icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

tatuska1
4. dec 2009

jejjjjjjjjjjjjjjjjjjj mame to tu noveeeeeeeeeeee 😵 😵 😵 😵 😵
maminky ja som na tom biedne od stvrtka sa trapim mam zapal prsnika ☹ ☹ ☹ najprv to slo bez horucky ale vecer vystupila na 39 davala som zabali kojit nemozem brala som len paralen nic nezaberalo tak som volala gynekologicke tak ta mi hned nasadila antibiotika vcera ten isty scenar vysoke teploty dva dni som nevstala z postele teraz som na antibiotikach ale zapal zatial neustupuje akurat horucka nieje tak odsavam a masirujem neskutocna bolest ani dotknut cicini sa nemozem malu kojit nemozem k tomu vo stvrtok mala buntosila od druhej rana do pol siedmej rana ja som bola uplne bezvladna este ze tu je mama cely cas sa o nu starala prebalovala,krmila,uspavala och joj este o mna sa starala o braska no cisty koniec dnes mi je ako tak lepsie este je tu bolest hlavy ale uz vladzem okolo malej fungovat teraz hajka na balkone.no a papame sunar tak ja som zvedava ci sa mi prisaje ale aj mlieko si odsavam ale je ho coraz pomenej ☹ ☹ ☹ idem si vas zienky zbezne precitat nech mam prehlad ale normalne ste mi chybali 😵 😵 😵 😵

pudo
4. dec 2009

baby s tymi klbikmi je to kabaret... v porodnici mi povedali, ze nasiroko uz netreba balit, pediatricka zas, ze urcite ano... my ideme na sono 17teho, takze uvidime...
ja ju balim nasiroko... pamperska - plienka- postolky... ale uz asi ma ten syndrom 😉 , ze akonahle ju rozbalim, tak pusti kakacku aj cikacku najnovsie... takze to asi musi byt dobre uvolnenie pre nu... no uz 13 dni vydrzat dufajme

pudo
4. dec 2009

juuuuj, tatuska.... davaj si pozor a pekne sa liec... a neboj, od coho su maminy??? raz to budeme vracat nasim dcerkam tiez...
moja mamina mala zapal prsnikov, ale az 40tky horucky - pri oboch detoch. Nic moc zazitok, takze ti verim, ze sa trapis. Hlavne vela trpezlivosti pri boji...

tilly
autor
4. dec 2009

carmen, to je provokácia!!! 😀

tilly
autor
4. dec 2009

ja mám zas z pôrodky odporúčanie baliť naširoko a moja dr hovorila, že netreba a náš ortopéd hovoril, že jadierka aj tak nič nemajú s balením... tak si vyber...

kkiki
4. dec 2009

tilly tak isto ... v porodnici ano, doktorka nie a ortopedovi ideme 11 ... takze ja som nebalila a ani nebalim a budem balit az v pripade ak by nebolo nieco v poriadku ... nebudem ho trapit ked nemusim ...

chruminka
4. dec 2009

my nebalime vobec na siroko,v porodnici na kramaroch ze nebalit,pediatricka tiez ze netreba a podla toho co povie ortoped a ten nepovedal nic ani nas tusim nepozdravil len sestricka urobila sono klbikov a ze vsetko ok a ked budu mat 3 mes. tak mame prist znova....takze nebalime

kkiki
4. dec 2009

ja by som chcela vediet kto toto vymyslel 😎 nejaky komunisticky ortoped inovator azda .... baby aj vy sa tak tesite na vianoce ??? my uz doma ficime na vianocnom radiu 🙂

ukulelembo
4. dec 2009

Nam na porodke kazali balit nasiroko Detska nehovorila nic a pondelok ideme na sono Tak som zvedava☹ Šimik doteraz vymyslal kazdu hodku od 12tej cucal cici a teraz mi chrapka na pleci😀 zbojnik To je jeho oblubena poloha Budem mat plecia jak Hulk😀 Ideme do mesta bo Mikulassky program bude Tak pa

mayka
4. dec 2009

baby s tym balenim je to fakt divne. Na Antolskej mi priniesli malu rovno nasiroko zabalenu , tak ju balim ale uz tyzden len na noc. V utorok ideme na klbiky tak som zvedava. Fakt je to divne ze kazdy vravi inak.

sakura77
4. dec 2009

ahojte!
tak sa "vitam" v novej teme 😅
pudo,vitaj 🙂
a aj nellye ,no ze sa aj ozvete 😅 ale nie,este raz gratulujem 🙂
bodzlomu,tak to je teda "ine" balenie,ved to musi byt strasne,to sa aj da? ze este na to uterak???? 😕 😕 😕 ja tiez nebalim,mala to totalne neznasa,a u nas je taky ortoped zas ze aj ked je vsetko ok este povie ze aj tak este balit tie 3 mesiace 😒

janka,take noci teda nic moc,a este pre nas "dvojmamy" je to o to horsie ze si s babatkami uz potom nemozeme zdriemnut kedze mame este druheho certika doma...

