Októbrovky 2016
Tak baby pridajte sa 🙂
pridavam sa ku vsetkym, ktore pali zaha :D :D nemam odsledovane po akom jedle, mam pocit, ze po akomkolvek... ale ozve sa vzdy, ked sa viac zohybam, asi zatlacim na zaludok a vytlacam stavu hore 🙂 fatra mi na chvilu ulavi, no o chvilu ma pali zas...nechce sa mi robit pokusy, tak ju priebezne popijam a da sa to zniest 🙂
@vik_i pri prvej dcére som to neriešila vôbec, je to strašne indivindi. Následne v pôrodnici veľké problémy s kojením, prisala sa, hned bradavky krvavé, krvavé som jej dávať nemala, tak som si požičala odsávačku z nemocnice a odsávala, následne kúpila a ešte som ju aj využila,mala som mlieka dosť, ale vraj najlepšia odsávačka je dieťa....
@vik_i ako vjejka hovori, najlepsia odsavacka je dieta. ale....ja som mala tolko mlieka, ze som striekala kade som chodila ked som nemala podprdu. Ja nedam dopustit na Medelu. je drahsia ale ked sme s kamoskou porovnavali a teda ona aj kupila inu cenovo podobnu tak ta bola hlucna a neprakticka. Medela je mercedes medzi odsavackami. ja mam velke didi a aj bradavky a maju aj nadstavce ze mensie a vacsie. ja som sla do elektrickej lebo asi by som si pluzgiere na rukach narobila keby som mala stale stlacat pumpu hihih. a nedam dopustit ze to vlastne robi samo, aj som prispala niekedy ked som odsavala. a mozem kludne lezat pri muzovi a nebudi nikoho.
@vik_i urcite ano trbe atu na vysavac ta je jednoznacne naj
@lenkaoravcova vieš poradit aj značku, ja ich už druhý deň pozerám na nete a je ich neskutočné množstvo...tak už panikárim, aby som vybrala čo najlepšie...
@vik_i ako ti pisala Lenka, najlepsia je na vysavac. Vysla nas tiez okolo 10 €.
@lovely_choice ja som mala pri chalanoch konkretne tuto
https://www.google.ie/search?q=odsavacka+hlieno...
uvidim opytam sa v lekarni stala myslim 14 eur urcite nebudem kupovat zbytocne drahu ked viem ze bola ok
@lenkaoravcova super taku istu sme kupili 🙂
@lovely_choice
@lenkaoravcova super dievčatá, ďakujem za pomoc😊budem takuto zháňať
@lenkaoravcova my sme mali NOŠTEK
@vik_i ja som mala syna 5 dni v inkubatore, takze ziadne prikladanie, kokankovanie ani nic... vdaka bohu za vynalez odsavacky, muz doniesol na druhy den do porodnice novu vysterilizovanu. Na tie nemocnicne sa neda spoliehat, to je humus. Ja mam mensie prsia aj bradavky, vyhovovala mi Avent elektricka, vdaka nej som nastartovala tvorbu mlieka. Tiez by ma nebavilo rucne pumpovat o druhej tretej v noci 20 minut kazde prso...
aj som ju pozicala kamoske co mala rucnu Avent, ked mala zapal prsnika a deti nechceli to mlieko, ona s obycajnou nic nevedela vtedy vytiahnut. Tiez si ju velmi chvalila, ze dobuducna jedine elektricku.
Ad odsavacka na nos: v lekarni maju take, ze vlozis jeden koniec do svojich ust, potom nadobka na sople a druhy koniec do nosa. Urcite lepsie ako vysavac. Syn sa vysavaca bal (1), okrem toho nebudem v noci o druhej zapinat vysavac a buntosit susedov (2). Stoji to do 3-4€, kupujeme nove po kazdej viroze.
Pekny den,zienky. My sme dnes kupili kocik. A nakoniec znacku o akej som ani nechyrovala,ked som nieco pozerala. Kupili sme petite&mars go....mate s takymto kocikom niektora skusenosti? Neviem najst ani recenzie na nete velmi...
@zuzka71291 vyzera dost podobne ako camarelo. Ja mam podobny kocik, lahko sa ovlada. Myslum ze to bude nieco podobne, len inyvyrobca.
Ahojte baby, neviem ci aj niektoré z vás majú nízky tlak a vyšší pulz. Hlavne keď sa najem. Je to normálne? Dnes som mala 95 /55 TK a pulz 107.... Inak pred tehu tak 68 -70.... Je to veľmi nepríjemné, lebo mi ide srdce z hrude niekedy vyskočiť.
Odsavacku na nos urcite z lekarne a na vysavac. My sme aj v noci vysavali. Vsak to je par sekund a nikto sa nebudi. Nepoznam lepsi vynalez. A ide jesen tak lepsie mat doma a nevyuzit ako nemat a o polnoci utekat do lekarne.
Aaaaa uz ani neviem ci som pisala ale vcera poradna a mala uz jlavickou dole a 1,3kg. Ja som len 30tt tak dr ze uplne ok.
@seki11 ja mam posledne 100/65 a pulz 100 a ked som sa pytala internistu, ci je to normalne mat tak vysoky tep v klude, tak on, ze teraz (v tehu) sa srdce namaha a ze sa scitava (priemeruje) s babom
@tanikbb super, my sme mali tiez v 30 tt hlavicku dole a vahu 1340 g - tesila som sa, ze mozno teraz (pri druhom porode) nebude babo take velke.
Co viem, tak vacsina mamiciek teraz caka vacsie babatka (v 30 tt mali nad 1,5 kg).
A paradoxne, ked ja som mala velke babo (4400 g pri narodeni v riadnom termine), inym mamickam sa rodili mensie deticky.
Ďakujem vám pekne baby, som kludnejsia 🙂 Po hodinke oddychu 110/58 a 80 pulzov.... Asi musím už viac oddychovať a nie stále niečo robiť 🙂.
Hlavičku dole vám závidím.... Malý nie a nie sa otočiť, stále sme ritkou..
@sarina5 plienky z Lidlu mi straaasne smrdeli. Pouzivali sme 1 balik a len na kakanie pre asi 3mes.babo. urcite budem pampers premium care kupovat. A obcas aj latkovu na doma. Nezaparuje sa v tych Pampers ritka tolko, nam sa aj z Tescovych zaparovala ( okolo 6mes. ked uz mal silnejsi moc a jedol aj ovocie). A pampersky maju tu super mriezku na riedku stolicu
No ja mam kamaratky, ktore na lidlovske plienky nedaju dopustit. Ono je to asi tak, ze budeme musiet otestovat co je pre nase babatka najlepsie. Niekto je spokojny s pamperskami, iny zase na ne nadava... budeme musiet poskusat co nam sadne

Baby na zahu su perfektne pukance 🙂 tie kyselinu pekne stiahnu 🙂 aj mlieko je fajn, no to zial pomoze iba na chvilu a potom moze vyvolat este vacsie palenie