icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

jamajka31
10. feb 2011

@yennn no nas bavia hlavne auta🙂 ale velmi rad vyklada a naklada, len mu treba vzdy vymysliet nieco nove. štipce boli dlho hit, ale uz sa okukali. tak dam dve misky a cokolvek rovnorode co sa da prekladat a ide sa. tie puzzle ma tiez rad, vzdy ich povyhadzuje a necha tak, tak mu ich vzdy poskadam a necham na stoliku, ide okolo a pohra sa a ide dalej. a najme ho teraz bavia vselijake zasunovacky(prazdny balzam na pery, skatulky z apetita,), otvaranie a zatvaranie, zakrucanie flase, preklada pokrievky na hrncoch, daco hodi dnu, zavrie, otvori, prelozi a tak dookola...a tak, asi vsetko take ako aj ostatni.minule si kotulal a staval vezu z toaletakov , uz len vydolovat ich take velke bola slusna polhodinka... , a este stojime v okne a pozerame auta a hau hau...a to je hotovy (vzdy ked sa buchneme bezim k oknu, tam zabudne)..tak hadam daco vyberies a spestris den. ale najlepsia "hracka" je ze sme zacali chodit k "susedovie" dvojrocnemu chlapcovi, tam ani neviem, ze ho mam...tak my kavickujeme a deti sa tesia, to je parada...

yennn
10. feb 2011

@jamajka31 toto musim povedat aj ja, ze zo starsich (napr. o rok) deticiek je maly uplne hotovy. Vidis tie stipce su dobry napad, vyskusam... nepricvikne si daco? Alebo este nedosiel na to ze sa to da stlacit asi, vsak? Auta je aj nase - tomu sa viac lubia auta nez tatovi, bude asi po mame 😉 Aj my mame drevene puzzle, a tiez povyhadzuje a dovi. Tak som myslela ci uz to niekto nesklada nazad...
Alebo ked mu postavim z toho velkeho lega akoby krabicku, tak zvysok malych skladaciek do toho vhadzuje. Ale skusala som napriklad velikanske vlastke orechy v skrupinke mu dat, a nejak to nemalo uspech, skoda tesila som sa aka som kreativna 🙂

jamajka31
10. feb 2011

@yennn no ucila som ho stipce aj stlacat, chvilu aj cosi slo, ale akoze...velmi som neuspela...takze myslim, ze je to ozaj bezpecne🙂 no a puzzle naspat sa pokusal obcas davat, ale kedze do hocijakej diery a hocijako otocene, tak neuspech ho dost rychlo odradil...ale dakedy mu to tak nastavim a nasmerujem, tak obcas sa trafime a to tlieskame pol hodiny, aj on si samozrejme tlieska, ze aky som super...
...no a ta kreativita, vies co, dakedy si aj ja poviem, ze toto je super, to sa mu bude pacit a kdeze...a dakedy staci vrchnak z flase, ci ina podla mna debilina, to akoze s tym chodi 20 minut po byte a skuma skuma...proste deti maju zjavne ine videnie sveta ako my a ostava nam len skusat, ze co je take super, ze sa to oplati tak dlho drzat v ruke a hrat sa...a ked mu to vezmes, tak plakat ako o zivot... ale tu toaletakovu vezu skus, dnes sme mali pol hoďky klidek🙂

yennn
10. feb 2011

@jamajka31 no hej, u nas v podstate od zaciatku vedu veci, ktore povodne hrackami ani nie su. Napriklad casovac na vajicka co sa magneticky prilepuje na chladnicku - to bola kedysi top hracka. Z knizky si robi auticko snad od polroka... Ovladacky snad spominat nemusim, to asi pozna kazda mamina 🙂
Ale my este nevieme tlieskat. Som z toho nestastna ☹ Ja vzdy tlieskam ako blazon, ked sa mu nieco podari. Tap tapusky odmietame - ani ked mu vezmem ruky, skratka nie a nie... stale riesim ci nie sme nejako extra pozadu, ved ťapuškujú ovela mladsie deticky. Inac mi pride celkom sikovny a vynaliezavy, akurat ze nerobi tie obligatne veci, ktore robia ine deticky... myslis ze mam to riesit? 😒