tatus,zelam skore uzdravenie,to musi byt teda neprijemne..

no co sa tyka kupania,my tiez kupeme kazdy den v ramci rezimu,snazim sa vytvorit taky ako aj pri kikovi,okupkat,mliecko a spinkat-samozrejme zatial je to take vselijake ale snad casom na to nabehneme..

deina,my sme mali zas v porodke toto s nutrilonom,tam jej dalia chuda dva dni sa nevykakala az potom s tou rurkou,urobila jej to sestricka,tak ja som jej zacala dvat bebu HA,prvy tyzden v pohode,druhy tazko tazko,aj rurka obcas musela byt a tento tyzden asi si uz brusko zvyklo,uz je to ok...klop klop...vacsinou nalozi ked spinka 🙂 a to som uz tiez rozmyslala ze zmenim mlieko,ale nastastie to vypada ze nebudem musiet...a davam aj feniklovy cajik obcas

zuzu1980
4. dec 2009

jej, tak som vas nasla... super ze mame novu temicku

Nellye, gratulujem,! Neviem sa dockat fotiek Ivanka 😉

S tym balenim nasiroko, to tu niekto uz daaavno pisal, ze to v strednej europe mame geneticky dane, a je vela problemov s klbikmi, tak preto kazu balit. V zahranici je to zriedkave, tak ich to velmi netrapi.

janka, ja som sa tesila ze sa vyhnem slovenskej byrokracii, ale zistila som ze sa nevyhnem... chcem dat malemu spravit slovensky rodny list a ak na to budem mat nervy tak aj pas, ale ked som videla tu kopu ziadosti a papierov co k tomu treba, no hroza ! Si predstavte ze vsetky papiere musim mat prelozene do slovenciny. Akoze ambasada ma problem precitat papier v anglictine? Kurnik, ked to pocul mm, tak nechapal !!! No a to je to najmenej, ten zvysok ani nehovorim !

zuzka80
4. dec 2009

Ahojte,
tak vidím, že už asi neostala žiadna tehuľka a všetky maminky stihli porodiť v novembri. Blahoželálm všetkým detičkám, prajem veľa zdravíčka a maminkám veeeeľa trpezlivosti 😉
S tým balením na široko je to fakt divné, v pôrodnici mi hovorili, že nemusím baliť, ortopéd hovoril, že musím. Tak dávam pampersku, plienku a ortopedické nohavičky. Na kontrolu máme prísť 28.12. tak som zvedavá, čo povie. Lauru som balila na široko 5,5 mesiaca 😠 Dúfam, že Lindu budem kratšie.
Mayka ja som už orechy skúšala jesť a bolo to O.K.
Tatuška držím palce, nech ten zápal rýchlo prejde a ty ešte budeš môcť kojiť.
Ja iba kojím a mliečka mám tak akurát, nemusím odsávať. Lilnduška kaká do každej plienky.

catalin
4. dec 2009

caute bambule, tak uz sme kompletne a mozeme riesit prdiky, neprespane noci a tak podobne.
ta nasa Mia ma za sebou dobru noc, dala nam relativne vyspat, vstala o 11tej, 3tej, a 6tej, napapala sa a spali sme az do deviatej, ona az do 11tej.super..ale odvtedy je hore, s malymi prestavkami a vkuse visi na cicke. a ja mam raz mlieka tolko ze stojim nas umyvadlom a odkvapkavam a niekedy mam pocit ze mi vytahala vsetko az z paty... zachvilu ma prist sestra z nemocky tak mi ju zvazi aspon uvidim ci pribera.

mne vraveli ze nemusim balit na siroko, tak ani nebalim.
aj tak vecne riesim problem ci jej je zima alebo nie. ako spoznam ze jej je zima?

zuzu aj ja riesim to iste, lebo chcem aj slovensky rl a pas pre nu. zatial je to irka ako vysita, este aj vlasy ma rysave, ako tatino ked sa narodil.. 😀 😀
uz mam fotky v albume

to.beruska
4. dec 2009

Ajojte!Jeeeeeeeeeeeeeeeej my uz mame tretiu temu.
nelly gratulujem k malinkemu.ja len tak na rychlo zase pokial maly spi lebo zachvilu sa uz asi zobudi.rano som bola dat potvrdit papiere na ten prispevok,tak som to hned aj zaniesla na urad.potom som robila pizzu.tiez som pozehlila.a teraz cakam kedy sa Fili zobudi a pojdeme sa okupkat.
Inak kakame bez trubicky,trosku este plackame predtym ale uz je to super.LAKTOBACILKY BABY pomohli.inak kolko maju vase babätka alebo kolko pribrali za mesiac a narastli.to je lepsie povedane.

