icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

tinka82
14. dec 2009

ahoj bleelka ja obcas odsavam, uz som aj mrazila mliecko. zavisi od toho ake mam plne prsia, niekedy odsajem cca 100ml za 10 min, inokedy 50ml. v chladnicke ho mozes nechat 24 hod a v mraznicke aj 2 mesiace, ja mam na to take kelimky od aventu.

tinka82
14. dec 2009

inac teraz ma napadlo, ze som este nerozmrazovala to mliecko, tak neviem aku teplotu by malo mat, tu by som zas aj ja potrebovala radu, vopred vdaka baby

tilly
autor
14. dec 2009

bleelka a nebola si moc suchá? ja som toto mala po kyrete... po cisárskom je to OK, takže to neviem, ale po kyrete ma to dosť bolelo, asi po troch mesiacoch sa to upravilo, dovtedy sme používali lubrikant, inak to nešlo, ale s tým to bolo OK...
my budeme mať po šestonedelí teraz v sobotu, staršieho odpracem k našim (už sa tam teší, pôjdu kúpiť stromček a budú ho ozdobovať), mladší by mohol spať a my si konečne užijeme 😀

janka1874
14. dec 2009

bleelka tiež moc neporadím lebo som po CR a tam je to iné a nevieš zavolať dr.?

cipuska_
14. dec 2009

Ahojte, tak mi sme sa práve vrátili z kardio. má tam nejakú malu dierku ale že to sa jej uzatvorí.
dnes osm už stihla aj zápočet aj skúšku.ale som k.o lebo malá toho moc nepospala.
ja tiež odsávam aj mrazím, napr aj dnes mm krmil z flašky ale sa mi zdá moc velká ta dierka tak budem musieť zohnať nejakú menšiu.

strapco ja zmenšujem fotky tak že si fotku dám otvoriť v skicári, potom dám obrázok hore na lište a tam dám že roztiahnut alebo skosiť na 80 % a potom je vždy tak okolo 500 kb.
ozja tiež som pridala nejaké footo som robila vianočnú pohladnicu ale ešte ju bude musieť pofotiť ked bude lepšie svetlo...

lanvin
14. dec 2009

Ahojte, neviete mi niekto poradiť, kde je na Antolskej rontgen na nožičky? Lekárka mi vypísala lístok, ale akosi neuviedla ani poschodie ani číslo ambulancie a už som ju nezastihla... 😅

mayka
14. dec 2009

ahojte babulky,

sttrapco, nasa o z mliecka nema tie vyrazky, lebo to ma po celej tvaricke aj na cele a vo vlaskoch. 😒 a ma ich take suche a drsne. Radsej ju ani nekremujem.
Akurat sme boli na poradni a lekarka povedala ze to moze bat reakcia na nejaku potravinu. Ale naco to netusim. Snazim sa davat si pozor. ☹ Dala nam fenistil kvapky tak uvidim ci to pomoze a ak nie vraj da nejaky kremik na to.

bleelka daj vediet co ti pove dokyna na tie vyrazky.

Inak aj my sme mali desnu noc po dlhsom case. 😖 Teraz sladko buvinka zlatko moje. Inak pribrali sme 1 kg a narastli o 6 cm. 🙂
A mam jej sledovat pupcek ,dbo ho mala vyduty. Ale to mala z toho nocneho placu lebo vcera bol maly pekny. Tak dufam ze s to upravi lebo inak nas posle na chirurgiu na kontrolu pre istotu.

sakura77
14. dec 2009

ahojte!
tak my dneska noc super,mala zalomila o 20.30 potom papala o jednej a tahala zas do 6-tej-najedla a spala do pol 9 este

nasa ma teraz par dni teiz nejake vyrazky na lickach,len zipar ale ma,neviem od coho,zeby z tej grcky tiez?
ozaj,slovakia,chcela som sa spytat,neviem ci si pisala ale asi hej,ln som prehliadla,aj ti robili nakoniec hamiltona?
mayka,nas kiko mal dlho pupcek vyduty,do roka sa to strati vo vacsine pripadov,nam to tiez vymizlo po par mesiacoch a to mal teda dost vela

no,idem poobcumovat fotky troska,co se ponahadzovali 🙂

mayka
14. dec 2009

sakura, ved dokyna povedala ze mam to sledovat a keby sa mi to nezdalo tak mam jej volat. Ale podla mna to ma pot tom nocnom vreskote . Nechcela spat. 😕

Sofia, ma tie vyrazky ako potnicky? lebo tieto su take suche a licka a bradu ma draplavu ako hrosiu kozu . 😒 Normalne ani nie su extra cervne - iba ked sa jeduje.

