Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@janka_mu ahoj aj moja maternica "cvici" aj cez magnezko a vraj je to normalne predporodne cvicenie, ak sa nemeni krcok - nemakne, neotvara sa.. Tiez mam z toho vselijake pocity.. Nepamatam, ci mi takto intenzivne tvrdlo brusko aj pri prvom tehu. Vykladajme castejsie nohy a nejako to do toho oktobra dame;) pekne dni
@janka_mu este nieco Jani.. Volaju sa Braxton Hicksove kontrakcie a nemalo by ich byt viac ako 20 denne.. by však měly být až do téměř samého konce těhotenství nepravidelné, ne moc časté a co je nejdůležitější, neměly by být bolestivé.
Tak vela stastia ;)
Taaak aj mne dost tvrdne brucho napriek 4 magnezkam denne. Krcok je OK, snazim sa setrit, ale dve hodinuapol vychadzky/ nakup denne musim nejako zvladnut so synom. Dnes som bola na kontrole kvoli vytoku a pichavej bolesti odspodu, uz som myslela, ze zo mna to dieta vyjde von. Ale teda ze vsetko je Ok. Tie vytoky netreba podcenovat, mozu sposobit skracovanie krcka.
Ahojte!ma uz niekto skusenosti s pasom ktory pomaha,aby sa brusko stiahlo naspat po porode?ani neviem ako sa vola,a kde mam hladat.alebo su take nohavicky.kto ake pouzival?chcem nieco kupit,ale ktore su dobre?
Ahojte je tu niekto 2.10 😉 Z Ba?
@angels23 ja mám 4.10 ba 🙂
@krekacsmarika treba dojcit a pas budes mat stihlejsi ako pred porodom. Neni som ziadna mamilacka, ale ten oxytocin, co sa vyplavuje pri kojeni tusim sposobuje zrychlene zavinovanie maternice, no a take intenzivne kojenie polroka aspon ta dostane aj na menej ako predporodnu vahu. +zdrava strava, ziadne cokolady a sladkosti
Baby, mate skusenost s chudokrvnostou v tehu? mozno sa to tu uz aj rozoberalo, ale vtedy som tomu nevenovala pozornost... dnes mi volala sestricka, ze som chudokrvna, ze musim brat lieky. dost som sa zlakla...
@zuzka71291 aj ja beriem lieky, je to celkom bezne v tehu, nemusis sa bat 🙂
Baby mozno od veci otazka, ale spytam sa. Tie co uz cakate druhe dieta hlavne poprosim o odpoved. Rozmyslam co mi este treba doplnit do vybavy a tak, a ma napadlo, ci mozem pouzit flasu na mlieko co mi ostala po prvom dietati (vekovy rozdiel 5 rokov). Vymenila by som len tie cumle na flasi. Je to PVC flasa, znacka LOVI , samozrejme, ze by som to cele vyvarila. Alebo je to somarina a radsej kupit novu flasu? 🙂 Ide sice len o par €, ale tak ci to mam rovno vyhodit alebo nechat a vyuzit 😀
@babucika a odkedy ich beries, prosim ta .. ja sa cudujem, ze len teraz mi ich dala dr...
@chrumka ahoj, u nas bude rozdiel tiez 5 rokov, a hoci som flasky velmi nepouzila, zatial som ich ani nevyhodila. cumel vymenim,ale flasu necham pre istotu zatial,neplanujem dokrmovat iba kojit. Ale napr. flasu kt. sme pouzivali neskor, na vodu/caj atd som uz vyhodila a kupim novu.
@zuzka71291 od poslednej poradne, cca od 21tyzdna, ked pozeral vysledky krvi. prvy tyzden mi kazal brat 2x denne, potom uz iba jednu. ale beriem kazdy druhy den cca, zabudam na to 😒
@babucika to su vlastne len vitaminy, nie? nebude to zelezo? lebo ja si idem len dnes okolo obeda pre recept.
@angels23 -ahoj - ja mam 3.10, Ba.
@zuzka71291 ahoj aj ja sim chudikrvna , zelezo beriem takmer od zaciatku tehotenstva. Ja mam anemiu aj mimo tehotenstva, teraz ti predpisu zelezo a budes ho denne brat, daj si trosku pozor co budes jest, pretoze pri uzivani zeleza byvaju problemy s vyprazdnovanim. Ale bat sa nemusis, chudikrvnych je velke mnozstvo zien, ak bude mat babatko prisun zeleza v podobe tabletiek, vsetko bude ok
@majush ja chcem dokupit este zo 2 plachty do postielky, a dokupili sme prebalovaci pult, lebo ten nam pri prvom netrebalo. No a novy kociar. Oblecenie este musim vytriedit, ze co necham a co pojde prec, lebo prveho mame chlapca a teraz to ma byt dievca, takze vsetko nevyuzijem. A uz asi nic take nam netreba co sa tyka takych tych drahsich veci 🙂
@zuzka71291 tiez mi naposledy keď som si volala na výsledky oznámila sestrička že som chudokrvna.. brala som už predtým železo každý tretí deň..teraz ho mám brať každý deň..
@chrumka aha, tak ja to mam podstatne jednoduchsie, lebo zase to bude dievca, takze oblecenia mam po starsej a aj po sestrinej malej, myslim, ze pri tych druhych detoch je trosku miernejsi v nakupoch, lebo uz ma skusenost, co je prakticke a co sa vynosi, resp. Ze netreba toho tak vela, ze z toho drobci rychlo vyrastu 😉
@jana137
@majush
@zuzka71291 tiež sa pridávam do klubu, od pondelka mám predpísané železo, ešte pred jeho užívaním som som mala problém s trávením a čo to bude teraz neviem.. nemáte nejaké overené rady na lepšie vyprázdňovanie?
@lenkaoravcova kam ides rodit?

@weru3ka
@pehavcek
@janifer aj ja som rodila v Tn. Od polnoci ked mi odtiekla voda som bola na "vzdycharni" , muzovi som mala volat az o 6tej rano ked ma presunuli na porodnu salu. Tam bol cely cas so mnou az.do 12 tej ked ma.presunuli na novorodenecke aj s dcerou. Mala sa narodila o 10tej