icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

janka1874
22. feb 2011

@mmaattuuss ťapkaním sa u nás nerieši nič lebo tým akurát podporíš agresivitu dieťaťa a aby sa potom aj ono nezačalo v kolektíve ťapkať 😀 😀 😀 ja to robím že jednoducho poviem jej že nono a potom tú vec vezmem a nech sa malá aj pozlostí akurát poviem že toto nono a snažím sa odpútať jej pozornosť niečím iným a tak nejako občas akurát pokričím ak ma obe už ignorujú ale to len keď sú obepokope to už je iné tornádo potom 😀 😀 😀 😀

mima595
22. feb 2011

@mmaattuuss - ja netapem po ruckach bezne... nemam to ako vychovny prostriedok.... ak nieco robi zle, poviem mu, že sa nesmie, ak neposluchne a robi dalej /co bezne/... tak ho vezmem na ruky a ideme prec... lenže ak sa vrati a robi to znova /na 99% je to vypinanie a zapinanie televizora 😀 😀 / tak dostane na plienku... potom place aj 5 min, kym ho nepridem pomojkat....
minule už bol asi hodinu taky zly, nic mu nebolo dobre, vsetko hadzal o zem / totiž dvojky isli von a on zostal doma 😎 - veeelmi bol ukrivdeny / tak po tej hodine už som mala aj ja dost, tak dostal na zadok a isiel do detskej, a privrela som dvere... som myslela, že prestane plakat a vyjde z detskej.... ani nahodou, stal tam, kde som ho nechala, slzy ako hrachy skoro 5 min.... až ked som ho vzla na ruky, plac utal....

ma to 1 rok a 3mesiace, ale trucovanie pochytil ako prve

kalifa28
22. feb 2011

@mmaattuuss a že chlapcov treba aj bit??????????? nech ide starký na box a nech sa tam bije .-))

janka1874
22. feb 2011

@mima595 to aj moja po staršej odkukala úplne že dokonale a trucuje na výbornú (srandovná je vtedy ako sa oduje)

gabika7706
22. feb 2011

@janka1874
@mima595 to trucovanie teda je aj u nas a statocne, kopia po starsej...o zem sa hadze bezne, ked hned nedostane co chce, bum o zem, no nech sa paci 😎 Po rukach obcas capneme, ale hlavne ked otvara ruru v kuchyni, to ho neviem nejako oducit, ze to jednoducho nesmie ci uz sa tam nieco pecie alebo nie. Zaluzie, na ktore dosiahol, mame vsetky poskodene, ale aj napriek neustalemu upozornovaniu to opat taha...Vezmem ho prec, este sa neotocim a uz tam zase lezie...Ale, kedze mam aj starsiu taku "zivu" 😀 taketo spravanie ma vobec neprekvapuje a pride mi to bezne, normalne, zato kamoska mala prvu dceru taku pokojnucku, nechodila do suflikov, stacilo jej raz povedat a pod...tu druhu ma teda riadnu betarku a je z toho uplne hotova, ze co to... 😀

janka1874
22. feb 2011

@gabika7706 to asi ako ja mám doma moja staršia bola taký vegeťák kľudná akože kukla všade to hej ale jej stačilo raz povedať toto nono aj na kávu že to je žiža káva a menšej Viki to môžem denne aj 100x všetko povedať a zas to urobí
a hádzanie sa o zem už máme za sebou kedže sa nestreta zo záujmom o takýto prejav niečoho tak prestala (ale to bola iná zábava keď sa ročné decko capne o zem 😀 😀 😀 😀 😀)

mima595
22. feb 2011

@gabika7706 - tak ja asi preto tak reagujem vegetacky, pretože pri dvojkach sa vela veci nedalo ustriehnut, kym som jedneho davala do "bezpecia" tak ten druhy vystrojil este nieco horsie 😉 ...
takže mi mame cely byt usporiadany "baby friendly", vsetko, com im mohlo ublizit, sme dali prec... Vladko sa pohybuje volne po celom byte, a aj sam, ja za nim nechodim, on si zvykol, že može chodit z izby do izby .....

