icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

margotka1
28. feb 2011

ahojte maminky. Ja len taku otazku do "plena" .. uz dlhšie mi vrta v hlave ze by som isla studovat VŠ. Len mam z toho obavy ze: 2 deti, domace povinnosti, o rok praca.. ci to vsetko sa da sklbit. Je tu niektora maminka co studuje popri materskej?

fide
1. mar 2011

@margotka1 ja som studovala ako tehotna .. teda posledný rok Mgr. dochádzala som z Nr do Ba. Bolo to denne študium takže mnoho predmetov som si musela vybavit aby ma pustili bez dochadzky a mnoho som si robila rok dopredu kedze som vedela ze chceme dieťatko..Štatnice boli náročne ale domacnosť sa dalo zvladať. Pomahal mi aj manzel kedze som vela vracala a bola som na rizikovom, prerusit som uz nechcela v poslednom rocniku. Moja sestra koncila denne studium s dvoma detmi prve mala v 3 rocn.a druhe v 5roc. ...chodila som jej tiez ako student pomáhat...záleži asi aj na tom či je to denne alebo externe studium. Pri externom by sa to teoreticky mohlo dat zvladnut ak mas aspon na chvílku kde dat deticky..ked pride test alebo skuska aby si sa mohla aspon par hodin poucit v klude..A samozrejme zálezi aj od toho ake velke su deti ...lebo ked chodia alebo uz v tom case budu chodit do skolky tak mas tam aspon chvilu cas..skus si preratat kolko casu denne mas iba pre seba a predstav si ze ten cas budes venovat uceniu alebo priprave...tak sama budes realne vediet ci to zvladnes alebo nie ....je to dost narocne...ale stoji to zato hrdost ze pri dietati sa da nieco naviac dokazat 😎

margotka1
2. mar 2011

@fide Rozmyslala som len nad externym, este budem rok doma s dcerkou a potom sup do roboty. Syn uz chodi do skolky, tak cas a priestor by tam bol. A mam vybornu maminu co mi velmi pomaha, nieje nad to ked ma kto pomoct popri detoch. Este aj svokru mam ok, tiez nam velmi pomaha. Ta tvoja posledna veta sa ma asi dost tyka preco nad tym tak silno uvazujem, Mam pocit ze som za tie 4roky co som doma s detmi "zakrnela" , chyba mi sebarealizacia....

tinika
2. mar 2011

• PROSIME
vsetkych co to nemaju daleko do KE alebo su ochotni tam dojst na transfuzku nech tak urobia ak su ochotni svojim cinom pomoct chorym s onkologickymi chorobami.
Treba tam dojst. Povedat ze chcete byt darcom krvotvornych buniek a hlavne si to nerozmysliet.
potom vam zoberu ampulku krvi a ak najdu prijemcu ozvu sa vam na darovanie
Po obvolaní - Nadácia Leukémie FNsP Bratislava, sme dostali kontakt do Prešova, PRIAMO VOLAť Dr. Kazimirovu - Hematologicka ambulancia Prešov.tel. 051/ 7011538
Odber sa robí každu stredu, pítať si len tuto ...Dr, nik iny tam bližšie nevedel nič... povedať.
Povedať PRESNE čo chceme - Povedat ze chcete byt darcom krvotvornych buniek !!!!!!!!!!

Nasmu synovcovii diagnostikovali leukemiu a bude potrebovat trensplantaciu krvotvornych buniek (inac povedane - kostnej drene) takze takto prosim vsetkych znamych nech tento odkaz daju zdielat a hlavne kto sa toho neboji a chcel by pomoct nech ide cim skor
na krvnej skupine tu pri tomto nezalezi
ak mate problem ist do KE alebo PO alebo sa vam nechce tak aj v meste kde ste a je tam trensfuzka
Dakujem vsetkym co dojdete. netreba sa nicoho bat. Vy nieste ohrozeni a oni to potrebuju

