocin, co sa vyplavuje pri kojeni tusim sposobuje zrychlene zavinovanie maternice, no a take intenzivne kojenie polroka aspon ta dostane aj na menej ako predporodnu vahu. +zdrava strava, ziadne cokolady a sladkosti

zuzka71291
7. júl 2016

Baby, mate skusenost s chudokrvnostou v tehu? mozno sa to tu uz aj rozoberalo, ale vtedy som tomu nevenovala pozornost... dnes mi volala sestricka, ze som chudokrvna, ze musim brat lieky. dost som sa zlakla...

babucika
7. júl 2016

@zuzka71291 aj ja beriem lieky, je to celkom bezne v tehu, nemusis sa bat 🙂

chrumka
7. júl 2016

Baby mozno od veci otazka, ale spytam sa. Tie co uz cakate druhe dieta hlavne poprosim o odpoved. Rozmyslam co mi este treba doplnit do vybavy a tak, a ma napadlo, ci mozem pouzit flasu na mlieko co mi ostala po prvom dietati (vekovy rozdiel 5 rokov). Vymenila by som len tie cumle na flasi. Je to PVC flasa, znacka LOVI , samozrejme, ze by som to cele vyvarila. Alebo je to somarina a radsej kupit novu flasu? 🙂 Ide sice len o par €, ale tak ci to mam rovno vyhodit alebo nechat a vyuzit 😀

zuzka71291
7. júl 2016

@babucika a odkedy ich beries, prosim ta .. ja sa cudujem, ze len teraz mi ich dala dr...

babucika
7. júl 2016

@chrumka ahoj, u nas bude rozdiel tiez 5 rokov, a hoci som flasky velmi nepouzila, zatial som ich ani nevyhodila. cumel vymenim,ale flasu necham pre istotu zatial,neplanujem dokrmovat iba kojit. Ale napr. flasu kt. sme pouzivali neskor, na vodu/caj atd som uz vyhodila a kupim novu.

babucika
7. júl 2016

@zuzka71291 od poslednej poradne, cca od 21tyzdna, ked pozeral vysledky krvi. prvy tyzden mi kazal brat 2x denne, potom uz iba jednu. ale beriem kazdy druhy den cca, zabudam na to 😒

zuzka71291
7. júl 2016

@babucika to su vlastne len vitaminy, nie? nebude to zelezo? lebo ja si idem len dnes okolo obeda pre recept.

nikolajka2
7. júl 2016

@angels23 -ahoj - ja mam 3.10, Ba.

majush
7. júl 2016

@zuzka71291 ahoj aj ja sim chudikrvna , zelezo beriem takmer od zaciatku tehotenstva. Ja mam anemiu aj mimo tehotenstva, teraz ti predpisu zelezo a budes ho denne brat, daj si trosku pozor co budes jest, pretoze pri uzivani zeleza byvaju problemy s vyprazdnovanim. Ale bat sa nemusis, chudikrvnych je velke mnozstvo zien, ak bude mat babatko prisun zeleza v podobe tabletiek, vsetko bude ok

majush
7. júl 2016

@chrumka @babucika aj my budeme mat 5 rocny rozdiel, ja som mala flase plastove, takze uz su niekde snad zrecyklovane, teraz kupim nove, napadlo ma, ze prikupim par novych bavlnenych plienok( ale ozaj asi len 3 ks, a podbradniky)

chrumka
7. júl 2016

@majush ja chcem dokupit este zo 2 plachty do postielky, a dokupili sme prebalovaci pult, lebo ten nam pri prvom netrebalo. No a novy kociar. Oblecenie este musim vytriedit, ze co necham a co pojde prec, lebo prveho mame chlapca a teraz to ma byt dievca, takze vsetko nevyuzijem. A uz asi nic take nam netreba co sa tyka takych tych drahsich veci 🙂

jana137
7. júl 2016

@zuzka71291 tiez mi naposledy keď som si volala na výsledky oznámila sestrička že som chudokrvna.. brala som už predtým železo každý tretí deň..teraz ho mám brať každý deň..

majush
7. júl 2016

@chrumka aha, tak ja to mam podstatne jednoduchsie, lebo zase to bude dievca, takze oblecenia mam po starsej a aj po sestrinej malej, myslim, ze pri tych druhych detoch je trosku miernejsi v nakupoch, lebo uz ma skusenost, co je prakticke a co sa vynosi, resp. Ze netreba toho tak vela, ze z toho drobci rychlo vyrastu 😉

evkano
7. júl 2016

@jana137
@majush
@zuzka71291 tiež sa pridávam do klubu, od pondelka mám predpísané železo, ešte pred jeho užívaním som som mala problém s trávením a čo to bude teraz neviem.. nemáte nejaké overené rady na lepšie vyprázdňovanie?

jana137
7. júl 2016

@evkano mne celkom pomáhajú prechádzky so psom a samozrejme nezabudni veľa piť.. s týmto mám asi najväčší problém, ale snažím sa vypiť aspoň 2litre vody denne..

lienka182
7. júl 2016

@evkano ahoj 🙂 mne pomáha jablko, veľa pijem a snažím sa každé ráno zjesť jogurt, do ktorého si dávam jablčnú vlákninu 🙂

evkano
7. júl 2016

@lienka182
@jana137 takmer všetko robím a nezaberá ;) a tu jablčnú vlákninu kde zoženiem?

lienka182
7. júl 2016

@evkano v hociakom bioobchode by mali mat 😉 alebo na nete určite nájdeš 🙂 no u mňa tiež raz je to lepšie a raz horšie 😀 a ešte sušené slivky by mali pomáhať, ale mne straaašne nechutia 😖 tak si dávam aspoň ringloty...

pehavcek
7. júl 2016

@evkano aj ja som v klube anemickych od začiatku tehu. Ja veľa pijem a jem veľa polievok.nemam problém so stolicou.ako náhle nemám pár dní polievku je problém na svete. Inac mne ešte ponahaju sušené slivky alebo marhule, alebo kompót slivkový a ovsené vločky s mliekom.

angels23
7. júl 2016

@lenkaoravcova kam ides rodit?