jamajka31
22. feb 2011

baby, dobru temu ste veru nadhodili. U nas som obcas tapla - malinko, po plienke..., ale to uz mozem za seba povedat, ze to bolo naozaj zlyhanie mojej trpezlivosti, potom ma to mrzelo. Tak ale uz som sa vytrenovala a ozaj tapnem ked je vrchol, co momentalne nebyva skoro nikdy, akosi je pohoda. Ale je fakt, ze ako mima595 pise, mame byt prisposobeny baby friendly, takze nech si hodi kade chce, ja ho vobec nekontrolujem, iba ak je dlho velmi ticho, tak idem skontrolovat, ci cosi ozaj nekale nerobi 😀 Jednine ta rura je problem, ale zase, tak casto sa nepecie a to uz mu dookola vysvetlujem a nepustim ho, len sa kukame, ako na rozpravku, že žiža = no-no... 🙂

gabika7706
22. feb 2011

@jamajka31 no ved aj Martin moze chodit vsade, kam chce, v podstate aj vyliezt kam chce...nechodim vsade za nim, ale ruru mam dole pod sporakom, takto sme to tu uz kupili...nemoze ju otvarat ani ked je studena, proste toto nesmie.
@janka1874 u nas si ho nikto nevsima, ked sa hodi o zem, napriek tomu to robi. Katka robila to iste, ona sa mi aj v HM Tesco hodila na zem a robila hodinky, ludia pozerali, co sa deje, ale ja som nakupovala dalej, po chvili ju to preslo, vstala a s rukami prekrizenymi na hrudniku prisla za mnou, nebavila sa so mnou vobec az kym sme peso domov na Mier nedosli, tvrdohlava je strasne. A vyzera to tak, ze Martin iny nebude 😕 😎

sakura77
22. feb 2011

fuuha ze tapkanie,to nieee..ja tiez len sa vyhrazam "nono" a ked tak vezmem co vybrala-pleskne sa o zem,pojeduje a je vybavene-a povacsine ide zas 😀 tiez si nevsimam ked sa pleskne o zem,ked vidi ze nic,tak sa pozbiera a ide...
fuuha a "babyfriendly" u nas nehrozi akoze biela sedacka,skleneny hranaty stolik a podobne..no od malinka som ju ucila kam nemoze a tak ,tak zatial ok....dava pozor..ale zo suflikov stale bude tie veci vytahovat..ked ju nacapam,tak ju vyhresim a ze "chod si do svojho suflicka" (jeden som jej vydelila kde moze robit bengal,tam mam misky plastove a anitikorove,takze to moze🙂)tak ide,ale skusa skusa moje nervy...

mima595
22. feb 2011

@sakura77 - ved jasne, nebudes kvoli detom kupovat novu sedacku.... aj my mame drahu, ale sedacka ako taka detom neublizi, iba oni jej 😀 a pockame, kym deti nebudu velke a potom kupime novu 😉
a ja teda nemam nervy na to, chodit za detmi cely den, a len ich upozornovat, toto nerob, a upratovat za nimi... my tu nemame ani jednu babku, takže som s nimi bud ja, alebo MM, a ked chcem mat chvilu klud, tak to aj potom vyzera.... povyberaju vsetky, hracky, vysypu vsetky CD...

a s tou rurou.. my mema klasicku pec, tiež je rura dole, Vladko a ani dvojky ju neotvarali, ale Vladko do nej kope!!! Ja neviem, kde na to prisiel, on prijde k nej, chyti sa za tu ciernu rucku, kopne do nej a ide prec!!! a to nerobi len doma, ale vsade, kde sme na navsteve 😝

sakura77
22. feb 2011

@mima595 😀 futbalista bude...ja mam nastastie ruru vstavanuvysiie,takze neotvori,inak by uz tiez asi vypekala
a na novu sedacku sa aj ja uz tesim,tato je fajn,velka,pekna,pohodlna ..ale_biela...jaj,to bol napad roka 😀 asi ju za chvilu zoderiem co to stale cistim..takze najblizsie uz len kozenu,sak to sa neda takto... 😀 a este sa na nej super beha a skace,ze....sa divim ze sa este na nej nedolamali,moje nervy....