No citala som aj kojeneckom akne. Vraj sa telo cisti od hormonov tak sa to takto prejavuje. No ktovie z voho to ma. Uvidim ako zaberu fenistil kvapky.

no tusim sa mi budi. Idem sa venovat. 🙂

smileko
14. dec 2009

mayka, my sme mali tie vyrazky. Dostali sme fenistil, kupeme v repiku a mazeme Holtovym kremom, kt. nam dala p. doktorka. Po cca. 3-4 dnoch nam to preslo 😉

sakura77
14. dec 2009

no ona ich ma zopar na jednom a zopar na druhom licku,ale take jak ja v puberte,len malinke 😅 nema ich nejak moc zas

didiana333
14. dec 2009

Caute baby,my sme boli dnes na kontrolu na nožičky,všetko máme v poriadku.A kupila som Erikovi tie kvapky,o ktorych ste sem hodili ten článok včera:Sab simplex...som zvedava,ako to zaberie,lebo tiež sa už nevladzem pozerat,ako to dieta trpí...je to hrozné.A ešte k tomu starší syn jerguš dostal angínu,tak som ho musela odpratat k mojej mame...chudiatko moje...
Aj my sme mali také pupáčiky po tele,tak nám dokina kázala kupat v repíku alebo v kamilkach,velmi to pomáha,teraz už má plet ako modelka... 🙂

sakura77
14. dec 2009

didi,takze uz nemusite balit nasiroko?
tie kvapky veru skusim aj ja,lebo chudiatko moje,je to strasne ked to na nu pride,a neviem jej nijako pomoct...daju sa kupit na volno?

didiana333
14. dec 2009

Ano daju sa kupit navolno,stoja nejake tri evraše...a chcela som aj tie infant dophilus,ale tie boli jedenast evrašov,tolko som nemala pri sebe...som zvedava ako zaberu tie kvapky,dala som mu ich do mlieka odsateho a zatial spinka jak anjelik...ani krče nemá,no uvidím čo bude večer a v noci... 😉

didiana333
14. dec 2009

Inak,ja som maleho naširoko ani nebalila,je to vobec potrebne?

sakura77
14. dec 2009

ja tiez nebalim,v stredu ideme na to uzv..
je to potrebne ked to nema dobre,ale vy mate,takze netreba...ale tu je taky doktor ze aj ked je to ok,aj tak kaze balit do 3 mesiacov 😕 😕
inak my tu koliku mavame zasadne vecer od deviatej...a aj do polonoci niekedy s malymi pauzami 😖 ale nastastie nie kazdy den..vcera nebolo,takze dneska mozem cakat zas..klop klop -dufam ze nie

strapco13
14. dec 2009

janka..ja ho musim dat odgrgnut aj 3x za kojenie, lebo on pije pahltne a este sa pri tom mechri, takze sa nahlta vzduchu, ale s odgrgnutim nemame problem..jak stary ozraty chlap 😀 😀 ..ale po odgrgnuti sa tvari ze este je hladny a na prsniku zaspi 😠 😠 a ked ho dam s prsnika dole, tak sa zobudi a reve, ze je hladny

mayka..ja som niekde citala o seboroickej dermatitide..take suche vyrazky a olupuju sa aj vo vlasatej casti hlavy..treba to naolejovat tusim a vycesat..ale neviem, kde som to citala..a uz sa na tehu demenciu vyhovorit nemozem 😀 😀

baby..mne je vasich drobcekov s bolavymi bruskami tak luto ☹ ☹ ale zaroven sa tak tesim, ze moj tieto problemy nema...by som vam tak priala aby im to uz preslo..moj ked kaka tak zcervenie, zatlaci a bez kriku uz je vsetko v plienke..a to ze si veselo prdka ani neregistruje...a to Vineu a podobne hroznove napoje pijem bublinkove, len do jedla davam tonu rasce..takze u nas je to vesele 😀 😀

zuzu1980
14. dec 2009

Bleelka, este by si mohla skusit odsavat a dat flasku pred tym ako pojdes na skolenie, hlavne nech tvoj drahy jej da falsu...ako na skusku, ci to vobec spapa, lebo som tu citala na koniku, ze ked niektore mamicky iba kojili a potom boli v rovnakej situacii ako ty, tak babo flasu nechcelo a niekedy ju nechcelo od otca. A potom museli naklusat domov a rychlo nakojit !

Adamko kludne papa aj od tatina, takze ja si mozem obcas odskocit 🙂

Kocky, mam na vas otazocku... ked vam babo tuho spinka v case kupania, co robite? Zobudite? Alebo kaslete na to?

My sme vcera boli cely den vonku na nakupoch, maly vobec nespal, ale zalahol o 16.00 a potom po kazdom papani hned zaspal a takto az do 3.00 rano (to sa samozrejme zobudil vyspinkany a 2 hodiny sme vystrajali, ale s tym som ratala, ze celu noc spat nebude)
No ale ide o to ze som nevedela ci ho zobudit na kupanie...lebo to by bol hladny, najprv by musel papat, po papani som kupat nechcela... tak sme ho nechali spinkat.

strapco13
14. dec 2009

zuzu..my nekupeme kazdy den, ale kazdy2..a to ho budim tak pol hodinku az hodnku pre tym ako by mal papat

pridala som uskrny nasho drobca

zuzu1980
14. dec 2009

strapco, tvoj maly je cela mama 😀 😀 😀

sakura77
14. dec 2009

zuzu,ja kupavam kazdy den,ale tiez predvcerom mi odkvecla o pol 7-myslela som ze okolo deviatej az ju teda okupem-a ona spala az do druhej v noci,no tak bola bez kupania-ono nie je potrebne kupkat kazdy den,my to robime v ramci "rezimu",aj kika som tak mala nauceneho,okupkat,vypit mliecko a sups spat,tak aj teraz by som tak chcela...

