Pokladíky z novembra 2009
tak šup sem 😉
Ahojte mamičky. Tak my sme dnes nakupili gaťušky a ideme sa mordovať....som zvedava ako dlho nám to vydrží. A možno sa jej to zapáči. Stále si vie povedať kaka ale nevydrží kym prinesiem nočník. Akurát veľku stíhame🙂 No stáva sa, že sa výpýta a spraví aj veľkú aj malú...Eliška už rozpráva hádam všetko ... pusa sa jej nezastaví, najnovšie vychytávky babulka, to akože ona🙂 maminka tatika....paputa panči ( papuče a pančuchy) inač už začína skladať dvoj troj slovné vety...zúbky máme tiež už veľmi dlho všetky. A čo sa týka kočíkovania bábik, to vám závidim Eliška sa kočíka bojí🙂 babuku nosi a pusinkuje stále, ale kočík moc nie... a vláskov na copiky sa nemôžeme dočkať.... 😀
@fide Ahoj.Ja som tuto temu nasla az teraz.Mala vie tiež povedat asi včetko.Kočik ani ona ale ani babu ona len autička a kladivo a tak...Najdlhsie my trvalo kym som zistila co je to mnam mna bééék:mnam mnam bobik som zistila:DNo vlasky mala dlhsie ale uz je nakratko nechce sa dat ani ocesat velka skoda:(
No ja sa s tym trápim iba preto, že mi mala sama nahlási že kakať hopať a viac ako 50% ma pravdu ...a tiež nefrologička nam kazala odplienkovať,čo je podľa mňa ešte skoro, no snažím sa 😒 vykaka sa pekne ale dnes sme mali riadnú krízu krici kakat ked jej ide cikanička po nožičkach 😖 tak sme prali...my si tiež vynimočne vieme vypýtať joguk, ale mliečne okrem fľaše na noc nechce ☹ Dnes sme v školke našli super zábavu , kriedy na chodník. Asi hodinu si čmárala. (sme susedia škôlky tak sme s deťmi na dvore skoro každý deň.) My nosíme copiky ale každy sa usmeje nad tou veľkosťou 😀
Dnes manžel priniesol druhe sandalky aby po nehode mala na prezutie tak ma to dojalo...
ahojte baby,aké máte pokroky s odplienkovaním?čo tu čítam,tak sa vám pýtajú a máte šikovné detičky,no my ani náhodou... 😝 nočník neznáša,vydrží v ňom sedieť max 20 sekúnd. 🙄
vyzerá to tak,že budúci rok to istí... 😅
aj sme už behali po dvore bez plienky a vetrali prdel,lebo hrozne sa mi drobec poti a mal potničky 😖 ,ale páči sa mu tak behať a je spokojný...
ozi a ako vám spia cez deň? drobec mi dnes ledva zaspal,hrozne je dusno... 😒 ,len sa prehadzoval a bľabotal si .... 🙂
@marika13 my uz mame ocurany asi cely byt, vobec si nevsima, ze cura, takze to asi necham na neskor, vsak mame casu dost
@gabika7706 my sme tiež asi všade čúrali a kakali a išiel sa s tým hrať,ešte že som ho zbadala,lebo kako by bolo asi všade 😀
vidim ze tu riesite kakanice🙂🙂 no ja sa musim pochvalit ze stale kakame len do plienok :D kamosky co malju podobne stare deti uz riadne cikaju vonku na ihrisku, behaju o sto dušu.... ja akosi sa nemam k cinu, nocnik ani zdaleka... tak neriesim...ale tie kakanice by som bola rada, bo stale ho umyvat je na nervy...ale tak ked bude teplejsie a pojdeme k babke skusime na zahrade na "holo" 🙂 ale velke nadeje si nerobim...snad ma este cas...ň
Ahojte novembrovky,
my sme v podstate bez plienok, ale obcas sa stane este nejaka nehoda, nosime vsade pre istotu nahradne oblecko. Ale je fajn, ze sa to stale zlepsuje 🙂
@marika13 no ved si myslim, ze ma cas...a ked vravis ze chlapsi su lenivejsi v tomto(inak sa mi zda ze asi vo vsetkom, okrem vylomenin🙂) , tak uz uplne v pohode... aj my sme asi este pred mesiacom mali kazde zviera za hava, ale zrazu sa zobudil a teraz sa asi kazde tri dni nieco nove nauci, hlavne teda ako robia tie zvery, slova idu tazsie...zacina uz riesit aj baba, dedo, jaja(janka), dnes dokonca banan-sice skomolene ale chutne, ale to ozaj zrazu, doteraz som mala pocit ze sa nauci slovo tak za dva mesiace. takze asi je to tiez tazko individualne🙂
@luciferova gratulujem
Ahojte, tak to tu trošku ožilo, super 😉 . My ešte plienkujeme, s nočníkom sa moc nekámošíme, ale na WC - na redukcii si posedí rád. Aj keď teraz sa Miškovi prerezala posledná stolička, tak je celkovo zasa iný, mrzutý, ani cikať nejde sám od seba, len keď sa ho opýtam... a to už sme boli na tom super, že keď sa mu chcelo, len otvoril dvere na WC a ja už som letela... ale dávam tomu čas, príde leto (teda ak nejaké príde), budeme sa učiť chodiť bez plienok u mamy na záhrade 🙂