gabika7706
22. feb 2011

@mima595 to je dobre, ze kope 🙂 martin ked bol mensi, vesal sa na tu rucku na rure, ked sa zaprel silnejsie, isiel k zemi aj s dvierkami,prvy krat sa zlakol, no potom to zacal robit bezne, aka strasna sranda...tak nie, s rurou sa hrat nemoze.
Sedacku tu mame este povodnu z povodneho bytu, chcela som strasne kupovat novu, ked sme sa prestahovali, lebo tato sa nam sem vobec nehodi, ale potom mi to mm vyhovoril, ved este Martin po nej musi poskakat a povylievat a ocurat a ovracat a tak mozeme kupovat o tri roky najskor novu 😀

sakura77
22. feb 2011

@gabika7706 😀 😀 amen

mima595
22. feb 2011

@gabika7706
@sakura77 - ja mam na gauci prehodenu take strasnu deku, a tu periem, ale aj tak ten gauc vyzera.....no moje nervy!!!!
ale ked oni sa na nom hraju na dzunglu a na Maugliho a skacu ako opice.....tak co, este vydrzi, lebo pekna je, aj super sa v nej sedi.... 😎

saxana123
22. feb 2011

Kočeny, aj vaše poklady sú také jedovaté? 😠 Toto moje sa mi hocikde pleskne na zem 😅 zbadá na chodníku list, špaček, hocičo čo nemôže chytať a už je rev 😀 Som si na neho kúpila tie popruhy na chodenie, a hoci to možno vyzerá divne - dieťa na vodítku, ale aspoň mi nezdrhá na cestu a tam kam nechcem. On totižto pánko sa za ruky držať nebude 🙄 Občas si s nostalgiou spomeniem ako to bolo fajn keď len posedával v kresielku a gúlal sa po zemi 🙂 kde som ho nechala, tam bol. Tiež sa niekedy tak cítite?

fide
23. feb 2011

presne máš pravdu...My sme zacali z tym že no no ...a bola chvíla ked aj dostala po rucke ale zistili sme ze este to nema vyznam alebo lepsie povedane ma opacny efekt...teraz ked urobi nieco zle väcsinou ked chce ona tapkat tak jej zastavíme rucku a povieme no no a nedovolime jej tapkat...a to no no teraz ona sama pouziva na vsetky zapory...ked ju vezmem na ruky a nechce ist krici no no.alebo ked uz nechce chlebik povie no no ...aspon viem ze rozumie vyrazu no no ...Deti sa vyvíjaju a mnoho veci chcu skusat a objavovat, nevedia nakolko su to dobre alebo zle veci. My ich tomu mame naucit ale nie plieskanim ale trpezlivostou a vysvetlovanim....mozno ked bude starsia a nebude chciet pocuvat nenecham jej robit co sama chce ale budeme to riesit inac ale urcite nie tak aby z nej vyrastalo dieta ktore sa boji prejavit svoj nazor len pre strach z toho aby nedostalo bytku alebo trest... ake mate skusenosti s tym ze sa vam dieta hodi o zem z trucu??nasa slecinka to v poslednej dobe robi...snazime sa nevsimat to lebo netrva to dlho a prestane myslim ze ked tomu budem venovat pozornost aby to nevyuzivala alebo??? viete mi poradit???Dakujem..
A mimochodom Spievankovo u nas frci aj 7 x denne ... vie napodobnovat vsetky zvieratka aj ukazovat niektore...v tom case by som ju mohla aj samu v dome nechat🙂