jamajka31
10. feb 2011

@yennn vies co, aj ja osm ho ucila tlieskat, ked ine deti davno tlieskali a nic...proste a zrazu na to prisiel sam. tie pá-pá kyvanie ine deti davno kyvali a ona to robi asi len mesiac...podla mna proste "nezájem" 🙂
...ale ja si myslim, ze ked sa mu podari nieco, tak on chape ze maminky tlieska, ze som cosi dobre spravil.... a mozno nie je taky narcis, aby si sam tlieskal 😉 ...to je pozitivne... urcite to neries, ja mam pre porovnanie v mojej blizkosti asi 5 detí a kazde kazde je uplne ine...v niecom "popredu" a v niecom "pozadu"...do toho pol roka boli velmi podobné a teraz..akoby ani neboli rovnakeho veku...

yennn
10. feb 2011

@jamajka31 dakujem za povzbudenie, si mila 😉

strapco13
10. feb 2011

@jamajka31 @yennn my uz vkladame puzzle na miesto..uz sa trafi, kam to patri, len sa mu to vacsinou nepodari napasovat..to sa pokusa na zaciatku..a potom mi to uz len nosi, nech to skladam ja..aj 20 x za sebou tro skladame
@yennn my tlieskame asi mesiac..v roku vedel aky je veliky, na vianoce konecne pochopil ako sa robi papa, ale v januuari sa naucil zvieratka napodobnovat..ako za januar brutal pokrok...ale este nic zmysluplne /ako mama, tata, havo a pod/ nepovie...ale okrem puzzle miluje este take tie vkladacky na tvary..to uz ako 11 mesacny vedel trafit valec do spravneho otvoru, chodi od 10 mesiaca, rozumie skoro vsetkemu co povieme..ale nerozprava..ale neriesim...raz budem riesit, ze rozprava tolko, ze ma hlava boli 😀 😀 😀

janka1874
10. feb 2011

k téme hračky tak u nás funguje dosť vecí ale to sa ťažko porovnáva v mojom prípade lebo má pomocníčku staršiu tá jej ukazuje a ona len ako opička včetko opakuje ale tiež ju bavia tie vkladacie hračky a puzzle a pá pá vie už cca od 8 mesiacov to bolo ako prvé potom tlieskanie tak to už tiež dávno vieme ale v komunikácii vieme len mama, tata, baba, de je a ham a zo zvieratiek len kravičku, hava a nič viac nenapodobní ani za frasa 😀 😀 😀 ale to neriešim stašia začala tiež dosť neskoro rozprávať ale zato rozumie veľa veciam ak nie všetkému sama si aj nosí veci do koša či kelímok od jogurtu či plienky no šikovnica malá ale hovorím má vzor staršiu

gabika7706
10. feb 2011

@strapco13 tak tak, ani nas nic extra nerozprava, ani zvuky zvierat, sice takto telefonuje

https://www.youtube.com/watch?v=2sYBKEvzw2M

ale inak nic, len mama, tato, Katka, au (sanitka), alo (halo), tao (auto), pa a de je...Vsetkemu rozumie, ale rozpravat sa mu nechce, no jeho sestra zacala az po 2.roku a usta sa jej nezavru aky je den dlhy... 😀
a dnes sme hrali futbal, kopal do lopty ako divy, cim viac som mu tlieskala a kricala hura, tym viac a silnejsie kopal.
Vkladacky na tvary mame aj my, ale vsetko dava do ust, tak sa s tym hrame pomenej, lebo neustriehnem vzdy co ma v ruke