no u nas nocnik nehrozi....strasne "buba" ked si nanho sadne...a to na nom sedel dokopy asi 5 minut za posledny mesiac...takže o nesilim, pockame, ked sa vratime z dovolenky, potom možno budem mat on chut a ja silu 😀 😀
a rozpravanie: zvieratka trenuje s dvojkami, takže to mu ide super, asi mesiac. si spojil slovo mama so mnou, ale to je v kuse len mamaaaaa, mamaaaaa, skryje sa pod plachtu a dovtedy krici, kym nepridem...takže nuda nehrozi a najnovsie sa naucil otvarat dvere, stlaci klucku a je von...takže aj posledna aka taka zabrana sa skoncila ☹
@jamajka31 o tych vylomeninach mas pravdu.o tom by bola dlha diskusia 😀 najnovsie beha so stolickou v kuchyni,prilozi si ju k linke a snazi mi pomahat vo vareni alebo pusta vodu 😅
raz sa pokusal povedat ananas a vyslo z toho krasne nanana...a ked si pyta jest,tak namiesto mama-ham povie hama alebo namiesto tata povie len taaaaa...robi si skratky,kde sa da,je to take zlate 😵
u nas je nočnik v obľube...ale drobec vie,prečo to robí...maminka naznaša všetku hračky a on si pekne sedí,hraje sa a sem tam sa aj vykaká...čo si piškania týka,ked sa ho opýtam,či chce cikať,tak povie ano alebo nie...a skutočne sa aj stale vycika...no kakať sa mu málokedy podari 😝 špekulant to je teda riaden...takze ak sa ja pytam,tak cikame,no sam sa ešte nepýta...☹
@luciferova ja sa pridavam do tvojej skupiny, tiez sme uz cez den bez plienok 🙂 Pekne sa pyta, akurat na dlhsie cestovanie autom jej plienku pre istotu davam no a samozrejme na noc. Ked sme zacali s odplienkovanim, tak boli aj nehody, ale uz sa to vylepsilo. Ale myslim, ze nasi drobci maju narok mat plienky aj buduci rok.
A co sa tyka rozpravania, kazdy tyzden sa nauci par novych slov, starsia sestricka ju stale hecuje: ved povedz to, no povedz to uz a Sisi nevydrzi a zopakuje to 🙂
Ahojte mamičky závidim každej ktora má trpezlivosť s odplienkovaním. My sme mali velmi slubne zaciatky ... ved som aj písala..ale po cestovani k rodičom sa to totalne schaosilo... takže teraz aj ked kričí maminka pitať kakať... väčšinou je plná plienka a keď ju nechám bez plienky tak je to všade ...ale teraz je zle počasie tak sa to ani moc nedá.......ale zato rozprávame skoro všetko... zvieratka pekne po mene. najmilšie je ked začne hovoriť zdrobneninami....tatinko babinka hamiky....maminka, spikat, vtaciky leti peč... Vie dokonca zreprodukovať správu od tatinka k maminke alebo naopak...🙂 tatiko mamika papať ano? 😎
Ahoj tak aj ja sa pripájam k skupine novembroviek, my sa síce pýtame na nočník ale ked má larka vela roboty tak sa zabudne, ráno sa vykaká vždy a cez den ako sa jej chce.... to počasie nám moc nepomáha 😒 a tento týžden sme hnačkovali tak som ani nestihla doniesť nočník a už bola plienka plná ... chúďa malééé a ukecaná je najmä večer ked sa má ist spat .....
@mima595 noooo ta klučka prekvapila aj mna...kto by veril že moje bábetko malinké si otvorí dvere????? normálne som si myslela že mi šibe, že som nechala otvorené vchodové dvere, no po chvílke zas???? to už som našla pred dverami fľašu s kašičkou tak som vedela kde je pes zakopaný ....... 😀
tak nasa slecna nam oznamuje cikat kakat, von zacala chodit bez plienky, len saty nohavicky a straaaasne rada si odcvrkava kade chodi, potom mi to ukazuje ze cikala. Niekedy cika aj cez nohavicky tak ze cupi, to ju vobec nemozem drzat a najnovsie cika aj postojacky - obkukane po braskovi ... ze dovi dopo
My sa cikania inak ako do plienky asi ani nedočkáme ☹ Malý má z toho stres keď som sa snažila ho posádzať na nočník a nasledujúce týždne sa skrýval keď potreboval aj kakať a keď sa pokakal tak sa tváril previnilo že urobil niečo zlé 😢 bol z toho hotový, nechcel nočník, ani záchod, nič iba plienku. A kakanie prestal hlásiť úplne ☹ a to som ho nijak násilne nedržala alebo nenútila, ach jo.
