icon

Pezinčanky a okolie

lucia20
1. feb 2012

Mile mamicky, dufam, ze sa mi podari trosku zgrupnut vsetky mamicky z pezinka a okolia. Viem, ze tu uz existuje jedna tema, ale s viacerymi dievcatami sme sa zhodli, ze uz je zabehnuta a neda sa k nim pripojit, tak by som sa rada spoznala s ostatnymi maminami z PK. viem, ze nas je tu vela. Rada by som sa tu s vami porozpravala a vymenila rady. Predsalen lepsie sa bude debatovat,ked budeme vediet, ze sme tu z okolia a navzajom si dame dobre tipy a napady ako travit cas s detickami. Dufam, ze sem niekto nazrie a ze tu neostanem sama. 😖 tesim sa na vas. 🙂

lucia20
autor
1. feb 2012

@zuzik242 jeeeej, limbach. tod susedka. vitaj.

jankaa15
1. feb 2012

@lucia20 no niečo si tu už písala o tom 😒 Ale to ťa obdivujem a máš moju úctu. Ja by som si babatko tiež nedala zobrať aj keby bolo neviem čo !!! Presne aj sa tak hovorí : je jedno či chlapček alebo dievčatko podstatné je to zdravíčko.

Ja som už viac krát uvažovala nad tým či je lepšie mať dvoch naraz ako ja,alebo po sebe ako ty si mala dievčence 🙂 Asi to budem môcť porovnať až keď sa zadarí 😀 Ty si neni odtialto? Treba dať detičky povarovať babičke nech si aj maminka urobí na chvílku svoj program 😉 😎 Ja by som to asi nezvládla psychicky pri tých mojich zbojníkoch. Takže pekne raz babička ide s nimi von a potom dedooo 😀 A ja si na chvílku užívam to ticho 😵

lucia20
autor
1. feb 2012

@jankaa15 vies co, ja som nad tym tiez uvazovala. a osobne si myslim, ze dvojicky. je to narocnejsie na fyzicku, ale zase tie deti potrebuju zhruba to iste. kdezto ked mala lucka rok a katka novorodenec, potrebovali ine. potom uz lucka chcela inu zabavu a katka bola na to mala. z toho psychickeho vyvina si myslim, ze dve rovnako stare. ono ked mas po roku staras sa rovnako. rovnako prebalujes, krmis, mas dvojickovsky kocik, ale inak uspavas, inak sa venujes...

no mna uz fakt podla tatianky pozna snad kazdy. 😀 😀 😀 niektori videli reportaze, niektori clanky, niekto cital tu na MK moj clanok, ale myslim si, ze fakt neni co obdivovat. to ze mala dvojkilovy nador? je to netradicne, malo vyskytujuca chyba, ale myslim, ze zrovnatelna s inymi poskodeniami a tie maminy su proste len maminy, co si nedali vziat svoje stastie a mne sa to statie nestrojnasobilo tretou ale mam vsetko stastie sveta. 😉

lucia20
autor
1. feb 2012

@jankaa15 nie som priamo z pk, ale deti mi chodia do pk do skolky, tam chodime do obchodu, na vylety, proste vsetko. ale byvame nad limbachom v lese.

a babka.... no moja mamina pomaha vela, ale vzdy len s jednou. nie vsetky na raz. chodia k nej na striedacku, lebo vsetky uz nezvlada. a moja svokra? ta sa boji deti jak cert kriza. ☹ 😖

bocianka123
2. feb 2012

dobré ráno 🙂
@jankaa15 - my sme takmer susedky. my bývame v centre pri pekárni bageta -🙂

píšem vám , kým znova nevypadne elektrina. Ráno bola romantika - pri sviečkach 🙂

neviem, či sa sem dnes dostanem, máme nejaký program, tak vás všetky podzravujem a nech sa to tu pekne rozrastá.

Mňa tak napadlo,ked sa nás nazbiera viac , založiť aj súkromnú tému, čo vy na to?

Pekný deň.

danulienka35
2. feb 2012

pekny den i mi sa pridavame ,ahojte babulky 🙂

effkaa
2. feb 2012

dnes je ale riadna zima, chodievate aj kocikovat? Moj malicky ma len tri tyzdne, tak ja dnes nepojdem...

janulik38
2. feb 2012

@lucia20 Ahoj, ja som Slovensky Grob, takze blizko PK 🙂) tak sa k vam rada pridam 🙂

trampka
2. feb 2012

@lucia20 zdraví Pezinok - Muškát, Slnečné údolie je môj druhy domov🙂))

janulik38
2. feb 2012

Ahojte, viete mi prosim poradit pediatricku v PK, s ktorou mate dobre skusenosti? I ked mam trvaly pobyt v Ruzinove (byvam vsak v Sl. Grobe) uvazujem, ci ist do Ruzinova, alebo to riesit tu nablizku v PK. Dakujem 🙂

bocianka123
2. feb 2012

@janulik38
@danulienka35
@trampka
vitajte 😉 ešte som sem nachvíľu nakukla.