mima595
10. feb 2011

no u nas funguje momentalne tie vkladacky, kruh a trojuholnik trafi, aj si zatlieska, ostatne da do ineho otvoru, ale je so sebou max. spokojny, lebo to tam da s vykrikom - toto tam....
ale zase nerozprava, mama povie, iba ked si prinesie hovoriacu babiku a opakuje po nej...
ale mam taky pocit, že sa mu nevenujem ani spolovice tak, ako dvojkam a on je v porovnani s nimi niekde popredu....
😉
ja som tak hrda, ked vymyslim nejaku hru - ked mal 8. mesiacov, ma napadlo, že by mohol zacat stavt vezu z 2 kociek a zacat si ich buchat... tak som si predstavila, že s tym zabijeme aspon pol hodky... ale kdeže, on zobral kocky, postavil na seba 3 a odisiel....

a knizky... tie si vybera a donekonecna ukazuje .. toto, toto, toto, ale zase vie ukazat aj to, co ja mu poviem

ale v podstate vsetko odkuka od starsich, ja ako vychovna osoba to mam za 5 😀

jamajka31
11. feb 2011

@gabika7706 no teda to je riadny rozpravac, znelo to tak spanielsko - fínsky ... 🙂 ale na konci povedal ČAU..takze dalsie slovo do zoznamu🙂

my tiez "rozpavame "ako divy, len este som neprisla na to akym jazykom, ale tvari sa najmudrejsie na svete🙂 ale co isto vieme, je baba, dedo, tato, AUTO (= aj bicykel, aj vsetko co ma kolesa - a to vieme NAJLEPSIE) - a havo - resp. hau hau - havom oznacuje vsetky zvierata, od holubov po ryby, obcas aj slnko je hau hau. aspon ma v tom poriadok...naco vsetky zvieratka vediet, ked to povie kednym slovom. ozaj a mama(meme) len ked daco potrebuje, resp. dačo plačká...no som si zasluzila🙂)))

no mame cca rovnake deti a ake su ine... darmo, malé osobnosti...

cathryn
11. feb 2011

Baby mozem sa pridat?Uz davnejsie som sa obzerala po podobnej teme,ale akosi som k nej nedosla... 😠
Musim zacat citat pomaly od zaciatku...to bude ale citania 🙂 ale tesim sa 😀

jamajka31
12. feb 2011

@cathryn no vitaj...samozrejme pridat sa mozes, tesime sa🙂 .... a citat od zaciatku, to ozaj neviem ako dlho vydrzis🙂 je toho dost..... hehe, radsej prispievaj do debaty teraz ;)

adka_praha
12. feb 2011

ahojte...
sa tu "vytahujete" detskymi pokrokmi? 😀 sikovne deturence... haha, no uz sa tesim, co budete pisat, ked sa deti naucia hovorit... 😀

@cathryn vitaj... 😉 hihi ak chcem citat od zaciatku poctivo, pred touto temou su este dve skorsie uz uzamknute... 😀 😀 😀 vela stastia... 😅 😀

mima595
13. feb 2011

a ako se na tom so zubami???
my mame 6.. na 1.narodeniny mu vyslo naraz 5, a odvtedy cakame na dalsie ako na spasanie a stale nic...
pozeram @adka_praha, že vy ste na tom rovnako... ci už mate siedmy??,

kalifa28
13. feb 2011

no my už všetky, 4 mesačna 2 dole, 2 hore a potom to už išli veelmi rýchlo 🙂

adka_praha
13. feb 2011

@mima595 my uz mame aj 8. 😀 len sa mi tam nechcelo pisat... 😀 jednotky a dvojky su vsetky vonku a teraz sa trepu von 2 vrchne stolicky... radost mat doma dieta teraz... 😝 😅 niekedy mam pocit, ze zoo je len taka kludna mierumilovna ticha zahradka... 😀