janka1874
23. feb 2011

jaaaaj ženy o gauči ani nehovorte na môj sa v podstate nedá už ani pozerať poriadne a to má 3 roky moje nervy ale vyzerá desne a to som ho už niekoľko krát šúchala

gabika7706
23. feb 2011

@janka1874 ja som si davala gauc cistit kazdy rok, pani mi vzdy, ze "fuuha" ked to zbadala 😀 ale zakazdym dodala, ze material je dobry, tak sa to da este vycistit. Ale je to na nom vidiet aj tak, svoje si uz odzil a musime s nim este vydrzat, kym Martin trochu podrastie a vymenime. Chcela som nechat len precalunit, ale uz citit, ze na nom deti rady skacu...

@fide kazde dieta je ine, niektore potrebuje prave tu pozornost, ked sa hodi o zem, aby sa ukludnilo, ale vacsina myslim, ze nie. Ja mam taku skusenost (aj v okoli co mam kamaratky), ze to treba ignorovat 😉

Spievankovo aj u nas ficalo, ale to kvoli starsej, martinovi TV nepustam, ked sme len sami dvaja doma. Len hudobne CD a jeho najoblubenejsia skladba poslednych dni su dve male blchy od Nagya 😎

janka1874
23. feb 2011

@gabika7706 no ja si ho drhnem sama v lete a tiež už cítiť tie kvalitné pružiny ako sú už použité
no a k ignorovaniu sa pridávam pri Sendy som bola matka prvorodička skákala som kôli všetkému a ľutovala a mojkala híčkala a potom mi iné poradili že neblázni lebo ona to už robí naschval lebo vie čo bude nasledovať tak som musela prestať lebo už mi skákala po hlave (doslovne ma začala kúsať ale do krvi keď nebolo po jej a to už Vám poviem to bolo iné kafe) takže teraz už neriešim len keď fakt musím
Spievankovov Vikinu nezaujíma to jedine Sendy a ešte akurát tak zareaguje na kolo kolo mlýnske
ale u nás fičí Kaviareň slávia a hlavne Stašák to už je iná sranda Vám poviem si tu dupká tancuje ako o život

gabika7706
23. feb 2011

@janka1874 😀 😀 😀 Martin sa prisposobi Katke, vsak co uz mu ine zostava (zatial...), no ta zas velmi rada pozera Drislak 😕 🤐 🙂

marika13
23. feb 2011

ahojte,mne sa tiez adrian hodi o zem.doma to urobi aj niekolkokrat za den.snazim sa ho ignorovat a vzdy to zaberie....vacsi problem je,ze ked sme vonku a urobi to,tak sa mi to neda ignorovat ho... 😒 vtedy ho zoberiem na ruky...
kaviaren slavia aj u nas fici a skoro vsetko,kde sa spieva a tancuje 😀 😀

fide
23. feb 2011

@gabika7706 My pústame spievankovo iba vtedy ked nie je dobrá alebo surne nieco potrebujem robit(varenie )...vzdy to zabera...Inač sa snažíme tráviť čas spolu, čitame si knihy alebo spolu vyberame z umývačky 😀 to je zabava...lepšia ako pri hračkach...ona je velka pomocnica..a pri žehleni ani nehovorim.Ja ožehlim a ona rozkladá 😢 Som rada, že nie som sama ktorej sa dieťa hodí na zem.. je zaujímave že také malé a už si vydobýja svoje...

