Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
Gabika taku robievam a spravim jej asi aj teraz na meniny 😵
teraz v sobotu oslavujeme,ale len tak so setrami mojimi a nasi asi dojdu nachvilu,idem piect 5 druhov pizze,strasne sa tesim,rada robim pizzu,len som ju nerobila odkedy mame malu 😉
@gabika7706 hehe, tak to si mala radost potom umyvat... i tak odvaha, ze si jej to dala....ja by som ho dala do pracovneho a asi dakde do prazdneho bazena a moze šantit🙂 no uvidime...
ahojte - nejake tipy na narodeninove darceky a nasledne na Vianoce nemate???
hlavne tie, co už mate starsie deti??? lebo my mame už asi vsetko 😀 😀 😀
teda nemame vkladacku, ta po dvojkach dosluzila, a este rozmyslam nad tym bicyklikom s tycou.....
lenže rodiny je vela, kazda chce nejaky tip a ani ja sama neviem, co Vladkovi kupit - segram som nakazala nech kupia Hovoriaceho psika, ale to su moje 3 napay a som v koncoch 😉
@mima595 my sme na tom podobne a to my mame uz aj toho hovoriaceho psa a bicykel s tycou sa mne osobne nepaci, takze sme na nule 🙂 A to my mame aj meniny este, ale to sme mu uz kupili tu hraciu farmu...tiez sa ma rodina zacina vypytovat, ze co Katke aj Martinovi ...
@jamajka31 no nepredpokladala som, ze sa nieco take udeje, ale po prvom soku som to brala nakoniec s usmevom a kopec srandy sme z toho mali. Inak @lucida Katka mala na tie prve narodky este aj taku tortu zo Zlateho klasu, struhanych jablk a piskot, ale ako som to robila, uz si nepamatam veru, do tej sa tak nepustala, lebo bola taka tuhsia 🙂
@gabika7706 - a tvoj nazor na hovoriaceho psa?? nie je to zbytocnost za take prachy?? a hraje sa s tym Martin ci Katka?? lebo mne sa zda, že u nas sa Vladko hra s ich hrackami a dvojky s jeho 😀 😀
Ahojte, ja mam tiez pocit, ze uz mame vsetky mozne darceky a som v koncoch, co kupit. Hovoriaceho psa mame po starsej a velmi sa s nim nehrala a ani Silvinku este neoslovil.U nas najviac boduju vsetky druhy babik u obidvoch dcer. Za chvilu ich nebudem mat kde davat. My rozmyslame nad tymto hracim stolikom: http://www.babytrend.sk/chicco-hraci-stolik-mus...
Videla som ho v rakuskom katalogu firmy Muller a stoji tam 29,99 a do 6.novembra maju este k tejto cene zlavu 20%,tak sa mi to zda celkom vyhodne.
@mima595 hovoriaci pes bola ta najlepsia hracka, aku mohla Katka na prve Vianoce dostat, to mala teda nieco cez pol rok, nosili sme ho vsade so sebou a doteraz sa s nim hrava (aj s nim spavala nejaky cas), teraz prevzal stafetu Martinko, Katka obcas zafnuka, ze to je jej pes ... nefunguje mu uz nostek, ale stale je to velmi mila hracka, Katka sa s nim naucila pocitat, ked uz rozpravala, spievala si s nim, ja tie peniaze urcite nelutujem.
A Katka sa teda zasadne musi hrat s tym, s cim sa hra Martin a opacne a potom je tu krik 😠
@sunshine13 ten stolik je dobra vec, Katka sa s podobnym (od FP) hravala v mc, ale kde by sme ho tu dali 😕 navyse ona kresli Jeziskovi, ze chce novu kuchynku, vysavac a same take veci, na ktore treba miesto, uz ked sme sa stahovali, tak jedna kuchynka zostala u svokrovcov, no pyta si zas a novu, vacsiu 😒
nasi maju kuchynku - nejako velmi sa s nou nehrali a teraz jej dava zabrat Vladko... on sa s nou hra asi viac ako oni dvaja dokopy cely cas 😀
@mima595 no tak to my sme varievali aj cele doobedie, a piekli a jedli a umyvali riady a tak dookola, az ma z toho obcas hlava bolela 😀
Dik za odpovede k tortam. Neviete mi poradit kde dat upiect tortu v KE? Moja mama sice urcite upecie tortu ale ona nema mieru, bude to nejaka aspon 3-poschodova ozruta, ktoru aj tak nebudem mat kde dat a urcite nebude pekna detska.
@steel my sme Katke davali piect prve dva roky u p. Slancovej, byva na KVP, linku poslem v IP, na 4.narodky mi pre nu Snehulienku piekla kamoska 🙂
@steel pozri si stranku www.tortyodmamy.sk a tam je zoznam registrovanych cukrarok po celom slovensku.odtial si niekedy zoberiem recept na nejake zakusky a torty su tam nadherne... 😉
ahojte... citam citam, ale ja chcem k tortam povedat... 🙂 ja som piekla tortu, korpus- piskotak a kakaovy krem... bielko uz moze, maslo a kakao tiez odskusane... a zasa toho nepojedla nejake enormne mnozstvo... 🙂 😅 tak len to som chcela... 😀
a teri tiez este nechodi sama... proste sa boji pustit... sak nic sa nedeje... 🙂 a mame sest zubov... 😅
ahojte baby,ako sa mate s drobcami?
my este nechodime,pusta sa tak na 4 kroky,ale nevadi nejako to neriesim,ze preco nechodi viac.
ako zvladate casovy posun?adrian je z toho nejaky domotany.tma je moc skoro a pyta sa skor spinkat,co pred tym nebolo ani reci... 🙂
@marika13 my vstavame okolo 4 rano... 😲 😝 😖 a to sme "za stareho casu" vstavali po osmej... 😅 no teraz riadny masaker... a my nechodime vobec sami... teri chodi popri nabytku, ale bez drzania nespravila este ani krok... 🙂
@adka_praha to ti nezavidim to vstavanie.my sme mali tiez take ranne excesy a bola som z toho hotova.
nechcem to zakriknut klop klop klop,ale pomaha nam vecerna prechadzka.vtedy vstava 1x za noc 😕
teri sa ti pusti,ked to budes najmenej cakat...my sme to mali tak,ze drobec nieco ,,opravoval,,ako obycajne a zrazu sa ti ku mne rozbehol...