jamajka31
2. mar 2011

@margotka1 no a chces is spravit len jeden rok VŠ? pretoze je to podla mna dost narocne, minimum volneho casu a skusky su aj slusne stresy, tak si uvaz pre a proti, ci tomu chces vystavit rodinu, ake teda ide len o sebarealizaciu - ak ide o viac, tak potom to stoji za zvazenie... osobne by som zacala s niecim jednoduchsim, napr. jazykovy kurz, alebo rovno dva :D .. nech si to skusis, hihi... ale ide aj osobnost, ak si rada ulietana a si dost aktivna zena, tak uz mas hned velkeee plus;)

tinika
3. mar 2011

Nasmu synovcovi diagnostikovali leukemiu a bude potrebovat trensplantaciu krvotvornych buniek (inac povedane - kostnej drene) takze takto prosim vsetkych znamych nech tento odkaz daju zdielat a hlavne kto sa toho neboji a chcel by pomoct ne...ch ide cim skor.

Treba ist na transfuznu stanicu vo vasom meste, povedat ze chcete byt darcom krvotvornych buniek a hlavne si to nerozmysliet. Ak ju chcete darovat nasmu synovcovi, treba povedat, že je to pre Mareka Novackého, r.č. 090826/7712 Na krvnej skupine nezalezi.

ĎAKUJEME

marika13
3. mar 2011

@margotka1 neni si sama,co rozmysla podobne ako ty 😉 o ake studium mas zaujem?
ked mas podporu rodiny a nie si v tom sama,tak nevahaj a skus to,lebo si inak budes vycitat,ze si to ani neskusila a mala si sancu.lepsie neskor ako nikdy,to je moje heslo... 😅
@tinika verim,ze sa vam podari najst darcu,je to strasne,ked take male deti uz maju taku zakernu chorobu... 😔

tinika
3. mar 2011

@marika13 veru, nie je to fer, ze deti musia trpiet, ale este len dva dni davam info a uz vela znamych chce ist aj ich znami tak dufam, ze sa najde vhodny darca

marika13
3. mar 2011

@tinika budem drzat palce,nech sa malinky skoro uzdravy....

jamajka31
3. mar 2011

@tinika tiez drzim palce, nech sa najde vhodny darca...a nech bude maly rychlo v poriadku..

tinika
3. mar 2011

@jamajka31 vdaka

margotka1
4. mar 2011

@marika13 jej dakujem za podporu, myslim ze toto potrebujem - do toho povzbudit. Isla by som na city univerzity - podnikovy manazment- externe, skusila by som 3r. bakalara. Urcite sa u mna nejadna o nejaky vystrelok na jeden rok ako zaplnit cas. Mam potrebu sa ucit, vzdelavat, nieco dosiahnut, uz davno som nad tym rozmyslala.

margotka1
4. mar 2011

@tinika drzime palce

tinika
4. mar 2011

@margotka1 vdaka

jamajka31
4. mar 2011

@margotka1 no, to je asi nieco ine, ked ti to dlho vrta v hlave a mas to ako ciel cosi dosiahnut...ked nejde len o to zaplnenie casu 🙂 ...nechcela som ta demotivovat, sorry 😝 ... ale tak zase neboj sa toho, ved keby bol nejaky obrovsky problem, prinajhorsom, tak stale je cesta spät, takze nemas co stratit....novy okruh ludi, mozno druhy dych...a ked to zvladnes, budes na seba pysna..a pravom! 😎

jamajka31
4. mar 2011

@tinika gratulujem k ocakavaniu dalsieho prirastku🙂

tinika
4. mar 2011

@jamajka31 dakujem

marika13
5. mar 2011

@margotka1 to je dobry odbor,ktory chces studovat,tak len dotoho.urcite to nebude strateny cas....akekolvek vzdelanie je posun dopredu.
teraz ked som na materskej,tak som strasne vela veci zo skoly zabudla,ale ked uz je drobec vacsi,tak uz mam cas si precitat aj knizku... 😉

