icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

mizuzka
17. aug 2016

@vik_i kupis v lekarni, hociktora je dobra, stoja okolo 16 €... ja mam znacku arianna a nedam na nu dopustit. Aj 6 rocnemu synovi s nou odsavam hlieny. Je uzasna

mizuzka
17. aug 2016

Baby a k plienkam, pri prvom synovi som ich vyskusala vela. Ani pampers nie je ako pampers. Napr tie oranzove boli na nic. Pampers active baby (tie zelene) sa najviac osvedcili. Alebo este to biele balenie pampers pre malicke. A potom neskor soom sa dostala k babylove plienkamm z dm drogerie, su cenovo v pohode a.su veeelmi dobre tiez 🙂

vik_i
17. aug 2016

@mizuzka ďakujem za info😊

vik_i
17. aug 2016

Takže už mám po poradni v 31tt. Malá ma 1430g vraj je to úplne v pohode, len mi dr nepovedal či je dole hlavičkou. Najbližšiu poradňu mám 6.9 teda v 34tt. Vy ste na tom ako s váhou?

janifer
17. aug 2016

Nieco na citanie ku kave: ako rychlo rastie dieta. http://www.choredieta.sk/index.php/starostlivos...

patris11
17. aug 2016

@vik_i Ja mam po poradni 30tt,maly ma 1500g,je dole hlavickou a tiez sa vidime 6.9

jersey87
17. aug 2016

@vik_i ja som bola v poradni vcera. V 33tt ma 2000g, ostala som dost vyplasena. Hadam nebude mat 4 kg. Ale je presne taka velka aka ma byt.

jersey87
17. aug 2016

@vik_i pozri do knizky. Tam by to mal zapisat. Je to v stlpci nalieh., hned za stlpcom pohyby.

obituary712
17. aug 2016

@mizuzka ty máš deti tak staré ako ja....aj tebe ide syn teraz do školy?

ewitta123
17. aug 2016

ja som mala poradnu dnes 33tt, mala je hlavickou dole a vazi cca 1780g, robila mi aj prietoky a vsetko ok len mam placentu velmi blizko krcka 😖 uvidi sa ci sa este vytiahne vyssie

obituary712
17. aug 2016

baby do akého liehu je potrebné dať náušnice pred prepichnutím uší? stačí čistá vodka alebo to musí byť dáky lekársky lieh z lekárne?

vik_i
17. aug 2016

@patris11
@jersey87 no tak my na tom potom tiež nie sme nejako zle. 31.8 idem na ten posledný veľký 3D do Košíc, tak hadam nám tam povedia niečo viac o polohe a tak😊

tanikbb
17. aug 2016

Plienky som ja pouzivala huggies a je mi luto ze uz nie su na sk. Musim teda skusat ake nam budu sediet. Uvidime.

lovely_choice
17. aug 2016

mozno to niektorej z nas pomoze 🙂
http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/dych...

lovely_choice
17. aug 2016

... hlavne pre tie, ktore neabsolvuju predporodnu pripravu (takze aj pre mna)

seki11
18. aug 2016

@mizuzka Ďakujem za radu, idem skúšať 🙂

lovely_choice
18. aug 2016

och, prave som dostala vysledky z vyteru - streptokok agalactiae! Mate s nim skusenosti?
Co vam na to zabralo? Ako dlho trvala liecba?

jersey87
18. aug 2016

@lovely_choice to je ten, na ktory sa robi vyter v 36tt? Ak ano a nerobi ti ziadny problem, tak len pri porode ti nieco daju. Myslim, ze injekciu, aby sa dietatko nenakazilo. A ci sa lieci po porode, to neviem.