@janulik38 - výber pediatra závisí okrem jeho odporúčaní a skúseností z okolia aj od toho, ako si "mobilná", teda či máš možnosť sa dostať autom do PK alebo do BA, čo je pre teba bližšie. Ja som tiež zo začiatku zvažovala pediatra v BA, ale ked som si predstavila, že s dieťaťom v horúčke alebo s iným problémom cestovať takmer pol hodinu z PK do BA a ešte k tomu aj dopravné zápchy... tak som sa rozhodla pre PK, kde bývame.

janulik38
2. feb 2012

@bocianka123 Dakujem 🙂 a vies mi prosim poradit meno? a ako to funguje? citala som, ze este pred porodom by som mala ist k buducemu pediatrovi a spytat sa, ci ma vibec vezme? mobilna som, ale urcite je PJ blizsie, ak budu horucky a komplikacie ako BA, v tom s tebou plne suhlasim.

poppy1
2. feb 2012

@simmi80 jej a koho tam konkretne poznas?? mozno budem aj ja, parkrat som praxovala na zenskom 😀
@lucia20 krasne fotky! ja som byvala niekolko rokov v Limbachu- hore na machergute...

a taktiez vitam vsetky nove "pisatelky" 😀

simmi80
2. feb 2012

ja som mala z limbachu frajera 😀

maria30
2. feb 2012

@simmi80 áááno, choď robiť do Lidlu a keď bude najaká dobrá akcia, tak nás budeš informovať, aby sa nám to nevypredalo 😀

anaxamon
2. feb 2012

@janulik38 ahoj, v pezinku je s pediatrami dost problem, beru len ludi v svojom obvode. je dost pravdepodobne, ze tym ze mas trvaly pobyt v ba, v pk ta nikto nevezme, urcite nie dr. krizanova 😅

simmi80
2. feb 2012

@maria30 no vidis 🙂 paradny napad 🙂

kohutovci
2. feb 2012

Ahojte kocky.. rada sa pripojim.. len tej mojej bosorke sa este nechce na svet.. prenasame tyzden.. a vraj este tyzden mozme.. tak snad sa nam umudri a vypyta sa aj sama 😉

maria30
2. feb 2012

@lucia20 je neskutočné, čo niektorí vedia povedať a čoho by vôbec boli schopní.. si úžasná mamina a silná osobnosť, keď aj napriek tomu, že si to vedela, ste si ju nechali..a že ste to celá rodinka vrátane Tatianky tak úžasne zvládli. ja osobne by som to riešila tak isto - nedokázala by som si dať dieťa zobrať, nech by malo akúkoľvek diagnózu... až pri takýchto situáciach a skúsenostiach si človek uvedomí, o čom ten život vôbec je a začne sa zaoberať naozaj dôležitými vecami a nie len malichernosťami... na piatok moc moc držím palce 😉

maria30
2. feb 2012

nooo konečne som vás dočítala... ako sa to tu krásne rozbehlo 😀

pondelnicka
2. feb 2012

@magimary Ďakujem, ak prestane tak strašne mrznúť, tak sa tam pôjdem pozrieť. 🙂

poppy1
2. feb 2012

@simmi80 nepoznam toho ex?? 😀

poppy1
2. feb 2012

@kohutovci uf, ja som myslela, ze max. tyzden nechavaju prenasat a potom vyvolavaju :-/ uz sa nevies dockat drobceka, co??

kucina1
2. feb 2012

Ahojte dievcata ja by som sa k vam tiez rada pridala, byvame v pezinku 5 rok v nasom byte na severe s dvoma detmi s rocnym vekovym rozdielom a je to uzasne a som happy a na pezinok nedam dopustit.

do skolky by som chcela dat maleho do tej, ktoru mam skoro pod oknom a ta je na svatoplukovej ale tento rok na zapis nepojde ale o rok ich skusim dat naraz spolu. deti su na seba zvyknute tak im je spolu fajn aj bez skolky.

co sa tyka lekarky tak mame orlicku a kedze k nej nechodim nastastie nikdy okrem povinnych prehliadok nemam na nu zle slovo, ale nepadla mi do oka tak som rada, ze tam vlastne nechodime.

ja som prenasala prveho skoro dva tyzdne a ani po vyvolavackach nechcel ist na svet tak som mala akutny cisarsky a mala bola planovanym cisarskym a pred porodom ju strasili slabe srdieckove ozvy, ale nic sa nepotvrdilo nastastie.

lucia20
autor
2. feb 2012

@effkaa ja teraz nechodim na prechadzky, tatianka uz je velka, spinka cez obed vzdy doma a staci mi teda ten nas nuteny pobyt, pocas chodenia do skolky, obchodu a podobne. to mi uuuuuuplne staci....
s takou malinkou by som isto nesla.