sakura77
4. dec 2009

catalin,ci jej je zimka zistis ked ju chytis vzadu pod krkom tak na vrchu chrbatika,ak je teplucka tak je to ok,podla ruciciek nie,tie mozu byt studensie ale pritom jej nemusi byt zima...a babtak su vacsinou take zimomrave,takze maju radi teplucko 😉

to.beruska
4. dec 2009

no nas ma tiez veru rad teplucko.ale to ma po maminke 😀

janka1874
4. dec 2009

ahojte
tak sme boli trošku vonku prišla aj moja mama no a nakoniec máme o jedno dieťa menej Sendy išla s babkou ku nim spať a ja tam dorazím zajtra na celý deň kdeže stano bud opäť pracovať celý víkend

janka1874
4. dec 2009

no práve riešim dilemu čo robiť malá dnes spí krásne celý deň a aj teraz zaspáva nech na ňu hovorím je jej to jedno len sa bojím že zas tvrdo zaspí a potom bude v noci žúrovať čo mám robiť budiť ju? fakt neviem poradte

tilly
autor
4. dec 2009

janka, tak túto dilemu mám aj ja... aďko dnes celý deň chrápe, tak som zvedavá, čo bude v noci... asi dobrá hlučná žúrka 😕

aj u nás v meste bol dnes mikuláš, ale o ničom...

teraz mi dominik hovoril, že dostal v škôlke varechou a že ho to štípalo a bolelo 😕 😨

slovakia13
4. dec 2009

zuzu,catalin
rovnaky problem 😝 tak som sa na to vykaslala a mla bude zatial iba britka s britskym pasom 😉
janka
ja som bola vytesena,ze super noc ,ale den otras,mala stale mrnci a uz naozaj neviem co jej moze byt 😔 ,tak dufam ,ze v noci bude spinkat....

baby ja som uz komplet vystavena z navstev 😝 vobec neviem ako slusne povedat ,ze som unavena a vobec nemam chut na kavickovanie 😒

zuzu1980
4. dec 2009

catalin, krasnucka je, take slniecko s tymi rysavymi vlaskami
kludne je naobliekaj, ked sa ti vzadu na krku spoti tak budes vediet ze to bolo vela a nabuduce das menej oblecka. Ten moj nema rad teplo, vzdy saspoti, hlavne vonku. Uz sa aj bojim ze ho malo obliekam na von a aj tak sa vzdy spoti ..

teraz ho mam len v kratkom bodicku a teplacikoch. Ked zaspi tak ho nenapadne prikryjem, ale vacsinou deka leti prec 🙂 Ale ma to vyhodu, periem tak 1x do tyzdna. Ved ani negrcka, ani sa nezababre pri papani, ocika sa vynimocne tak 1-2x do tyzdna, takze mame pohodicku.

zuzu1980
4. dec 2009

catalin, slovakia, aj vy musite mat vsetky papiere prelozene do slovenciny? to fakt nikto na tych ambasadach nevie po anglicky ???? to akoze original kanadsky rodny list, potvrdeny ministerstvom z.v. este musim prekladat? booooze, aspon ten rodny list vybavim, pas mozno az na slovensku...

slovakia13
4. dec 2009

zuzu
vsetko prelozene a este aj overene dessss 😒 dokonca kamoske na britskom rodnom liste chybali makcene a dlzne a na SK ambasade nechceli akceptovat

zazalienka
4. dec 2009

ahoj slovakia, srdečne gratulujeme z tehuliek.. aj garicka gabika už je mamina, má synčeka Miška..

dida81
4. dec 2009

Jéé, caute. Tak vidim , že nova temička. Super! 😉
Konečne som i ja pridala foto nasho miláčika do mojho albumu. Kuk 😉 😉
Prijemny večer , my spime a spime..a v oci ??? Uvidime, co bude !!! 😖

dida81
4. dec 2009

A v noci .. tam malo byt ... 😅

slovakia13
4. dec 2009

dida
mne sa strasne paci ked sedia v tych autosedackach ,drbcekovia malicki 😵 😵 😵
naozaj mame krasne deticky v novembrovkach 😵

tilly
autor
4. dec 2009

hmm, tak aďko dnes komplet celý deň prespal, tak sa teším na nočnú žúrku 😠

zuzu1980
4. dec 2009

slovakia, to nemyslis vazne, ze makcene a dlzne... ja vobec nemam slovensku klavesnicu... asi to prelozim, emailom poslem nasim nech to prepisu a nech mi to poslu naspat. Podla mna to chcu prelozene len aby z nas mohli tahat prachy za overovanie, svine !

Dida, videla som fotky jakubka, kraaasny !