@kalifa28 wau, tak to super... 😵 fakt zavidim... 😅 😉

gabika7706
13. feb 2011

@kalifa28 to uz mate aj druhe stolicky? tie zvyknu az okolo 2 rokov vychadzat, to ste nejake rychle 😎
@mima595 my mame 14 ks, chybaju nam druhe stolicky a dve horne prve

mima595
13. feb 2011

@gabika7706 - nam chybaju stolicky, ocaky a dolne 2....
akože u nas nic nezvycajne, my sme aka rodina, kde deom vychadzaju zuby až okolo roka, Vladko je aj tak rekordman 😉
len už na tie 2 cakame vyse mesiaca a nic

gabika7706
13. feb 2011

@mima595 martinovi sa stolicky tlacili 2 mesiace, zrazu vyrazili ocaky, stolicky nikde 😀 az po case spodne a horne su take navrete, az akoby sklenene alebo neviem to popisat,uz tam pomaly ani kozu nema, ale zuby nie a nie vyjst 😒 a slintaaa a slintaaa

janka1874
13. feb 2011

tak my máme už všetky zúbky nateraz t.j. 16ks ešte tie druhé stoličky ale na to máme hádam ešte čas 🙂

luciferova
13. feb 2011

Ahojte, aj my sme novembrovi, dokonca revolucni 🙂

Vidim, ze riesite zuby, nasmu ide teraz estelen siedmy 😅 asopliky ho uz 3 dni trapia...

kalifa28
14. feb 2011

@gabika7706 nikto nam to nechce verit, ale mame. kedy vyšli ti presne nepoviem, tak isto neviem ani o prvých, druhe objavil zubár (že šak ked už teda máme doma pyranu, tak podme aj zubnemu) 🙂 jedine očné nám robili problemy, to už boli aj vysoke teploty, do toho viroza, no zbohom rodina 😒
moj otec mal vraj v roku všetky zuby a aj doteraz má pekné, zdrave, svoje 😝

kalifa28
14. feb 2011

a najde sa tu škorpionik čo ešte nechodí?

gabika7706
14. feb 2011

@kalifa28 tak aspon uz mate po starostiach 🙂 Martinovi vysli ocne ani neviem ako, ale starsia mala problemy prave s ocakmi, ale neslintala vobec, zato Martinovi doslova tecu sliny 😖

kalifa28
14. feb 2011

@gabika7706 Saša tiež neslintá, ani nikdy neslintala... ale za to nechce papat 😢

mima595
14. feb 2011

tie zuby su strasiaci neskutocni, nikdy neviem, co od nich cakat...
napr. Baske isle dolne stolicky tak, že mesiac mala take krvave bobule a len sme cakali, kedy to už bude a medzitym vysli dolne stolicky Matusovi... obe naraz, ani sme nepostrehli
a zase jemu pri ocakoch mal zapalene ocka, az ATB sme dostali a Baske vysli raz- dva...
a to su prosim dvojicky... tak toto 3. dieta už nemožem absolut porovnavat...

janka1874
14. feb 2011

u nás boli zúbky hlane o nerváčení u oboch nič nebolo dobré len mama vláč ma na rukách ale u Viki boli aj teploty pri stoličkách a očákoch ináč nič mimoriadne

margotka1
14. feb 2011

@kalifa28 ahoj, tak nas skorpionik zacal chodit len prednedavnom. Myslim ze som ju dost nutila aby chodila a pak sa zasekla. Mozno pomohla aj ina obuv, predtym mala take "ponozky" z HM s protismykovou podrazkou. Ked som jej dala normalne papucky /ktore sa tazko rozopinaju/ zacala si klopkat po parketkach a uz neprestala.
Inac my sme zubyty tiez 10ks, kazdy zub bala nocná a nejedna..

marika13
14. feb 2011

ahojte,tak u nas su zubky teraz jedna velka katastrofa,mame 8 zubkov a tlacia sa dalsie ☹ 2dni sme poriadne nespali.ukludni sa len prsniku.horucky ma 39 stupnov..boli sme u dr a vraj mu idu vsetky zubky...ostava nam len pockat ked vsetky vyrastu a dufam ze potom uz bude klud...