Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
mayka, tak idee aj my 😀 boli sme tam aj s dominikom pred 4 rokmi, veľmi sympaticky doktor, ideme ale až na buduci tyždeň... mám sirénu na rukách, tak sa mi zle píše...
inak včera na nás bol pohľad, sme s dominikom tancovali, aďko v manduce, vypeckovaná VH1 a trsali sme 😀
a konečne som objednala gumy a dnes mi došiel mail, že sú vypredané 😠
tak odznovu...
ahojte, vidim ze viacere ste mali pokojnu noc... mne posledne dni Adamko zacal vystrajat o 6 rano, ked ja mame este hlboku noc... Pred tym zvykol buntosit pri prvom krmeni o 3.00 a to druhe o 6 bolo tak 20 minut aj s prebalenim... teraz je to presne naopak. Ide ma porazit, lebo o 3 v noci nemam problem vstat ale o 6 som ako mechom ovlalena. Dnes mu zaspavanie trvalo 1,5 hodiny, a ked uz konecne o 7.30 zalomil tak o 8 znova vreskot...
Inac som si vsimla ze reaguje na pocasie, ked prsi alebo snezi tak spinka cely den, ked je slnecno tak maximalne 10 minut. Dnes mame riadnu snehovu burku, tak dufam ze budem mat "cely den len pre seba", potrebujem upratovat 😉
Ajojky!tak drobcek spi a ja mam cas tu byt.uvidime dokedy.idem upravit par fotiek a dam sem.aj my sme spinkali super.najskor 6hodin a zobudili sme sa o pol 4.15 a a boli sme hore asi hodinku a potom dalsie styri hodinky spal.S kakanim uz problem neni.Tie LAKTOBACILKY BABY POMOHLI.
tinad no neviem ti poradit.ja som stym problem nemala.ja som na druhy den mala uz vetry a na dalsi som sa super vykakala bez bolesti.inak kolko priberaju vasi drobci.za 3 tyzdne nie je vela 900g????
ahojte,dlho som sa tu neukazala,hoci mam velmi dobrucke dieta 😉 vnoci prespiaj 5-6 hodin 😨 mam par otazok dufam ze ma neprehliadnete a niektora mi odpoviete....na poradni mi povedali ze nemusim vzdy dieta zobrat na ruky ked place ze ho mozem nechat aj plakat,ze oni placu aj bezdovodne,co si otom myslite?
alebo mi povedal ze mam dieta kazde dve hodiny budit a kojit a ze odsavat nemam uz ☹ a prikrmovat tiez nie len ked je naozaj nutne ale len 3x 30 ml...
mlieka mam dost ale maly pan je pohodlny tahat,obcas taha velmi dobre ale pocase asi tak po 7 hod.uz nema na to naladu a chce len flasu 😢
miska..to plakanie -kukni na stranu 11 pisala som o tom..ale ja neviem nechat maleho len tak plakat..nastastie nie je placlivy, odsavat uz neodsavan asi tyzden, sa mi prisposobila tvorba mliecka...ale do 3 tyzdna by so odsavala..je tam laktacna kriza, tak aby sa neznizila prilis tvorba mliecka..a nastastie neprikrmujem,,malemu staci
baby..pokial vam babo nekaka do kazdej plinky..tak ako casto prebalujete...niekedy mi totiz drobec tak zaspi na prsniku, ze hoo nechcem budit a ked ho neprebalim vzdy po 3 hodkach tak snad neva 😅 ..nemame zatial zapareniny 😅
miska:ja tiez necham sem tam maleho trosku poplakat,to je take mrncanie a on sam prestane..budit na papanie ho nebudem.ved ked bude hladny da vediet..co sa tyka kakania.ked kojite tak babo nemusi kakat kazdy den.tak nemusi mat strach.co sa tyka prebalovania.minimalne styri hodiny.podla toho ako maly cikal.niekedy po troch hodinach je ta plienka taka zlta uz.inak vsimla som si ze niekedy vadi aj malemu
miska - ja tiez necham niekedy po napapani maleho trosku plakat - tak do tych 3 minut, on sa nejako uspokoji - pretoze na odgrgnutie ho mam na rukach - a zaspil,ani neviem ako... predtym mi to bolo luto, tak som isla vesat pradlo do druhej miestnosti a ked som o dve minutky prisla, maly spal ako zabity... aj v noci nevstanem hned, on to robieva aj zo spanku, tak chvilku pockam, co bude a ked to je viac ako tie 3 minutky, vezmem si ho.. alebo aj podla toho, kedy uz papal - podla placu rozoznam, ci to je od hladu, bolesti, alebo len zo sna, alebo len tak...