@marika13 ved ja si s tym hlavu nelamem... 😉 vsetci hovoria, presne to co ty, ze nebudem cakat... a sak sa rozbehne, ked sa bude na to citit... 🙂
teri nevstava velakrat... raz alebo dva razy za noc... niekedy vobec... len keby mi rano dala pospat... 😅 😀
@adka_praha presne tak deti vedia najlepsie,kedy sa maju rozbehnut 😀
aspon,ze ti nevstava kazdu chvilku a necha aspon v noci pospat.urcite aj tento spanok sa upravi... 😉
Ahojte, Martin vstaval tak medzi 5-6, takze teraz vstava medzi 4-5 🙄 komu je naco dobry ten casovy posun...Musim ho vziat zo spalne prec, nech nebudi zvysok rodiny, lenze udrzat ho na koberci, aby sme si len citali alebo podobne, je dost problem, chodi do kuchyne a vytahuje vsetko co sa da, dnes som v poslednej chvili zachytila pokrievku, ktoru hodil na zem. Suseda pod nami uz musi mat dost 😀
a ma novu maniu, tocit sa tocit sa tocit sa ...
https://www.youtube.com/watch?v=Byap7T2gPR0
😅
@gabika7706 😀 😀 ze aky tanecnik 🙂 🙂 podareny
fuha baby,neblaznite ze o 4 vstavat,to ja mam hlboku noc prebohaaaaaaaaaaa 😕 😕
ja som hned ten prvy "posunuty" den posunula denne aj vecerne spanie o hodinu neskor obom a hned sa chytili,bez problemov....sice ten prvy den bol tazky,sofia sa uz vyvalovala vsade kde sa dalo,ale vydrzala a na druhy den spala do 9.40 uz noveho casu,takze fajn...
no mne vyhovuje ten posun casu, lebo Vladko už bol sem tam nastaveny iba na 1 spanok a ked spal 2x, tak vecer chodil spat okolo pol desiatej - co už bolo na mna vela...
teraz vstava tak 6-6.30 a vecer ide spat o tej 8.... a kedže dvojky teraz do skolky nechodia, teda ani nespia cez den, tak normalne mame zase trosku kludne vecery
Ahojte, tak nas tanecnik ma zapal priedusiek :( Pokasliaval, ale uz dlhsie, nic vazne (myslela som si), teploty nema, ale kedze nas cakala buduci tyzden poradna aj ockovanie, chcela som, nech ho dr prezrie pre istotu. CRP aj krvny obraz v norme, jedna hodnota ale vyskocila a dychanie mal "tiche", poslala nas na snimok a potom na plucne, mam dost dnes 😔
@gabika7706 - to je na figu... mate aj ATB???
my sme mali podobne v 4. mesiacoch - tiež mierne pokaslieval, bez soplov, nic, tak som tam isla v ramcu poradne a tak ma vystrasila, sme tam chodili akoro 2 tyzdne na kontroly aj tak sme skoncili na ATB
odvtedy ked Vladko len zakasle, mam stresy , hned by som utekala k dr. , len si pripadam ako hypochhonder matka....
teraz tiež pokaslieva tak 2-3 x denne, ale ma aj sople, tak dufam, že je to z toho.....
nechce sa mi k dr., lebo tam nachytame dalsie virusy a bude z toho kolotoc ☹
@mima595 mame aj atb, nastastie zatial nema so ziadnymi liekmi problem, len Sinupret mi vypluval minuly mesiac..tak hadam to tak zostane, lebo Katke dat nejake lieky, to je niekedy nad moje sily. Vladkovi skore uzdravenie prajem.
ahojte, tak mi sme rano tiež boli u dr. Vladko sa zobuil s teplotou 37,9 - som sa zlakla, že sa skomplikovali tie sopliky a kasel...
ale nic, CRP aj moc OK, podla dr. je OK, aj teplota mu tam klesla, kym sme cakali u dr. tak hadam to budu len zubky
@gabika7706 - ďakujem za rady, tortička sa vydarila, joooooj, fajná bola, aj malému chutila 😀
@mia1111 za malo, som rada, ze sa Ti vydarila, hod nejake foto 😉
@mima595 nech su to len zubky, Martin k tomu kaslu zacal strasne soplit...u Katky som uz videla vselijake sople, ale toto co ma martin teraz 🤐 celu noc sme nespali. Katka mi zabudla povedat, ze na olovrant v skolke mali mliecko, dala som jej na veceru k vianocke kakao, samozrejme, ze sa strasne vecer rozkaslala a zvracala 😠 (nemala by mlieko vobec...) to aby sme sa nenudili.
A nejake fotecky od nas 🙂
@gabika7706 - aspon si da odsat sopliky???
u nas to dufam naozaj budu len tie zubky, teplota sa zatial nezopakovala - klop, klop...

@lucida to je klasicka ovocna torta s kyslou smotanou a piskotami, ukladas do formy postupne piskoty, ovocie, smotana s vanilkovym cukrom, piskoty, ovocie, smotana...nechas stuhnut, najlepsie cez noc, vyklopis a moze sa jest. 🙂