Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
Baby na fb je obchod detske postielky a prislusenstva,teraz maju mimoriadnu akciu na sety do postielky.ja som uz objednala vankusik,paplonik,obliecky,mantinel,zavinovacka za 35 eur.pozrite sa koho to zaujima
@luciferkax moja kolegyna mala obidve deti KP, a rodila 2x prirodzene.a pritom ako prvorodicka cakala chlapca.v TN preferuju prirodzene porody
@tanikbb
@seki11 mna sa nikto nepytal co chcem, proste ze mam sirsiu panvu, dieta akurat, ze to porodim. aj som porodila, len tie bolesti ...zacali uz 3 dni pred porodom, boli hrozne...potom mi hovorili ze som mala tazky porod, ale nemala som s cim porovnat. manzel hovoril, ze ten vychadzajuci zadocek bol ako keby som rodila kura zadkom 😀
@krekacsmarika môžem poprosiť link 🙂
@krekacsmarika Ďakujem popozerám 😉
@tina1512 ja presne to iste niekedy mam pocit ze kope dole potom po bokoch hore citim pohyby a som zmatena ze ako vlastne je otoceny 🙂
@lenkaoravcova aj ja tak citim kopanceky, pohyby..hore dole, na pravom boku 😉
Aj ja tak citim kopanceky.a doky mi vravel ze pri pupku citim nozicky a dole hlavicku.ked sa odrazi nozkami a dole narazi hlavkou 😉
My sme uz dole hlavickou, tak dufam, ze tak aj ostane. Len to nepodarene tvrdnuce brusko ma stve... :( krcok zatial stale ok... Povedali mi, ze aspon do 34tt nech krcok je ako ma... tak oddychujem doma...dufam, ze vsetko bude oki
podla mna rodit chlapca ked je KP prirodzene je velky risk, ktory sa nemusi ukazat hned ale az neskor. kamoskin maly bol priduseny, samozrejme v kochu sa dala prehovorit a na druhy den dieta viezli na kramare. do teraz chalan zaostava vo vyvine ale jasneeeee, ze to nie je tym. nuz, kazdy ma na vyber len sa treba pytat a citat odborne veci, poradit sa s inym lekarom, skratka spytat sa na iny nazor. ale ked sa zena citi....ja nemozem ani 4kg dieta, ja mam uzku panvu takze u mna to bude jasne ako pojde. ja som zastanca prirodzenych porodov aj moj prvy bol prirodzeny aj ked teda otrasny (chripka, horucka 39, kasel, nespala som 2noci, potom odpadavanie, transfuzia atd). urcite chcem malu rodit prirodzene to je priorita.
@tina1512 jej tak to máš ako na dlani 🙂 my mame známych na sídlisku juh. Tohtoročná bola pre nás skôr lightova, aby babenko nestrasili vibrácie. No a ta poloha - môj muž stále mudruje že tu ma chrbátik, teraz ma kope, toto bola rucka a tak 🙂 🙂 ja nemám ani sajnu, len niekedy vidieť ráno take pukliky ako sa vytŕča 🙂
@luciferkax To dúfam 🙂
@janka_mu kým je krcok v poriadku tak sa podľa mňa nemáš čoho báť. Niekomu tvrdne brusko viac,niekomu menej
tak glukozovy test mame za sebou, nastastie to bola taka sirupova voda s citronom, tak sme to prezili 🙂 spoznala som tam tri dalsie oktobrovky, tak dufam, ze aspon jednu vymakneme ked sa pojdeme narodit 🙂 Uz ste sa hlasili do porodnic, kam chcete ist rodit?
@lukamka este skoro nie? vsak 6 tyzdnov pred porodom zacnes iba navstevovat poradnu tam kde chce rodit to je cele, hlasit sa nemusis, ja chodim ku doktorovi ktory ma bude aj rodit v ruzinove takze to neriesim
dievcata pozerame s manzelom postielky, vanku a paploncek a obliecky a uz nam z toho harasi. Aky rozmer paplonika je lepsi 120x90 alebo 135x100? Je ten vacsi vhodny do klasickej postielky? nenapadlo by ma ze nakupit vybavu bude take umenie 😀
@seki11 nedali ti piť počas pôrodu?? a to je čo za blbosť? ja som v pohode mohla piť vodu, respj. nik sa nad tým nepozastavoval, čo pijem....
Ahojte baby,mate niektora bolestivé pohyby...???u mna neviem čo sa deje dnes ale až som sa párkrát zľakla..až mam úplne tvrdé brucho v kŕči
@pehavcek. 120x90 alebo 135x100 je veeeelmi velke do malej postielky, ktora ma rozmer cca 60x120. to ti staci male nieco. predavaju aj perinky do detskych postielok. ja som taka kupovala ked mal maly cca 1.5roka. ked sa narodil bol v zavinovacke cca 2 mesiace a ak bolo treba prikryty dekou. potom som ho davala do spacich vakov, z toho sa nevykope a spi ako vo vaticke. potom som kupila ked uz bol vacsi. Teraz uz spi vo velkej posteli a ma perinu ako my.
mne pri porode vodu nechceli davat, to na antolskej maju taky blby zvyk. doktor mi ale daval navlhcenu "vatu" a z tej som akoze cucala. to je taka blbost inak,ze vodu nedavaju. aj ked teda argumentuju, ze ak by nas museli uspat tak sa moze stat, ze ta voda sa vrati ak by sme zvracali a moze sa zena az zadusit..... no maju point ale teda bez vody 6 hodin ako ja v bolestiach (bez epi, nestihla som poucenie v nemocke) tak si to predstavte.

@seki11 neboj, ak sa neotočí,t ak chlapčeka si nik netrúfne odrodiť koncom panvovým... :D :D