No s odplienkovaním by sme veru nemali otálať...prečítajte si: 😉
http://najmama.aktuality.sk/clanok/227525/preco...
@didiana333 Pekny clanok, no u nas to jednoducho nejde, Martin si absolutne neuvedomuje, ze cika, teraz chodi holy, mam pocurany cely byt, nocnik nachystany na ociach, no on vobec nevie, ze cura. To iste u svokry na dvore, hra sa v piesku, nacura si pred seba pocas hry, vobec ho netankuje, ze si ocural formicky a hra sa dalej, ako keby sa nic nedialo. Ked sa ho pytam, ci nevie, ze mu treba, povie, ze nie 😒 Kakanie nehlasi, niekedy si vsimnem, ze tlaci, inokedy sa uz len bytom rozlieha omamna vona... Zatial to neriesim a nebudem veru ani kvoli vysledkom kanadskeho or americkeho vyskumu, dcera sa odplienkovala ako 26 mesacna, na noc mala plienky do 3,5 roka...tak uvidime, co prinesie buducnost a ako to bude s Martinom. Nejakym nasilim ho usmernovat robit nieco, co si vobec neuvedomuje si jednoducho neviem predstavit 😖
@didiana333 mne sa najviac paci na tom clanku ze "kanadski vedci odporucaju...", ti poviem ze tu v kanade su uplne normalne 3 a pol rocne deti s plienkami cez den. U nas v jasliach teraz odplienkovavaju 2 a pol rocne dvojicky, potom sa snad dostaneme na rad my 😕 😀
no ale ja sa mozem snazit doma, nas tajfun na nocniku ani na zachode neobsedi dlhsie ako 3 sekundy. Kakanie hlasi uz niekolko mesiacov, v noci necikal hadam uz rok (a ked ano tak sa pred tym zobudi), takze predpoklady mame idealne, ale nesadne si na ten nocnik ani za nic... Vsak nic, mame nocniky v kazdej izbe aby ich mal aspon na ociach a pripominam mu 100x denne, mzno raz pochopi 😉
Jaj, a este dodam, ze ked sa docura tak mu je to uuuplne fuk, moze byt mokry az po usi, nenecha sa prezliect ani prebalit :(
Tak my sme úspešne bez plienok už 3 týždne. U nás to šlo celkom ľahko, tak som aj rada, ale na spanie mu vždy plienku dám. Cez deň ostane väčšinou po zobudení suchá, v noci ju vždy pociká, keďže ešte 1x v noci kojím 😀 . Ale inak som spokojná, krásne sa pýta všade, vonku, v aute, v meste, v obchode, dokonca dnes aj v noci o druhej ma zobudil, že chce kakať. Nakoniec síce iba cikal, ale aj tak dobre 🙂 . A doma zásadne chodí už na nočník sám, len mi zakričí, keď náhodou nie som pri ňom, že ciká (alebo kaká), ja ho prídem obliecť, lebo vyzliecť sa vie, ale s obliekaním má problém, v predu si pančušky vytiahne, ale ritka mu ostane holá 😀 . Ja som odplienkovanie nechcela siliť, v lete sme skúšali u babky na záhrade,ale bolo mu jedno, že si ocikal kraťasky, tak som to nechala tak, po 2 mesiacoch sme teraz skúsili a vyšlo to, asi som vystihla ten správny čas. 🙂. Nočník máme zatiaľ v obývačke, časom ho presuniem na WC...
Tak držím palce aj ostatným novembrovčiatkam, hlavne nenútiť, to si myslím, že nikam nevedie. Drobcom to musí dôjsť, že "sa im chce". Potom to už bude OK.
@zuzu1980 ahojky moja hadam si este na mna pamatas🙂
Gratulujem k dalsiemu tehulkovaniu a ako sa inak mate?? Myslela som na vas ako sa mate ale nejako nemam na MK cas pri mojich 2 strasiakoch😨 😀 😀 😀
tak vas Adamko ani za svet na nocnik?? No zas nas tam obsedi aj pol hodku hra sa cita a komentuje co robime. My sme uz 1,5 mesiaca bez plienky. Ale na noc mu etse davam len ako pre istotu no z toho celeho casu bola asi 3x cvrknuta🙂

@kalifa28 a kolko mate zubov, moj 16, kedy vychadzaju dalšie?