janka1874
23. feb 2011

@fide to by som nenazvala vydobýja to je skôr určovanie si hraníc pokiaľ môže zájsť
a veru aktivity typu vešanie prádla, vyberanie a vkladanie prádla do práčky alebo umývačky je fakt super zábava a veci tomu podobné 😀 😀 😀 😀

gabika7706
23. feb 2011

@janka1874 pomocnici velki to su veru, Martin velmi rad vysava, tak mu zapnem na minimum vysavac a vysava..., aj prach poutiera, vcera som ho poslala s ponozkami do kupelne, nech da do kosa na pranie (bezne to zvlada), o chvilu uz len pocujem ako buchlo sedatko na wc a ponozky sa uz kupali 😀

mima595
23. feb 2011

@gabika7706 😀 😀
nam sa dnes stalo toto - Vladko bol cely den taky nervny, rano sa MM vratil z nocnej, tak sme chceli v klude vypit kavu...tak sme ho chceli podplatit modrymi Smolkami z Haribo... dostal jeden cukrik a cakal, tak som mu dala druhy a vravim.. nech sa paci a toto odnes Matusovi... on sa otocil, urobil zopar krokov, ale hned sa otocil a vratil sa spat...
znova ku mne, pozera na mna, daco mi tou hatlaninou dzavoce... tak som mu podala 3 cukrik, a hovorim, odnes Barborke.... on si dal jeden do pusy a tie 2 odniesol dvojkam do obyvacky....
sme s MM absolut nechapali... ako dvojky si stale pytali aj pre druheho, už odmala, na o sme si zvykli, ale že aj Vladko na nich mysli, tak to bolo prekvapko....

saxana123
23. feb 2011

@mima595 To je krásne to s tými cukríkmi. Môj Tomáš ešte na mňa kuká jak puk keď mu dám niečo že odnes do koša, alebo do špinavého prádla.... 😒 nechápe, ale inak strašne rád utiera stôl, keď vysávam vypína vysávač prípadne vyťahuje šnúru zo zástrčky 🙂 susedia sa musia nazdávať že mi šibe keď každých pár sekúnd vypínam a zapínam vysavač. Minule som vysávala, a ako som si chcela potiahnuť vysavač za hadicu, ťahám ťahám, nejde, reku čo to do čerta...a otočím sa a pánko si sedí na vysavači a čaká že ho budem ťahať :D normálne na ňom sedel, držal sa hadice a škeril sa jak orech. Ale je to sranda, pozorovať ho. Toť to bolo také malé, bezvládne, len to na mňa kukalo a teraz ho je všade veľa 😀 dnes v tescu reval z vozíka na jednu pani dôchodkyňu - z plného hrdla že "dáááááááj" lebo mala flašu mlieka v ruke 😀 chudera sa iba obzerala a tak nesmelo sa ma pýta, že to na mňa kričí??? 😀 no hotová ostuda 😀 robili tam aj promo Orion čokoládam a mali čokofontánu a ponúkali banán namočený v čokoláde a taký cirkus mi tam spustil že im odjedol asi pol banána - ten pánko čo to tam obsluhoval síce gúľal očami ale orion tetula sa smiala 😀 mali ho ako živú reklamu

janka1874
23. feb 2011

@mima595 to muselo byť fakt zlaté

fide
24. feb 2011

Žienky , viete mi poradiť? Moja Eliška je chorá nemá antib. lebo som telefonovala s lebárom a povedal mi že keď budu teploty klesať aby sme nechodili do ambul...ale Eliška mi nechce moc papať a ani v noci sa už nezobudila inokedy aj 3x na hlad...môžem sa tešiť, že sa nebude v noci budiť alebo je to len z unavy a nechutenstva???No aspon na ten blbí kašeľ by sa zobudila či nie? A čo by som jej mala ponuknuť ked mi nechce nič papať,akurat na obed poje cely tanier polievky ale raňajky asi 3xodhryzne a naveceru tiez nič moc a nehovorim už o desiate a olovrante....Ďakujem

kalifa28
24. feb 2011

@mima595 jeeeej to je zlaté, že ako sa to v takej malej hlavičke premiela, že Aha! oni su dvaja a mama da len jeden cukrik, tu mi niečo nehrá!! 🙂) jaj strašne su podarené tieto velké bábatká naše... už ani malinké, ale ešte ani velké deti... 😀 😀 😀 človek by ich zjedol, také su zlaté... ale aj jedovité 😝 😝 😝