odsavanie - tiez si myslim, ze treba este pockat a maleho co najviac kojit - ale v noci by som ho nebudila... viem, ze to je najhorsie nechat dietatko plakat, ale skus mu flasku nedat, ak mas dost mliecka, on ked bude hladny potrapi sa troska! predsa len, mliecko od teba je hned dostupne, teple, vyzivne, tak preco si ho ucit na flasku, ked mas mliecka dost :D vsetci chlapi su lenivy a prejavuje sa to zrejme uz od narodenie 😀
strapco - ja tiez neprebalujem uplne vzdy a stale! ked papa napr. kazde 2--2,5 hodinky cez den, tak prebalim az za tie 4-5 hodin, v noci ho tiez nebudim kvoli prebalovaniu - a tiez niekedy prespi aj 5-6 hodin 😉
a strapco - ked je maly dobre vybuvany - t.j. po tych 5-6 hodinach ho aj na 10-15 minut necham len tak rozbaleneho, cvicim s nim nozickami a nech sa prevetra, po takom dlhom "pobyte" v plnej pamperske 🙂
podla mna trosku poplakat nevadi, to je na vas... ale taky kolikovy 3-hodinovy krcovity plac bez prestania, z toho moze dostat pruh... Mne raz tak plakal, aj ked som kolisala jedna radost... na druhy den som utekala kupit kvapky, odvtedy je dobre. Ja maleho nenechavam plakat, lebo on nezvykne plakat bez dovodne, iba od hladu alebo od bolesti bruska. Inac sa zahra aj sam v postielke, nevynucuje si pozornost 🙂
prebalujem pri papani, takze kazde 3-4 hodiny. teraz si mlady pan zmyslel, ze sa dokaka vzdy do cistej plienky, hned ako ju zapnem. A to bez akychkolvek varovnych priznakov 😀 takze prebalujem na 2x 😀
bodzlomu ako hovoris aj nas si mrnka so spanku.tiez stavam az ked zacne moc plakat.
zuzu no nasmu sa tiez paci sem tam kakat do cistej plienky
zuzu: a aké kvapky na bruško si kúpila?
no ja kby som mala behať stále ke)d zaplače tak nič nerobím len behám slečna si totiž teraz zmyslela že ma vyskúša kto má lepšiu trpezlivosť lebo najnovšie zaspí len na rukách tak na 10min a potom rev keď si dovolím ju položiť tak teraz bojujeme kto dlhšie vydrží no je pravdou že už mám toho akurát dosť ale nemôžem ustúpiť kedže tu nie je sama možno ak by nebolo staršej tak ináč pristupujem ale teraz sa hold nedá
dakujem baby za odpoved 😉
ja neviempreco neni spokojny smojim mlieckom ☹ uz so uvazovala ci neni menej syte,lebo po umelej vyzive spi ako zarezany...ked punpujem tak mam nejakych 20-30 ale bolo uz aj 50ml zobidvoch...myslite ze je to dost? kolko si vypunpujete vy? prikrmuje este niektora zvas? bodzlomu ty kojis cez den kazde dve hodky cez den, a budis ho?
v noci mi maly po kojeni hned zaspal, sla som ho prebalit...odbalila som a maly stale spal, zistila som, ze plienku som si nenachystala, tak som sa otocila po nu..v tu ranu rev jak hrom..som sa zlakla..kuknem na maleho..chuda..ocikal si tvar, tak sa zlakol, som ho na rukach cez 15 min utisovala, drahy vyliezol z postele a aj so psom na mna kukali, ze co robim malemu
miska..preco si myslis, ze nie je spokojny s Tvojim mlieckom?
