Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
my sa hlasime s 8 zubkami... 😀
ale teraz nas trapi nechutenstvo ☹
baby,mali aj vase deturence nejake take obdobie?...my sme sli k lekarovi,ktory povedal ze je to len docasne odmietanie jedla...ale mne sa to nezda,kedze inac je velmi dobry papac...nie som velmi spokojna s "touto diagnozou",kedze sme v uk...a tato starostlivost je strasna 😒
odmieta mi mliecko,aj normalne jedlo...uz som zufala 😢
@cathryn tk to môže mať viac dôvodov napr u nás bolo nechutenstvo
add 1 - choroba tera nejaká viróza alebo tak
add 2 - zúbky
add 3 - nemáme čas papať jedine že slečna sama vyfasuje lyžičku a pokúša sa trafiť do pusy horšie je že to viac končilo všade inde ako v puse ale už sa zlepšujeme
&catrhryn tak my mame vsezrutku obecnu doma,ale toez obcas ma dni ked jej moc nechuti,pokial to nie je nejak vela,tak si nevsimam,ved ked bude hladna ,vypyta si 😉 tak ale zalezi ako dlho to uz je...
a ozaj,po vcerajsej poradni tak slecna ma 12kg a 83 cm,no slonica to je 😀
no,tak aj my "zereme" vsetko-okrem mlieka teda,to ani nahodou,jedine ak vystihnem slabu chvilku v polospanku,inak vooobec,uz som z toho zufala... ☹
no Vladko je tiež vsezravec... okrem jogurtov a vyzivy... ale hlavne chce varene jedlo-vsetko - a ovocie- mandarinky a jablka
a pritom ked si pomyslim, že ako malicky som s nim v kuse chodila na prevazenie, aj som dokrmovala UM raz denne, aj tak mesacne pribral 400 g
a ked zacali prikrmy tak 1 kg na mesiac len tak sa nanho nalepilo
@cathryn Saška mala teraz osobný rekord v nejedení... 5 dní len caj... ☹ anemcká nie je, všetky testy v poriadku, skušala si nutrolin B? su to probiotká, viem o nich len 3 dni, ale hned som jej ch naordinovala, odvtedy je to lepšie, pomaly sa rozjedáme 🙂
inak pri narodení 4400g, teraz 9kg 😲 a 90cm, no ako taký pavučik 😢
u nás v jedení je hlavne problém zelenina a ovocie to normálne odvráti hlavu že otravaaaaaaa z ovocia zje akurát tak jablčko a banán a koniec a zelenina vôbec ale vôbec žiadna 😒
ahojte, ak sa smiem pridat do skupiny s mojim novembriatkom 🙂
drobec meria 81 a vazi 12kg - zda sa mi malicky a chuducky ,
momentalne sme poprvykrat v zivote chorucki,
zacalo to tyzdnovou hnackou, teraz sopliky a hnisave ocka...
akonahle sme sa prestali kojit, ihned ochorel...
to mam za to, ze som sa nedavno chvalila, ze este nebol chory. ☹
Tie ocka uz 5.den hnisaju - uz som z toho na prasky 😒
o permanentnom odsavani soplikov nehovoriac...
A siedmy zubok nie a nie sa prerezat...
Ani framykoin, ani harmancek nezabera, uz i zbytky mm striekam...
tak velmi sa bojim o tie krasne modre oci 😔
takze momentalne - cierne dni 😖
@mima595 tak nasho vcera vazili u Dr, pouhych 14 kg 😕 83 cm ...
@sakura77 ak mala nechce mlieko, asi vie preco 😉 (teda predpokladam, ze UM..?) ked papa kyslomliecne, to uplne staci 😉 nas ma velmi rad acidofilne mlieko ciste neochutene, sam si pyta, najnovsie uz aj vybera z chladnicky sam 🤐
teraz papa pomenej, tlacia sa mu horne stolicky, jedna je uz konecne prerezana, do toho viroza, 2 dni horucky cez 39 ... taky nezvyk, ze maloco zje..ale v noci to dohana kojenim.
@vanesa77 prajem drobcovi skore zotavenie, nech sa vam tie zuby prerezu co najskor. Btw, harmancek je velky alergen, mozes mu tym viac uskodit ako pomoct...
no tak my sme pavucikovia tiez - cm neviem ale ma 9 kg? drobec veru... ale tak papa kym ho zabavim, bez hracky mozno prvych 5 lyziciek, aj to len ked ma daco, co mu speci chuti...najcastejsie polievku, ach jaj...takze zhanam po byte daco super, pri scom sa normalne naje🙂 ale tak podvyziveny nie je, tak hadam mu neuskodi🙂
inak aj my sme mali horsie dni na jedenie, hlavne ked mu isli zubky - to zjedol uplne minimum a raz ked bol chory, to sa skoro len kojil...