ewitta123
18. aug 2016

@lovely_choice tiez mi vysiel pozitivny, tesne pred porodom dostaneme myslim penicilin alebo co aby sa dieta nenakazilo prechodom cez por. cesty, potom neviem ako sa riesi

lovely_choice
18. aug 2016

@jersey87 @ewitta123 mne robil dr. vyter v 32 tt a minuly tyzden mal dovolenku, tak az teraz v 34 tt mam vysledok. Predpisal mi Macmiror a o tyzden mam prist na kontrolu. A to som bola k nemu objednana az na 36 tt a vtedy som uz chcela zacat cvicit s Epinom. Tak dufam, ze sa to za ten tyzden vylieci. Fakt sa to pred porodom tlmi injekciou? Lebo uz mam obavy, ci aj to nezavazi pri rozhodovani medzi sekciou a prirodzenym porodom (tak som vedela, ze ked je infekcia, nemoze sa rodit prirodzene).

lovely_choice
18. aug 2016

@jersey87 @ewitta123 nastasie mi nesposobuje svrbenie ani palenie. Len ten vytok (bez zapachu, no zltkasty a vo vacsej miere), co mam, sa mi nejako nepozdaval a streptokoka potvrdili aj v labaku ☹

jersey87
18. aug 2016

@lovely_choice naozaj tazko povedat. Ale co som citala, tak ten macmiror brali baby, ked mali kvasinkovu infekciu. Mozno je i na streptokoka, fakt neviem. Ale na streptokoka ti len pocas porodu (niekedy na zaciatku) daju bud injekciu nejakych antibiotik alebo penicilinu, aby sa male nenakazilo. Nemoze teda byt, ze ti zistil i kvasinky a preto ten macmiror?

jersey87
18. aug 2016

@lovely_choice kvoli streptokokovi ti urcite nebudu nutit cisarsky. Ale kvasinky niekedy mozu sposobovat predcasne otvaranie krcka. A kedze si uz na konci, predpisal ti macmiror, aby sa to cim skor preliecilo. Preto mas prist aj skor na kontrolu, aby potom nahodou v 36tt nezistil, ze macmiror nezabral a musela by si brat nieco dalsie.

lindt
18. aug 2016

@lovely_choice ahoj, pri mojom prvom tehu mi tiez vysiel pozitivny a kedze som mala vytok, kt. nesvrbel, nezapachal, nic nebolelo, iba proste bol, tak som nic nedostala a bolo mi vysvetlene, ze ked budem rodit, tak mi do infuzie daju penicilin, aby sa malicka nenakazila, ked pojde porod. cestami... No, bolo to aj tak zbytocne, isla sekciou, ale to je iny pribeh 😉

janifer
18. aug 2016

@lovely_choice ja si davam kazde ranajky cerstvy cesnak a zda sa mi ze aj ten vytok sa zmiernuje. Len ten cesnak neucinkuje ihned ale tak na 3.den. Samozrejme ak mas Macmiror urcite by som ho vyuzivala. Ja som sa po nom este preliecovala probiotikami Maldion. Ja idem na vytery tiez v 36tt, doteraz mi ziadne nerobil, len mi rovno predpisal Macmiror. Ako pise Jersey, tak tie vytoky/kvasinky mozu sposobit skorsie otvaranie krcka. Ja sa zatial neotvaram klop klop. Minule tehu som uz od 32.tt mala kludovy rezim, za cely den vychadzka ku smetiakom vysypat smeti, trochu posediet na slnku na lavicke a vylozenie umyvacky a mala som dost. Ale to som hlavku citila uz fakt nizko a pichalo ma v krcku.

lovely_choice
18. aug 2016

@jersey87 @lindt @janifer pozitivny je len streptokok. Kvasinky nastastie nemam. Krcok mi kontroloval na poslednej poradni v 32 tt a mam ho zatvoreny.

jersey87
18. aug 2016

@lovely_choice pozerala som nejake stranky este, a ten macmiror predpisuju aj na streptokoka. Niekomu pomohol, niekomu nie. Za ten tyzden by si sa mala preliecit, kedze mas prist na kontrolu.

vik_i
18. aug 2016

@lovely_choice ja som ho dobrala pred týždňom. Nepociťovala som ani svrbenie ani pálenie len mi na poradni dal tie tabletky na silny zápal...to bolo všetko čo k tomu povedal...zobrala som polovičku balenia a bolo mi ok a je aj teraz 🙂