zuzu1980
14. dec 2009

ved preto sa pytam, ja tiez kupem vramci rezimu, ale ked tak sladko spinkal, mi bolo luto ho zobudit, a potom uz bolo neskoro...

lubkaeck
14. dec 2009

ahojte 😉 malinky mi spi od pol druhej 😕 a to je v koci obleceny tak ako bol vonku a odfukuje - no proste spokojnost sama 😀 a to som dnes s nim bola v meste a pri vstupe do obchodu zacal hned plakat a akonahle som vysla na vzduch, ze sup, sup domov tak zaspal 😕

no didi uz mam ako Pamela - prave som si z jedneho odsala 125, teda islo by aj viac, ale nemam vacsiu flasu 😅

strapco - ty si sa pytala na tie kremy? ja mam od Bubchen wind und wetter creme a ten je taky fajny husty ako nivea, len krajsie mi vonal a je to presne taky babatkovy a natieram vzdy ked ideme vonka 😉

no my kupavame kazdy druhy den, chcela som zaviest kazdy den, avsak mm ma dnes 38,2 teplotu a tu sa poti vedla mna, tak ho nebudem otravovat 😅

lubkaeck
14. dec 2009

strapco - maly je krasny 😉

bodzlomu
14. dec 2009

vsetky babätka z novembroviek su krasne 😵 😵 😵 juuj ako casto si ich kuknem a spominam, ako sme riesili este nase "brucha" a teraz uz mame miminka!

baby, poradite mi prosim vas, kolko kvapiek espumisan L a ako casto mozem dat malemu pred kojenim? Mne sa tych 25kvapiek zda vela! nechcem ho ucit hned na nejake lieky ale straaaaaasne rada by som mu pomohla! uz neviem co by som - stale mu pomahat len rektalnou rurkou tiez nechcem ☹
dakujem

tilly
autor
14. dec 2009

my ideme zajtra ne uzv klbikov, v noci sme skoro vôbec nespali, zatiaľ najhoršia naša noc... dala som si 2 deci vareného a kokso, normálne to cítim v hlave, točí sa mi hlava 😅

domča beriem zajtra tiež k doktorke na očkovanie proti žltačke

my tiež kúpeme tak raz za dva dni...

ja sa už tak teším na vianoce

😀

pudo
14. dec 2009

ahojte novembrovky... ja normalne nechapem, kde berete tolkoooo casu na vypisovanie 😀 , aj ja by som chcelaaaaa...ale ked je cez den aspon chvilu cas, tak rychlo, rychlo ine povinnosti... napr. doteraz som uspavala 4 hodiny!!! medzitym som si ja uz pospala... 😉
tak vas stiham len sem-tam citat....
zuzu, tilly - my mame reflux tiez, ale ten tichy... ja som si to vsimla uz druhy tyzden, malinka strasne chrckala a bolo vidiet ako sa jej kyselinka vracia do hltanceka... je to doteraz, ale s prestavkami... niektore dni viac, niektore menej...kupila som gastrotuss - kvapky antirefluxove, ale neviem, ci to az tak zabera, davam jej 1ml.
strapco - my sme na tom vekovo dost podobne, nie? mozno sme sa aj stretli... ja som rodila na kramaroch tiez, a bola som na nadstandarde...
inak babule, ak ste z BA, planujete ist s mimcami von aj ked bude pod nulou? nas dokyna vystrihala, ze si mimi este nevie spracovat vzduch, ked mrzne, tak neviem. my sme chodili von od druheho tyzdna skoro kazdy den, pekne sme ju babusili, ale neviem teraz ako... a to mame ist na sviatky k rodicom do hor...
zuzu- ako v Kanade? nemrzne a nesype sa sneh? vsak to musi byt, nie?

pudo
14. dec 2009

bodzlomu - ked sme mali bolave brusko, najprv sme dali 15 kvapiek... a potom sme davali 20 - mne sa to tiez zdalo vela tych 25... a myslim, ze Tami to zabralo

strapco13
14. dec 2009

pudo..ja som rodila v Galante

ja nemusim riesit ci ist s malym von alebo nie..ja von chodit musim, lebo musim s malym na rehabilitaciu..ale z ma svaly viac uvolnene...ale malicky na nohych ma stale skrutene..ale to asi nerozvicime...manzel ma rovnako skrutene..takze bud je to genetika, alebo s manzelom necvicili ked bol maly..dakedy to bolo predsa len ine..ale aspon som kludna..manzel chodi dobre, nevadi mu to pri chodzi a aj peknu zenu si nasiel 😀 😀 😀

pudo
14. dec 2009

my sme zas trochu hypertonicke... 😉 a masirujeme chodidla, lebo su este z bruska prilis otocene k sebe...
a myslis, ze to skrutenie nie je iba vyvinove? a cvicenie to nezlepsuje?