@tinika tiez gratulujem k prirastku 🙂

tinika
5. mar 2011

@marika13 vdaka 🙂

margotka1
5. mar 2011

@tinika jej, budes mat deticky podobne ako ja. Mam obidvoch novembrovych s 2-rocnym odstupom. Je to super, uz su riadny partaci. Gratulujem a prajem bezproblemove tehulkovanie 🙂

margotka1
5. mar 2011

@jamajka31 dakujem, a v poho ved si dala dobry nazor, vsetko ma dve strany.

tinika
6. mar 2011

@margotka1 🙂)) no dufam, ze aj my budeme mať parik 🙂) a ako si to zvladala s dvoma drobcami? kazdy ma strasi. Maly uz chodil vedla kočika? vladal? Lebo mi chodime na dlheee prechazdky .)

margotka1
6. mar 2011

@tinika Ja tvrdim ze jedno dieta je v pohode, byt tehu a mat dieta je narocne a pak 2 deti je este narocnejsie. Ale vsetko sa da zvladnut. Pamatam sa ze som mala toho dost v lete, Mike bol asi vo svojej 1.puberte - na ihrisku to bolo niekedy s nim tazke..., ale na babatko som ho pripravovala od zaciatku a bol neskutocne zlaty. Daval si usko na brusko a vzdy sluboval ze vsetky hracky pozicia, nauci ju bicyklovat, nahanat, skakat dokonca aj brumika jej sluboval a cokoladu. Velmi sa na nu tesil, ma ju moc rad a aj sa pekne doteraz k nej sprava. Myslim ze minimalne ziarlil, skor len ked si ju babka s dedkom brali na ruky tak byval smutny. Ja som sa mu vzdy snazila venovat ked spinkala alebo bol cas a priestor. Teraz ked su vacsi uz su celkom partaci, je to super mat dvoch "zbojnikov" 🙂 🙂

tinika
6. mar 2011

@margotka1 a od kedy začal vnimat bruško? moj zatial vela nerozprava, tak som zvedava ako to bude pokračovať

sakura77
6. mar 2011

@tinika 😵 😵 😵 gratulujem k // 🙂 🙂 🙂

tinika
6. mar 2011

@margotka1 ahoj, ja sice nestudujem, ale pracujem popri materskej a zatial to zvladam, uvidime ked sa narodi druhe .) ale najviac prace mam v januari az marci, cez rok je to v pohode
@sakura77 dakujem

margotka1
6. mar 2011

@tinika myslim ze asi tak od maja, juna. Mne dost skoro aj vykuklo brusko. On zase tak vela nevypraval len to odsuhlasoval ze ano ano a nakoniec dal na brusko pusu. Inac myslim co sa tyka toho "strašenia" z dvoch deti, je to dosť individualne. Je to ako ked ti niekto vravi aky bol porod - niekto to ma lahke, niektore z nas zas nie. Urcite je dobre na to starsie dietatko pripravovať. A ked sa narodila, som mu vzdy dovolila nech si k nej lazka, pohladka, pomoze okupat... a tak.

tinika
6. mar 2011

@margotka1 🙂 jojo kazdy to ma inač, kamoska rodila 3x a ani raz necitila kontrakcie .) a ja prve som skončila na sc tak som zvedva či si odtrpim aj druhy porod

mima595
7. mar 2011

ahojte,
chcem sa spytat, Vladko bol minuly tyzden ockovany 3x Hexou a Prevenarom a v sobotu nam zacal horsie chodit....ked sedi, akokeby mu stuhli tie nozky, resp. zatvrdlo to miesto ockovanie a kym to rozchodi, tak stvornozkuje, prip. padne, zodvihne sa a zopakuje to tak 2 x.... kym chodi, beha, tak je to OK, ale ked si sadne, tak potom sa mu neda chodit...

pri dvojkach sme boli ockovani, ked este velmi nechodili, tak tam som to nepozorovala, ale tento lieta ako sarkan....

strapco13
7. mar 2011

@mima595 natri mu to octanovkou a daj nieco na bolest...malo by to byt prechodne..proste ho to boli a nevie to rozchodit