@vanesa77 prajem skore uzdravenie
@jamajka31 my mame teraz take dni, dnes este nic nezjedol, len sa kojime, teplota, sople, zuby, super kombinacia 😠
Ano Gabika, ja viem, ze je alergen, ale moja mama ma presviedcala az som vyskusala... uz 2krat sme boli u lekara, v nedelu pohotovost, utorok pediater a asi s nim vecer vybehnem do nemocky na ocne...
i ked vlacit ho v tomto pocasi po doktoroch-kde moze este nieco ine chytit - fakt neviem...
pockat este den-dva, snad sa s tym organizmus vysporiada...
na strane druhej - ak je to infekcia - a existuju antib.kvapky, ktore by pomohli... juuuuj keby som vedela, ze sa to bude takto vliect, vyziadam si vyter z ocka - ale to by lekari mali vediet, co robit 😠
Kazdopadne vdaka za odpoved 😉
@gabika7706 uf...no, tak to nezavidim....chvalabohu, ze este stale kojis... tak nech ste rychlo zase fit
tak baby,musim ja tuk-tuk na drevo...drobec zacal zasa papat...a teraz dohana...nic nerobi,len sa mota po kuchyni a mnam mnam 😠
mozno to boli zubky...aj ked sice nic nevidno...ale u nho to tak bolo aj s predoslymi,ze mesiac hroza...a potom 2 zubenky naraz...
ked preberame vahu my mame 12 kg,ale vysku neviem...kedze v uk deticky nemeraju...a mamina nema meter ☹
no o 2 tyzdne letime na svk pozriet starkych,tak som zvedava...este len nedavno sa nam spuntal pod stolom a teraz je uz pomaly vyse neho 🙂 kradne vsetko co na nom najde 😀 moja mala straka 😝
@gabika7706 my sme mali pred par dnami to iste,ale uz je to trosku lepsie.aspon nema horucky a nieco aj spapa...zubky daju poriadne zabrat...
nase miery su 13,4 kg a 82 cm,ale urcite uz vazi menej,kedze sa takto trapime... ☹
@cathryn o tom kradnuti na stole ani nevrav,len co sa na chvilku otocim,uz sa skriabe na stolicku a potom na stol a co tam najde je jeho 😀 ...
Boze baby, to mate akych super papakov. Co sa tyka nasej vahy tak to je nieco cez 8,5kg. Moj 3rocny syn ma 13,5kg a 97cm. Vsak to ja mam akoze muchy doma 😉
Ahojte mamičky môžem sa pridať? Naša Eliška je asi najmladšia kedže sa narodila 29.11 ale zato váži cez 11kg. a ma 16 zúbkov .Mam na vás otázočku všetky vaše bábätka už chodia same bez pomoci???? Eliška prejde aj riadny kus ak ide od človeka k človeku 6 metrov cez chodbu🙂aj na prechádzky vonku chodíme za rúčku , ale za ten svet sa sama nepusti ....dostane sa všade ale na 4 ...už vie aj na gauč vyliezť len nie to čo treba...
@fide Vôbec sa netráp, detičky sa vyvíjajú individuálnym tempom, náš malý strááášne dlho štvornožkoval, osmelil sa sám ako 13mesačný - ale tiež len veľmi opatrne, sestrin drobec ako 15mesačný a dnes je z neho aký bežec 🙂
To štvornožkovanie je oveľa dôležitejšie - rozvíja motoriku a koordináciu pohybov - to obdobie by sa nemalo preskočiť,
mali by si uvedomiť maminy - ktoré predčasne dávajú deti do behákov alebo vodia za ruky, keď na to detičky ešte nie sú zrelé...
@fide - Eliška má ešte čas. Nesiľ to, ona si musí byť sama sebou istá. Keď bude mať istotu, uvidíš, že sa pustí. Je šikulka, super že štvornožkuje, pre chrbátik je to paráda. Náš Miško tiež dlho štvornožkoval, začal už v 7.mesiaci a štvornožkoval až do roka. Ja som ho ale nikdy nevodila za rúčku, ani za obidve. Aj som to skúšala, ale on nechcel, tak som to už potom neriešila. Pustil sa sám, keď mu to v hlavičke došlo 😉 . On chodil najskôr len tak popri nábytku, popri gauči, popri stenách - stále sa niečoho pridŕžal a až neskôr urobil pár krokov od gauča k telke... a potom sa zo dňa na deň zlepšoval. Tak sa naozaj netráp, malá je veľmi šikovná, neboj, keď sa na to sama bude cítiť, tak sa pustí 😉
Ďakujem za povzbudenie. Ja ju za ručku vodím, pretože to ona sama chce. Postavi sa ku mne a chyti ma za palec...doslova ma ťaha...Ten palec používa iba ako oporu, ale sama ide naozaj len keď ma istotu, že ju na druhom konci niekto čaká. V chodidlu nikdy nebola ....štvornožkovať začala asi v 9 mes.. ma ťažký zadoček ,ale zato je to slečná ktorá vie napodobniť skoro všetky zvieratka. začína použivať 3 slabičné slová ako je paputa(papuča 🙂 hopita (opica) havko...

tak to my mame 6 zubov uz asi pol roka,odvtedy ani ťuk 😀 asi uz navzdycky... 😅