Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
@lenkaoravcova ja idem v utorok. Aky velky (kolko vazi) je ten tvoj chlapcek?
@lovely_choice 1550 gramov
@cammeronka no ja som sa tam opat nevedela objednat strasne dlhe cakacie doby bola som u Drobneho
Tak ja uz som zabalila tasku do porodnice " keby cosi", ideme teraz malovat byt a budeme 2 tyzdne u babky, potom sa mi uz velmi nebude chciet zhanat. Zakladna vybava: nocna kosela na dojcenie 2ks, poporodne vlozky, poporodne nohavicky, jednorazove podlozky do postele aspon 3ks, uterak, aj viac -1na ruky a tvar, 1 tam dole..., slapky do sprchy a toaletak.
@vik_i neviem ako to majú s poisťovňami... ale ako píšem môj lekár mi spravil iba raz aj to vlastne na začiatku, nech potvrdí tehu 😀 škoda no lebo zatiaľ som maličkú videla iba 2krát... aj to som si za tie ultrazvuky musela platiť 😒 teraz je to na tebe... 🙂 vraj tam robia aj nejaké vyšetrenia 🙂 ja ani neviem koľko naša maličká váži čiže ja určite idem aj keď tam zas nechám asi 40 eur 😒
Babule,nemate niektora problem s krcovymi zilami na rodidlach???
ahojte 🙂 Ako ste na tom s kočíkom? Máte už vybraný? Ja som z toho zúfala. Dajte nejaké dobré rady🙂
Tak ja som urcite velmi stastna,lebo moj dr stale robi ultrazvuky.ked idem na poradnu,to je automaticky,a vzdy prepne na 3d,4d.fotky mi dava na kluc.platit za to nemusim,platim len niekedy,za krv ,cukrovku atd.
@krekacsmarika tak to máš super dr😊ja som tiež dostala foto na každej poradni až na túto poslednú v 27.týždni
Dostali sme kúpacie vedierko, mali ste to niektorá? Vyzerá to zaujímavo, pozerám k tomu videá na YouTube. Ale asi j tak bude treba aj vaničku nie?
dievčatá a aké máte skúsenosti s košom na plienky? Oplatí sa? Nie je to zbytočnosť? Ozaj necítiť zápach?
@lienka182 tento mame my: http://prebalovacie-pulty-a-podlozky.heureka.sk...
do malej panelakovej spalne sa to voslo. Ale skor sme to vyuzivali ako prebalovaci pult, aj to asi len dokym sa nezacal pregulovat v cca polroku? Lebo potom to bolo riziko. Niektore deti sa aj nozickami zvyknu nadhadzovat a odrazat, my sme to mali oprete o stenu, takze aj tak nemal kam spadnut ale nemoze clovek od toho odbehnut.
No a normalna vanicka je asi fakt lepsia, cena do 10€ tipujem a je vystarano. Mali sme najskor taku mensiu a potom vacsiu. A ukazka tej tvarovanej vanicky: dieta bolo treba aj tak drzat a vo viac zvislej polohe
Moj nazor mam odakusane vo vedirku som maleho nevedela ako drzat musela som dvoma rukami cize namala som cim ho trosku oplachovat dalej tvarovacia vanicka tiez taka blbost mama mi isla kupat kedze som sa eate bala a byvali sme u-nasich a ta tiez nadavala ze moderne veci ale aj tak maleho musela vseliako drzat bo sa smykal dolu a lebo bol-moc vysoko a taky viac prehnuty ako pise @janifer no takze som-zobrala normalnu vanicku od segry a to bola uz paradicka babatko si drzkas na ruke bezpecne a druhou si umyvas a este co sa mi najviac pacilo kamoska mi poziciala podlozku do vanicky taku ako spongia taku vytvarovanu no bola paradicka babatko som nato polozila hrialo ho aj zospodu a mala obe ruky volne teda nepohlo sa ztoho lebo sa dotoho tak ponorilo ale ona zato dala tusim 50eur neviem mozno je to teraz lacnejsie tak tolko moj nazor .
Ja si tiež zaobstaram aj klasickú vaničku, vedierko skúsim tiež keď sme ho uz dostali, aspoň potom podám Info 🙂 a ten kos na plienky počujem prvý krát. Je to nejak lepšie izolovane?
@lienka182 co sa tyka kosa na plienky moj nazor je ze zbytocne. Pokial budes kojit prvych 6m tak kakacky nesmrdia. A teda aj keby asi by ma piclo mat v izbe niekde stare plienky aj ked zabalene v plastovych sackovh. Uz len ten pocit. Vzdy je lepsie odhodit tych par plienok ako minut prachy na kravinu.
@lienka182 my sme kos nepouzivali, pouzite plienky som davala do sacku na balko, a potom rovno vyhadzovala do kontajnera. s babom aj tak chodis von kazdy den. teraz to budem rovno vyhadzovat do kuky,kedze uz byvame na doma. ten kos moze byt prakticky,ked nemas balkon, alebo nechodis von z bytu kazdy den.do toho kosa potrebujes kupovat aj sacky,tak tu plienku mozes rovno do igelitu balit a hadzat do smetneho kosa.
@tina1512 @lienka182 my mame 2 kose:kuchynsky a kupelnovy. Uplne normalne kose. Do kupelnoveho sa davaju vlozky, plienky. A kym bola macka v byte, aj macacince. Ked bude babo kakat tuhsie po zavedeni prikrmov, budes rovno splachovat do wc. V tej penovej podlozke sme aj my kupali asi mesiac, nevyhoda ze to dost dlho schne, nas to stalo malinko tusim max 5-10€, ale maly si zvykol kakat vo vani jednu dobu tak som sa jedovala, ze to znecistil, som to vysmerila. Ale urcite ta pena pomoze, je to fajn vec. Este sme mali lehatko do vanicky ale to je tiez somarina, robia to tusim na cinske deti, ked ma dieta 60cm je mu to male a celkove take nestabilne, stalo okolo 5€ ale ani raz sme to nepouzili.
@tina1512
My máme väčšiu vanicku netvarovanu a pouzivali sme dlho
Prvé mesiace som kupala na takej spongii veľkej, to je super podlozka 🙂 po pár mesiacoch sa mi zdala špinavá tak som kúpila druhú,
Stojí to pár eur 🙂
Kôš na plienky nekupujem
Jednak budem mať prevažne látkove a tých pár jednorazoviek hodím do koša obyčajného.
No to ste ma potesili-ona ta kamaratka to kupovala v takom obchode kde su len fajnove veci aj oblecenie take drahe preto som-myslela ze sa to neda asi ani nikde kupit a doteraz som-to ani nevidela nikde v obchode pojdem pokukat a je pravda ze-dlho schlo mne to-manzel vzdy po-kupani tak vyzmykal ze som to dala za radiator a bol pokoj ale ako Je natom nieco-pravdy ze to treba vymienat predsa je to spongia a ked sa babo aj vycika a tak ale dobre vesiet ze to-nieje take drahe 😄

@vik_i ja som chcela ist k holanovi v ba, ako aj v 20tt