@janulik38 tak to je super, to je tiez blizucko....
@trampka ale neeee. slnečné??? a kde si sem chodila. 😉

@poppy1 ale, na machergutte. 😀 😀 😀 😀 nooo, to je ta zaujimavejsia cast libachu. 😀 😀 😀 😀

@kohutovci moje deti si tam tiez budovali novy domcek. prvu som prenasala 11 dni a druhu 12 dni, a verim, ze keby tatianka nemala naplanovanu sekciu, tak tiez prenasam, lebo mi dr. vravel, ze som ako zabetonovana. 2 tyzdne pred terminom. 😀 😀 😀

@maria30 ako keby si mi z duse vravela....

@kucina1 my mame tiez taky rozdiel, tiez na pezinok nedam dopustit, povodne sme obaja z ba a uz by sme nikdy nesli, my chodime k orlickej a je zlata. ale od nas kazdy dr dava ruky prec, lebo nevedia co s tatiankou, takze nas osetruju len kramare a onkologia. ale zase pri starsich babach je super.

ty kokso, tak toto bol aky den. fuha. normalne som ko. asi sa nalozim rychlo do vane a idem spat. rano ficime na onkologiu. ☹ och baby, prideme tam pred siedmou a zrarucene zase odideme o 14,00 ☹ ☹ ☹ ☹ to je tam na palicu. ale co uz. dufam, ze tatianka tie odbery a sono rozdycha, lebo poslednu dobu uz zacne hucat len co zbada lekarku. tak ja to na dnes vzdavam. drzkajte sa a hlavne mi tu nezapiste 20 stran, nech zajtra stiham docitat. 😀 😀 😀 😀

inak baby, toto sa naaaaaam dobre rozbehlo....

kucina1
2. feb 2012

@lucia20 my sme tiez obaja z bratislavy, ja z petrzky a muzik z ruzinova 🙂 a hned prvy byt v pezinku sme si kupili a dalsie stahovanie vidim len do rodinneho domu okolo rozalky ale na to asi nenaskrabeme nikdy peniaze a tatianke drzime palce k dobremu lieceniu 😉

my sme mali fajn den, som teraz tyzden u mojej mamy v rakusku tak som bola na prechadzke v -14 stupnoch trosku vymrznut a lucinka ma cerveny akoby spaleny nostek. zajtra ideme domov a velmi sa tesim na muzika, ktory bol teraz tiez na sluzobke takze sme nechali doma len nasho uz 7 rocneho zajaca zuzu v klietke v kuchyni 😀 drobci po dost vytazenom vecernom vreskote asi zaspali na nasej roztahovacej posteli v izbe a mozem mat konecne klud 😀

aninka30
2. feb 2012

hlasim sa 🙂 som z pk

lucia20
autor
2. feb 2012

@kucina1 ja som z dolnych honov, ked poznas a muz je z petrzky, pri inchebe. 😀 no my sme isli rovno sem, do lesa. a som povedala, ze mna odtialto vynesu uz len nohami napred. 😀 😀

vonku je veruze hnusne. my uz teraz mame -15°C, normalne uvazujem, ze dam na noc dnu psov a to hlasia, ze ma byt este vacsia zima. ☹

lucia20
autor
2. feb 2012

@aninka30 booooze, nas tu ale bude. tusim si zacnem k nickom robit poznamky, lebo sa stracam. 😀 😀 😀

len mi pride smiesne, ze ked sa niektore z nas chceli pridat do existujucej temy pezinok, tak nikoho nevzali k sebe. uplna ingnoracia a teraz uz tu niektore citaju a dokonca aj pisu. vtipne nie???

!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!baby, co poviete, ked budeme mat konecny stav pezincanok, nedame sa do sukromky???? !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

anaxamon
2. feb 2012

caute, ja som sa sem sice uz vyssie votrela ale tak aj oficialne🙂
tiez byvam nejaky ten piatok uz v pezinku, inak som z inakadial🙂

a zima? no poviem vam ze v pk je hnusnych uz aj -5 ked fuka do toho vietor, momentalne som ale na orave a tu je babule -25 poslednu noc!! ale ovela lepsie a znesitelnejsie nez tych -5 v pk 😒

@lucia20 ta druha tema sa vobec nehybe☹