moj sa cez den dozaduje sam papania kazde 2-2,5 hod..len niekedy cez obed potiahne 3 hodky, ale v noci aj 4 hod nechce papat..cize nakojim, prebalim, vacsinou do hodiny, niekedy aj za pol hodku spinkame..pospi 2,5-3 hodky a znovu hladny..cize nemala by som byt unavena..ale som..potrebovala by som potiahnut aspon raz za cas 6 hodin v kuse..ale to sa asi este nacakam
dnes mi nedal cez den velmi zdriemnut..bol hore kazdu hodinu...vzdy ked sa mi akurat podarilo zaspat tak sa zobudil..a ked je hore tak chce sa hrat s mamou..nestaci mu len tak pri mne lezat..ale uz zacina objavovat hracky...takze zachvilu dostane hrazdicku..zajtra idem do dracika tak pokukam, co maju
ahojte tak aj my sme uz doma a stihli sme to 30 hehe malinka ma 52cm 3250g no a jasne je to holka ako kvet Emilia 😵 ... len sme si polezali na gynekologii a potom po sekcii na sestonedeli tak sa ozyvam az teraz 😉
strapco-myslim si ze neni spokojny lebo npr.dnes doobeda som ho ma skoro stale nalepeneho naprsniku...tahal celkom pekne...ale naobed uz bol bol nervozny nvystrajal pri prsniku,nechcelo sa mu uz tahat,tak som dala flasku UM 50ml a spal ako zarezany spokojny,asi uz spohodlnel pri flaske ☹
kwatka, u nas maju ine kvapky nakoliku ako u vas... ale vcera som kupila infacol, konecne nieco co poznam od vas...baby, ako davkujete infacol? pred kazdym jedlom? lebo v navode je ze max 3x denne.
ahoj
tak my sme pribrali 1048g co je dost vela ,ale ze z materskeho mlieka je to ok 😵
zuzu
ja infacol davam pred kazdym kojenim,pokial nezabudnem 🙂 ,ale on zacne zaberat az tak 1-2tyzdne od zacatia uzivania 🙂
mne sa pre zmenu vzdy komplet pokaka po kupani 😀
slovakia, dik. to si ma teda nepotesila 😠 😝
teda, tuším všetky spinkáte... hmmm my sme spali, teraz si takú hodinku dve požúrujeme 😀
tak fakt všetci spíte? tak dobrú noc, ideme teda pozerať telku 😀
my sme nespali cely den, a ked, tak maximalne 10 minut... Az som sa nastvala a zalahla som spolu s nim, Adamko na mojhom brusku, a tak sme si na hodinku zdriemli 😀
Tilly, ty uz dufam spinkas....
My este nespime. 😒 Najprv hodinu jedol, potom som ho takmer hodinu uspavala az ma to nastvalo a nechala som ho tam, uz sa ukludnil.
Nuz, ja si myslim, ze dieta bezdovodne plakat nebude, bud ho boli brusko alebo je hladne alebo potrebuje pozornost, pomaznat, citi sa same, malo privela podnetov a tak... preto nerada nechavam drobca plakat. Nastastie on je tiez taky, ze ked je vsetko vporiadku, neplace vela. Take to mrnkanie, to hej, to ho necham, ale vyplakavat nie. Ak sa obcas stane, ze ho necham plakat (lebo napr akurat prebalujem Misula alebo nieco podobne), prejde to do takeho az hysterickeho placu, straaasne krici, slzy mu tecu a potom tak stuhne, usta dokoran ako v placi, ale uz ani hlasok z neho nevyjde, len je cely cerveny, chudatko moje.
Teraz je uz tichucko, asi ho uspala odsavacka. Idem si lahnut. 🙂
deina, uplne s tebou suhlasim 😀
dobre ranko.
tu sa este spinka???
vlastne aj ja by som este mohla spinkat, lebo drobcek je este odvaleny, ale moje prvorodene som vychystavala do skolky a uz neviem zaspat...
no ale uz mi ide prasknut mliekaren, tak asi budem musiet zobudit. ved spi uz 5 hodin...
tak tu uz sa rozoberaju riadne starosti s detickami... my sme zatial bez nejakych tazkosti. sem tam nejake to bolenie bruska, ale pomasirujeme, poprdkame a je dobre... v noci spinka uz pekne, uz to konecne mame otocene. taha dva krat po 4-5 hodiniek s jednou natankovackou.
tilly, a co vy nemozete spavat, ci mlademu sa nechce???

tinad ...glycerinove cipky tusim ... mne pomohol veral ... cipky, ale to mi davali koli kostrci a krizom .... jeznoznacne nieco cipkovite to ti dobre pusti ... a poponahlaj lebo ked sa ti pohnu creva cez tu ranu ... jajajaaaaj